25. kolo
09.03.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko a Augsburg se rozešly bez branek

Zápas mezi RB Lipsko a FC Augsburg vítěze nepoznal. Střelci obou celků totiž nedokázali překonat soupeřova gólmana. Opakoval se tedy výsledek prvního vzájemného klání z října loňského roku.

Už během úvodní patnáctiminutovky domácí protivníka uvěznili na jeho polovině. Jenže kromě Wernerovy šance se k ničemu nepropracovali. Ve 37. minutě pálil z nějakých deseti metrů Matheus Cunha a Gregor Kobler dokázal míč vytěsnit na tyč, od které se odrazil do bezpečí. Následně se o slovo přihlásil Sabitzer, jehož volej se mezi tři tyče nevešel.

Úvodní dějství tedy nebylo na kvalitní příležitosti zrovna bohaté a po změně stran to nebylo jiné. Alespoň, že se probudili taky Fuggerstädter. Jmenovitě to byl Sergio Córdova, kdo svou hlavičkou v pětapadesáté minutě přinutil Gulácsiho k prvnímu ostrému zákroku. Chvíli poté jej docela vylekal Gregoritsch, nicméně pro die Roten Bullen všechno dobře dopadlo.

Marcel Halstenberg si možná ještě teď drbe hlavu z toho, že jeho pokus nakonec o kousíček minul tyč. Hráči Lipska byli ve svých ofenzivních výpadech postupně čím dál bezradnější. A mohli na to doplatit v závěrečné desetiminutovce, kdyby Philippu Maxovi včas neskočil pod nohy všudybyl Sabitzer.

Saský klub zůstává v tabulce třetí, na vedoucí duo Bayern - Dortmund ale ztrácí už jedenáct bodů. Za týden se střetne se Schalke 04, přičemž první vzájemný mač skončil rovněž bezbrankovou remízou. Augsburg udržuje tříbodový náskok na barážovou pozici a za týden ho čeká v domácí WWK Areně důležité klání proti Hannoveru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele