25. kolo
09.03.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Freiburg doma porazil Herthu

Freiburg na domácí půdě není radno podceňovat. Přesvědčila se o tom Stará dáma z Berlína, která s ním prohrála 1:2. Výraznou úlohu v celém mači sehrál hostující útočník Vedad Ibišević.

Utkání z tribuny na Schwarzwald Stadionu sledoval i trenér národního týmu Joachim Löw. Už ve 2. minutě mohl vidět, kterak Habererovi scházely centimetry k tomu, aby poslal svůj mančaft do vedení. Za další dvě minuty se do šance propracoval Nils Petersen, jenže na svůj sedmý zásah si musel počkat ještě něco přes dvacet minut.

Že na hřišti není pouze jeden tým, se snažil svým spoluhráčům i protihráčům připomenout svými dalekonosnými pokusy Marko Grujić. Nebezpečnější však byla rána Amira Abrashiho, kterou musel likvidovat Rune Jarstein.

V pětadvacáté minutě rozehrál Ondrej Duda přímý kop ideálně na hlavu Niklase Starka, jenže z toho nic úspěšného pro Herthu nevykvetlo. Naopak za dvě minutky centroval Vincenzo Grifo do kapsy mezi gólmana a obránce. Na let balonu nejefektivněji zareagoval Nils Petersen a z hranice malého vápna cílil hlavou přesně do sítě - 1:0. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky málem skóroval Duda stejnou částí těla. Do druhého dějství tedy vstoupili s hubeným náskokem domácí.

Pál Dárdai vyrukoval po změně stran s Arne Maierem, avšak toto řešení se neukázalo býti ideálním. Další příležitosti patřily Mittelstädtovi a Grujićovi. Po nich se k velkému sólu nadechl Mike Frantz a chyběl skutečně jen gól. V 74. minutě byl při další Grujićově šanci Schwolow u své tyče včas.

Jenomže tři minutky poté už inkasoval. Neobsazený Torunarigha přihrál před bránu na Ibiševiće, který se při svých zkušenostech z takové pozice opravdu nemýlí - 1:1. Jenže už za dalších 180 sekund se proměnil z hrdiny ve zločince, protože centr Vincenza Grifa od rohového praporku usměrnil za záda vlastního brankáře - 2:1.

Ve zbytku tohoto duelu už významné šance nebyly k vidění. Takže Hertha doufá, že po zápase s Borussií Dortmund ztráta na pohárové příčky ještě více nenaroste. Freiburg má na sestupové pozice po pětadvaceti kolech jedenáctibodový náskok. V příštím kole se představí Mönchengladbachu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele