26. kolo
04.04.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:2

Stuttgart potvrdil roli druhého nejlepšího mančaftu jarní části a vydřené tři body veze ze hřiště Bochumi. Myšlenky na zpackaný podzim jsou tak definitivně zahnány a Stuttgart proto může v poklidu bojovat o titul, se současnou formou se mu to jistě může povést. Bochum tak zůstává v tabulce na čtrnáctém místě, místa sestupu se ovšem mohou rapidně přiblížit. Stuttgart v tabulce poskočil na páté místo.

První šance se zrodila po 15 minutách hry. Přímý kop Epallého doputoval až k Azaouagovi, ten ovšem Lehmanna nepropálil a nebyl úspěšný ani o čtyři minuty později. V dalším průběhu se šance nerodily a dominovaly spíše defenzívy, šanci měl pouze Hilbert, který ale síť Bochumi nerozvlnil.

Po půlhodině hry se v obrovské příležitosti ocitl po přihrávce Klimowicze Azaouagh, nicméně pálil jen do skvělého Lehmanna. Na druhé straně hrozil Lanig, tentokrát se však předvedl brankář Bochumi Fernandes. V samotném závěru první půle po centru ze strany ještě nebezpečně hlavičkoval Klimowicz, branku ale nevsítil.

Dít věci se začaly hned po přestávce. Po třech minutách hry udělal obrovský kiks brankář Lehmann. Napravo byl zcela osamocený Epallé, který krouceným stříleným centrem zamířil přímo do branky a Lehmann místo toho, aby balón vyrazil, tak ho chytil a skončil společně s ním za brankovou čárou - 1:0. Hosté se rychle vzpamatovali a dokázali za deset minut srovnat.

Rohový kop skončil na hlavičce Laniga a jeho pokus ještě stačil osamocen lépe umístit též hlavou Cacau, utkání se vyrovnalo. Další možnosti v průběhu následujících dvaceti minut k vidění nebyly a rozhodující byla poslední desetiminutovka. Po přihrávce Šimáka nejprve asi ze třech metrů minul trestuhodně Gilbert.

Probíhá poslední minuta a Stuttgart dává branku, která jeho sebevědomí ještě o něco zvedne a určitě mu pomůže v boji o nejvyšší příčky. Po překvapivém rohovém kopu rozehraném nakrátko přišel centr zprava z hranice vápna a hlavičku Laniga usměrnil do prázdné klece na hranici ofsajdové pasti Tasci. V příštím kole vyzve Stuttgart doma ve šlágru Hamburk, Bochum bude o body bojovat v Hoffenheimu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele