26. kolo
04.04.2009 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:3

Každá série jednou končí a po dnešku do historie patří šňůra domácích vítězství Herthy BSC. Pro berlínský tým znamená porážka 1:3 od Dortmundu také opuštění první příčky, zato Borussia vyhrála podruhé v řadě a připravila si půdu pro útok na pohárovou Evropu.

Domácí před vyprodaným Olympiastadionem začali špatně, především počet špatných nahrávek byl do očí bijící. Zato hosté hráli od počátku velmi dobře, hned v osmé minutě se po kombinaci s Owomoyelou a Freiem dostal ke střele Hajnal, o kousek ale domácí svatyni minul. Další vyložená příležitost hostí přišla ve 20. minutě, Drobný ale Santanovu hlavičku bravurně zneškodnil.

Pět minut nato ale již Dortmund zaslouženě vedl. Hajnal vyslal pefektní přihrávkou za obranu Freie, který měl dostatek času jak na zpracování míče, tak i na následné zakončení. To šlo přesně k pravé tyči a Drobný neměl nárok - 0:1. Poté se domácí konečně probudili, ve 30. minutě přestřelil z přímého kopu Ebert, za tři minuty nechal Nicu vyniknout Weidenfellera a hostující brankář pak měl i štěstí, že ho Cícero z blízka nastřelil. Ještě před přestávkou hlavičkoval Rodnei, vyrovnání ale stála v cestě spojnice tyče a břevna.

Převaha Herthy z posledních minut prvního poločasu pokračovala i po zmně stran, i když byla o něco menší. Přesto v 54. minutě byl stav vyrovnán. Z levé strany se rozběhl Raffael, který obtancoval postupně tři bránící hráče a ani Weidenfeller pro něj neznamenal vážnější překážku - 1:1. Po tomto úchvatném sólu ale zatopili pod kotlem opět Borussen a Drobný se musel vytáhnout proti šancím Valdéze a Hajnala. V 63. minutě však nacentroval do pokutového území Dedé, nejvýše vyskočil hostující kapitán Kehl a stejně jako ve dvou předešlých vzájemných utkání hlavičkou skóroval - 1:2.

Berlínský kouč Favre zareagoval hned trojitým střídáním, což vcelku účel splnilo a hlavně Pantelić představoval pro hosty neustálé nebezpečí. Srbský útočník nejprve však těsně minul Raffaelovu pobídku, chvíli nato si pak oba posledně zmínění role vyměnili, jenže již překonaného Weidenfellera zastoupil na brankové čáře Subotić. V 82. minutě tak bylo definitivně rozhodnuto. Sahinovu střelu Drobný pouze vyrazil, k míči se dostal Valdéz a uklidil ho přesně k pravé tyči - 1:3. Na další odpor se již domácí nezmohli a vcelku zaslouženě Dortmundu podlehli.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

HaHoHe Hertha... Berliner Sport-Club!!!

Bude to složité jako každé utkání, ale věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnez verim ve ztratu bodu Herty,nejlepe vsech tri

Reagovat
smazaný uživatel

Musím pochválit, mám jenom slova chvály GO GO GO BVB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele