23. kolo
22.02.2020 15:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Hertha doma totálně propadla, dostala od Kozlů pětku

Berlínská Hertha prohrála doma s 1. FC Köln vysoko 0:5. Vzhledem k postavení obou soupeřů v tabulce se rozhodně nepředpokládalo, že by měl tenhle mač skončit tak jednoznačným výsledkem. Stará dáma však nadále tápe, čehož aktivní Kozli, i díky té brzké trefě, dokonale využili.

Domácí během úvodního poločasu nevystřelili ani jednou mezi tři tyče, kdežto hosté se radovali už ve 4. minutě. Rychlý brejk zakončil Florian Kainz přihrávkou na Jhona Córdobu, jehož pokus tečoval Santiago Ascacíbar mimo dosah Runeho Jarsteina - 0:1.

Poté svou šanci vcelku nepochopitelně propásl právě Kainz. Nicméně mrzet ho to mohlo jen do dvaadvacáté minuty. Pak centroval po dalším kontru Ismail Jakobs rovnou na hlavu Córdoby, který zblízka nezaváhal a mohl se radovat z desátého zářezu v sezoně - 0:2.

Nějakých šest minut před poločasovým hvizdem přihrál kolumbijský útočník Kainzovi, který střílel tak, že z toho pro nebohého Jarsteina byl po spolupráci s vnější stranou tyče vlastní gól - 0:3. Celou situaci bylo nutné ještě prokonzultovat kvůli možnému ofsajdu Córdoby s videem, nicméně branka platila.

V závěru poločasu se ještě nepříjemně zranil v souboji s domácím Grujićem Rafael Czichos a a Ellyes Skhiri si dovolil zahodit stoprocentní možnost. Hráči berlínského klubu rozhodně měli o pauze o čem přemýšlet. Vzhledem k jejich formě by se i vyrovnání rovnalo zázraku.

První šance druhého dějství patřila Kainzovi. Teprve potom se ozvali svěřenci Alexandra Nouriho, jenž nahradil Jürgena Klinsmanna. Marko Grujić však Timo Horna ani jednou nepřekonal. Poprvé ho brankář Kölnu vychytal, podruhé namířil svůj pokus nad bránu. Piatek pak volil zbrkou střelu do gólmanových rukavic, místo toho, aby posunul na lépe postaveného Vladimíra Daridu, jenž přišel na druhý poločas místo nevýrazného Arneho Maiera.

Potom si vzal balon Elvis Rexhbecaj a rozběhl se s ním vstříc pokutovému území. Nakonec se rozhodl pro přihrávku na Floriana Kainze, aby mohl svůj povedený výkon korunovat gólem - 0:4.

Tečku udělal za tímto mačem svým famózně zahraným přímým kopem Mark Uth, když z nějakých dvaadvaceti metrů vymetl pravou šibenici - 0:5.

A protože Rexhbecaj odmítl za sedm minut navýšit skóre ještě o jeden hřebíček, zůstalo u pětibrankového přídělu.

Za týden Kozli proti Schalke patrně další nepřidají, ale určitě vstoupí do toho utkání s větším sebevědomím. Hertha se nebezpečně přibližuje k sestupovým příčkám, přičemž o víkendu zajíždí k důležitému klání proti konkurentům z Düsseldorfu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
DidusIneptus

46000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele