Bundesliga - preview 25. kola

08.03.2019, 08:54, aktualizováno 11.03.2019, 08:12
Previews
Frankfurt v roce 2019 ještě ani jednou neprohrál a svou sérii jede prodloužit do Düsseldorfu. Rovněž v jeho táboře může panovat spokojenost, tým dal sbohem sestupovým starostem a na šestnáctý Stuttgart má k dobru už dvanáct bodů...
Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt  (pondělí 20:30)
Frankfurt bojuje o pohárovou Evropu a do Düsseldorfu tak jede pro důležité tři body. Domácí jsou ale ve výborné formě a rádi by pronikli do první desítky.

Eintracht v tabulce drží páté místo, na záda mu však dýchají Leverkusen a Wolfsburg se ztrátou jediného bodu. Každý zisk se tak může na konci sezóny projevit jako klíčový. A Frankfurtu se získávat body daří pravidelně. Po Novém roce ještě neprohrál - ze sedmi zápasů si připsal 3 výhry a 4 remízy. Minulý víkend v samotném závěru dokázali svěřenci Adiho Hüttera otočit zápas proti oslabenému Hoffenheimu a vyhráli 3:2. Kromě Bundesligy bojuje Eintracht stále také v Evropské lize, kde ve čtvrtek v úvodním osmifinálovém utkání proti Interu Milán na domácí půdě remizovali 0:0.

Hráči Düsseldorfu naposledy hráli minulou sobotu na půdě Schalke, kde domácí tým znemožnili porážkou 4:0. V posledních pěti zápasech prohrála Fortuna pouze v Leverkusenu a místo očekávaných záchranářských starostí pokukuje po elitní desítce, na kterou v tuto chvíli ztrácí tři body. Oproti Frankfurtu měla na přípravu na zápas celý týden, což by mohlo přijít vhod, poněvadž opravdu bylo na co se připravovat.

Na co by se měl trenér Funkel se svými hráči zaměřit především, je jak zastavit nejlepšího střelce hostů Luku Joviće. V podzimním zápase ve Frankfurtu se jim ho totiž uhlídat vůbec nedařilo a srbský mladík nasázel hned pět gólů. Frankfurt tehdy svého soupeře rozdrtil 7:1. Když ale hráči Fortuny naposledy přivítali Eintracht na svém stadionu, byli to oni, kdo se radoval z vysoké výhry. V listopadu 2012 zvítězili 4:0, ze současného kádru u toho však byl jen kapitán Fink.

Ten by ani tentokrát neměl na hřišti chybět, na rozdíl od zraněných spoluhráčů Bodzeka a Zimmera. Hosté z Frankfurtu budou postrádat důležitou součást své ofenzivy - chorvatského útočníka Rebiče.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Gisselmann - Barkok, Sobottka, Fink, Kownacki, Raman - Lukebakio
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hasebe, Hinteregger, N'Dicka - Da Costa, Rode, Fernandes, Kostič, Gačinovič - Haller, Jović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.63 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Hoffenheim bojuje o evropské poháry, bodový přísun z posledních zápasů však nebyl ideální. Napravit to bude chtít doma proti poslednímu Norimberku, který na ligové vítězství čeká už pět měsíců.

Domácí porážka s Lipskem z minulého kola natáhla sérii Norimberku bez výhry už na 18 zápasů. Výměna trenéra tak zatím přinesla jediný bod a vše nasvědčuje tomu, že se Der Club na konci sezóny s Bundesligou rozloučí. Situace je kritická, stále však ne beznadějná. Na patnácté místo v tuhle chvíli Norimberk ztrácí osm bodů.

Domácí Hoffenheim ovšem také nemá body na rozdávání. Na devátém místě tabulky ztrácí pět bodů na šesté místo zaručující alespoň kvalifikaci o Evrposkou ligu a Julian Nagelsmann se jistě bude chtít s klubem rozloučit úspěšně. Nedávné výsledky mu však příliš radosti nepřinesly. V posledních dvou zápasech totiž Hoffenheim vždy ještě v 88. minutě vedl, nakonec však z nich dohromady získal jen bod. Lipsko dokázalo na domácí půdě v závěru vyrovnat na 1:1, Frankfurt pak v nastaveném čase skóre dokonce otočil a slavil vítězství 3:2. Zpackané koncovky mohly zasadit ránu do sebevědomí hráčů a domácí utkání s posledním Norimberkem se jeví jako ideální příležitost získat jej zpět.

Na říjnový vzájemný zápas v Norimberku v dobrém vzpomíná hlavně devatenáctiletý anglický útočník Reiss Nelson, který zažil svůj nejpovedenější bundesligový zápas a dvěma góly pomohl otočit skóre na konečných 3:1 pro Hoffenheim.

Domácí navíc budou moci nastoupit v plné síle, po krátkodobých zraněních se do sestavy vracejí záložníci Vogt a Bittencourt. Hosté v Hoffenheimu budou muset obejít bez československé stopy - zranění jsou záložníci Petrák i Zreľák. Chybět budou i nejzkušenější obránce Margreitter a vykartovaný Brazilec Pereira.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Grillitsch, N. Schulz - Demirbay, Bittencourt - Joelinton, Kramaric
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Behrens - Löwen - Kubo, Kerk - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.63 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Bayer Leverkusen  (neděle 18:00)
Hráči Hannoveru zažívají období hrůzy a předejít sestupu do druhé ligy pro ně bude velmi náročným úkolem. V domácím utkání proti rozjetému Leverkusenu se od nich velký úspěch rozhodně neočekává.

Ze sedmi zápasů po novém roce dokázali Hannoverští porazit jen ještě zoufalejší Norimberk. Ve zbylých šesti případech padli, přičemž nešlo o žádné těsné záležitosti. Minulý víkend v zápasu pravdy na hřišti šestnáctého Stuttgartu utrpěli debakl 1:5. Dohromady už v této sezóně Hannover inkasoval 55 branek - nejvíc v celé soutěži.

Oproti tomu Leverkusen se pyšní skvělou formou. Z posledních pěti zápasů nevyhrál jen na hřišti vedoucího Dortmundu a drží šesté místo zajišťující postup do kvalifikace o Evropskou ligu. Od pátého Frankfurtu navíc Bayer dělí jediný bod.

Pokud se svěřenci Petera Bosze chtějí na nadějné pozici udržet, výhra na hřišti trápícího se Hannoveru by měla být povinností. Domácím do karet nehrají ani statistiky - z posledních deseti vzájemných zápasů Leverkusen ani jednou neporazili. V této sezóně k tomu ale měli velmi blízko. V říjnovém utkání v BayAreně Hannoveru sebral tříbodový zisk vyrovnávací gól Karima Bellarabiho až ve čtvrté minutě nastavení. Zápas tehdy skončil 2:2. A bohaté na góly byly i předchozí vzájemná střetnutí těchto celků. V minulém ročníku Bundesligy skončila přestřelka v Hannoveru 4:4, v domácím prostředí pak Leverkusen zvítězil 3:2.

Domácímu týmu stále chybí jeho nejlepší střelec z minulé sezóny Niclas Füllkrug, který je zraněný už od prosince. Kromě něj nebude k dispozici ani záložník Bebou a obránci Ostrzolek a Sorg. Naopak marodka Bayeru se vyprazdňuje. Do sestavy by se po zranění mohli vrátit Bellarabi, Alario a Lars Bender. Trénovat po téměř roce začal také Fin Pohjanpalo. Pouze na lavičce by měl opět zůstat obránce Wendell, který navíc v předchozích dvou zápasech proti Hannoveru neproměnil penaltu.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Anton, Felipe, Wimmer - Haraguchi, Schwegler, Walace, Albornoz - Bakalorz - Asano, Weydandt
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, S. Bender, Jedvaj - Baumgartlinger - Aranguiz, Brandt - Havertz, Volland, Bailey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.43 - 5.15 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Mnichovský Bayern bude jasným favoritem zápasu s Wolfsburgem. Do konce letošní bundesligové sezóny zbývá už pouhých deset zápasů a Bavoři si vzhledem k postavení v tabulce nemohou dovolit žádné zaváhání.

Bayern má totiž po čtyřiadvaceti odehraných ligových zápasech úplně stejně bodů, jako Dortmund, a sice čtyřiapadesát. Dortmund je na prvním místě tabulky pouze díky lepšímu gólovému rozdílu a ani to není pro Bayern nic nesmazatelného, na Borussii totiž ztrácí "pouhé" dva góly.

Ani Wolfsburg na tom ale v porovnání s minulými sezónami není vůbec špatně. V Německu přezdívaný "remízový král" je s devětatřiceti body sedmý a vážně zasahuje do boje o evropské poháry. Konkurenci mu tvoří především Frankfurt a Leverkusen.

Bayern je v nezvyklé situaci. Od roku 2012 byl v rámci německé bundesligy dominantní, letos ale musí o titul bojovat do poslední chvíle naplno. Šanci mu však dávají zaváhání konkurenčního Dortmundu z poslední doby, ovšem mírnou výhodou pro Borusii je také fakt, že už na rozdíl od Bayernu nehraje Ligu mistrů a může se soustředit pouze na nejvyšší domácí soutěž.

Svěřencům trenéra Kovače se v posledních zápasech dařilo. Na začátku února vyřadili z německého poháru Herthu, o tři dny později zvítězili 3:1 nad Schalke. V půlce února si Bayern přivezl výhru 3:2 z Augsburgu a následně v rámci osmifinále Ligy mistrů bezbrankově remizoval na půdě ambiciózního Liverpoolu.

Na konci února vyhrál Bayern hubeně, 1:0, nad Herthou BSC díky gólu Javiho Martíneze a minulou sobotu doslova deklasoval Borussii Mönchengladbach. V Dolním Porýní vyhrál Bayern 5:1 a postupně se za něj trefili Martínez, Müller, Lewandowski, Gnabry a na závěr ještě jednou, tentokrát z penalty, Lewandowski.

Je tedy jasné, kdo bude favoritem sobotního zápasu. Ani Wolfsburg však nemůže být jednoznačně podceňován, jeho forma šla totiž v posledních kolech také nahoru. Na začátku února byl sice Wolfsburg vyřazen z německého poháru, když prohrál 0:1 na půdě Lipska, od té doby však ani jednou neprohrál.

Nejdřív remizoval vysoko, 3:3, v divokém zápase ve Freiburgu. V půlce února už se mu ale podařilo zvítězit, a sice 3:0 nad Mainzem po skvělém výkonu Knocheho, který se v zápase jednou střelecky prosadil. Stejným výsledkem skončil i těžký zápas v Mönchengladbachu, kde Wolfsburg vyhrál překvapivě a dvakrát se za něj trefil střídající Mehmedi.

Minulou neděli přivítal tým, který má pod taktovkou kouč Labbadia, brémský Werder a tento zápas už se mu totiž nevydařil. Domácí Brooks dal sice v 54. minutě první gól zápasu, za hosty ale v 74. minutě srovnal Kruse a oba rivalové se tedy nakonec rozešli smírně.

A koho v zápase mezi Bayernem a Wolfsburgem určitě neuvidíme? Za domácí nenastoupí zranění Tolisso, Coman a Robben. V dresu Wolfsburgu se pak ze stejných důvodů nepředstaví Azzaoui, Camacho a Ginczek.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Thiago, Javi Martínez - Müller, James, Gnabry - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Steffen, Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.18 - 15.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Souboj místní Borussie se Stuttgartem budou sledovat fanoušci v dortmundském Signal Iduna Parku. Domácí bojují o titul, hosté zase o udržení.

Přesně tak, zápas v Dortmundu bude pro Stuttgart jedním z existenčních. Svěřenci trenéra Weinzierla jsou po čtyřiadvaceti kolech s pouhými devatenácti body šestnáctí a na konci sezóny by je při tomto umístění čekala nepopulární baráž.

To Dortmund řeší úplně jiné problémy. V tuto chvíli je díky lepšímu gólovému rozdílu první, před nenáviděným Bayernem. Silná dvojice Dortmund - Bayern má náskok solidních devíti bodů na třetí Lipsko a titul bude tedy s největší pravděpodobností brát právě někdo z této dvojice.

Poslední výsledky Borussie přitom nejsou vůbec dobré a právě to dalo šanci Bayernu, pro který už v jednu chvíli vypadala situace skutečně beznadějně. Na začátku února Dortmund pouze remizoval 1:1 ve Frankfurtu, o týden později 3:3 s Hoffenheimem v zápase, ve kterém vedl 3:0.

Poté přišla krutá prohra 0:3 v osmifinále Ligy mistrů s Tottenhamem a bezbranková remíza na půdě bundesligového nováčka v Norimberku. Německá média tehdy psala o špatném psychickém stavu hráčů Dortmundu.

O týden později už tým kolem Marka Reuse vyhrál 3:2 nad Leverkusenem a vypadalo to, že situace je pro něj mnohem lepší. Minulý pátek však přesto Borussia prohrála 1:2 v Augsburgu a v úterý padla doma 0:1 s Tottenhamem. Soustředit už se tedy může jen a pouze na německou Bundesligu.

Stuttgart řeší záchranářské starosti a naděje na lepší výkony svitla až minulou neděli. Do té doby Stuttgart od půlky prosince loňského roku v soutěžním zápase nevyhrál. Na začátku února remizoval 2:2 s Freiburgem, poté prohrál v Düsseldorfu a s RB Lipsko.

V posledním únorovém kole remizoval 1:1 v Brémách a výrazné zlepšení přišlou až minulou neděli, kdy Stuttgart vyhrál 5:1 nad předposledním Hannoverem. V zápase se za domácí trefil dvakrát 18letý obránce Kabak, dvakrát Zuber a jednou legendární útočník Mario Gómez.

V zápase se Stuttgartem budou Dortmundu chybět zranění Piszczek a Philipp. Stuttgart má zraněné Kopacze a českého útočníka Klimenta.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Weigl, Akanji, Diallo - Götze, Witsel, Reus - Sancho, Paco Alcácer, Guerreiro
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Castro, Insua - Ascacibar - Zuber - Esswein - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.96 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Lipsko se ve 25. kole Bundesligy postaví na svém hřišti Augsburgu. Domácí budou chtít prodloužit svou sérii zápasů bez prohry, zatím co hosté přijedou s ambicemi navázat na překvapivou výhru z utkání s Dortmundem.

Svěřenci trenéra Rangnicka se drží na třetím místě, které je pravděpodobně v této sezóně jejich dosažitelným maximem, neboť na vedoucí tandem Dortmund - Bayern ztrácí propastných devět bodů. O účast v příští sezóně Ligy mistrů však budou muset ještě tvrdě bojovat, na záda jim s dvoubodovým odstupem dýchá Mönchengladbach a o pět bodů níže na ně číhá z pátého místa ambiciózní Frankfurt.

Hosté z Bavorska mají jiné starosti, svádí tuhý souboj o udržení a momentálně se jim v něm daří poměrně solidně. Na patnáctém místě mají sice náskok pouhých dvou bodů na barážovou šestnáctou pozici Stuttgartu, oproti sedmnáctému, tedy aktuálně sestupujícímu Hannoveru se mohou pyšnit hned devíti body k dobru.

Domácím se na jaře od prohry s vedoucím Dortmundem náramně daří. Od té doby v šesti zápasech za sebou neprohráli, navíc pouze dvakrát remizovali, jmenovitě se svými konkurenty v tabulce, Eintrachtem Frankfurt a Hoffenheimem. V posledním zápase si odvezli hubenou výhru z Norimberku, kterou zařídil ve 40. min svým třetím ligovým gólem pravý obránce Klostermann.

Augsburg v minulém kole senzačně přerušil svou třízápasovou sérii proher (0:4 Brémy, 2:3 Bayern, 1:5 Freiburg), když dokázal na domácím poli zdolat lídra soutěže z Dortmundu - zasloužil se o to svými dvěma góly Dong-Won Ji. To bylo však doma, venku se bavorsko-švábskému celku podařilo bodovat naposledy v polovině prosince, když remizoval v Berlíně s tamní Herthou.

Za saský celek se do zápasu kvůli zranění či nemoci určitě nepodívají Upamecano, Demme, Haidara a Smith Rowe. Ze svěřenců trenéra Bauma mají volno z důvodu zranění Giefer, Luthe, Framberger, Gouweleeuw, Stafylidis, Finnbogason a Schieber, pro karetní tresty je start odepřen Oxfordovi a Hahnovi. Stojí za zmínku, že tito dva soupeři na sebe znovu narazí již za necelý měsíc v rámci čtvrtfinále DFB-Pokalu.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Adams, Kampl - Sabitzer, Laimer - Poulsen, Werner
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Danso, Khedira, Max - Baier - Koo, Gregoritsch - Richter, Ji - Córdova
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.84 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
SC Freiburg ve 25. kole Bundesligy na domácím hřišti přivítá Herthu BSC. Ta půjde tvrdě po všech třech bodech, neboť má stále na dosah místo v pohárové Evropě pro příští sezónu. Freiburg má solidně nakročeno k záchraně, ale ještě ji zdaleka nemá jistou, proto nedá hráčům soupeře nic zadarmo.

Domácí SC se momentálně nachází na třináctém místě ligové tabulky s pohodlným náskokem třinácti bodů na první sestupovou příčku patřící Hannoveru a relativně pohodlným náskokem osmi bodl na barážové místo, které aktuálně drží Stuttgart. Proti klubu z Berlína bude chtít napravit porážku 0:2 z posledního utkání s Leverkusenem.

Hostující Hertha okupuje osmé místo se ztrátou čtyř bodů na šestý Leverkusen, tým držící poslední možné pohárové místo. Pro účast v Lize mistrů by modrobílí museli stáhnout ztrátu dokonce osmi bodů na čtvrtý Mönchengladbach. V posledním klání se jim povedlo porazit Mainz výsledkem 2:1, o výsledku rozhodl stoper Niklas Stark, jenž si chvíli před rozhodujícím gólem vstřelil gól vlastní.

"Breisgauští Brazilci", jak se Freiburgu přezdívá, nezačali jaro v nejlepší formě. Po dvou prohraných zápasech ale přišla série čtyř utkání bez prohry, ve kterých se jim podařilo obrat o body mimo jiné Wolfsburg či Schalke a dát Augsburgu lekci výsledkem 5:1. Poslední kolo však přineslo vystřízlivění v podobě již zmíněné prohry s "farmaceuty".

Svěřenci trenéra Dárdaie podávají po zimní pauze výkony jako na houpačce, což není žádná změna oproti podzimu. V posledních pěti zápasech zaznamenali střídavě dvě prohry, dvě výhry a jednu remízu. Prohry přišly venku s Bayernem a doma s Wolfsburgem, výhry na hřišti Borussie Mönchengladbach a doma s Mainzem. Pokud chtějí atakovat evropské poháry, budou muset svou formu ustálit.

Za klub z Bádenska-Württemberska se do utkání nepodívají z důvodu zranění Gulde, Koch, Höfler, Kath, Kleindienst a Sallai. V hlavním městě zůstanou a budou tak moci zápas sledovat pouze v televizi ze zdravotních důvodů Luckassen, Darida, Kade a Köpke.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Lienhart, Heintz, Günter - Frantz, Abrashi - Haberer, Grifo - Waldschmidt - Petersen
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Stark, Rekik, Torunarigha - Lazaro, Grujić, Maier, Mittelstädt - Duda - Ibišević, Kalou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.37 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Borussia Mönchengladbach jede do Opel-Areny, aby zde zabojoval o důležité body proti domácímu Mainzu. Tomu se po slibném jarním začátku přestalo dařit a ideální příležitostí k nastartování dobré formy může být právě utkání 25. kola Bundesligy.

Hráči z rodiště vynálezce knihtisku Gutenberga se nacházejí na dvanáctém místě a mohou být zatím relativně v klidu, neboť na barážový Stuttgart mají náskok jedenácti bodů a na sedmnáctý Hannover dokonce náskok šestnácti bodů. Blíže k nim leží šestá příčka, což je vstupenkou do Evropské ligy a kterou aktuálně s výhodou devíti bodů v porovnání s Mainzem drží Bayer Leverkusen.

"Hříbata" se zatím stále drží na čtvrtém místě zaručujícím účast v Lize mistrů, ale po několika špatných výsledcích v poslední době se z pohodlného postavení stal pouhý tříbodový náskok na pátý a neustále hladový Frankfurt. Na třetí RB Lipsko ztrácí sice jen dva body, ale na sedmý, již "nepohárový" Wolfsburg vlastní rezervu čítající snadno smazatelné čtyři body.

Svěřencům trenéra Schwarze se v posledních pěti utkáních podařilo zvítězit pouze jednou. Stalo se tak dvě kola zpátky díky výsledku 3:0 proti Schalke, na tento úspěch však navázali nepovedeným výjezdem do hlavního města Německa, když s tamní Herthou nedokázali uhrát ani bod a odjížděli s výsledkem 1:2. Proti týmům z vyšších pater tabulky se jim navíc příliš nedaří, svědčí o tom poslední prohry 1:5 s Leverkusenem a 0:3 s Wolfsburgem.

Hosté z města ležícího nedaleko hranic s Nizozemskem začali jaro sérií tří vyhraných zápasů v řadě, poté se ale jejich motor zadrhl a v následujících čtyřech zápasech se jim povedlo získat pouhý bod za remízu 1:1 s Eintrachtem Frankfurt. Naposledy schytali potupného "bůra" na hřišti Bayernu Mnichov, přičemž tento, z pohledu "hříbat" hrozivý výsledek svým gólem trochu zkrášlil Lars Stindl.

Jen na tribuně se zápasu budou z řad Mainzu účastnit Adler, Mwene, Holtmann, Abass a Berggreen, všichni kvůli zranění či nemoci. Ze svěřenců kouče Heckinga se na trávníku zcela jistě neobjeví zranění Doucoré, Drmić a Traoré. Ani jeden z týmů není v oslnivé formě, proto se dá očekávat tuhý boj o každý kousíček hrací plochy a možná i výsledná remíza.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Mateta, Onisiwo
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Hofmann - Herrmann, Stindl, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.50 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Werder Brémy - Schalke 04  (pátek 20:30)
Brémy v letošním roce stále drží neporazitelnost a na domácím stadionu o ni v zápase se Schalke rozhodně nebudou chtít přijít. Hosté naopak nadále strádají a zatím marně vyhlížejí odrazový můstek k lepším zítřkům.

Zdá se, že krize Schalke nemá konců, nedávná domácí porážka 0:4 s Düsseldorfem to jen potvrdila, a navíc ještě výrazněji rozhoupala trenérské křeslo pod Domenicem Tedescem. V posledních pěti ligových zápasech vstřelilo mužstvo z Gelsenkirchenu jediný gól, bodový zisk si připsalo jen za remízu 0:0 s Freiburgem. Tragické výsledky aktuální sezóny si už vyžádaly změny ve vedení klubu. V pozici sportovního ředitele končí Christian Heidel, kterého nahradí Jochen Schneider. A u toho by nemuselo zůstat, jak dlouhá budoucnost v aktuálně čtrnáctém týmu Bundesligy čeká trenéra Tedesca, hodně napoví právě zápas v Brémách.

Werder v novém roce zatím sbírá hlavně remízy. Hned pět ze sedmi letošních zápasů Brém skončilo nerozhodným výsledkem, poslední tři navíc shodně 1:1. Společně s Frankfurtem jsou tak Brémy jediným klubem, který po zimní pauze ještě neprohrál, k posunu z desátého místa tabulky by však potřebovaly získávat body ve větším množství než jen po jednom. Na evropské poháry mužstvo Floriana Kohfeldta momentálně ztrácí šest bodů.

Podzimní střetnutí těchto celků na domácí půdě Schalke vyhrály Brémy 2:0. O oba góly se tehdy postaral Maximilian Eggestein. Výhrou Werderu skončilo i utkání v únoru loňského roku. Když se ale naposledy hrálo na Weserstadionu, radovali se hosté. V září 2017 vyhrálo Schalke 2:1.

Aktuální formy obou celků však napovídají, že favority budou spíše domácí. A to i bez obránce Langkampa a útočníka Osaka, které do zápasu nepustí zranění. Za Schalke ze stejného důvodu nenastoupí záložník Schöpf, karetní trest si nadále odpykává jeho spoluhráč Serdar.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Klaassen - J. Eggestein, Rashica - M. Kruse
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - D. Caligiuri, J. Bruma, Nastasic, Oczipka - Stambouli, McKennie - Skrzybski, Bentaleb, Matondo - G. Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.49 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund24166258:2754
2.Bayern Mnichov24173456:2754
3.RB Lipsko24136543:2045
4.Borussia Mönchengladbach24134743:3043
5.Eintracht Frankfurt24117647:3040
6.Bayer Leverkusen24123943:3539
7.VfL Wolfsburg24116739:3139
8.Hertha BSC2498737:3435
9.TSG Hoffenheim24810647:3634
10.Werder Brémy2489739:3533
11.Fortuna Düsseldorf24941131:4231
12.1. FSV Mainz 0524861027:3830
13.SC Freiburg2469934:4027
14.Schalke 0424651325:3923
15.FC Augsburg24561334:4621
16.VfB Stuttgart24541524:5219
17.Hannover 9624351621:5514
18.1. FC Norimberk24271518:4913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bremy by dnes mely vyhrat, zdecimovane Schalke uz dnes bude hlavou v Manchesteru

Reagovat
Seydou Doumbia

Hodím to ještě sem.

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim :

Výlet na Eintracht jsem plánoval již delší dobu. Nejsem žádný srdcový fanoušek tohoto klubu, ale aktuálně je to pro mě hodně sympatický tým. Skvělí hráči, fanoušci, stadion i pojetí hry. Když jsme se s kamarádem rozhodli, že bychom mohli jet na Eintracht proti Mönchengladbachu, dozvěděli jsme se, že lístky jsou již beznadějně vyprodané. Na německou nejvyšší soutěž je potřeba zařídit si lístky určitě s větším předstihem, pokud nechcete shánět náhradní variantu zápasů. Nakonec, to ale přeci jen mělo něco do sebe, neboť Hoffenheim patří mezi mé nejméně oblíbené týmy celé ligy a tak jsem vůči ním cítil určitý hněv. To pro mě zvyšovalo atraktivitu a důležitost zápasů.

Na zápas jsme jeli s kamarádem a jeho otcem, který je velký obdivovatel vlaků a letadel. Jelikož ve Frankfurtu je největší letiště v Evropě, tak jet pro něj byla povinnost. Přijeli pro mě autem zhruba okolo 7:30 poblíž Plzně a společně jsme se přes Nürnberg po dálnici vydali přímo do Frankfurtu, kde jsme dorazili zhruba o půl dvanácté. Provoz byl klidný. Žádné velké kolony na cestě nebyly.

Německý styl života je zajímavý tím, že již tři hodiny před zápasem se před stadionem shází spousta fanoušků. Pro Čecha naprosto nepředstavitelné. Udělali jsme nějaké fotky v okolí stadionu a šli jsme ještě do krámu. Lístky jsem si domlouval přes známého, který na místní klub chodí několikrát za sezonu. Prošli jsme hlavní bránou, zašli do fanshopu, a už byl nejvyšší čas hledat místa na stadionu. Cestou na svá místa jsme viděli skupinky i jednotlivce fanoušků Hoffenheimu a nikdo s nikým neměl problém. Když vezmeme v potaz, že před Lipskem to byl nejnenáviděnější klub v Německu, jde vidět, že Němci se k sobě umí chovat. Ale tak v Německu nejsou takoví vypatlanci jako u nás. Dokonce na stadionu bylo několik fanoušků Hoffenheimu mimo svůj kotel mezi domácími a i při oslavě gólu se nikdo nemusel bát. Pro Němce normál, pro nás nepředstavitelné. Čas v okolí stadionu plyne strašně rychle a je vždy lepší udělat si nějaký časový polštář, aby člověk nebyl moc ve stresu. Kdo mě zná, ví že v obchodě dokážu strávit věčnost.

Musím i zde poděkovat kamarádovi za super místa. Když se objednávaly lístky, už jich k dispozici moc nebylo. Já jsem chtěl lístky na hlavní tribunu, ale zbyly už jen ty nejvyšší patra. Nechal jsem to nakonec na něm a lístky někde do dvacáté řady za bránou naproti kotle byly super. Jak jsme usedli, začalo mi to připadat jako bych byl v Ostravě na Mistrovství světa v hokeji. Vše bylo daleko blíže než jsem si původně myslel a hráče jsem měl prakticky na dlani. V zahraničí jsem byl do té doby jen na Stamford Bridge a s místní Commerzbank arénou se to nedalo porovnat. Německý stánek je daleko lépe vytvořen co se prostorového vidění týká než londýnský stadion. A to tomu má Eintracht o několik tisíc větší stadion. Za to velký nahoru

Domácí nastoupili ve falešné formaci 5-3-2, kdy right-back Da Costa hrál roli klasického beka ve čtyřobráncovém systému za to Kostić působil jako ofenzivní záložník, který se při každé příležitosti snažil podpořit útok domácích a přečíslit tak soupeře. Šlo to brát i jako formaci 3-4-3. Zápas z počátku nebyl nikterak atraktivní co se hry týče. Na obou stranách bylo spoustu nepřesnosti a oba týmy dokázaly kazit soupeři akce již v zárodku. Nasazení bylo veliké, ale na pořádné šance se muselo dlouho čekat.

Na začátku utkání jsem měl pasáže, kdy jsem uvažoval, co tady vlastně dělám. Mohl jsem totiž být s někým jiným na jiném místě. Ale výlet byl naplánovaný dlouho dopředu a rušit to na poslední chvílí by byl nesmysl. Asi mě tyto myšlenky přepadly díky nudnému začátku zápasu, kdy se mi zdálo, že bych čas mohl trávit s někým jiným lépe. Ale zpátky k zápasů.

První vážné ohrožení branky přišlo až ve dvacáté minutě, kdy Filip Kostić zahrával přímý kop několik metrů od pokutového území. Míč netrefil ideálně a místo, aby letěl přes zeď, trefil Rebiće, který akorát odskakoval od prodlužující zdi. Míč se od něj se štěstím odrazil a skončil v sítí. Frankfurt vedl 1:0. Gól ale nenábídl ofenzivnější podívanou a na další velkou šanci se muselo zase čekat. Mezitím v sedmatřicáté minutě odstoupil Demirbay, kterého nahradil Szalai. Hoffenheim při svých ofenzivních výpadech často využíval Nica Schulze, který odehrál skvělý první poločas. Jenomže náznaky šanci dokázali domácí obránci ubránit. Před koncem prvního poločasu se řítili hosté do útoku přes pravou stranu, kdy Da Costa nedokázal zachytit náběh Breneta, který poslal přízemní centr před bránu, kde si nedůrazně počínal Ndicka při bránění Szalaie, ten patou nedokázal trefit míč do brány, ale posunul ho se štěstím na vzdálenější tyč, kde v souboji Tourého a Joelintona si důrazněji počínal brazilský forvard a srovnal stav utkání. Do šatny se šlo za nerozhodného stavu.

V prvním poločase byl po jednom ze zákroku ošetřován Ante Rebić, který se následně nevrátil do hry. Podle všeho trenér nechtěl před dalšími veledůležitými zápasy nic riskovat a do hry šel jeho krajan a nejlepší střelec Bundesligy Luka Jović. Střídající hráč se hned při nástupu na trávník dostal do šance, ale Oliver Baumann si s jeho střelou poradil. Poté otěže zápasů přezval Hoffenheim, kdy se maďarský útočník Szalai dostal do dvou velkých šanci. První dokázal skvělým zákrokem krýt gólman Trapp, a o fantastickou ránu z poza šestnáctky se postaralo až břevno. A to nebylo vše. Počet přibývajících šanci na straně hostů se rapidně zvyšoval a po centru Kasima na levou stranu, míč převzal Belfodil, který si ho navedl na svou pravou nohu a opět díky laxnímu bránění se hosté mohli radovat z branky. Hostům se nástup do druhého poločasu vyvedl náramně a odměnou jím bylo vedení.

Pouhých pět minut po brance hostů Rode vyslal parádní přihrávkou do šance Hallera, kterému ale Kasim zanechal suvenýr v podobě otisku svých kolíku na achillovce, za co byl odměněn rozhodčím druhou žlutou kartu a šel předčasně zjístit, zda ve sprchách teče teplá. Při technickém přímém kopu měl golman Oliver Baumann dost času pokus srbského hráče Kostiće zneškodnit, neboť jeho střela neměla velkou razanci. Po hrozné hodině Almany Tourého se trenér rozhodl pro změnu a do hry se dostal Jetro Willems.

Poté začalo peklo pro hostující hráče. Orli měli dvacet minut + nastavení, aby s nepříznivým vývojem zápasů něco udělali. Od té doby, to byla hra na jednu branku. Na zrodu většině akcí byl Sebastian Rode, ale nepřesnosti v zakončení či v dalších přihrávkách přibývaly. To samé lze říct o Jetru Willemsovi. Dobré balony na hlavu Joviće nedělali Baumannovi výrazné potíže. Deset minut před koncem řádné hrací doby, kluboví lékaři pomohli ze hřiště Amirimu, kterého nahradil Amade. Pár minut dříve se do hry dostal i Reece Nelson a Gonzalo Pacienza, který nahrazoval výše zmíněného Rodeho.

Frankfurt měl při početní výhodě daleko více ze hry a všichni na stadionu věřili, že se ještě dokáže se stavem utkání něco udělat. Projektil Makoto Hasebeho z nějakých dvaceti metrů dokázal skvělé vykrýt hostující brankář. Sám před bránou se po skvělém centru ocitl rovněž Gačinović, ale v zakončení selhal. V té době už celý stadion stal a sledoval všechny akce svých svěřenců ve stoje. V další akci se domácí rozhodli pro rychlou rozehrávku rohového kopu, kdy Willems posunul míč na Kostiće, který skvělým centrem našel nikým nehlídaného Sebastiana Hallera, který v devětaosmdesáté minutě hlavou uklidil míč za zády gólmana. Hosté závěr zápasů absolutně nezvládali a útoky Frankfurtu se řítily jeden za druhým. Celý stadion věřil že se ještě podaří vstřelit tolik tížená branka a z utkání Orli odejdou vítězně.

Rozhodčí za prodlevy nastavil šest minut. Čas pro mě a rozhodně i pro fanoušky Hoffenheimu utíkal v nastavení nesmírně pomalu a celý stadion šílel při každém ofenzivním výpadů domácích. Makoto Hasebe poslal přízemní přihrávku do pokutového území na nikým nehlídaného Sebastiana Hallera, který z úhlu ještě posílal lehký centr na vzdálenější tyč, kde se na bránění úplně vykašlal Brenet a brazilský útočník Joelinton nedokázal ubránit Gonzala Pacienciu, který vstřelil rozhodující branku utkání.

Stadion se otřásal v základech. Jeden kluk co seděl pode mnou mě v emocích začal objímat a všichni jsme šíleli z rozhodující branky v poslední minutě zápasů. Někteří více, protože dva fanoušci vběhli dokonce na hrací plochu. Jeden z nich objímal jednoho z hráčů Eintrachtu, druhý se pouze proběhl na druhý konec hřiště. Po konci zápasů ještě přišla dlouhá společná děkovačka a i po 20 minutách od konce utkání bylo na stadionu spoustu příznivců a celý kotel. Velký rozdíl oproti Chelsea, na které jsem byl před čtyřmi lety v lednu. Po závěrečném hvizdu do pěti minut prázdný stadion. Nutno podotknout že jsem zájezd na Chelsea vyhrál. Dobrovolně bych tam nepáchl. Jinak po celý zápas jsem měl řadu nad sebou jednoho fanatika, který musel mít přes osmdesát, ale byl nejvíce slyšet ze všech lidi na za bránou. Po jakékoli zpackané akci nebo faulu tam křičel stylem jako by ho měl chytnout brzy infarkt. Nevím zda chodí na každý duel, ale má můj obrovský obdiv. Po celý zápas nad místní arénou bylo vidět spoustu letadel, které tam lítaly takřka pořád. Na stadion si našlo cestu 49 500 fanoušků. Kapacita je o dva tisíce větší, ale ze strany hostů se nepodařilo zaplnit kotel.

Nejlepší hráč na straně domácích: Filip Kostić

Na té druhé: Szalai/Joelinton.

Ještě dodám že v bezprostřední blízkosti stadionu je několik fotbalových velkých hřišť na kterých si děti před utkáním mohou zahrát. Po konci utkání jsme se vydali zpátky domů. Ještě před tím jsme si rozměnili nějaké peníze v bankomatu, kdybychom se ještě někam chtěli stavit. Předběhl jsem skupinku lidi, na které jsem následně začal v panice mluvit česky, stejně jako ve fanshopu. Jeden z nich se mě ptal zda jsem Francouz. Tak jsem mu řekl (teď už anglicky), že jsem Čech a přijel jsem z Plzně. Hned mi řekl že máme dobrého útočníka Krmenčíka, na co jsem musel dodat že Haller je daleko lepší. Na cestu zpátky jsem si dal ještě místní Krombacher, které jsem dostal do speciálního plastového kelímku, na kterém jsou znázornění dva hráči a klubové logo. Nutno dodat že Němci pivo prostě umí.

Po zápase jsme ještě chtěli navštívit centrum a koupit nějaké suvenýry pro známe, ale kamarádův otec spěchal domů, že se musí vyspat před prací, takže z toho nic nebylo. To jsem byl nasranej. Co se dá dělat, budu se zde muset ještě brzy vrátit. Cesta zpátky v pohodě a doma jsem byl před půlnoci. Frankfurt je rozhodně skvělý klub a určitě se oplatí na ně někdy zajet i nezaujatému fanouškovi

Příjde mi naprosto neskutečné, že v dnešní době se člověk může sebrat a cestovat kdekoli po Evropě i světě, a že nic v dnešní době není problém. Já si toho výjezdu do Frankfurtu neskutečně vážím, i když pro většinu z vás tady, je normálka, když si zajedete na Barcu, Real nebo Bayern. Mám to tak asi kvůli tomu, v jakých poměrech jsem vyrůstal. Ještě před rokem by mě nenapadlo, že bych se mohl dostat do zahraničí na fotbal a nemuset počítat každou korunu. Tehdy jsem si dlouho rozmýšlel i to, zda se vydat na Baník a nebo peníze investovat lépe. Dnešní svět má neskutečné možnosti a já toho chci plně využít. Snad se mi brzy povede navštívit další fotbalové klání v zahraničí. Chci poznávat nové fotbalové kultury a rozšiřovat si obzory

Videa :

https://www.youtube.com/watch?v=IAP6xfUxobo&t=13s

https://www.youtube.com/watch?v=JEtZ3Qez1r4&t=5s

https://www.youtube.com/watch?v=RirxvYQSy8g

https://www.youtube.com/watch?v=tAp2rQaXUdE

https://www.youtube.com/watch?v=OZ02ER9wEwE

https://www.youtube.com/watch?v=UCFqJGseCDs

https://www.youtube.com/watch?v=y9lZj5dV1ZQ&t=5s

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

dobry. Tak to mame stejne, zatim jsem stihl v zahranici Bolognu a NouCamp. Snad letos pridam neco z Londyna a laka me dost i nejaka Francie, tak snad

Reagovat
Seydou Doumbia

Pojd na Lyon. Nemáš z Bologni fotky nebo nenapsal by si nějaký report třeba do zpráv?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, neco na iCloudu mam, posli mail nebo neco, poslu :)

Reagovat
Seydou Doumbia

máš sz

Reagovat
vladino10

"Nutno podotknout že jsem zájezd na Chelsea vyhrál. Dobrovolně bych tam nepáchl."

Reagovat
Seydou Doumbia

Některé věci je potřeba uvést hned na pravou míru.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
andrew96

Ale že Němci pivo prostě umí...asi jsem měl doposud jen špatné zkušenosti. Ale na české se nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
db18

tip 5:0 a páteční - jednostranná - nuda.

Reagovat
Rudnevs

Dnes to bude zaujímavé, Tedescovi ide o veľa. Myslím si, že by letel už po Düsseldorfe, keby ho mal kto vyhodiť. Schneider ho hneď po príchode tiež nechcel vyhodiť a tak mu dal férovo ešte jednu šancu. Tá bude dnes.

Očakávam zostavu tvorenú z tých pár loajálnych hráčov. Napovedá tomu i to, že Mendyl, Harit a Uth boli údajne vyradení z kádru. Na tých špekuláciách o tom ghette v kabíne zrejme teda bude niečo pravdy.

Reagovat
stas87

Dnesny zapas bohuzial kvoli robote neuvidim. Ma niekto nejaku stranku, kde sa da pozriet cely zapas? Vysledok sa ku mne dostane ale o to nejde. Vsade som narazil na HL ale ja chcem vidiet cely zapas.

Dnesok je zrejme posledna sanca k tomu, priblizit sa k prieckam ktpre znamenaju EL. Ak bude zasa remiza ci prehra, tuto sezonu mozme odpisat. V Pokalu je Bayern a tam nemame sancu.Schalke ma mimo obranu, toho treba vyuzit. Mohol by sa trafit Maxi Eggestein

Reagovat
db18

Nübel, Bruma, Bentaleb... to musí být jasná výhra Brém.

Reagovat
Rudnevs

Nübel?

Reagovat
db18

Nechytí nic navíc, což za tou příšernou obranou je potřeba... takhle ho to spíš semele...

Reagovat
Rudnevs

V posledných dvoch zápasoch nie, ale keď začal chytať, tak chytal veľmi dobre. Rozhodne by som ho nebral ako nejaku slabinu alebo hráča, kvôli ktorému by Schalke malo prehrať. Navyše je to jeden z tých hráčov, ktorí majú charakter a záleží im na tíme.

Reagovat
db18

Ale ani týmu nijak nepomůže... na první gól ani nezareagoval...

+ jsem zapomněl na Caligiuriho, ten za poslední dva zápasy může snad za 4 branky.

Reagovat
db18

*5 branek

Reagovat
Rudnevs

Na toho Nübela by som nebol taký prísny. Mimochodom, za stavu 3:1 parádne vychytal šancu Kruseho a následnú hlavičku Veljkovica.

S Caligiurim máš pravdu, smerom dozadu je slabý. Aj teraz tam viackrát chýbal. On ostatne ani neni pravý bek, ale až na starého Riethera Schalke vlastne žiadneho pravého beka nemá.

Inak, Bruma je klasik, ten sa zasa vyznamenal tou penaltou.

Reagovat
db18

Penaltu udělal taky Caligiuri, ne? Jinak jsem koukal ještě na góly Mainzu, a tam šlo taky snad vše přes pravou stranu.

Já ho nechci zbytečně kritizovat, ale nepřijde mi, že by vzadu reprezentoval personu, která si dokáže zdirigovat obranu... + dost často mám pocit, že to řeší "na Kozáčika" a za balonem se jen ohlédne. (i když pak dneska taky ukázal dobré zákroky)

Reagovat
db18

Jo, tak na kickeru už vidím, že to byl Bruma. To je taky povedený přestup.

A S04 tam má ještě Rudyho, ten by aspoň dozadu mohl na RB představovat nějakou jistotu, a na ofenzivu by S04 asi taky mělo nejdřív zapomenout a dát dohromady obranu.

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom Rudyho ťažko povedať. On je zatiaľ strašný fail, vôbec sa nepresadil, nevyhráva súboje a nedarí sa mu. Tedesco ho asi nevie správne využiť, resp. nehodí sa mu do systému. Navyše ako teraz Bild prišiel s tými zákulisnými informáciami z kabíny, tak Rudy síce nebol v tej hlavnej skupinke sabotérov, ale spolu s Uthom sú vraj skôr takí indiviualisti, ktorým moc nezáleží na tíme a skôr sa vidia ako obete zlej situácie. To, ako ho Tedesco zrušil v AA, mu na psychike tiež určite nepridalo. Ale tak, na RV by som ho trebárs vyskúšal.

Reagovat
smazaný uživatel

Caligiuri zavinil z velké části vyrovnávací gól, když se nevrátil s Krusem, který pak měl dost času ne centr.

Reagovat
Rudnevs

Sporty 365 a 247 asi skončili s Bundesligou definitívne. Už tretí týždeň po sebe nič. Pozerám to na tých živých prenosech, ale tam to ide v nejakej blbej kvalite a navyše v angličtine.

Reagovat
Seydou Doumbia

důvod neznáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přiště zkus tady, Bundesliga tam má vždycky většinu zápasů - kliknout na preview a vybrat stream.

https://livescore.footybite.com/

Reagovat
Rudnevs

Vďaka. Medzičasom som sa však nasral a zaplatil som si Digi GO, kde som pozeral už i druhý polčas na Weserstadione. Každopádne, ako záložná varianta poteší.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudnevs

A samozrejme, musel sa prejaviť zákon schválnosti. Včera som si zaplatil Digi a dnes už pozerám, že na Sport 365/247 sú v ponuke zrazu všetky zápasy BL i Konferenz.

Reagovat
blackhawk88

v akej kvalite to ide na Digi Go ? si spokojny ?

Reagovat
Rudnevs

Kvalita prenosov super, idú tam všetky zápasy BL i 2. BL, cena taktiež dobrá. Akurát tí komentátori nič moc, oproti Sky úplne neporovnateľné a podľa mňa i oproti českému Eurosportu, ktorý to kedysi vysielal, je to rozdiel.

Reagovat
blackhawk88

ok dik komentatori ma nejako netrapia, skor obraz..odkomentujem si to aj sam aktivacia trvala fakt tych 6 hodin ?

Reagovat
Rudnevs

Netrvala, počas prvého polčasu Werder - Schalke som dostal myšlienku, že by som to skusil a druhý polčas som už v pohode pozeral na Digi. A dokonca mi to ide i v Rakúsku, hoci by to asi malo ísť iba na území SR.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

To prosadila EU, že pokud máš předplacenou nějakou službu typu Digi, O2, Netflix apod., tak ji můžeš kdekoliv v EU využívat. Toto platí tak 2 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

je to totalna picovina... po mesiaci to letelo

kvalita nie je ani HD, anglicka liga je v podstate kvoli vypadkom nepozeratelna nemecka je na tom trocha lepsie, uzivatelske prostredie na facku a ako bonus to nie je mozne zrkadlit na TV (tomu aspon rozumiem)

po tyzdni som som pozeral futbal na streame a platil k tomu pojebane digi GO

hodnotenia apky hovoria za vsetko...

Reagovat
stas87

Vyhravame zasluzene? Ci Schalke nepremenilo sance? A penalta bola jasna ci diskutabilna?

Reagovat
db18

Ze začátku toho dost zachránil Pavlenka, ale pak se postupně misky vah vyrovnali, akorát Schalke vzadu působí, jakoby moc hráči nevěděli co má kdo v 3-5-2 dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta vypadala nejdřív diskutabilní, pak ale při záběru z hodně blízka bylo vidět, jak Bruma lehce zavadil o nohu Kruseho, který se chystal zakončovat.

Lehce sporný byl první gól Werderu, kdy centroval Kruse, po míči šli Pizarro a Rashica, Pizarro byl ale v těsném ofsajdu (tzv ofsajd o nos).

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Stuttgartu za 9,5

Reagovat
stas87

Wismut-Paderborn dost zaujimavy zapas. Za sest minut mal kazdy tim jednu tutovku, v desiatej minute dali domaci gol. Mohli zvysit na 2-0 ale nedali. Paderborn je ale herne slabsi, na superovo polke posobi bezradne, kombinacne zaostavaju. Aj tak ale trafili brvno a vyrovnat mohli. No a potom prisla cervena pre Hünemeiera. Pravda, bol posledny hrac a Iyoha ho obisiel..ale ja by som daval zltu. Dost prisna cervena a to ten zapas moze polozit. Herne sa mi ale Wismut paci, je evidentne ze hru na brejkov maju zazitu a ze dokazu byt nebezpecni.

Bohuzial, je tu aj menej prijemna sprava. Cacutalua musel vystriedat a nevyzera to vobec dobre. Posmykol sa a to dost nepeknym sposobom. To mozu byt aj väzy a dlha pauza. A najhorsie pre neho je to, ze to ani nebolo v suboji ale spravil si to vylozene sam.

Reagovat
Gazdo

Ten stuttgart ale simuluje neuveritelne

Reagovat
Coutinho10

tak že by penaltový vysvobození pro BVB ?

Reagovat
Coutinho10

Maaaarcooooo Reeeuuus konečně

Reagovat
Coutinho10

omg...BVB to zase neudrzi

Reagovat
Bastaron

Ty střídání to je fakt něco strašného.

Reagovat
Jardman

??

Reagovat
Bastaron

Kdy jindy má Davies sbírat zkušenosti, než když je to v 50. minutě 3:0.

Reagovat
Jardman

Určitě ne před zápase s Liverpoolem, když ani Franck není rozehranej, za mě dobrý střídání, aspoň nestřídal v 80. minutě

Reagovat
vladino10

Nerozohrany goretzka po zranení, ribery tiež (máme jedno rozohrate krídlo momentálne, gnabryho) a aj pri sanchesovi je určite väčšia pravdepodobnosť (aj keď mala) že sa dostane na ihrisko proti poolu oproti daviesovi..

Reagovat
Coutinho10

Joooooooo Paaaaaacoooooooo uz jsem neveril,ze ho daj

Reagovat
Coutinho10

Pulisic pojistka

Reagovat
db18

Po utkání Bayernu s Liverpoolem se Uli vyjádří k Löwovi... to by mohla být sranda.

Reagovat
blackhawk88

Uli si uz nasiel personu na ktoru to vsetko zvali ak Bayern nahodou neuspeje proti Liverpoolu

Reagovat
Rudnevs

Tak ono zas krátkodobo to môže Bayernu pomôcť. Tí traja dostali novú motiváciu, nasrali sa a môže sa im vrátiť forma. Taktiež spoluhráči a Bayern ako celok bude hrať i za nich. Bayern má nepriateľa z vonku a to ich môže spojiť. Ono to bolo vidno už včera, Kovać ich všetkých nasadil do základu a všetci zahrali parádne, Müller má gól a asistenciu, Hummels s Boatengom zasa mnoho vyhratých súbojov.

Malo by štýl, keby Bayern vyradil Liverpool a Uli sa následne poďakoval Jogimu, že mu pripravil pre hráčov novú motiváciu.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

A Hummels s Boatengem se na srazu nezraní...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes derby na Millerntor! Fürth-Dynamo odloženo kvůli větru.

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ nič moc futbal, ale nič iné sa ani nedalo očakávať. HSV nehrá kvalitný futbal a St. Pauli tiež keď vyhrá, tak väčšinou len 1:0. Ostatne aj ten prvý zápas sa niesol v podobnom duchu, snáď to teraz bude aspoň trochu lepšie.

Inak, ten komentár na Digi je zaujímavý. Podľa neho je trebárs Douglas Santos bývalým hráčom Stuttgartu, ďalej tam mal hlášky ako VfL Stuttgart alebo Gerard Asamoah. A tá výslovnosť je tiež dobrá, trebárs Narey je podľa neho Néry a v piatok vyslovovali dokonca Bargfríde. Keď je nudný futbal, tak aspoň komentátor pobaví.

Reagovat
Rudnevs

Ďalšia super hláška - “... bývalý hráč HSV Marcell Jansen, ktorého sme tam videli sedieť vedľa prezidenta HSV Hoffmanna.”

Reagovat
smazaný uživatel

Čekat se to dalo,tak nějak jsem doufal,že by třeba atmosféra na Millerntoru mohla hráče vyburcovat k lepšímu výkonu Ten gól by tomu mohl pomoct. Já to mám bez zvuku, poslouchám radiorepotáž FCK-Jena,Lautern teď bude kopat penaltu.

Reagovat
Rudnevs

Medzičasom prišiel aspoň prvý gól, ale i to zo štandardky. Zápasy HSV ma snáď ešte nikdy nenudili tak, ako v tejto sezóne.

Jj, Albaek premenil. Keď sa pozriem na tú live tabuľku, tak Lautern je momentálne už len dva body za Uerdingenom (ktorý sa pod NM dosť trápi, viz. diskusia pod súhrnom), celkovo je ten stred veľmi vyrovnaný. Tie tímy, čo sú na postup, teda nič moc, ešte to KSC sa celkom dá, ale tie ostatné by v 2. BL plnili rolu Sandhausenov a Heidenheimov. Obzvlášť to Halle je komický klub, veď oni majú ako Torhymne zvučku z reklamy na vibrátory.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý. O to víc mrzí,že třeba konkrétně Lautern proti těmto podobným týmům z bývalého východního Německa neumí a ztratil s nimi dost bodů. Ten Uerdingen mi ani tolik nevadí, nevím kde by hráli v případě postupu,teď hrají domácí zápasy v Duisburgu...

Reagovat
Rudnevs

Budúcu sezónu budú hrať v Düsseldorfe. Inak, ja ich nemám rád kvôli tomu ich spôsobu postupu nahor. Priviedli si za veľké peniaze staré hviezdy, robia to nesympaticky a koncepcia im nič nehovorí. Keď mali bodovú rovnosť na prvej pozícii (druhý boli len kvôli skóre) v Regionallige, tak odvolali trénera Wiesingera, ktorého nahradil Krämer. Teraz zasa odvolali Krämera zo štvrtého miesta v 3. Lige.

Najlepšie bolo vysvetlenie toho investora, že vraj to bolo preto, lebo on chce na štadióne relaxovať a pod Krämerom boli zápasy stresujúce. V rovnakom rozhovore sa vyjadroval, že chce zrušiť 50+1, pretože inak bude Bundesliga iba rozvojová liga. To pravidlo je tam pritom práve preto, aby sa zabránilo príchodu špekulantov ako je práve pan Ponomarew.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď se mu asi relaxuje líp Jinak nedávno se taky spekulovalo s ruským investorem v souvislosti s Lauternem,ale právě kvůli nedůvěryhodnosti toho člověka to nedopadlo.

Reagovat
Rudnevs

No ten Rus, o ktorom sa špekulovalo v súvislosti s 1. FCK, bol práve ten istý, čo je v Uerdingene. Nakoniec tuším ale ani nemal záujem.

Reagovat
smazaný uživatel

No ještěže tak

Reagovat
stas87

Nevidel som prvych 25. minut ale z toho co hra HSV, tak nemam strach ze by po postupe hrali stred tabulky. Ten tim nema peniaze, takze ani prestiz a neviem si predstavit, na co by ten klub nalakal hracov. Wolfa mam rad, s BVB hral ofenzivny futbal, no po prechode do dospeleho futbalu hra cisto pragmaticky futbal. Preto zapasy HSV su tak nudne a cloveka to nebavi. Tipujem, ze budu mat podobnu sezonu ako ma Der Club ci H96. Nevidim v tom time ziadneho vylozene rozdieloveho hraca, skor tim zlozeny z priemerakov vo fungujucom systeme. To moze byt fajn v 2.BL ale v BL uz musi ti hraci aj hrat ofenzivne a v tom je HSV tragicke. To nema byt z mojej strany nejake rypanie, skratka to tak vnimam. A co len tak nezmizne, tak to je arogancia v Hamburgu. Oni si budu zasa velmi verit, svoj tim budu vidiet lepsie ako v skutocnosti je. Nieco podobne ako ma Bayern, lenze ten to ma podlozene na ihrisku, oni to maju len vo svojich hlavach..

Reagovat
Arne

"Ten tým nemá peníze, takže ani prestiž" Co to? Prestiž ten klub má, nemluvíme o Paderbornu nebo Fürthu... Plus co jsem tam měl možnost s lidmi mluvit, tak žádná arogance nepřevládala, naopak tu situaci viděli realisticky s tím, že postup je tak 50 na 50... Ale jde samozřejmě o to, na koho narazíš.

Souhlasím ale s tím, že pokud postoupí, tak to na žádné velké zlepšení taky moc nevidím... Možná si v úvodu díky nadšení vybudují náskok a pak to dohrají v klidu, ale dlouhodobě nevím, jestli to bude na nějaký posun.

Reagovat
stas87

No stratili prestiz tym, ze padli do druhej ligy. Pred padom to bol klub, co mal znacku, tradiciu a aj ked nemal sportove vysledky, tak aspon zaplatil lepsie peniaze ako Mainz ci Augsburg. Ale teraz? To uz je prd hracov lepsia adresa ten Mainz. Tam nie su nerealne ocakavania, je to etablovany klub a v pripade dobrych vykonov hrac prestupi do lepsich timov.

Aby to nebol jo-jo klub. Ja od nich cakam boj o zachranu celu sezonu. Ta hracska kvalita im nic ibe ani nezaisti. A pochybujem, ze by vyrazne posilnili.

Reagovat
Arne

Promiň, ale na tohle se dá napsat jenom to, co v té první větě pode mnou napsal Davor.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Najmä si nemyslím, že je HSV tak arogantný klub. Rozhodne v DE nemajú takú povesť, s Bayernom je to nezrovnateľné. Možno pár dementov niekde v nejakych diskúsiách vyčíňalo, ale takto to zovšeobecnovať sa nedá.

Je pravda, že budúce roky budú pre HSV veľmi ťažké, najmä kvôli dlhom (teraz pred derby som čítal, že to má dokopy byť okolo 85 Mio. €). A pri prípadnom návrate tipujem boj o záchranu, ale nemyslím si, že budú v zas až takej pozícii ako Nürnberg.

Ten klub má stále svoju značku, prestíž a zázemie, história sa pádom do 2. BL nezmaže. Rozpočet na platy má v prípade návratu byť okolo 35 Mio. €, čím sa radia medzi kluby typu Mainz. Čo sa týka rozhodovania hráčov, tak si nemyslím, že by to mala byť nejak oveľa menej populárnejšia adresa oproti klubom typu Mainz/Freiburg/Augsburg.

Alfa omega bude samozrejme, či bude manažment pracovať koncepčne a či nebudú kompetentní predvádzať podobné harakiri ako jeho predchodcovia. Becker s Mutzelom vyzerajú ako schopní ľudia, navyše to vyzerá tak, že pravdepodobne nemajú tak zviazané ruky Kühnem ako ich predchodcovia.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale sú to tvoje domnienky, ktoré sa zakladajú aj na negatívnom vzťahu k tomu klubu. Realita môže byť nakoniec úplne iná.

Ja si nemyslím, že by mali už teraz horší káder ako Mainz, Augsburg či Dusseldorf. V prípade postupu by určite ešte posilnili. A ten systém a práca celého tímu je rozhodne dôležitejší, ako individuality. ktoré nakoniec ešte v BL mali, ale chýbal im práve ten systém a preto spadli. Nemyslím si, že by mali v prípade postupu nejaké nereálne očakávania. Prioritou by určite bolo zotrvanie v BL a nejaká stabilizácia toho klubu. HSV má navyše značný potenciál na výrazný rast, preto tam je najdôležitejšie dobré vedenie a postupné zvyšovanie latky. Dôležité pre nich určite je, že sa dokážu držať značne kvalitnejšieho Kolnu aj s týmto kádrom, to značí, že práca trénera aj hráčov je dobrá a to je dôležitý predpoklad pre prípadný postup.,,

Reagovat
stas87

Suhlasim ze su to moje domnienky, hodnotil som ich podla toho akym futbalom sa prezentuju v tejto sezone. Okolnosti im nie su prave naklonene, maju velke dlzoby, stale dost nevyriesenych problemov z minulosti a ten sucasny tim je z mojho pohladu slaby. Ono sa kludne moze stat, ze sa to cez leto pokazi v Mainzi ci prave v tom Augsburgu a budu na tom dne spolocne s HSV. Ale obaja kluby su stabilizovane, evidentne ich nerozhadze to, ze mozu stravit kludne tretinu sezony v zostupovom pasme. Skratka sa z toho nezosypu, dokazu pod tym tlakom pracovat a vzdy na tu zachranu dosiahli.

Pri pholade na ich sucasnu supisku sa nemozem ubranit dojmu, ze mat len Holtbyho, Hunta, Lasoggu a Sakaia je skratka malo na to, aby ten tim hral to desiate ci dvanaste miesto. A ani sa ten tim podla mna cez leto velmi neobmeni prave vdaka zlej financnej situacii. A to sa chcu Lasoggu este zbavit kvoli vysokemu platu a Arp im utecie prec, pretoze ho podla mna Bayern vykupi aby mohol prist v lete.

Z isteho uhlu pohladu sa zda, ze aj HSV bolo psychicky dost odolne, kedze si dokazali uhrat priamu zachranu ci v barazi v nadstvenom case vyrovnat a dostat zapas do OT. Utekali tomu uz dlho a dobehlo ich to. Ja si ale myslim, ze ak nechyti zaciatok a spadnu do toho od prveho kola, tak ten tlak bude neprimerany a to ich moze zrazit este viac dole. Stale je to na nemecke pomery velky klub ale aj s velkym problemom. A to su fanusikovia a ich ocakavania a potom stret s realitou.

A este z jedneho dovodu im neverim. A to je prave ten pragmaticky styl Wolfa. On hra vylozene defenzivny futbal a spolieha sa na brejkov ci standartky. To ti prinesie body proti superom nizsej kvality a tych je v 2.BL oproti BL dost. Ale presne tuto taktiku moze aplikovat SCF, FSV, FCA ci VfB. Mozu zaliezt, nechat hrat a tvorit HSV a potom ich jednoducho vybrejkovat. HSV potom uz nebude nic platne to drzanie lopty a prihravky medzi IV ako teraz. A ak chce ist Wolf do BL s Batesom ci Van Drongelenom do BL...to nedopadne dobre. Samozrejme to tak dopadnut nemusi, mozu sa im podarit nejake hostovacky ci prestupy, ja im ale skratka neverim a myslim si, ze to bude trapenie ak postupi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi nikto od nich nečaká nejakú veľkolepú jazdu hneď v prvej sezóne po postupe. Len si myslím, že určite majú potenciál hrať minimálne to, čo ten Mainz či Dusseldorf a v kľude sa v BL udržať. Určite sú si v klube vedomí, že prípadná cesta hore bude dlhá a náročná a nepôjde to rýchlo a hladko. Práve v tom im ten zostup určite pomohol, že sa tam konečne nastavili realistickejšie očakávania a podľa toho by mali aj pracovať. Ono medzi najlepšími tímami druhej ligy a tou slabšou polovicou BL je len minimálny rozdiel, takže veľa záleží predovšetkým na práci trénera, taktike a trochu aj šťastí, takže ten rozptyl, kde sa môžu po postupe pohybovať je dosť veľký. Uvidíme, každopádne sa teším na návrat HSV aj Kolnu, určite lepšie, ako Norimberg či súčasný Hannover...

Reagovat
stas87

Hannover nema utocnika, to ich stiahlo na dno a nedokazu urvat vyhru a chytit sa. Nürnberg ma zly kader, stavili na timovost ako je to u tychto mancaftov bezne ale u nich ma zaujala neschopnost dotiahnut dobre rozohraty zapas k bodovemu zisku. Takze na dne du obaja ale z rozdielnych dovodov.

Ja tipujem Fortunu na horuceho kandidata na zostup. Asi neudzaju Lukebakia, neviem ci maju opciu na Kownackiho a myslim si, ze ich stihne osud FCI ci Darmstadtu. Ale mame marec, do startu dalsej sezony sa stane dalsich milion veci. Ak HSV s prehladom udrzi BL, nemam problem sa ospravedlnit. A uznat svoju chybu. Ale do tej doby si budem stat za tym co som napisal.

Reagovat
Arne

Právě že pokud má slabý kádr, tak zatáhnout se, spoléhat na brejky a standardky je cestou k úspěchu, ne? A nechat hrát ty ostatní...

Právě v tom byl problém Tietze - přestože měl tým takto stavěný a především na krajích sprintery, ne fotbalisty, tak hrál strašně vysoko jak Guardiola... Pro něj bohužel na to neměl kádr. Wolfově fotbalu podle mého 2. liga nesedí tolik, jak případně bude sedět bundesliga.

Reagovat
stas87

To plati pre zapasy so spickou, tam to vobec neotvori a budu drzat co najdlhsie remizu. Potom ale pridu zapasy ptoti Fortune, Mainzu vi Freiburgu a tam uz im plichta bude malo, pretoze to bude priama konkurencia a kludne zapas o sest bodov. No a hlavne Mainz ani nema taku kvalitu, aby ich herne prevalcoval ako Bayrrn ci Bayer. Prave preto mozu hrat z toho hlbokeho bloku a brejkovat oni. A pod tlak a do krce ta dostanu skor neuspesne zapasy proti spodku tabul

ky ako prehra so spickou.

Reagovat
stas87

Brych ich odvolal do kabiny kvoli pyru? Som len videl, ako Allagui preliezol plot a siel im dohovorit. Na ihrisko nic nehodili, tak snad sa vrati na ihrisko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele