23. kolo
23.02.2020 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Vlci potvrdili stoupající formu, Mohuč roztrhali 4:0

Wolfsburg počtvrté v řadě v lize neprohrál. Rostoucí formu potvrdil v domácím zápase s Mohučí, který ovládl jednoznačně 4:0 a v tabulce se posunul už na sedmé místo.

"Vlci" do zápasu vstoupili aktivně, větší šanci si ale dlouho nedokázali vytvořit. A tak to na sebe ve 21. minutě vzal Josip Brekalo, který si navedl míč na levačku a svou slabší nohou vyslal nenápadnou ránu. Gólman Zentner si na míč sice sáhl, v cestě do brány mu však nezabránil a domácí vedli 1:0.

Druhý gól přidal Wolfsburg těsně před přestávkou. Ginczek na levé straně nejprve obešel Pierra-Gabriela, načež posílal přihrávku do malého vápna, kterou obránce Bruma nešťastně srazil směrem na vlastní bránu. Zentner míč sice ještě zvládl vyrazit, k dorážce se však dostal Renato Steffen a zakončil do odkryté brány.

Z druhého poločasu utekly sotva čtyři minuty a už to bylo 3:0. Postaral se o to zejména Daniel Ginczek, který dostal od obrany hostů tolik prostoru kolik potřeboval, aby si s míčem naběhl až ke koncové čáře a poslal přihrávku na úplně osamoceného Yannicka Gerhardta, kterému stačilo už jen míč uklidit do sítě.

V 64. minutě mohl svou druhou branku přidat Brekalo, který se s míčem hnal tváří v tvář Zentnerovi. Zakončoval tentokrát svou silnější pravačkou, na brankáře hostů ale nevyzrál. O čtyři minuty později ale nejen na Zentnera, nýbrž na kompletní obranu Mohuče vyzrál Renato Steffen, který stylově protančil mezi čtyřmi hráči v bíločerveném a bodlem poslal míč ke vzdálené tyči.

Hosté na sebe s první větší šancí nechali čekat až do 75. minuty, kdy si na centr ze strany uprostřed vápna vyskočil Robin Quaison, čisté konto gólmana Casteelse však zachránila tyč.

Wolfsburg tak poprvé na jaře před svými fanoušky v lize vyhrál, celkově získal tři body potřetí z posledních čtyř zápasů a v tabulce se dotahuje na pohárové pozice.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele