23. kolo
24.02.2020 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Union Berlín zaskočil Frankfurt

Třebaže se Eintrach v posledních týdnech potýká s nestálostí formy, rozhodně se příliš nečekalo, že by mohl z domácího klání s celkem z hlavního města odcházet s nulou. Díky této výhře se Union dostal v tabulce nad svého soupeře z Commerzbank-Areny.

Svěřenci Adiho Hüttera nejprve prohráli vysoko s Dortmundem, ale pak se podařilo zaváhání odčinit v rámci Evropské ligy, když v poměru 4:1 přehráli Salzburg. Bundesligové klání proti Unionu začalo opatrně a první dva pokusy obstaral až Yunus Malli v sedmnácté, resp. dvaadvacáté minutě.

Poté zkoušel štěstí na jedné straně Timothy Chandler a na té druhé Marvin Friedrich. Potom Florian Hübner ohrozil hlavičkou svého vlastního brankáře, čímž tak trochu předznamenal dění pro následujících pětačtyřicet minut. Pro 49. minutu to ještě neplatilo, jelikož Christopher Lenz využil nevídaného zaváhání obránců Unionu, kteří si navzájem dávali přednost, aby mohl servírovat pro Sebastiana Anderssona, který ještě uklízel do správné brány - 0:1.

Pojistku se pokusil přidat Dominik Kohr a deset minut po něm také Goncalo Paciencia. V minutě sedmašedesáté centroval z levé strany Ingvartsen. Kevin Trapp pouze vyrazil míč před sebe, kde Andersson dotíral na Evana N'Dicka tak nepříjemně, až z toho byla vlastní branka - 0:2.

Tohle už vypadalo pro Fischerovu skvadru hodně nadějně. A dokonce ještě nadějněji, když dvě minuty poté výtečně vychytal Rafal Gikiewicz stoprocentní Pacienciovu šanci. Polský brankář ve službách klubu z hlavního města Spolkové republiky Německo však přeci jen kapituloval.

Nepostaral se o to nikdo z jeho protihráčů, nýbrž vlastní obránce Florian Hübner, jenž smolně uklidil do vlastní sítě patičku Andrého Silvy - 1:2. Čtyřiadvacetiletý Portugalec následně hlavičkoval mimo. Na druhé straně musel Trapp vyrážel tečovanou střelu Grischi Prömela. Gikiewicz pak musel během jedné minuty hasit nebezpečí po možnostech Abrahama a Paciencii.

V nastaveném čase přišel na hřiště Felix Kroos. Mladší bratr slavnějšího Toniho mohl během čtyřminutového pobytu na hřiště skórovat. A zřejmě by se mu to i podařilo, kdyby muž v rukavicích nevytáhl výborný zákrok. Jedenáctou prohru ale odvrátit nedokázal. Orli věří, že zápas proti Werderu Brémy zvládnou o víkendu lépe. Die Eisernen se utkají na Stadion an der alten Försterei s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak to zvládkou čt.- so? Jestliže za 4,76 udělali Lipsko za 2 Augsburg, tak by měli min. jeden bodík- ten mě stačí získat i v tomto zápase za 1,85.

Reagovat
Fortex

To je banda amatérů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele