26. kolo
05.04.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0:2

Z porýnského derby vzešli jako čestní vítězové hostující hráči, kteří do města na Rýnu dorazili z jiného města na Rýnu, z Leverkusenu. Hosté tak po pěti kolech přerušili nelichotivou ligou sérii zápasů bez výhry, jež je sesadili z pohárových pozic. Kozlové si i přes prohru žádé výrazné starosti dělat nemusejí, na sestupové příčky mají více než dostatečný náskok.

Ani jednomu týmu se na začátku nedařilo vytvořit si tlak, ba dokonce ani ohrozit soupeřovu branku, poprvé se ke střele odhodlal až hostující stoper Henrique v 15, minutě, ranou z 22 metrů však Mondragóna neohrozil. Leverkusenští se zřetelně dobře připravili na největší zbraň domácích - kolmé pasy na Novakoviće a Kozlové tak museli hledat cestu jinudy, takřka výhradně po standartních situacích zahrávaných Petitem. Adler a spol. se však poločasového hvizdu dočkali bez úhony a po nudném prvním poločase se do šaten šlo za otevřeného stavu.

Do druhého poločasu se role dokonale otočily, ve druhé půli hosté naprosto ovládli zápas. Kromě Helmesovy střely z 49. minuty se však k domácí brance ne a ne dostat, Leverkusen kombinoval a kombinoval, Kölnští je však drželi od své branky v bezpečné vzdálenosti. To platilo až do 66. minuty, jako blesk z čistého nebe přišla perfektní akce Bayeru, Rolfes ideálně vysunul Kroose, ten ještě posunul Kießlingovi, a ten se před prázdnou nemýlil (jak je jeho dobrým zvykem) a jal se slavit.

Kdo by však čekal aktivitu od domácích, jež doma prohrávali s úhlavním rivalem, ten by se mýlil. Leverkusenští byli nadále aktivnější, drželi míč pod svou kontrolou a posíleni gólem chtěli své vedení pojistit. Ideální šanci k otmu dostali v 76. minutě, Geromel stáhl v pokutovém území Kießlinga, na což navazovala penalta, se kterou neměl hostujcí kanonýr Helmes sebemenší potíže. Druhá branka hosty konečně uspokojila a utkání se z obou stran až do konce jen dohrávalo.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele