25. kolo
09.03.2019 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Dortmund zvítězil nad Stuttgartem, přesto jde z čela tabulky

Borussia Dortmund dokázala zvítězit nad Stuttgartem 3:1, přesto se z prvního místa, které okupovala před začátkem 25. bundesligového kola, stěhuje na druhou příčku. Zápas překlopil na stranu domácích náhradník Pulisic.

Dortmundu se dlouhodobě nedaří. Před zápasem se Stuttgartem vyhrál od začátku února jen jednou a plány na zisk mistrovského titulu mají své trhliny. Ani proti Stuttgartu to nebylo to pravé ořechové a vzhledem k tomu, že Bayern vyhrál nad Wolfsburgem 6:0, se Dortmund stěhuje na druhé místo.

Domácí byli jasným favoritem zápasu, přesto se do první vyložené šance zápasu dostal zhruba po půlhodině hry Stuttgart. Střela Nicoláse Gonzáleze však zamířila pouze těsně vedle levé tyče Bürkiho brány.

Ve 42. minutě se ke slovu dostal i Dortmund. Guerreiro vyslal prudkou střelu zpoza vápna, se kterou si však gólman hostů Zieler poradil. V jednu chvíli to ale vypadalo, že míč skutečně skončí v síti.

Po poločasové přestávce byl Dortmund čím dál tím aktivnější a zlomový okamžik přišel v 60. minutě, kdy byl Sancho faulován v pokutovém území hostů a rozhodčí Cortus nařídil po konzultaci s VAR penaltu pro domácí, kterou vzápětí proměnil kapitán týmu Marco Reus.

Ani penalta však pro Dortmund neznamenala automatickou výhru. V následujících deseti minutách totiž Stuttgart diktoval tempo hry, což vyústilo v situaci ze 71. minuty, kdy po centru z volného přímého kopu z levé strany hlavičkoval za Bürkiho záda hostující Kempf. 1:1.

Dortmundu se nedařilo udržet míč na noze a chvílemi se musel bát alespoň o remízu. To se ale změnilo v 79. minutě, kdy šel do hry místo Raphaëla Guerreira Christian Pulisic, jenž hru domácích doslova rozproudil.

V 84. minutě asistoval u gólu bezchybnému Alcácerovi a v nastaveném čase druhé půle se dokázal prosadit i sám. Götze mu příťukl míč ve vápně Stuttgartu a Pulisic se pohotově prosadil střelou ke vzdálenější tyči. Zápas výsledkem 3:1 skončil, přesto mají hráči Borussie o čem přemýšlet.

V tabulce klesli na druhé místo a na třetí Lipsko mají náskok jedenácti bodů. Stuttgart může zápas mrzet, alespoň k jednomu bodu totiž nebyl vůbec daleko. S devatenácti body je šestnáctý a v příštích devíti kolech tedy musí bojovat o záchranu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele