26. kolo
04.04.2009 15:30 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 5:1

Wolfsburg nadělil Bayernu hned pět gólů a je v čele, o osudu utkání rozhodla perfektní patnáctiminutovka domácích v druhém poločase, kdy svého soka srazilo do kolen čtyřmi góli smrtící duo Vlků v útoku, nejprve se, stejně jako na podzim v Alllianz Areně, dvakrát trefil Džeko, po něm přidal další přesné zásahy nejlepší střelec soutěže, Brazilec Grafite.

Obrana úřadujícího mistra Německa předvedla na hřišti Wolfsburgu něco, za co by mohly stydět v regionální lize, čehož skvěle dokázal využít Wolfsburg, který všechny góly vstřelil po fatálních zaváháních v obraně Mnichovských, Bayern tak prohrál na hřišti už třetího konkurenta v boji o titul, na první místo sice ze čtvrté pozice pořád ztrácí pouze čtyři body, v týmu ovšem očividně něco nefunguje, sužují ho extrémě nevyrovnané výkony a titul zřejmě zůstane nevyslyšeným přáním. Naopak Wolfsburg předvedl perfektní, zodpovědný výkon, byl smrtící v koncovce a měl bezpečno v obraně, zdá se, že titul pro vlky by nemusel být utopií.

Oba týmy začaly utkání nebojácně, zvláště pak hosté aktivně hrozili, nebezpeční byli především po pravé lajně. První šance však přišla až v 16. minutě, Toni to zkoušel ze sedu přes hlavu, není však divu, že bránu netrefil. První příležitost se domácím naskytla hned 7 minut poté, rychlý kontr zakončený zblokovanou střelou Misimoviće však domácím radost nepřinesl.

K vidění byla především bojovnost, oba týmy se rvaly o výsledek, za tvrdou hru byl ve 34. minutě kartou potrestán Lucío. Veškeré ohorožení branek jak hostujícího, tak domácího týmu tak přicházelo takřka výhradně ze standardních situací, z jedné takové ve 44. minutě padl i první gól utkání. Na rohový kop Misimoviće si naskočil, v pokutovém území úplně osamocený, Gentner. Bayern se ale ještě zmohl na odpověď, po Schweinsteigerově centru hlavičkoval nejprve Lucío, jeho střelu však vyrazil Benaglio pouze k Tonimu, který hlavou míč do sítě vrátil. Hráči Wolfsburgu rozhodčímu ukazujícímu ke středovému kruhu sice nevěřili, opakovaný záběr však jasně potvrdil, že míč brankovou čáru přešel.

Druhý poločas začal z obou stran stejně aktivně jako ten první, útoky obou soupeřů však narážely na dobře zformované obranné rady. Tak to chodilo až do 63. minuty. Schäfer unikl po levé straně, nacentroval a Džekovi stačilo nastavit nohu, zde ovšem televizní záběry jasně prokázaly ofsajdové postavení útočícího hráče. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, o dvě minuty později předvedli domácí naprosto perfektní protiútok, Benaglio hodil míč Džekovi, ten si narazil s Misimovićem a rázem pelášil sám k bráně hostů, ještě před pokutovým územím pak přesnou pozemní ranou z Rensinga udělal pouze diváka.

Bayern se tak ocitl ve velmi složité situaci, prohrával hned o dva góly a proti ukázkově zformované obraně domácích se mu nedařilo prosadit. Naproti tomu Wolfsburg to měl proti obraně hostů dnes velice snadné, to potvrdil Grafite, jež ve 74. minutě přidal další gól, stačilo mu obejít Brena a mohl v klidu zakončovat. To však od Brazilce nebylo všechno, o tři minuty později si pohrál s obranou Bayernu, nadvakrát položil na zem Ottla, patičkou slaboulince ťukl balon do brány, ale Ottl naprosto nepochopitelně nedokázal míč odkopnout a míč se tak dokutálel až do sítě. Wolfsburg pak do konce zápasu Bayern k ničemu nepustil a díky skvělé taktice ordinované trenérem Magathem a zabijáckému duu v útoku pokračuje v jarní spanilé jízdě.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude souboj o titul a bayern vyhraje 0:2 a půjde dál pro titul!!!!FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi tezko muj milej zlatej nemeckej tip- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

no najmi to si povíme dneska na tréninku;)ale byernu vyhraje to je jistý!!!FC BAYERN MUNCHEN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko, - Podolski jasná remíza

Reagovat
smazaný uživatel

hahahahaaaaaaaa prej jasny no ajsny debakl :D

Reagovat
smazaný uživatel

JA...vyhrajeme a pujdeme konečně do trháku k titulu FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam,ze konecne Bayern zamaka a hne se na prvni misto. Kazdopadne Wolfsburg a Dzeko je tezky souper,ale FCB je FCB - musime vyhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát BAYERN BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

bude to velmi tazky super ale verim ze vyhrame FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

po tomdhle zápase se mi uplně změnil názor na bayern a proti barcelona dostanou 20:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samý lepší tipovač všude jasný bayern a ejhle 5-1 WOLFSBURG jde pro titul a Dzeko si vystrili lepsi angazma :) preji jim to

Reagovat
smazaný uživatel

jestli daj titul tim pádem i lm tak lepší klub nebude potřebovat

Reagovat
smazaný uživatel

VfL Wolfsburg is BEST!!

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg jim pěkně naložil

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni polocas byl ze strany Bayernuv poradku,ale druhy ukazal,ze v Bayernu je neco spatne tuto sezonu. Ze by trener? I to je mozne.

Reagovat
Špilmachr

Barca to bude mit těžši!

Reagovat
smazaný uživatel

je to ostuda a pokud KLINSMANN NEVYHRAJE LIGU MISTRU MUSÍ SE PAKOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vkládal jsem do něho velký naděje ale takovej debakl je katastrofa BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

...Zda se mi to nebo ne?? Sel Dzeko z teplic v obdobne pozici jako fenin... a kde ted je..narozdil od naseho opilca Z

Reagovat
smazaný uživatel

JJ to je hustý skore no,

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem všechno,ale tohle ne.Není přece možné dostat béhem 15 min. 4 branky.Co se teprve bude dít proti Barce,která hraje se 3 útočníky?Z příchodu Klinsiho jsem měl radost,teď o něm začínám mít pochybnosti.

Reagovat
milan78

viděl si ten mač, libil se ti honza šimůnek ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to co předvedl grafite... nemám slov.

Reagovat
REPLIKATOR

Památný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele