25. kolo
11.03.2019 20:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Frankfurt nezaváhal v Düsseldorfu a nadále drží pátou příčku

Vedle toho si ještě po čtvrté bundesligové výhře v řadě posílil sebevědomí před odvetou osmifinále Evropské ligy, neboť už ve čtvrtek zajíždí na San Siro kvůli odvetnému utkání proti Interu Milán (první zápas skončil 0:0).

Fortuna začala hodně aktivně a brzičko po úvodním hvizdu mohla jít do vedení. Trefa Dawida Kownackiho se ovšem nemohla počítat, protože Lukebakio zahrál rukou. Na druhé straně hrací plochy hlavičkoval mimo Jović. Zmíněný polský útočník, který byl u první velké šance tohoto duelu, se ještě před vypršením zahajovací dvacetiminutovky zranil a na jeho místo přišel Rouwen Hennings.

Další příležitost si na konto opět připsal prozatím patnáctigólový Luka Jović. Jeho střela ze střední vzdálenosti přeletěla břevno. Matthias Zimmermann pak na druhé straně orazítkoval vnější stranu tyče. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se zkoušel prosadit Kostić a po něm Jović, který ale připraveného Rensinga na švestkách nenachytal.

Orli se dočkali až krátce po startu druhého dějství. Dva obránce Düsseldorfu po centru Jonathana de Guzmána z pravé strany vůbec nenapadlo, že by na zadní tyči mohl číhat Gonçalo Paciência, a že by taky mohl hlavou překonat domácího gólmana, třebaže se snažil míč zastavit - 0:1. Benito Raman se prakticky ihned po rozehrávce pokoušel přispěchat s odpovědí, ale Kevin Trapp mu radost pokazil.

V 63. minutě centroval do vápna Raman a rozhodčímu Hartmannovi se zdálo, že Hinteregger zasáhnul balon rukou. Ukázal tedy na penaltový puntík, jenže tu přišel z Kolína nad Rýnem impuls k přezkoumání celé situace. A opravdu - žádná penalta se ke škodě svěřenců Friedhelma Funkela nekopala.

Jović potom zase ztroskotal na muži v rukavicích a stejně si počínal na opačném pólu hrací plochy po Karamanově pobídce taky Hennings. Až v úvodní minutě nastaveného času našel střelec úvodní branky zápasu za obranou neobsazeného Sébastiena Hallera, který zatančil nad míčem, čímž vyřadil ze hry Rensinga, a pak vyčíhnul ten správný moment k tomu, aby netrefil žádného obránce a poslal kulatý předmět do sítě - 0:2.

Filip Kostić mu poté naservíroval z levé strany výtečnou přihrávku po zemi napříč pokutovým územím, takže mohl francouzský forvard zakončovat do prázdné a radovat se ze své čtrnácté branky v sezoně - 0:3. Za týden hraje Frankfurt doma proti Norimberku a Düsseldorf, mající stále dvanáctibodový náskok na barážovou pozici, se představí na stadionu ve Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele