Bundesliga - souhrn 23. kola

21.02.2020, 22:32, aktualizováno 24.02.2020, 22:26
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov dvakrát přišel o vedení nad Paderbornem, nakonec však těsně před závěrečným hvizdem kýženou třetí brankou rozhodl. To Lipsko si naopak s obrovskou lehkostí došlo pro vítězství na Schalke, kterému na jeho hřišti nastřílelo pět kusů. Dortmund uspěl v Brémách, tři body mají také Leverkusen, Wolfsburg, Köln a Düsseldorf...

Eintracht Frankfurt - Union Berlín 1:2

24.02.2020 20:30

Góly: 79. Florian Hübner (vl.) - 49. Sebastian Andersson, 67. Evan N'Dicka (vl.)

Třebaže se Eintrach v posledních týdnech potýká s nestálostí formy, rozhodně se příliš nečekalo, že by mohl z domácího klání s celkem z hlavního města odcházet s nulou. Díky této výhře se Union dostal v tabulce nad svého soupeře z Commerzbank-Areny.

Svěřenci Adiho Hüttera nejprve prohráli vysoko s Dortmundem, ale pak se podařilo zaváhání odčinit v rámci Evropské ligy, když v poměru 4:1 přehráli Salzburg. Bundesligové klání proti Unionu začalo opatrně a první dva pokusy obstaral až Yunus Malli v sedmnácté, resp. dvaadvacáté minutě.

Poté zkoušel štěstí na jedné straně Timothy Chandler a na té druhé Marvin Friedrich. Potom Florian Hübner ohrozil hlavičkou svého vlastního brankáře, čímž tak trochu předznamenal dění pro následujících pětačtyřicet minut. Pro 49. minutu to ještě neplatilo, jelikož Christopher Lenz využil nevídaného zaváhání obránců Unionu, kteří si navzájem dávali přednost, aby mohl servírovat pro Sebastiana Anderssona, který ještě uklízel do správné brány - 0:1.

Pojistku se pokusil přidat Dominik Kohr a deset minut po něm také Goncalo Paciencia. V minutě sedmašedesáté centroval z levé strany Ingvartsen. Kevin Trapp pouze vyrazil míč před sebe, kde Andersson dotíral na Evana N'Dicka tak nepříjemně, až z toho byla vlastní branka - 0:2.

Tohle už vypadalo pro Fischerovu skvadru hodně nadějně. A dokonce ještě nadějněji, když dvě minuty poté výtečně vychytal Rafal Gikiewicz stoprocentní Pacienciovu šanci. Polský brankář ve službách klubu z hlavního města Spolkové republiky Německo však přeci jen kapituloval.

Nepostaral se o to nikdo z jeho protihráčů, nýbrž vlastní obránce Florian Hübner, jenž smolně uklidil do vlastní sítě patičku Andrého Silvy - 1:2. Čtyřiadvacetiletý Portugalec následně hlavičkoval mimo. Na druhé straně musel Trapp vyrážel tečovanou střelu Grischi Prömela. Gikiewicz pak musel během jedné minuty hasit nebezpečí po možnostech Abrahama a Paciencii.

V nastaveném čase přišel na hřiště Felix Kroos. Mladší bratr slavnějšího Toniho mohl během čtyřminutového pobytu na hřiště skórovat. A zřejmě by se mu to i podařilo, kdyby muž v rukavicích nevytáhl výborný zákrok. Jedenáctou prohru ale odvrátit nedokázal. Orli věří, že zápas proti Werderu Brémy zvládnou o víkendu lépe. Die Eisernen se utkají na Stadion an der alten Försterei s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 4:0

23.02.2020 18:00

Góly: 21. Josip Brekalo, 46. Renato Steffen, 49. Yannick Gerhardt, 68. Renato Steffen

Wolfsburg počtvrté v řadě v lize neprohrál. Rostoucí formu potvrdil v domácím zápase s Mohučí, který ovládl jednoznačně 4:0 a v tabulce se posunul už na sedmé místo.

"Vlci" do zápasu vstoupili aktivně, větší šanci si ale dlouho nedokázali vytvořit. A tak to na sebe ve 21. minutě vzal Josip Brekalo, který si navedl míč na levačku a svou slabší nohou vyslal nenápadnou ránu. Gólman Zentner si na míč sice sáhl, v cestě do brány mu však nezabránil a domácí vedli 1:0.

Druhý gól přidal Wolfsburg těsně před přestávkou. Ginczek na levé straně nejprve obešel Pierra-Gabriela, načež posílal přihrávku do malého vápna, kterou obránce Bruma nešťastně srazil směrem na vlastní bránu. Zentner míč sice ještě zvládl vyrazit, k dorážce se však dostal Renato Steffen a zakončil do odkryté brány.

Z druhého poločasu utekly sotva čtyři minuty a už to bylo 3:0. Postaral se o to zejména Daniel Ginczek, který dostal od obrany hostů tolik prostoru kolik potřeboval, aby si s míčem naběhl až ke koncové čáře a poslal přihrávku na úplně osamoceného Yannicka Gerhardta, kterému stačilo už jen míč uklidit do sítě.

V 64. minutě mohl svou druhou branku přidat Brekalo, který se s míčem hnal tváří v tvář Zentnerovi. Zakončoval tentokrát svou silnější pravačkou, na brankáře hostů ale nevyzrál. O čtyři minuty později ale nejen na Zentnera, nýbrž na kompletní obranu Mohuče vyzrál Renato Steffen, který stylově protančil mezi čtyřmi hráči v bíločerveném a bodlem poslal míč ke vzdálené tyči.

Hosté na sebe s první větší šancí nechali čekat až do 75. minuty, kdy si na centr ze strany uprostřed vápna vyskočil Robin Quaison, čisté konto gólmana Casteelse však zachránila tyč.

Wolfsburg tak poprvé na jaře před svými fanoušky v lize vyhrál, celkově získal tři body potřetí z posledních čtyř zápasů a v tabulce se dotahuje na pohárové pozice.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 2:0

23.02.2020 15:30

Góly: 25. Moussa Diaby, 59. Nadiem Amiri

Hráči Leverkusenu potvrdili vynikající formu z posledních týdnů. Utkání s Augsburgem na domácí půdě zvládli bravurně a po gólech Diabyho a Amiriho zvítězili 2:0.

Zejména druhý jmenovaný, záložník Nadiem Amiri, který v létě po sedmi letech přestoupil z Hoffenheimu, si o první gól v dresu nového zaměstnavatele říkal od samotného začátku. Poprvé o sobě dal vědět v 10. minutě, jeho ránu k tyči ale Koubek vyrazil. Šance ale měli i hosté. Jako třeba v 18. minutě, kdy Niederlechner po rohu hlavičkoval těsně mimo. Ve 22. minutě pak přímáku Philippa Maxe chybělo jen pár čísel.

Vzápětí však udeřili domácí. Kai Havertz opět ukázal proč je v hledáčku nejednoho elitního evropského klubu, když vymyslel skvělou přihrávku na Moussu Diabyho a ten prostřelil jak skluzujícího obránce, tak padajícího Koubka.

Ve 41. minutě to mohlo být už 2:0. Opět v tom měli prsty oba aktéři úvodní branky, Diabyho ránu srazil jeden z obránců a Havertzovi chybělo jen pár kroků k tomu, aby zakončoval do odkryté brány.

Začátek druhé půle se nesl ve stejném duchu jako konec té první. V 50. minutě si Koubek připsal výborný zákrok proti tvrdé ráně Wendella, o tři minuty později pak Wieser spálil obrovskou šanci, když z ideální pozice minul. Domácí to však příliš mrzet nemuselo, v 59. minutě totiž tak jako tak vedli o dvě branky. Svým prvním gólem v dresu Bayeru se o to zasloužil Nadiem Amiri, který od půlky s míčem proklusal až na hranici vápna, kde přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Tlak domácích ale neustával. A šance dál přibývaly. V 65. minutě nejprve Koubek vyrazil pokus Diabyho, následně mu pomohl obránce, který zablokoval střelu Palaciose, nakonec však přispěchal Kai Havertz, proti jehož zakončení už byli všichni hráči Augsburgu krátcí a mohli tak jen děkovat brankové konstrukci, od které se míč odrazil mimo.

V závěru si pak chvíle slávy užil také domácí brankář Hrádecký, který vychytal nejprve v 77. minutě Vargase a o jedenáct minut později i Niederlechnera. Jeho tým si tak připsal šesté vítězství z posledních sedmi zápasů a v tabulce se bodově dotáhl na čtvrtý Mönchengladbach. Augsburg naopak potvrdil, že se na jaře zatím trápí.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - RB Lipsko 0:5

22.02.2020 18:30

Góly: 1. Marcel Sabitzer, 61. Timo Werner, 67. Marcel Halstenberg, 80. Angeliño, 89. Emil Forsberg

Duel šestého celku tabulky s druhým dopadl daleko jednoznačněji, než kdekdo před jeho začátkem předpokládal. Lipsko po středeční výhře na půdě Tottenhamu v Lize mistrů zesměšnilo Schalke na jeho stadionu pěti góly a drží se těsně za vedoucím Bayernem.

Vše načal už v 1. minutě utkání Sabitzer, když se po Wernerově přihrávce opřel do míče z dálky a dostal jej přes nejistého Nübela do sítě - 0:1. Ve 31. minutě se opakovala kombinace na trase Werner - Sabitzer, druhý jmenovaný však tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve 35. minutě se od šance dostal Schick, branku ovšem netrefil. V poločase tak trval stav 0:1. Po přestávce se dlouho nic vážného nedělo, ale pak přišla 61. minuta a s ní další gólová radost na straně svěřenců pana Nagelsmanna. Nkunku vyzval průnikovou přihrávkou ke skórování Wernera a ten se své úlohy zhostil na jedničku - 0:2.

V 68. minutě si Nkunku připsal svou druhou dnešní asistenci, když poslal perfektní centr od rohového praporku přímo na hlavu nabíhajícího Halstenberga, jenž překonal brankáře domácích potřetí - 0:3.

V 80. minutě Nkunku posunul míč Angeliñovi, ten naznačil střelu, aby se následně protáhl mezi dvěma obránci do vápna a křížnou střelou po zemi navýšil skóre - 0:4. O tři minuty později mohl zkorigovat výsledek domácí Raman, ve vyložené příležitosti však trefil jen dobře stojícího Gulácsiho.

Definitivní tečku za dnešním zápasem udělal v 89. minutě Forsberg - a znovu u toho byl Nkunku, dnes už počtvrté, neboť právě on našel svou přihrávkou švédského reprezentanta, jenž zachoval chladnou hlavu a levou nohou poslal míč do dolního rohu Nübelovy svatyně - 0:5.

Schalke po debaklu setrvává na šesté pozici. Lipsko nadále nahání Bayern Mnichov, na nějž ztrácí jeden bod.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 1:1

22.02.2020 15:30

Góly: 11. Matthias Ginter - 90+2. Lucas Ribeiro

Hříbata už už sahala po čtrnácté výhře, když vtom je zaskočil pozdní trefou v nastaveném čase žolík Lucas Ribeiro, který přitom přišel na hřiště jen pět minut předtím. TSG se tedy opět o krůček přiblížil k evropským pohárům, zatímco Borussia si při vyrovnanosti bundesligy zase trochu zkomplikovala boj o Ligu mistrů.

Vždycky potěší, když skórujete ze své první šance. Přesně to se v Borussia-Parku povedlo v 11. minutě domácímu Mathiasi Ginterovi, když se k němu ve vápně odrazil míč od Marcuse Thurama. Jeho tvrdou ránu prostě Oliver Baumann nemohl při nejlepší vůli zastavit - 1:0.

Střelec branky sehrál důležitou úlohu i v minutě třiadvacáté. Po střetu s ním si totiž Munas Dabbur nepříjemně poranil koleno a musel střídat. Minuty po této nucené pauze byly vcelku poklidné, bez větších příležitostí na jedné či druhé straně hrací plochy. Až v závěru úvodního dějství nebezpečně zahrozili Thuram a dvakrát Ginter. Brankář hostujícího celku byl ovšem pokaždé pozorný.

Svěřenci kouče Marka Roseho byli aktivnější i po změně stran a ve čtyřiapadesáté minutě se málem dočkali další branky. Neuhause však famózně vychytal Baumann a následnou dorážku nasměroval Alassane Pléa hodně vysoko nad bránu. Domácí brankář Yann Sommer se pak dostal konečně také do hry, ale se Zuberovou střelou z dálky neměl větší potíže.

Po hodině hry se zase ozval Francouz Thuram, jenže balon nakonec za brankovou čáru nedoputoval. V 74. minutě zasáhl Benjamin Hüber ve vlastním vápně míč rukou, o čemž se zkušený rozhodčí Felix Brych běžel pro sichr poradit s VAR. Nařízené penalty se chopil Alassane Pléa. Devátou trefu v sezoně však nezaznamenal, protože Oliver Baumann vystihl směr jeho střely.

Deset minut poté se zdálo, že svoje zaváhání po rychlém kontru odčiní. Jenže jeho spoluhráč Oscar Wendt si při zpracování míče pomohl rukou, takže gól nemohl platit.

Přišla tedy chvíle mladého Brazilce Lucase Ribeira, jenž do Německa dorazil minulý rok. Když k němu byl prodloužen rohový kop, neměl vůbec žádný problém se prosadit hlavou z bezprostřední blízkosti - 1:1.

Závěrečné minuty si Gladbach rozhodně bude muset lépe hlídat, nejen za týden proti Augsburgu. Na Hoffenheim čeká vedoucí Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 0:5

22.02.2020 15:30

Góly: 4. Jhon Córdoba, 22. Jhon Córdoba, 37. Rune Jarstein (vl.), 62. Florian Kainz, 69. Mark Uth

Berlínská Hertha prohrála doma s 1. FC Köln vysoko 0:5. Vzhledem k postavení obou soupeřů v tabulce se rozhodně nepředpokládalo, že by měl tenhle mač skončit tak jednoznačným výsledkem. Stará dáma však nadále tápe, čehož aktivní Kozli, i díky té brzké trefě, dokonale využili.

Domácí během úvodního poločasu nevystřelili ani jednou mezi tři tyče, kdežto hosté se radovali už ve 4. minutě. Rychlý brejk zakončil Florian Kainz přihrávkou na Jhona Córdobu, jehož pokus tečoval Santiago Ascacíbar mimo dosah Runeho Jarsteina - 0:1.

Poté svou šanci vcelku nepochopitelně propásl právě Kainz. Nicméně mrzet ho to mohlo jen do dvaadvacáté minuty. Pak centroval po dalším kontru Ismail Jakobs rovnou na hlavu Córdoby, který zblízka nezaváhal a mohl se radovat z desátého zářezu v sezoně - 0:2.

Nějakých šest minut před poločasovým hvizdem přihrál kolumbijský útočník Kainzovi, který střílel tak, že z toho pro nebohého Jarsteina byl po spolupráci s vnější stranou tyče vlastní gól - 0:3. Celou situaci bylo nutné ještě prokonzultovat kvůli možnému ofsajdu Córdoby s videem, nicméně branka platila.

V závěru poločasu se ještě nepříjemně zranil v souboji s domácím Grujićem Rafael Czichos a a Ellyes Skhiri si dovolil zahodit stoprocentní možnost. Hráči berlínského klubu rozhodně měli o pauze o čem přemýšlet. Vzhledem k jejich formě by se i vyrovnání rovnalo zázraku.

První šance druhého dějství patřila Kainzovi. Teprve potom se ozvali svěřenci Alexandra Nouriho, jenž nahradil Jürgena Klinsmanna. Marko Grujić však Timo Horna ani jednou nepřekonal. Poprvé ho brankář Kölnu vychytal, podruhé namířil svůj pokus nad bránu. Piatek pak volil zbrkou střelu do gólmanových rukavic, místo toho, aby posunul na lépe postaveného Vladimíra Daridu, jenž přišel na druhý poločas místo nevýrazného Arneho Maiera.

Potom si vzal balon Elvis Rexhbecaj a rozběhl se s ním vstříc pokutovému území. Nakonec se rozhodl pro přihrávku na Floriana Kainze, aby mohl svůj povedený výkon korunovat gólem - 0:4.

Tečku udělal za tímto mačem svým famózně zahraným přímým kopem Mark Uth, když z nějakých dvaadvaceti metrů vymetl pravou šibenici - 0:5.

A protože Rexhbecaj odmítl za sedm minut navýšit skóre ještě o jeden hřebíček, zůstalo u pětibrankového přídělu.

Za týden Kozli proti Schalke patrně další nepřidají, ale určitě vstoupí do toho utkání s větším sebevědomím. Hertha se nebezpečně přibližuje k sestupovým příčkám, přičemž o víkendu zajíždí k důležitému klání proti konkurentům z Düsseldorfu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Fortuna Düsseldorf 0:2

22.02.2020 15:30

Góly: 37. Andre Hoffmann, 61. Erik Thommy

Už se z toho stalo nepsané pravidlo, že Freiburg pod vedením Christiana Streicha dokáže pořádně potrápit favorita, zatímco v zápasech, ve kterých by měl dominovat, častokrát ztrácí. Nejinak tomu bylo v předposlední únorovou sobotu roku 2020, kdy na Schwarzwald-Stadion dorazila sestupovými starostmi zužovaná Fortuna Düsseldorf.

Už v šesté minutě si zažil krušnou chvilku Christian Günter. Naštěstí pro něj nebyl jeho vlastní gól uznán pro ofsajd Matthiase Zimmermanna, jenž se na celé předcházející akci aktivně podílel. Následující minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Pouze Erik Thommy se neúnavně snažil z levého křídla podporovat ofenzivu, což se mu později hned dvakrát vyplatilo. Ještě předtím však došlo na několik pozoruhodných šancí. Nejprve to zkusil Rouwen Hennings a Alexander Schwolow výtečně vyrážel špičkou kopačky. A pak přišla řada na Andrého Hoffmanna. Příští týden sedmadvacetiletý záložník si naběhl na Thommyho centr a hlavou z hranice velkého vápna překonal domácí jedničku - 0:1.

Po poločasové pauze přišel do hry Nils Petersen, jenže tentokrát mu nebylo střelecky přáno. Poté došlo na akci Güntera s Habererem, kterou zakončil druhý jmenovaný volejem, se kterým měl Florian Kastenmeier plné pěsti práce. Díky jeho zásahu mohl za necelých šedesát sekund přidat druhou branku jeho spoluhráč Erik Thommy. Jak? Jednoduše tak, že Jonathan Schmid obral o balon Kevina Sögera, aby jej posunul na svého ofenzivního kamaráda, který sám před gólmanem nezaváhal a pravačkou střílel do jeho protipohybu - 0:2.

V následujících minutách se o nějakých vyložených příležitostech mluvit nedalo. Výjimku tvořil snad jenom nešikovný Schmidův centr. V závěrečné desetiminutovce musel ještě vyrážet Waldschmidtův volej Adam Bodzek.

Fortuna díky zaváhání Werderu Brémy vyšplhala na barážovou příčku. Za týden se střetne s Herthou Berlín, která dostala ve třiadvacátém kole výprask od Kölnu. Ve středu tabulky pobývající Freiburg se pokusí uhrát nějaké body proti Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 0:2

22.02.2020 15:30

Góly: 52. Dan-Axel Zagadou, 66. Erling Haaland

Borussia Dortmund zvládla své utkání 23. kola Bundesligy, když porazila Werder Brémy na jeho hřišti 2:0. Po bezbrankové první půli strhli vítězství na stranu BVB mladíci Zagadou a Håland, který vstřelil už svůj dvanáctý gól v dresu Borussie.

První poločas byl ukázkovým příkladem dvou bezzubých ofenziv, neboť ani jeden z týmů nebyl schopen vyprodukovat byť jen jednu jedinou zajímavou akci. O přestávce tak pochopitelně trval počáteční stav, tedy 0:0.

Po pauze už se začaly dít věci. V 52. minutě nejprve Håland po zpětné přihrávce Zagadoua i díky jemné teči zakončil těsně vedle branky domácích, načež se z následného rohového kopu prosadil z voleje druhý jmenovaný a poslal Dortmund do vedení - 0:1.

O čtyři minuty později se po chybě domácí obrany dostal do další příležitosti Håland, jeho pokud však zmařil mrštný Pavlenka. V 66.minutě se stejný duel opakoval a tentokrát z něj vítězně vyšel norský střelec, když po precizní přihrávce Hakimiho neměl problém z úrovně malého vápna rozvlnit síť - 0:2.

Ve zbylém čase došlo ještě ke dvěma dalším minisoubojům mezi Hålandem a Pavlenkou, ani jeden z nich už ale gólovou radost na straně žlutočerných nepřinesl, a tak Werder doma podlehl Borussii 0:2.

Brémy pokračují v mizérii a pátým prohraným ligovým utkáním v řadě pouze potvrdily své aktuální předposlední místo v tabulce. Dortmund se díky důležité výhře drží na třetí příčce Bundesligy.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Paderborn 3:2

21.02.2020 20:30

Góly: 25. Serge Gnabry, 70. Robert Lewandowski, 88. Robert Lewandowski - 44. Dennis Srbeny, 75. Sven Michel

Mistrovský Bayern se před důležitým utkáním Ligy mistrů na půdě londýnské Chelsea pořádně nadřel s posledním Paderbornem a tři body vybojoval díky unikátním střeleckým schopnostem polského kanonýra Roberta Lewandowského. Jednatřicetiletý útočník se za stavu 1:1 prosadil hned dvakrát během závěrečných pětadvaceti minut a zařídil tak svému výběru nejtěsnější vítězství v poměru 3:2.

Domácí celek po vítězné předehrávce 23. kola nejvyšší německé soutěže zvýšil své vedení na čele tabulky a před druhým Lipskem si prozatím vytvořil čtyřbodový náskok. Letošní nováček i přes srdnatý výkon zůstává na osmnácté pozici se šestnácti body, za sedmnáctými Brémámi zaostává o jeden bod. Hosté nezačali vůbec špatně a již po čtyřech minutách dokázali rozvlnit síť, ovšem branka Mamby nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Lewandowski byl poprvé vidět o pět minut později, nicméně svou hlavičku usměrnil těsně vedle levé tyče. Svěřenci trenéra Flicka se dostali do vedení ve 26. minutě. Serge Gnabry se po kolmici od Tolissa vymanil z obležení čtyř protivníků a pak z osmi metrů zakroutil míč přímo do pravého spodního rohu. Ihned na to mířil přímo pod břevno Lewandowski a se skvělým zákrokem se musel vytáhnout brankář Zingerle.

Hosté z ničeho nic vyrovnali na konci úvodního poločasu. Dennis Srbeny přelstil ofsajdovou past po pasu Strohdieka, v osobním souboji přetlačil gólmana Neuera a se zakončením vůbec nespěchal, balón nakonec usměrnil do branky mezi dva bránící protihráče. V nastaveném čase mohl vrátit favoritovi vedení Tolisso, ale ten svým sraženým centrem orazítkoval pouze břevno. Domácí pokračovali v tlaku i po změně stran a měli jasnou územní převahu.

V 53. minutě se dvakrát blýskl Zingerle, jenž nejprve odvrátil bombu Lewandowského a následně si poradil i s prudkou hlavičkou stejného hráče po rohovém kopu. Domácí šli znovu do vedení o sedmnáct minut později, Lewandowski po zpětné nahrávce Gnabryho prokázal své střelecké schopnosti a po zemi se trefil do protipohybu Zingerleho. Paderborn se v žádném případě nevzdal a za dalších pět minut podruhé srovnal krok.

Na levém křídle se zjevil osamocený Jastrzembski, jehož ránu z mírného úhlu vytěsnil Neuer jen k dobíhajícímu Svenu Michelovi, který s dorážkou do zcela odkryté branky neměl větší problémy. Nicméně ani dva vstřelené góly v Allianz Aréně na bodový zisk nestačily. V 88. minutě rozhodl Lewandowski, když po přesně načasované přihrávce Gnabryho dorazil balón do poloprázdné branky za záda bezmocného Zingerleho. Vzápětí sám Gnabry mohl přidat čtvrtou trefu Bayernu, tentokráte si však nepřišel na připraveného hostujícího strážce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov23154465:2649
2.RB Lipsko23146361:2548
3.Borussia Dortmund23136465:3245
4.Borussia Mönchengladbach22134543:2543
5.Bayer Leverkusen23134640:2943
6.Schalke 042399532:3236
7.VfL Wolfsburg2397732:2834
8.TSG Hoffenheim23104934:3634
9.SC Freiburg2396831:3333
10.Union Berlín23921229:3629
11.Eintracht Frankfurt23841138:3728
12.FC Augsburg23761034:4727
13.1. FC Köln22821233:4226
14.Hertha BSC23751127:4326
15.1. FSV Mainz 0523711531:5222
16.Fortuna Düsseldorf23551323:4620
17.Werder Brémy23451425:5317
18.SC Paderborn23441529:5016

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Bayern +

Som zvedavy na utorok. Po vcerajsku asi fakt musi ist do tej obrany okrem Pavarda aj Boateng. Stred by mal byt plnka, cize Kimmich, Thiago, Goretzka a vpredu Müller, Gnabry a Lewa. Snad sa dovtedy nikto nezrakvi alebo Flick nebude vymyslat nieco ine.

Reagovat
db18

Boateng fakt ne... (navíc se Paderborn stejně dostával do hry spíš přes kraje...)

Já bych to klidně postavil Pavard, Alaba, Lucas, Davies. (hlavně ne Boateng... a hlavně ne Odriozola na RB)

Reagovat
Bayern +

Odri hrat určite nebude a Boateng mi príde momentálne stále o niečo lepší než nerozohrany Lucas.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Abraham Lucasa vo vzduchu rozseka

Reagovat
db18

Boatenga taky... případně si Boateng kecne na prdel ještě dřív, než k souboji dojde...

Reagovat
Rudnevs

HSV Ale tak minulý rok to bola o takomto čase výhra 4:0 a následne z toho nebol postup, tento rok to je prehra, tak trebárs to s tým postupom výjde.

Reagovat
db18

Jürgen Sensemann.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za toto bych vsem v kadru vcetne real. tymu naparil tak 10 milionů pokuty. Dementum

Reagovat
Kixi Syhimour

Nkunku

Reagovat
smazaný uživatel

Nskunku 0+4

Reagovat
dave30

Nějaký problém s Patrikem? Normálně se v 54. minutě nestřídá (zápas jsem neviděl).

Reagovat
smazaný uživatel

konkurence?

Reagovat
dave30

Myslel jsem, že konkurenci již odrovnal (podle toho, co se zde poslední dobou psalo).

Reagovat
Rudnevs

Hral v pohode. To, že tréner niekoho vystrieda v 54. minúte, je normálne. Možno šiel skôr dole i preto, že cez týždeň hral náročný zápas CL.

Reagovat
dave30

V pohodě. Píšu, že jsem neviděl. Ale 9 minut po poločasu se opravdu nestřídá běžně. Bál jsem se, jestli se něco nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Běžně se střídá v 54.minute, nechápu, co tady meleš

Reagovat
dave30

Proč zase tak agresivně? Máš na to jiný názor, ok.

Reagovat
dave30

Aha, už vím proč...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

ten musel být vyfluslý po LM jak hovado..

Reagovat
Whitemedia

Trenér Lipska nemá duši Ampadu mu odehraje super zápas v LM a pak se na hřiště nedostane ani na minutu při výprasku..

Reagovat
dave30

Do fungující obrany trenér nezasahuje, pokud nemusí. Ampadu hrál LM jenom proto, že Upamecano byl v trestu.

Reagovat
Whitemedia

Ampadu je v první řadě záložník, ale obranu si umí taktéž povodit.. prostě univerzál a navíc opravdu velký talent, takže mě neuvěřitelně vytáčí, že mu nejdřív zničil sezonu Sarri a následně v tom pokračovalo vedení, když ho vyslalo do Lipska, které si ho nezaslouží a nepotřebuje ho..

Reagovat
vladino10

No, z toho tvojho opisu ale tak nejak vyplýva, že si ho nezaslúži ani Chelsea

Reagovat
Whitemedia

Ta hlavně... obě situace se daly lehce předvídat.. že si nekopne pod Sarrim, když má Jorginha? Tutovka. Že si nekopne na hostovačce v Lipsku, které raději vsadí na vlastní hráče, bylo taky jasné už předem.. dvě sezony k ničemu, kdy hraje paradoxně jen v repre..

Reagovat
dave30

Máš pravdu. Špatně zvolené hostování. Takový mladík (s téměř nulovou zkušeností z těžkých zápasů) nemůže rovnou do špičky BL. Školácká chyba.

Reagovat
icemike

Však nezaslouží

Reagovat
PaYaB

Hrál zase dobře, asi bych to přisoudil únavě a trenér určitě chtěl vyzkoušet i toho Poulsena, kterej potom hrál docela bídně, takže Patrik by se neměl bát o svůj flek.

Reagovat
Rudnevs

To sú dnes zápasy toto... Schalke 0:5, HSV 0:2 v mestskom derby, nakoniec je najlepší dnešný výsledok spomedzi mojich obľúbených klubov remíza Kaiserslauternu 0:0 proti Zwickau, a aj za to je Lautern kritizovaný a hovorí sa opäť o zostupe. Keď sa darí, tak sa darí.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB Po náročném zápase v týdnu pohoda. Mě osobně mrzí že Brémy jsou tak v sračkách, vždy to byl zajímavý tým co dělal problémy těm nejlepším. Každopádně kdyby sestoupili tak je může čekat asi velký pád! Spousta hráčů je ligových a kdo ví kdo by zůstal...snad nespadnou nějak.

Lipsko to mělo jak oddechovku po LM

Reagovat
Werkrider

Ja Werder tiez nechápem, pritom majú tým na hornú polovicu určite.

Reagovat
Rudnevs

Tak zas to nemusíme preháňať, káder majú tak na stred tabuľky, ale je pravda, že aj tak hrajú pod svoje možnosti a papierové predpoklady.

Reagovat
mayday

Tak minimálně ukopat baráž, pak je velká šance na záchranu.

Reagovat
Bayern +

Lucas Ribeiro

Reagovat
Zark

Schalke kde jsou ty doby, kdy s toreadorem Raulem zesměšňovávali obrany právě oni

Reagovat
stas87

Tak premyslam, ci vobec pomoze odvolanie Kohfeldta. Ten tim dokaze odohrat hodinu naprosto bezproblemovy zapas proti TSG ci BVB, nepusti supera prakticky k nicomu a potom pride vzdy inkasovany gol a je po zapase. A to je na zamyslenie, pretoze schopnost obratit zapas sa v minulosti Werderu darila opakovane. Dalsi problem je to, ze cela ofenziva defacto lezi na Rashicovi, co je skratka chyba. Tento stav by mal mozno opostatnenie mesiac ci dva v celej sezone. Za tu dobu ti jedna taka individualita moze vystrelit 5-6 bodov, ale dlhodobo to nefunguje. Rashica navyse nema taku kvalitu, aby svojim vykonom uhraval vyhry vo vyrovnanych zapasoch pravidelne pre svoj tim. Fakt skoda zranenia Füllkruga, pretoze on by vo dvojici so Selkem ci trojici s Rashicom mohol ten utok vyrazne podporit. Ale to zasa narazame na dalsi problem v zalohe...tam uplne zmizla odvaha vystrelit zo strednej vzdialenosti. Eggestein sa loni 3-4 ukopol a prinieslo to body. To samozrejme chyba teraz, pretoze on uz to tak casto neskusa a tak zasa z dialky striela len Rashica.

Samozrejme ze ti na psychike neprida, ked ti vypadne naraz komplet obrana, potom polka zalohy a predpokladany utocnik cislo jedna sa zrani na jesen a ty vies, ze hrat bude az v dalsej sezone. To vsetko sa da povazovat za polahcujuce okolnosti a prave to by malo este Kohfeldta udrzat chvilu na lavicke. Ja by som ho hodnotil az po nasledujucich styroch zapasoch. Tam mame SGE, BSC, Bayer a SCF. Pokial v tychto zapasoch uhra 2 body s tym, ze SCP a F95 budu sbierat body, potom by som ho odvolal. Este k tym zraneniam...nemato sluzit ako vyhovorka. Si ucastnik BL a mas moznosti tuto situaciu riesit. Baumann to vyriesil Selkem ale mne tam chyba hrac typu Junuzovic. Kludne keby taky hrac prisiel len na polroka na hostovacku bez opcie. Tim by sa zachranil za prispenia toho hraca a Baumann by mohol pocas jari sondovat teren a skusit takeho hraca priviest v lete. Klaassen taky typ nie je, Bittencourt zahra rz za tri zapasy, to tiez nie je tvorca hry. Ak si pozriem tie zapasy, tak na jar je to cista katastrofa co sa tyka vytvarania sanci. Toto bola domena na pohlad slabsich hracov z minulosti, ktori obliekali dres SVW. Sucasni hraci su zrejme najhorsi v tomto, takze ti Rashica alebo Selke su vo finale k nicomu. Spoliehat sa na to, ze Rashica zoberie loptu a prejde cez dvoch hracov a zavesi je naivna..

Reagovat
icka

Co Pavlenka? Chyta dobre, respektive patri k tem lepsim v te bide? Ty obdrzene goly..Ci na tom ma lvi podil nebo cela obranna hra tymu stoji za nic.

Reagovat
Firkraag

Nevím, jak obecně, ale včera chytil i něco navíc.

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen taký pekný pohodový výkon, ani sa moc nenadreli, Augsburg ani moc neodporoval.

Kai v prvom zápase ako kapitán (mladší kapitán v Bundeslige bol len Podolski) a k tomu pekná asistencia

Reagovat
Werkrider

Som asi najväčší kritik Havertza. Má v zápasoch pár momentov, prihrávka a brvno, ale jeho prejav ani prínos nie je na 120 miliónov Eur a základnú zostavu v Liverpoole.

Reagovat
Rudnevs

Ja ho osobne mám dosť rád, je to sympaťák, skvelý talent a asi budúcnosť reprezentácie. Ale súhlasím, že túto sezónu je to zatiaľ skôr sklamanie, rozhodne by mal ešte ostať v Leverkusene a trochu sa ešte vyhrať, ustáliť výkony, nazbierať skúsenosti a podobne.

Ale inak dnes to bol od neho celkom pekný výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

V jarnej časti zatiaľ 7 výhier z 8 zápasov, som zvedavý na budúci týždeň proti Leipzigu.

Ináč Tapsoba vyzerá byť na výbornú posilu, aj keď dnes tam spravil veľkú hlúposť keď tam chytil na zemi loptu do rúk po súboji, ktorý sa nepískal a mal šťastie, že dostal len žltú. Ale na lopte vyzerá dosť dobre, má prehľad, je silný a rýchly a vie aj rozohrať.

Taktiež Amiri sa celkom solídne rozohráva, nakoniec bude ďaleko platnejšou posilou, ako najdrahší hráč v histórii klubu Demirbay

Reagovat
Rudnevs

Gerry Ehrmann končí v Lauterne. (Kultový tréner brankárov, ktorý vychoval mnohé talenty ako trebárs Weidenfeller, Fromlowitz, Sippel, Trapp, Wiese, Pollersbeck.)

Reagovat
Corleone

Co se v tom Lauternu děje? Na facebooku jsem četl celkem dost kritických komentářů směrem k vedení. A proč Ehrmann končí? Pustil si pusu na špacír?

Reagovat
Rudnevs

Zrejme hej, nejake interné nezhody, presnejšie neni nič známe. Fanúšikovia zúria, Ehrmann bol ikona a ich veľký obľúbenec, najmä bol v klube strašne dlho a mnohí ho považovali za takú poslednú istotu.

Reagovat
Werkrider

Chvíľu to začalo vyzerať nádejne, ale zase padajú na všetkých frontoch.

Reagovat
Rudnevs

Najmä je strašná škoda, že nie su výsledky. Teraz sa pár zápasov nepodarilo a zas to začína upadať do chaosu, pričom ešte okolo vianoc bola nálada medzi fanúšikmi najlepšia za posledné obdobie.

O tom Ehrmannovi teraz čítam na Kickeri, on bol vraj dlho známy tým, že je emotívny, že si rád povie svoje a že občas tak trochu zneužíva ten svoj status legendy. V poslednej dobe však vraj prekročil všetky hranice a viackrát porušil “hodnoty Fritza Waltera”, ktoré si fanúšikovia FCK tak ctia. Vyvrcholilo to po zápase proti Zwickau, kde na seba so Schommersom nakričali a potom na neho údajne vo VIPke hrubo nadával.

Gerry toho pre FCK urobil určite vela a je to zaslúžene legenda, ale všetko sa raz končí a možno to za takýchto okolností ani nie je úplne zlý nápad. Radil by som fanúšikom FCK, nech sa radšej trochu upokoja.

Reagovat
Corleone

Díky za rozšíření obzorů!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: kupoval někdo někdy lístky na RB Lipsko přes net z Česka? Zkouším celý víkend koupit lupen na zápas s Leverkusenem a nejde mi to zaplatit ani kreditkou (MasterCard) ani debitkou (Visa).Je možný že Němci blokují platby z Čech? I když to se mi moc nezdá, na Drážďany jsem lupen z Česka v pohodě koupil.

Reagovat
Werkrider

Minulý rok som na zápase Leverkusenu v Lipsku bol a ak si dobre pamätám, normálne som to kupoval aj platil cez ich stránky bez problému. Platil som MasterCard ČSOB

Reagovat
Reggie

Loni jsem kupoval přímo přes webovky RB a šlo to zaplatit v pohodě, platil jsem to kreditkou, pokud si dobře pamatuju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele