25. kolo
08.03.2019 20:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Brémy ve výborném zápase přehrály Schalke

Na Weserstadionu bylo k vidění celkem šest branek, přičemž na obou stranách barikády se našli dvougóloví střelci. Takže zatímco die Königsblauen prohráli v součtu všech soutěží počtvrté za sebou, Werder v tomto kalendářním roce stále drží neporazitelnost.

V úvodní patnáctiminutovce bylo rušno v obou pokutových územích. Na jedné straně to zkoušeli Eggestein a Kruse, na druhé se pokoušeli překonat Jiřího Pavlenku Burgstaller a Caligiuri. Po dvaceti minutách hry musel český brankář hasit zaspání svých spoluhráčů v obraně. Nicméně ještě před koncem první půlhodiny utkání kapituloval.

McKennie vyhrál hlavičkový souboj, takže se balon odrazil k Breelu Embolovi, který si to namířil rovnou do velkého čtverce a chladnokrevně překonal brankáře - 0:1. Pojistit vedení mohl za čtyři minutky Steven Skrzybski, jenže těsně minul. A tak Kohfeldtovi svěřenci trestali. Max Kruse poslal přízemní centr do vápna, který Milot Rashica, ač tísněn, uklidil levačkou z úrovně penaltového puntíku z první k tyči - 1:1.

Při brankové situaci v ofsajdu stojící Claudio Pizarro přitom držel Nastasiće. Z videocentrály v Kolíně nad Rýnem však k rozhodčímu Petersenovi žádný impuls nedoputoval, takže vyrovnávací trefa platila.

Do konce úvodního dějství ještě stihl Philipp Bargfrede svou pumelicí o kousek minout zařízení, takže do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Nedlouho po změně stran musel Stambouli na čáře uklízet Klaassenovu střelu. Sudímu se ovšem nelíbilo, že těsně před ní Bruma brkl o nohu Kruseho a nařídil penaltu. K ní se postavil sám faulovaný a vybral si ze svého pohledu levou stranu, zatímco Nübel se pohnul na opačnou. Brémy šly tedy do vedení - 2:1.

Domácím borcům se pak dařilo eliminovat veškeré útočné snahy hostující celku. Výjimku tvořil snad jenom pokus Skrzybskiho, který ale Pavlenka bez obav lapil. Ve třiasedmdesáté minutě se tribuny znovu zaradovaly. Eggesteinovi se podařilo prodloužit Kruseho centr za sebe, kde stál zcela neobsazený Milot Rashica. Jednoduchou zasekávačkou vyřadil ze hry Alexandra Nübela, a poté prostřelil i na brankové čáře stojícího obránce - 3:1.

Strážce svatyně týmu z Gelsenkirchenu se následně musel činit proti šancím Kruseho a Veljkoviće. Díky tomu mohl Breel Embolo po Oczipkově rohu hlavou z bezprostřední blízkosti skórovat - 3:2. V nastaveném čase pak převzal Harnik přihrávku od Möhwalda a zpoza šestnáctky mířil přesně k levé tyči - 4:2.

Werder zůstane po pětadvaceti kolech na osmé příčce se tříbodovou ztrátou na poháry. Za týden je na programu klání proti Bayeru Leverkusen. Schalke se potřebuje probrat. Výraznou měrou by k tomu mohl dopomoci postup do čtvrtfinále Ligy mistrů na úkor Manchesteru City, který ovšem první zápas vyhrál v Německu 3:2. O víkendu pak do Veltins Areny dorazí RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele