25. kolo
09.03.2019 15:30 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern deklasoval Wolfsburg a jde do čela bundesligy

Mnichovský Bayern zvítězil nad Wolfsburgem vysoko 6:0 a navzdory faktu, že vyhrál i Dortmund, se díky lepšímu gólovému rozdílu posouvá do čela nejvyšší německé soutěže. Jediným dvougólovým střelcem zápasu je Robert Lewandowski.

Bayern byl jasným favoritem zápasu s Wolfsburgem, rozdíl šesti gólů ale asi čekal jen málokdo. Svěřenci trenéra Kovače přitom hráli naplno už od úvodních minut a už ve 2. minutě mohli jít do vedení, Lewandowski však z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Casteelse.

To ve 34. minutě už se stav utkání měnil. Do útočné fáze dovedl míč skvělou individuální akcí Kimmich, aby přenechal míč Müllerovi, který posunul na Gnabryho, jenž se nemýlil a poslal bavorský celek do vedení. Ještě před koncem první půle se ve 37. minutě gólově prosadil po přihrávce od Gnabryho Lewandowski.

Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 a hráčem prvního poločasu byl jednoznačně Serge Gnabry, který si připsal jeden gól a jednu asistenci. Ani to ale Bayernu nestačilo. V 52. si James navedl míč na hranici vápna a vystřelil ke vzdálenější tyči. 3:0.

Po třetím vstřeleném gólu Bayernu přišla klidnější fáze hry, během které se dvěma dobrými zákroky blýskl hostující brankář Casteels. Přibližně čtvrt hodiny před koncem se ale vše vrátilo do zajetých kolejí. V 76. minutě se míč na ose Sanches - Ribéry - Müller dostal v rámci přesunu balónu v pokutovém území Wolfsburgu až do brány.

V 82. minutě byl už zápas hotovou exhibicí a gól dal i další hráč, kterému se zápas náramně vydařil, Joshua Kimmich, jenž se prosadil hlavou po centru Francka Ribéryho. Poslední hřebík do rakve Wolfsburgu Bayern zatloukl až v 85. minutě kdy do vápna centroval Ribéry a suverénně se dokázal prosadit Lewandowski, který je v tuto chvíli se sedmnácti góly nejlepším střelcem soutěže.

Bayern má sice po výhře stejně bodů jako druhý Dortmund (57). Díky vysoké výhře ho však do čela tabulky posunul lepší gólový rozdíl. Wolfsburg je s devětatřiceti body sedmý a o evropské poháry bude tedy muset ještě výrazně zabojovat.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Rich

4-1 Lewa 2x, Muller, Gnabry

Reagovat
Heresy

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak moc vyhrají,radši ať šetřej golama na Liverpool,to je pro ně zápas jara,ne dnešní.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl koncert...whau...Miluju BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele