26. kolo
04.04.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:0

Hamburk dokázal velmi těsně zdolat překvapení podzimu Hoffenheim a ten patří vůbec k nejhorším týmům druhé poloviny ligy. Jediný úder se zrodil už po půlhodině hry. Hamburk poskočil na druhé místo hned za vedoucí Wolfsburg, ten je ovšem lepší jen o skóre. Hoffenheim klesl na příčku šestou a boj o titul je tak v nedohlednu.

Hamburk měl mnohem lepší start do zápasu než jeho konkurent a zatlačil ho na vlastní půlku. První šance se urodila v 11. minutě, střelu Guerrera však vyrazil před sebe Hildebrand a Beck poté na poslední chvíli odkopl pryč. O dvě minuty později přišla pro domácí pohroma, doposud nejaktivnější muž na trávníku Guerrero se zranil a nahradit ho musel Trochowski.

Po tomto momentu hosté ožili, Sanogo ale pálil jen do Rosta. O minutu později vystřelil na druhé straně Pitroipa, avšak nebyl také přesný. Ve 20. minutě spálil za hosty velkou možnost Ba, když z úhlu zprava asi ze sedmi metrů napálil boční síť. Proto přišel o něco později trest, ve 28. minutě se zrodil jediný gólový okamžik.

Po práci Pitora Trochowského se dostal k balónu Pitroipa a po nedorozumění jednoho z obránců s brankářem Hildebrandem zakončoval do prázdné klece. Hosty tento moment na chvíli poznamenal, do konce poločasu už žádné příležitosti k vidění nebyly a do kabin šel s úsměvem kouč Martin Jol.

Po přestávce musel hned v úvodu Rost likvidovat střelu Ba, za dvě minuty na druhé straně netrefil branku aktivní Potriopa. V dalším průběhu zase upadl duel do průměru, za zmínku snad stojí pouze nepříliš razantní pokus Jansena. Dít věci se tradičně začaly až v poslední desetiminutovce. Hoffenheim se pokusil snížit nejprve zásluhou Ba, o něco později neusměrnil hlavičku Salihovič.

V 85. minutě nastala pro Hamburk velmi nepříjemná situace, po faulu na Terrazzina byl vyloučen Jarolím a domácí se hodně potili. Z následného přímého kopu jen o milimetry minul Salihovič, poslední možnost ve třetí minutě nastavení hlavou neproměnil Ba. Hoffenheim se v příštím kole pokusí vybojovat úvodní výhru doma proti Bochumi, Hamburk jede na půdu Stuttgartu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele