23. kolo
22.02.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Haaland i nadále pálí ostrými, tentokrát svým gólem přispěl k vyloupení Brém

Borussia Dortmund zvládla své utkání 23. kola Bundesligy, když porazila Werder Brémy na jeho hřišti 2:0. Po bezbrankové první půli strhli vítězství na stranu BVB mladíci Zagadou a Håland, který vstřelil už svůj dvanáctý gól v dresu Borussie.

První poločas byl ukázkovým příkladem dvou bezzubých ofenziv, neboť ani jeden z týmů nebyl schopen vyprodukovat byť jen jednu jedinou zajímavou akci. O přestávce tak pochopitelně trval počáteční stav, tedy 0:0.

Po pauze už se začaly dít věci. V 52. minutě nejprve Håland po zpětné přihrávce Zagadoua i díky jemné teči zakončil těsně vedle branky domácích, načež se z následného rohového kopu prosadil z voleje druhý jmenovaný a poslal Dortmund do vedení - 0:1.

O čtyři minuty později se po chybě domácí obrany dostal do další příležitosti Håland, jeho pokud však zmařil mrštný Pavlenka. V 66.minutě se stejný duel opakoval a tentokrát z něj vítězně vyšel norský střelec, když po precizní přihrávce Hakimiho neměl problém z úrovně malého vápna rozvlnit síť - 0:2.

Ve zbylém čase došlo ještě ke dvěma dalším minisoubojům mezi Hålandem a Pavlenkou, ani jeden z nich už ale gólovou radost na straně žlutočerných nepřinesl, a tak Werder doma podlehl Borussii 0:2.

Brémy pokračují v mizérii a pátým prohraným ligovým utkáním v řadě pouze potvrdily své aktuální předposlední místo v tabulce. Dortmund se díky důležité výhře drží na třetí příčce Bundesligy.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička? Na to mužou SNAD v sázkovkách zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna dvojka Dortmund daroval Bremam pokracovani v poharu ale liga je nase. 1:4

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerať bundesligu je pre mňa utrpením kvôli komentátorovi. Stanislav Suvák. Ten človek sa pokladá za ústrednú postavu zápasu, neustále rozpráva, popisuje všetko, čo sa deje a hodnotí to - nielen kto komu prihrá, ale aj ako, či dobre, či nie, či nemal iné možnosti, koľko ten hráč odohral a aké má štatistiky, či minul bránu, že sa mu nepodarila kľučka a ako to mal riešiť, proste všetko, čo každy vidí, ale on si myslí, že rozpráva debilom. Minule nám rozpovedal, že nejaký hráč bol s priateľkou v Paríži. Mlčí najviac 2 sekundy medzi tou rečovou hnačkou, skúsil som ho vypnúť, ale vtedy nepočujem fanúšikov. Existuje diagnóza - logorea - česky je to výstižne povedané, ako chorobné žvanení, my hovoríme v nárečí rečová hnačka.

Reagovat
smazaný uživatel

Totéž, možná i horší má sky.

Reagovat
DidusIneptus

42000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele