25. kolo
09.03.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mönchengladbach veze důležitou výhru z Mainzu

Ve 25. kole Bundesligy se v Mainzu střetl domácí tým s Borussií Mönchengladbach. Především pro hosty měl tento zápas velkou váhu, protože za sebou měli sérii čtyř zápasů bez výhry a pokud chtěli i nadále držet ve svých rukou vstupenku do Ligy mistrů, museli zvítězit. Nakonec se jim to podařilo a vezou si tak domů hubenou, ale přesto cennou výhru.

Vítězství 1:0 ve prospěch hostujícího Mönchengladbachu ani pro jeden tým nemění pořadí v ligové tabulce, avšak znamená, že Mainzu se ze stávajícího třináctého místa pravděpodobně zase o něco málo vzdálí teoretická šance na umístění v pohárové zóně. Pro Mönchengladbach je tento výsledek obzvláště důležitý, neboť se mu podařilo vyhrát po dlouhých čtyřech zápasech a minimálně do neděle utekl na čtvrté pozici svému nejbližšímu pronásledovateli, Frankfurtu, o šest bodů.

První poločas toho mnoho zajímavého nepřinesl. Za zmínku stojí snad jen akce z úvodu zápasu v podání Larse Stindla, který se uvolnil v pokutovém území Mainzu a vystřelil, na brankáře domácích si však nepřišel.

Ve druhé půli se také nekonal žádný festival vytvořených šancí, většina střel domácích šla mimo a hosté s nimi pro jistotu šetřili. Jeden zajímavý moment ale nastal a hned s sebou přinesl rozhodující branku celého utkání. V 63. minutě "Hříbata" rozehrála roh nakrátko a Hazard poslal centr před bránu. Tam jej poněkud neohrabaně, ale za to velmi šťastně sklepl Strobl přímo ke kopačkám Elvediho, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil a rozhodl o výsledku 0:1 z pohledu domácích.

Pro svěřence trenéra Schwarze neznamená nepříznivý výsledek žádnou katastrofu, ale pokud se v nejbližší době nevzchopí a nezačnou sbírat body, mohli by se přiblížit nebezpečně blízko ošemetné baráži. V dalším kole je čeká v Allianz Areně silný Bayern Mnichov, tam zřejmě pro body nepojedou, ale v dalších duelech už musí zabrat. "Hříbata" naopak svůj cíl splnila a nepříznivé výsledky přerušila, bude pro ně ale velice důležité, aby na tuto výhru navázala za týden v utkání proti nevyzpytatelnému Freiburgu.

Autor: Václav Bače / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele