Bundesliga - souhrn 25. kola

11.03.2019, 22:25
Názory a komentáře
Bayern Mnichov rozstřílel Wolfsburg a posunul se do čela před Dortmund, jenž doma porazil Stuttgart. Gladbach po sérii zaváhání naplnil roli favorita v Mainzu a to samé platí pro Hoffenheim v souboji s Norimberkem. Leverkusen veze body z Hannoveru, Freiburg překvapivě vyhrál nad Herthou. Brémy po třech remízách v řadě zdolaly Schalke...

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt 0:3

11.03.2019 20:30

Góly: 48. Gonçalo Paciência, 90. Sébastien Haller, 90+3. Sébastien Haller

Vedle toho si ještě po čtvrté bundesligové výhře v řadě posílil sebevědomí před odvetou osmifinále Evropské ligy, neboť už ve čtvrtek zajíždí na San Siro kvůli odvetnému utkání proti Interu Milán (první zápas skončil 0:0).

Fortuna začala hodně aktivně a brzičko po úvodním hvizdu mohla jít do vedení. Trefa Dawida Kownackiho se ovšem nemohla počítat, protože Lukebakio zahrál rukou. Na druhé straně hrací plochy hlavičkoval mimo Jović. Zmíněný polský útočník, který byl u první velké šance tohoto duelu, se ještě před vypršením zahajovací dvacetiminutovky zranil a na jeho místo přišel Rouwen Hennings.

Další příležitost si na konto opět připsal prozatím patnáctigólový Luka Jović. Jeho střela ze střední vzdálenosti přeletěla břevno. Matthias Zimmermann pak na druhé straně orazítkoval vnější stranu tyče. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se zkoušel prosadit Kostić a po něm Jović, který ale připraveného Rensinga na švestkách nenachytal.

Orli se dočkali až krátce po startu druhého dějství. Dva obránce Düsseldorfu po centru Jonathana de Guzmána z pravé strany vůbec nenapadlo, že by na zadní tyči mohl číhat Gonçalo Paciência, a že by taky mohl hlavou překonat domácího gólmana, třebaže se snažil míč zastavit - 0:1. Benito Raman se prakticky ihned po rozehrávce pokoušel přispěchat s odpovědí, ale Kevin Trapp mu radost pokazil.

V 63. minutě centroval do vápna Raman a rozhodčímu Hartmannovi se zdálo, že Hinteregger zasáhnul balon rukou. Ukázal tedy na penaltový puntík, jenže tu přišel z Kolína nad Rýnem impuls k přezkoumání celé situace. A opravdu - žádná penalta se ke škodě svěřenců Friedhelma Funkela nekopala.

Jović potom zase ztroskotal na muži v rukavicích a stejně si počínal na opačném pólu hrací plochy po Karamanově pobídce taky Hennings. Až v úvodní minutě nastaveného času našel střelec úvodní branky zápasu za obranou neobsazeného Sébastiena Hallera, který zatančil nad míčem, čímž vyřadil ze hry Rensinga, a pak vyčíhnul ten správný moment k tomu, aby netrefil žádného obránce a poslal kulatý předmět do sítě - 0:2.

Filip Kostić mu poté naservíroval z levé strany výtečnou přihrávku po zemi napříč pokutovým územím, takže mohl francouzský forvard zakončovat do prázdné a radovat se ze své čtrnácté branky v sezoně - 0:3. Za týden hraje Frankfurt doma proti Norimberku a Düsseldorf, mající stále dvanáctibodový náskok na barážovou pozici, se představí na stadionu ve Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 2:3

10.03.2019 18:00

Góly: 51. Jonathas, 73. Mitchell Weiser (vl.) - 13. Kevin Volland, 28. Kevin Volland, 87. Kai Havertz

Na definitivní rozhodnutí o celkově třináctém tříbodovém zisku museli die Werkself počkat až do samotného závěru zápasu, přestože už po půl hodině hry vedli o dvě branky. Domácí však nechtěli nic zabalit. Přeci jen se rvou o setrvání v soutěži.

První gól přišel na pořad večera na zasněženém hřišti ještě před vypršením úvodní patnáctiminutovky. Aránguiz pobídl Baileyho, který poslal do ideálního prostoru Brandtovi. Michael Esser jeho pokus vyrazil. Jenže Kevin Volland stál přesně tam, kde v daný moment stát měl a pro útočníka jeho kalibru opravdu nebyl ani v tom sněžení problém dostat míč z necelých dvou metrů za brankovou čáru - 0:1.

Za dvě minuty se s dalším nášupem hnali Brandt a Bailey a nebýt obětavého Juliana Korba, patrně by zvýšili vedení. V 19. minutě nedosáhli na balon ani Baumgartlinger, ani aktivní Brandt a Volland. Druhý jmenovaný za další dvě minutky přestřelil. Výraznou roli sehrál i při druhém gólu, kdy vysunul Vollanda, který sám před Esserem neselhal - 0:2.

Ve 33. minutě už Genki Haraguchi vyřadil ze hry Hradeckyho, ale míč stihl de facto v poslední možný okamžik odkopnout do bezpečí Jonathan Tah. V závěru poločasu ještě Kevin Volland propásl hattrick. Šest minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se skóre na ukazateli v HDI Areně zase měnilo.

Jonathas při Haraguchiho centru z levé strany ani nevyskočil, a přesto hlavou dokázal překonat Hradeckyho - 1:2. Brankář Leverkusenu si chvíli poté neodpustil drobné zaváhání, které však dokázal bez úhony napravit. V 73. minutě ovšem vůbec nepočítal s tím, že vyrazí míč po hlavičce Weydandta jenom do kolena přihlížejícího spoluhráče Mitchella Weisera, od kterého se odrazí přesně tam, kam se odrazit neměl - 2:2.

Florent Muslija pak zkoušel štěstí, ale ztroskotal na Alexandaru Dragovićovi. Havertz i Karim Bellarabi pak v zakončení zklamali, takže všechno musel tři minutky před vypršením řádné hrací doby lidově řečeno rozseknout předtím neúspěšný Kai Havertz. Brandtův centr sice na jeho hlavu s největší pravděpodobností mířit neměl, nicméně v červnu dvacetiletému záložníkovi to pranic nevadilo.

Mohl se tak radovat z jubilejní desáté trefy v sezoně. Pro Leverkusen byla vítězná, díky čemuž je zřejmé, že i po pětadvacátém kole setrvá na pohárové příčce, se čtyřbodovou ztrátou na Ligu mistrů. Za týden zavítá do BayAreny Werder Brémy. Hannover, který na první nesestupovou příčku ztrácí osm bodů, zavítá do Augsburgu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk 2:1

10.03.2019 15:30

Góly: 25. Andrej Kramarić (pen.), 78. Andrej Kramarić - 61. Hanno Behrens

Útočník Andrej Kramarić proměnil penaltu, a poté přidal ještě jednu trefu, čímž vymazal vyrovnávací zásah Norimberku. Der Club čeká na tříbodový zisk už devatenáct utkání a co víc, hned tři hráči se během tohoto klání zranili.

Už na začátku se Kramarić poroučel zemi po kontaktu s Ewertonem. A protože se tak stalo v šestnáctce hostujícího celku, ukázal rozhodčí Dingert na penaltový puntík. Jenže chvíli poté svoje rozhodnutí přehodnotil. Pokutový kop se tedy kopal až ve 25. minutě. O tom, že si Patrick Erras pomohl rukou, nemohlo být sporu.

Stříbrný medailista z posledního mistrovství světa si počínal s obrovským přehledem a zařídil svému týmu vedení - 1:0. Do konce poločasu ještě stihnul Ishak Belfodil nastřelit vnější stranu levé tyče, Grillitsch našel pouze připraveného Christiana Matheniu, Kerk se zranil v duelu s Bičakčićem a musel odstoupit ... A Pavel Kadeřábek neoslavil jubilejní stý bundesligový mač gólem.

Po změně stran musel pro zranění ze hřiště pravý obránce Enrico Valentini a na jeho místo přišel debutant Timothy Tillman. Po hodině hry rozehráli hosté velice pohlednou akci, na jejímž konci byla přihrávka od Ishaka na Hanno Behrense. Oliver Baumann si sice na balon sáhl, ale to bylo asi tak všechno, co s ním mohl dělat - 1:1.

Yuya Kubo poté spálil velikou šanci. A aby toho nebylo pro Borise Schommerse málo, pakoval se japonský útočník pro zranění hned v následující minutě ze hřiště. A za nějakých 180 sekund přišla pro Norimberk další pohroma. Szalai si udělal na pravé straně prostor, načež servíroval přímo před bránu, kde zvolil Andrej Kramarić elegantní zakončení patičkou mezi nohama nebohého brankáře - 2:1.

V nastaveném čase ještě Bičakčić prakticky doslova vychytal Errase, takže může TSG po deváté výhře v sezoně nadále pomýšlet na evropské poháry. Za týden je na programu střetnutí s VfB Stuttgart. Der Club už to bude mít se záchranou poměrně komplikované. O mnohém napoví duel v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 0:1

09.03.2019 18:30

Góly: 63. Nico Elvedi

Ve 25. kole Bundesligy se v Mainzu střetl domácí tým s Borussií Mönchengladbach. Především pro hosty měl tento zápas velkou váhu, protože za sebou měli sérii čtyř zápasů bez výhry a pokud chtěli i nadále držet ve svých rukou vstupenku do Ligy mistrů, museli zvítězit. Nakonec se jim to podařilo a vezou si tak domů hubenou, ale přesto cennou výhru.

Vítězství 1:0 ve prospěch hostujícího Mönchengladbachu ani pro jeden tým nemění pořadí v ligové tabulce, avšak znamená, že Mainzu se ze stávajícího třináctého místa pravděpodobně zase o něco málo vzdálí teoretická šance na umístění v pohárové zóně. Pro Mönchengladbach je tento výsledek obzvláště důležitý, neboť se mu podařilo vyhrát po dlouhých čtyřech zápasech a minimálně do neděle utekl na čtvrté pozici svému nejbližšímu pronásledovateli, Frankfurtu, o šest bodů.

První poločas toho mnoho zajímavého nepřinesl. Za zmínku stojí snad jen akce z úvodu zápasu v podání Larse Stindla, který se uvolnil v pokutovém území Mainzu a vystřelil, na brankáře domácích si však nepřišel.

Ve druhé půli se také nekonal žádný festival vytvořených šancí, většina střel domácích šla mimo a hosté s nimi pro jistotu šetřili. Jeden zajímavý moment ale nastal a hned s sebou přinesl rozhodující branku celého utkání. V 63. minutě "Hříbata" rozehrála roh nakrátko a Hazard poslal centr před bránu. Tam jej poněkud neohrabaně, ale za to velmi šťastně sklepl Strobl přímo ke kopačkám Elvediho, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil a rozhodl o výsledku 0:1 z pohledu domácích.

Pro svěřence trenéra Schwarze neznamená nepříznivý výsledek žádnou katastrofu, ale pokud se v nejbližší době nevzchopí a nezačnou sbírat body, mohli by se přiblížit nebezpečně blízko ošemetné baráži. V dalším kole je čeká v Allianz Areně silný Bayern Mnichov, tam zřejmě pro body nepojedou, ale v dalších duelech už musí zabrat. "Hříbata" naopak svůj cíl splnila a nepříznivé výsledky přerušila, bude pro ně ale velice důležité, aby na tuto výhru navázala za týden v utkání proti nevyzpytatelnému Freiburgu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 6:0

09.03.2019 15:30

Góly: 34. Serge Gnabry, 37. Robert Lewandowski, 52. James Rodríguez, 76. Thomas Müller, 82. Joshua Kimmich, 85. Robert Lewandowski

Mnichovský Bayern zvítězil nad Wolfsburgem vysoko 6:0 a navzdory faktu, že vyhrál i Dortmund, se díky lepšímu gólovému rozdílu posouvá do čela nejvyšší německé soutěže. Jediným dvougólovým střelcem zápasu je Robert Lewandowski.

Bayern byl jasným favoritem zápasu s Wolfsburgem, rozdíl šesti gólů ale asi čekal jen málokdo. Svěřenci trenéra Kovače přitom hráli naplno už od úvodních minut a už ve 2. minutě mohli jít do vedení, Lewandowski však z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Casteelse.

To ve 34. minutě už se stav utkání měnil. Do útočné fáze dovedl míč skvělou individuální akcí Kimmich, aby přenechal míč Müllerovi, který posunul na Gnabryho, jenž se nemýlil a poslal bavorský celek do vedení. Ještě před koncem první půle se ve 37. minutě gólově prosadil po přihrávce od Gnabryho Lewandowski.

Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 a hráčem prvního poločasu byl jednoznačně Serge Gnabry, který si připsal jeden gól a jednu asistenci. Ani to ale Bayernu nestačilo. V 52. si James navedl míč na hranici vápna a vystřelil ke vzdálenější tyči. 3:0.

Po třetím vstřeleném gólu Bayernu přišla klidnější fáze hry, během které se dvěma dobrými zákroky blýskl hostující brankář Casteels. Přibližně čtvrt hodiny před koncem se ale vše vrátilo do zajetých kolejí. V 76. minutě se míč na ose Sanches - Ribéry - Müller dostal v rámci přesunu balónu v pokutovém území Wolfsburgu až do brány.

V 82. minutě byl už zápas hotovou exhibicí a gól dal i další hráč, kterému se zápas náramně vydařil, Joshua Kimmich, jenž se prosadil hlavou po centru Francka Ribéryho. Poslední hřebík do rakve Wolfsburgu Bayern zatloukl až v 85. minutě kdy do vápna centroval Ribéry a suverénně se dokázal prosadit Lewandowski, který je v tuto chvíli se sedmnácti góly nejlepším střelcem soutěže.

Bayern má sice po výhře stejně bodů jako druhý Dortmund (57). Díky vysoké výhře ho však do čela tabulky posunul lepší gólový rozdíl. Wolfsburg je s devětatřiceti body sedmý a o evropské poháry bude tedy muset ještě výrazně zabojovat.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3:1

09.03.2019 15:30

Góly: 62. Marco Reus (pen.), 84. Paco Alcácer, 90+2. Christian Pulisic - 71. Marc-Oliver Kempf

Borussia Dortmund dokázala zvítězit nad Stuttgartem 3:1, přesto se z prvního místa, které okupovala před začátkem 25. bundesligového kola, stěhuje na druhou příčku. Zápas překlopil na stranu domácích náhradník Pulisic.

Dortmundu se dlouhodobě nedaří. Před zápasem se Stuttgartem vyhrál od začátku února jen jednou a plány na zisk mistrovského titulu mají své trhliny. Ani proti Stuttgartu to nebylo to pravé ořechové a vzhledem k tomu, že Bayern vyhrál nad Wolfsburgem 6:0, se Dortmund stěhuje na druhé místo.

Domácí byli jasným favoritem zápasu, přesto se do první vyložené šance zápasu dostal zhruba po půlhodině hry Stuttgart. Střela Nicoláse Gonzáleze však zamířila pouze těsně vedle levé tyče Bürkiho brány.

Ve 42. minutě se ke slovu dostal i Dortmund. Guerreiro vyslal prudkou střelu zpoza vápna, se kterou si však gólman hostů Zieler poradil. V jednu chvíli to ale vypadalo, že míč skutečně skončí v síti.

Po poločasové přestávce byl Dortmund čím dál tím aktivnější a zlomový okamžik přišel v 60. minutě, kdy byl Sancho faulován v pokutovém území hostů a rozhodčí Cortus nařídil po konzultaci s VAR penaltu pro domácí, kterou vzápětí proměnil kapitán týmu Marco Reus.

Ani penalta však pro Dortmund neznamenala automatickou výhru. V následujících deseti minutách totiž Stuttgart diktoval tempo hry, což vyústilo v situaci ze 71. minuty, kdy po centru z volného přímého kopu z levé strany hlavičkoval za Bürkiho záda hostující Kempf. 1:1.

Dortmundu se nedařilo udržet míč na noze a chvílemi se musel bát alespoň o remízu. To se ale změnilo v 79. minutě, kdy šel do hry místo Raphaëla Guerreira Christian Pulisic, jenž hru domácích doslova rozproudil.

V 84. minutě asistoval u gólu bezchybnému Alcácerovi a v nastaveném čase druhé půle se dokázal prosadit i sám. Götze mu příťukl míč ve vápně Stuttgartu a Pulisic se pohotově prosadil střelou ke vzdálenější tyči. Zápas výsledkem 3:1 skončil, přesto mají hráči Borussie o čem přemýšlet.

V tabulce klesli na druhé místo a na třetí Lipsko mají náskok jedenácti bodů. Stuttgart může zápas mrzet, alespoň k jednomu bodu totiž nebyl vůbec daleko. S devatenácti body je šestnáctý a v příštích devíti kolech tedy musí bojovat o záchranu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 0:0

09.03.2019 15:30

Góly: -

Zápas mezi RB Lipsko a FC Augsburg vítěze nepoznal. Střelci obou celků totiž nedokázali překonat soupeřova gólmana. Opakoval se tedy výsledek prvního vzájemného klání z října loňského roku.

Už během úvodní patnáctiminutovky domácí protivníka uvěznili na jeho polovině. Jenže kromě Wernerovy šance se k ničemu nepropracovali. Ve 37. minutě pálil z nějakých deseti metrů Matheus Cunha a Gregor Kobler dokázal míč vytěsnit na tyč, od které se odrazil do bezpečí. Následně se o slovo přihlásil Sabitzer, jehož volej se mezi tři tyče nevešel.

Úvodní dějství tedy nebylo na kvalitní příležitosti zrovna bohaté a po změně stran to nebylo jiné. Alespoň, že se probudili taky Fuggerstädter. Jmenovitě to byl Sergio Córdova, kdo svou hlavičkou v pětapadesáté minutě přinutil Gulácsiho k prvnímu ostrému zákroku. Chvíli poté jej docela vylekal Gregoritsch, nicméně pro die Roten Bullen všechno dobře dopadlo.

Marcel Halstenberg si možná ještě teď drbe hlavu z toho, že jeho pokus nakonec o kousíček minul tyč. Hráči Lipska byli ve svých ofenzivních výpadech postupně čím dál bezradnější. A mohli na to doplatit v závěrečné desetiminutovce, kdyby Philippu Maxovi včas neskočil pod nohy všudybyl Sabitzer.

Saský klub zůstává v tabulce třetí, na vedoucí duo Bayern - Dortmund ale ztrácí už jedenáct bodů. Za týden se střetne se Schalke 04, přičemž první vzájemný mač skončil rovněž bezbrankovou remízou. Augsburg udržuje tříbodový náskok na barážovou pozici a za týden ho čeká v domácí WWK Areně důležité klání proti Hannoveru.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 2:1

09.03.2019 15:30

Góly: 27. Nils Petersen, 80. Vedad Ibišević (vl.) - 77. Vedad Ibišević

Freiburg na domácí půdě není radno podceňovat. Přesvědčila se o tom Stará dáma z Berlína, která s ním prohrála 1:2. Výraznou úlohu v celém mači sehrál hostující útočník Vedad Ibišević.

Utkání z tribuny na Schwarzwald Stadionu sledoval i trenér národního týmu Joachim Löw. Už ve 2. minutě mohl vidět, kterak Habererovi scházely centimetry k tomu, aby poslal svůj mančaft do vedení. Za další dvě minuty se do šance propracoval Nils Petersen, jenže na svůj sedmý zásah si musel počkat ještě něco přes dvacet minut.

Že na hřišti není pouze jeden tým, se snažil svým spoluhráčům i protihráčům připomenout svými dalekonosnými pokusy Marko Grujić. Nebezpečnější však byla rána Amira Abrashiho, kterou musel likvidovat Rune Jarstein.

V pětadvacáté minutě rozehrál Ondrej Duda přímý kop ideálně na hlavu Niklase Starka, jenže z toho nic úspěšného pro Herthu nevykvetlo. Naopak za dvě minutky centroval Vincenzo Grifo do kapsy mezi gólmana a obránce. Na let balonu nejefektivněji zareagoval Nils Petersen a z hranice malého vápna cílil hlavou přesně do sítě - 1:0. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky málem skóroval Duda stejnou částí těla. Do druhého dějství tedy vstoupili s hubeným náskokem domácí.

Pál Dárdai vyrukoval po změně stran s Arne Maierem, avšak toto řešení se neukázalo býti ideálním. Další příležitosti patřily Mittelstädtovi a Grujićovi. Po nich se k velkému sólu nadechl Mike Frantz a chyběl skutečně jen gól. V 74. minutě byl při další Grujićově šanci Schwolow u své tyče včas.

Jenomže tři minutky poté už inkasoval. Neobsazený Torunarigha přihrál před bránu na Ibiševiće, který se při svých zkušenostech z takové pozice opravdu nemýlí - 1:1. Jenže už za dalších 180 sekund se proměnil z hrdiny ve zločince, protože centr Vincenza Grifa od rohového praporku usměrnil za záda vlastního brankáře - 2:1.

Ve zbytku tohoto duelu už významné šance nebyly k vidění. Takže Hertha doufá, že po zápase s Borussií Dortmund ztráta na pohárové příčky ještě více nenaroste. Freiburg má na sestupové pozice po pětadvaceti kolech jedenáctibodový náskok. V příštím kole se představí Mönchengladbachu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 4:2

08.03.2019 20:30

Góly: 31. Milot Rashica, 51. Max Kruse (pen.), 73. Milot Rashica, 90+4. Martin Harnik - 26. Breel Embolo, 85. Breel Embolo

Na Weserstadionu bylo k vidění celkem šest branek, přičemž na obou stranách barikády se našli dvougóloví střelci. Takže zatímco die Königsblauen prohráli v součtu všech soutěží počtvrté za sebou, Werder v tomto kalendářním roce stále drží neporazitelnost.

V úvodní patnáctiminutovce bylo rušno v obou pokutových územích. Na jedné straně to zkoušeli Eggestein a Kruse, na druhé se pokoušeli překonat Jiřího Pavlenku Burgstaller a Caligiuri. Po dvaceti minutách hry musel český brankář hasit zaspání svých spoluhráčů v obraně. Nicméně ještě před koncem první půlhodiny utkání kapituloval.

McKennie vyhrál hlavičkový souboj, takže se balon odrazil k Breelu Embolovi, který si to namířil rovnou do velkého čtverce a chladnokrevně překonal brankáře - 0:1. Pojistit vedení mohl za čtyři minutky Steven Skrzybski, jenže těsně minul. A tak Kohfeldtovi svěřenci trestali. Max Kruse poslal přízemní centr do vápna, který Milot Rashica, ač tísněn, uklidil levačkou z úrovně penaltového puntíku z první k tyči - 1:1.

Při brankové situaci v ofsajdu stojící Claudio Pizarro přitom držel Nastasiće. Z videocentrály v Kolíně nad Rýnem však k rozhodčímu Petersenovi žádný impuls nedoputoval, takže vyrovnávací trefa platila.

Do konce úvodního dějství ještě stihl Philipp Bargfrede svou pumelicí o kousek minout zařízení, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Nedlouho po změně stran musel Stambouli na čáře uklízet Klaassenovu střelu. Sudímu se ovšem nelíbilo, že těsně před ní Bruma brkl o nohu Kruseho a nařídil penaltu. K ní se postavil sám faulovaný a vybral si ze svého pohledu levou stranu, zatímco Nübel se pohnul na opačnou. Brémy šly tedy do vedení - 2:1.

Domácím borcům se pak dařilo eliminovat veškeré útočné snahy hostující celku. Výjimku tvořil snad jenom pokus Skrzybskiho, který ale Pavlenka bez obav lapil. Ve třiasedmdesáté minutě se tribuny znovu zaradovaly. Eggesteinovi se podařilo prodloužit Kruseho centr za sebe, kde stál zcela neobsazený Milot Rashica. Jednoduchou zasekávačkou vyřadil ze hry Alexandra Nübela, a poté prostřelil i na brankové čáře stojícího obránce - 3:1.

Strážce svatyně týmu z Gelsenkirchenu se následně musel činit proti šancím Kruseho a Veljkoviće. Díky tomu mohl Breel Embolo po Oczipkově rohu hlavou z bezprostřední blízkosti skórovat - 3:2. V nastaveném čase pak převzal Harnik přihrávku od Möhwalda a zpoza šestnáctky mířil přesně k levé tyči - 4:2.

Werder zůstane po pětadvaceti kolech na osmé příčce se tříbodovou ztrátou na poháry. Za týden je na programu klání proti Bayeru Leverkusen. Schalke se potřebuje probrat. Výraznou měrou by k tomu mohl dopomoci postup do čtvrtfinále Ligy mistrů na úkor Manchesteru City, který ovšem první zápas vyhrál v Německu 3:2. O víkendu pak do Veltins Areny dorazí RB Lipsko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25183462:2757
2.Borussia Dortmund25176261:2857
3.RB Lipsko25137543:2046
4.Borussia Mönchengladbach25144744:3046
5.Eintracht Frankfurt25127650:3043
6.Bayer Leverkusen25133946:3742
7.VfL Wolfsburg25116839:3739
8.TSG Hoffenheim25910649:3737
9.Werder Brémy2599743:3736
10.Hertha BSC2598838:3635
11.Fortuna Düsseldorf25941231:4531
12.SC Freiburg2579936:4130
13.1. FSV Mainz 0525861127:3930
14.Schalke 0425651427:4323
15.FC Augsburg25571334:4622
16.VfB Stuttgart25541625:5519
17.Hannover 9625351723:5814
18.1. FC Norimberk25271619:5113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
db18

Jsem zvědavý, jak dlouho ještě dokáží držet Tedesca.

Při gólech mi přijde, že si obránci neví rady s tou pětičlennou řadou, Bentaleb se snaží vše řešit na krásu, ale efekt to pak postrádá a Caligiuri je taky ve formě...

Nemyslím si, že by Riether nebo Rudy na některém postu zahráli hůře než dva zmínění hráči...

...a zarážející mi také přijde, že Kutucu - čerstvě devatináctiletý útočník - je pak na hřišti několikrát za těch cca. 20 minut donucen suplovat konstruktivní štít...

Reagovat
Rudnevs

Jj, ten Kutucu ma tam tiež prekvapoval. Tuším i zavinil ten posledný gól od Harnika. Ale tak, od Tedesca sme už mali možnosť vidieť i iné skvosty, trebárs dvojicu hroťákov Mendyl - McKennie. Inak to ale neni zlý hráč, jedna z nádejí pre Schalke, navyše celkom sympaťák.

Tedesco pôjde podľa mňa už po tomto zápase.

Reagovat
db18

Mne se Kutucu docela líbil, i svým nasazením a na to, že to fakt nebyl jeho post, tak to docela zvládal, až teda na poslední branku...

Já doufám, že ještě vydrží na RBL, to by mohla být jistota na sázku.

Reagovat
Rudnevs

Ja ako fanúšik Schalke dúfam, že pôjde teraz.

Reagovat
db18

Caligiuri se asi zranil do konce sezony... Tak aspon napravo vas ceka zmena.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol si fanúšik HSV?

Reagovat
Rudnevs

Vždy som mal rád oba. Ale fanúšik je možno trochu silné slovo, skôr im len prajem, s tými echt fanúšikmi z Nordkurve sa to nedá zrovnávať. Ťažko povedať, ktorý z tých klubov mám radšej, v minulosti to bolo HSV, ale teraz sa Schalke minimálne dostáva na ich úroveň. Diplomaticky povezdme, že v BL Schalke, v 2. BL HSV a v 3. Lige Lautern.

Inak, práve čítam, že Tedesco bude sedieť na lavičke i proti Leipzigu.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno je to len taktický ťah, proti Leipzigu sa zrejme počíta s ďalšou prehrou, po ktorej by už mal ísť. Jeho odchod je proste nevyhnutný, je to len otázka kedy, podobne ako to bolo pri Herrlichovi v Leverkusene. Našťastie tam to Voller, aj keď s niekoľkotýždňovým oneskorením, aj zrealizoval a klubu to značne pomohlo. Pri Tedescovi mali v Gelsenkirchene postupovať rovnako, aj keď ten mal ešte nejaký kredit za minulú sezónu a preto ho bolo ťažšie odvolať. Ale to, čo predvádza v tejto je proste pre klub ako Schalke neprípustné a už niekoľko týždňov tam nemá čo robiť...

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím, písal som to i dole ako reakciu na stasa, tie zápasy City + RB a následná reprezentačná pauza tomu napovedajú a dáva to logiku. Kontinuita nekontinuita, toto už ďalej nejde. Tedesco síce neni jediný vinník, ale je jeden z vinníkov a preto by mal ísť i on. Za minulú sezónu má kredit, ale ten nemožný herný štýl v kombinácii s personálnymi rozhodnutiami (Höwedes, Naldo, zrušenie Fährmanna a Rudyho) je jasne proti nemu.

Taktiež by to chcelo v lete zbaviť sa dosť hráčov. Za mňa by si mali baliť kufre minimálne Mendyl, Bentaleb, Mascarell, Harit, Konoplianka a Sané. A snáď nikoho nenapadne vykúpiť Brumu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Harit tak moc špatnej? Měl jsem ho v podvědomí jako slibnýho talenta...

Reagovat
Rudnevs

U Harita ide najmä o mimofutbalové záležitosti. V kabíne sa to vraj začína meniť na ghetto a hlavný podiel na tom má mať francúzsko-africká skupinka nazývaná French Connection, do ktorej patria všetci z vyššie menovaných okrem Konoplianku. Harit vraj navyše chodí neskoro a navštevuje kasína.

Reagovat
andrew96

Caligiuri proti Fortuně vyloženě "zářil", ale za Werder bych ho tolik nehanil. Třeba při třetím gólu se snažil zalepit díru, která vznikla u stoperů.

Ještě myslím v preview jsi psal, že se ti nelíbí Nübel...a toho bych taky obhájil. S těmi góly neměl moc co dělat, i ten poslední trefil Harnik skvěle.

Jinak Kruse má tuto sezónu repre formu. Naopak Augustinsson je poslední dobou nějaký jalový.

Reagovat
fenixLFC

je realne ze to schalke spadne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec. Nato sú Norimberg a Hannover príliš slabí, 10 kôl do konca už tú 10 bodovú stratu určite nedobehnú. K tomu očakávam, že čoskoro vyhodia Tedesca a tím tak dostane nový impulz a trochu sa zdvihne, aj keď majú do konca ligy ťažký los. nejaké body ešte určite urobia.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že ne, popravdě si to ani nijak nepřeju, derby s nimi by mi hrozně chybělo...

Reagovat
db18

Podle toho, kdo se dostane do baráže. Jestli FC, tak určitě, s HSV pravděodobně... u Unionu podle toho, jak se vyspí.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tak som dopozeral zostrih a penalta to bola. Ukazovali zaber na to, ako Bruma Kruseho skrtol a ten to v nabehu logicky nemohol ustat. Na zaciatku ale Schalke malo dve dobre sance, tam Pavlenka podrzal.

Zastavil by som sa u tretieho golu. Tam Schalke malo pocetnu prevahu, lenze Nastasic a Bruma z toho vysli ako dvaja hlupaci. Nastasic nakoniec alibisticky nemal vobec nikoho a Bruma isiel do spravneho priestoru s Eggesteinom, ale on ten suboj vypustil. Takze Caligiuri musel opustit Rashicu a ist branit Eggesteina. No a Bruma sa potom nechal napalit jednoduchou kluckou a Nübel v podstate nemal co robit.

Nemozem si pomoct, ale Bruma je presne ten typ stopera, ktory sa dost casto necha vylakat a opusti tak liniu. On nema zly umysel, chce ist do suboja s hracom, ktory preberie loptu. Lenze v tom systeme na troch bekov je toto smrtiace. Ak jedno IV z tych troch vystupi so superovo hracom, tak tu dieru uz nikto nezaplni. A co si Brumu pamätam z minulosti, tak on sa prave velmi casto necha uniest hrou a kompaktnost tej linie zbura tym ze sa vytiahne. Pride mi to ako keby mu v hlave preplo a on vyrazi ako zajac z kukurice. Samozrejme, nic sa nestane pokial suboj vyhra alebo odkopne loptu ci prerusi akciu faulom. Lenze on tie suboje prehrava a jeho tim tak casto za toto spravanie zaplati golom.

Pokial si Tedesco chcel zachranit kozu, tak by to 3-5-2 mal opustit. Ak teda stale je trenerom Schalke. Ja som to myslim pisal uz v lete, ze z tych IV co ma k dispozicii, tak ani jeden z nich neposobi seriozne a v tomto systeme budu strateni vsetci. No a teraz sa ukazuje, ze odpalenim Nalda si podpilil konar definitivne. Sane v H96 hral na styroch, Nastasic sa zhorsuje sezonu od sezony a Stambouli pre mna nie je IV. Respektive jeho defenzivna praca je silno priemerna, ako DM fajn ale IV nie. Takze ak si to tak clovek vsetko spoji, tak nie je vobec prekvapenie, ze su v srackach. Lenze su v nich dobrovolne, nemozu sa vyhovarat na zranenia, je to len vyber trenera a sportoveho riaditela.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Je stále trénerom Schalke. Schneider ho nedovolal, že vraj bolo napriek výsledku vidieť zlepšenie. Podľa mňa bolo vidieť zlepšenie akurát tak v tom, že hráči nepôsobili tak odovzdane ako proti Düsseldorfu. Čo sa týka výkonu, tak takéto zlepšenie nestačí, pokiaľ teda nemáte ambície ako FC Pippinsried.

Každopádne, keď sa na to pozriem z iného pohľadu, tak možno i logická voľba. Tedesco ešte dotrénuje proti City a proti RB, aby nový tréner nemal ťažký začiatok a následne bude reprezentačná pauza, čiže viac času na zháňanie nového trénera.

Súhlasím (nie len) s tou zmenou systému. Tiež ma to včera napadlo.

Reagovat
Rudnevs

Uerdingen. Pod trénerom Meierom zatiaľ bez po piatich zápasoch bez výhry. Včera prišla ďalšia prehra, tentokrát s KSC 1:3. Najmä, že ten investor vyhodil trénera Krämera, keď boli štvrtý v tabuľke. Najlepšie bolo to jeho vysvetlenie, že vraj on chce na štadióne relaxovať a pod Krämerom boli zápasy často stresujúce. Investor Ponomarew mimochodom už predtým zruinoval hokejový klub Düsseldorfer AG.

Naozaj to začína pripomínať TeBe z konca 90. rokov, kde prišiel investor Göttinger Gruppe, chceli sa dostať do BL a taktiež nepochopiteľne vyhodili trénera Gerlanda, keď boli tretí alebo štvrtí a nakoniec im úplne zobrali licenciu a skončili niekde v prepadlisku dejin.

A najlepší bol ten Arschloch Großkreutz, ktorý včera úplne vybuchoval a protihráčovi sa vyhrážal, že ho po zápase zmláti.

Reagovat
blackhawk88

This is BAYERN!

Reagovat
andrew96

BVB! Snad nejcennější výhra v sezóně.

Reagovat
Coutinho10

uz jsem po vyrovnani neveril

Reagovat
Heresy

Prejeli jsme ty stenatka

Reagovat
smazaný uživatel

Franck 3x asistence

Reagovat
Jardman

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
PavlíčeQ

Konečně po dlouhých měsících zpátky na vrcholu. Teď už to jen do konce sezóny nepustit, mia san mia

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Dobrý záber z Westfalenstadionu - fanúšik BVB v hustom daždi sedí na tribúne a má dáždnik. Vedľa neho sedí manželka, ktorá je celá zmoknutá (včera bol deň žien, mimochodom). A aby toho nebolo málo, tak sa toto celé odohráva v žltom prostredí a len ten dáždnik je tak pekne kráľovsky modrý.

Inak, pre BVB veľmi dôležitá výhra. Keby stratili, to by bol veľký škrt cez rozpočet. Ale aj tak si myslím, že titul vyhrá opäť Bayern, tí sa opäť dosť rozbehli.

Reagovat
smazaný uživatel

Svet je znova v rovnovahe

Reagovat
andrew96

Vedad Ale Grifo už zase úřaduje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes zlaté 3 body z Hannoveru. V tom hnusnom počasí sa nejaké galapredstavenie nedalo čakať, ale Brandt, Volland a Havertz opäť skvele. 4 body na 4-té miesto, to ešte nie je stratené, bolo by famózne, keby sa to podarilo dohnať...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty co ještě neviděli aneb sníh 12. hráčem

https://streamable.com/oi61q

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to mazec,hlavně jak se tam jednou míč zastavil těsně před prázdnou brankou Bayeru

Reagovat
Shevchenko

a ještě jedna situace, jak se tam na sněhu zastavil míč před prázdnou bránou Bayeru.

Reagovat
Rudnevs

Škoda, že som ten zápas nevidel... Toto mohla byť celkom sranda.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som na ten zápas ísť, ale nakoniec mi do toho niečo prišlo, tak som rád

Reagovat
smazaný uživatel

mala byť reakcia na komentár vyššie od JohnczceekJO7

Reagovat
Seydou Doumbia

Náhodou to mohl být skvělý zápas ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol, ale v tom počasí by som si ho určite parádne vychutnal

Reagovat
smazaný uživatel

Takový přehled, kdo tu komu fandí (z těch co tu chodí nejčastěji) Snad jsem na nikoho nezapomněl:

Bayern - vladino10, db18, 9Müller25, Bayern +, blackhawk88, Bastaron

Borussia Dortmund - LM, johnczceekJO7, Coutinho10

Schalke - Rudnevs, Monty

Bayer Leverkusen - Davor27

Werder Brémy - stas87

Borussia Mönchengladbach - Mönchengladbach

Hertha Berlín - Arne

Eintracht Frankfurt - MaraSGE

1. FC Köln - cologneFC, 1. FC Köln

S tím, že Rudnevs je spíše fanoušek německého fotbalu jako takového, není vázán na konkrétní klub. 1. FC Köln má samozřejmě ban.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Coutinho je snad prvně scouser a pak culé

Reagovat
Rudnevs

+ ešte

Bayern - PV-Maister, Mates28

Hertha - JozkokozleJ

Dortmund - Andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Sice sem neprispievam uplne casto ale tiez patrim medzi fandov Bayernu.

Reagovat
Jardman

Jarda taky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze zvědavosti, proč má daný uživatel 1. FC Koln ban? tady v této sekci mě přijde že dementi prakticky narozdíl od PL a LL sekce nejsou + zvláštní cenu ode mě získává Rimskyvlk z SA sekce

Reagovat
andrew96

Buď rád, že to nepamatuješ. Rudnevs se s ním taky trochu vezl, ale naštěstí se z toho dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tak tak. V pár diskusiách sme to trošku prehnali a vytvorili sme si z toho skôr chat a diskutovali sme až príliš bez nejakej väčšej informačnej hodnoty. Ale ospravedlňuje ma môj vtedajší vek a s tým spojená menšia nedozrelosť.

Každopádne, ban nedostal za toto. Ban dostal až o rok neskôr, a to najmä za vyčíňanie v iných sekciách, s tým už našťastie nemám nič spoločné.

Každopádne, je pravda, že do BL sekcie naozaj moc dementov nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, takového Rimskehovlka nebo nedej bože technecia bych tady fakt nedával

Reagovat
vladino10

tu bol relatívne v pohode, slušný, dalo sa s ním diskutovať..pokiaľ nehralo lipsko ale potom už tak nejak neriešil ani ich..

Ale robil bordel v anglickej a španielskej sekcii, tam bol zviera

Každopádne sa mi na ňom páčilo, že nevykonával potrebu tam kde jedol (akože v bl sekcii) a zle robil inde, za to palec hore

Reagovat
smazaný uživatel

No právě jsem tady projel pár starších preview a souhrn článků a nepřipadal mi nijak nakrklej, jenom to Lipsko trošku zle snášel, ale jinak vypadaly příspěvky v pohodě. Zkusím se kouknout na ty PL a LL sekce to by mohla být zábava

Reagovat
andrew96

Pro Norimberk i Hannover kruté ztráty. Norimberku dle mě uškodil rozhodčí, první penaltu ještě odvolal (Kramaric se tím svým skokem zase víc zprotivil), ale ani u druhé si nejsem jistý, zda měla být. No a v Hannoveru... kdoví, jak by to vypadalo, kdyby se ta Haraguchiho střela došourala do brány.

Jinak kvalita týmů bojujících o poháry je letos daleko větší než loni. Rád bych po letech zase viděl v LM Leverkusen. Lipsku se teď doma moc nedaří, Gladbach taky nic moc. Škoda, že BL nemá 5 míst v LM, přál bych si tam Bayer, Gladbach i Eintracht. A pokud se do EL půjde i že 7. místa, tak bych to přál asi Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zase cakam na chvilu, kedy budu v europskych poharoch pravidelne HSV, Werder ci Stuttgart.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele