25. kolo
10.03.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Kramarić rozhodnul o výhře Hoffenheimu

Útočník Andrej Kramarić proměnil penaltu, a poté přidal ještě jednu trefu, čímž vymazal vyrovnávací zásah Norimberku. Der Club čeká na tříbodový zisk už devatenáct utkání a co víc, hned tři hráči se během tohoto klání zranili.

Už na začátku se Kramarić poroučel zemi po kontaktu s Ewertonem. A protože se tak stalo v šestnáctce hostujícího celku, ukázal rozhodčí Dingert na penaltový puntík. Jenže chvíli poté svoje rozhodnutí přehodnotil. Pokutový kop se tedy kopal až ve 25. minutě. O tom, že si Patrick Erras pomohl rukou, nemohlo být sporu.

Stříbrný medailista z posledního mistrovství světa si počínal s obrovským přehledem a zařídil svému týmu vedení - 1:0. Do konce poločasu ještě stihnul Ishak Belfodil nastřelit vnější stranu levé tyče, Grillitsch našel pouze připraveného Christiana Matheniu, Kerk se zranil v duelu s Bičakčićem a musel odstoupit ... A Pavel Kadeřábek neoslavil jubilejní stý bundesligový mač gólem.

Po změně stran musel pro zranění ze hřiště pravý obránce Enrico Valentini a na jeho místo přišel debutant Timothy Tillman. Po hodině hry rozehráli hosté velice pohlednou akci, na jejímž konci byla přihrávka od Ishaka na Hanno Behrense. Oliver Baumann si sice na balon sáhl, ale to bylo asi tak všechno, co s ním mohl dělat - 1:1.

Yuya Kubo poté spálil velikou šanci. A aby toho nebylo pro Borise Schommerse málo, pakoval se japonský útočník pro zranění hned v následující minutě ze hřiště. A za nějakých 180 sekund přišla pro Norimberk další pohroma. Szalai si udělal na pravé straně prostor, načež servíroval přímo před bránu, kde zvolil Andrej Kramarić elegantní zakončení patičkou mezi nohama nebohého brankáře - 2:1.

V nastaveném čase ještě Bičakčić prakticky doslova vychytal Errase, takže může TSG po deváté výhře v sezoně nadále pomýšlet na evropské poháry. Za týden je na programu střetnutí s VfB Stuttgart. Der Club už to bude mít se záchranou poměrně komplikované. O mnohém napoví duel v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele