23. kolo
22.02.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Gladbach nakonec s Hoffenheimem pouze remizoval

Hříbata už už sahala po čtrnácté výhře, když vtom je zaskočil pozdní trefou v nastaveném čase žolík Lucas Ribeiro, který přitom přišel na hřiště jen pět minut předtím. TSG se tedy opět o krůček přiblížil k evropským pohárům, zatímco Borussia si při vyrovnanosti bundesligy zase trochu zkomplikovala boj o Ligu mistrů.

Vždycky potěší, když skórujete ze své první šance. Přesně to se v Borussia-Parku povedlo v 11. minutě domácímu Mathiasi Ginterovi, když se k němu ve vápně odrazil míč od Marcuse Thurama. Jeho tvrdou ránu prostě Oliver Baumann nemohl při nejlepší vůli zastavit - 1:0.

Střelec branky sehrál důležitou úlohu i v minutě třiadvacáté. Po střetu s ním si totiž Munas Dabbur nepříjemně poranil koleno a musel střídat. Minuty po této nucené pauze byly vcelku poklidné, bez větších příležitostí na jedné či druhé straně hrací plochy. Až v závěru úvodního dějství nebezpečně zahrozili Thuram a dvakrát Ginter. Brankář hostujícího celku byl ovšem pokaždé pozorný.

Svěřenci kouče Marka Roseho byli aktivnější i po změně stran a ve čtyřiapadesáté minutě se málem dočkali další branky. Neuhause však famózně vychytal Baumann a následnou dorážku nasměroval Alassane Pléa hodně vysoko nad bránu. Domácí brankář Yann Sommer se pak dostal konečně také do hry, ale se Zuberovou střelou z dálky neměl větší potíže.

Po hodině hry se zase ozval Francouz Thuram, jenže balon nakonec za brankovou čáru nedoputoval. V 74. minutě zasáhl Benjamin Hüber ve vlastním vápně míč rukou, o čemž se zkušený rozhodčí Felix Brych běžel pro sichr poradit s VAR. Nařízené penalty se chopil Alassane Pléa. Devátou trefu v sezoně však nezaznamenal, protože Oliver Baumann vystihl směr jeho střely.

Deset minut poté se zdálo, že svoje zaváhání po rychlém kontru odčiní. Jenže jeho spoluhráč Oscar Wendt si při zpracování míče pomohl rukou, takže gól nemohl platit.

Přišla tedy chvíle mladého Brazilce Lucase Ribeira, jenž do Německa dorazil minulý rok. Když k němu byl prodloužen rohový kop, neměl vůbec žádný problém se prosadit hlavou z bezprostřední blízkosti - 1:1.

Závěrečné minuty si Gladbach rozhodně bude muset lépe hlídat, nejen za týden proti Augsburgu. Na Hoffenheim čeká vedoucí Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč má naše jednička tak připosraný kurz na dvojku? Něčeho se bojí?

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pane, .

Reagovat
DidusIneptus

50000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele