23. kolo
22.02.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Freiburg doma zaváhal a přenechal všechny body Düsseldorfu

Už se z toho stalo nepsané pravidlo, že Freiburg pod vedením Christiana Streicha dokáže pořádně potrápit favorita, zatímco v zápasech, ve kterých by měl dominovat, častokrát ztrácí. Nejinak tomu bylo v předposlední únorovou sobotu roku 2020, kdy na Schwarzwald-Stadion dorazila sestupovými starostmi zužovaná Fortuna Düsseldorf.

Už v šesté minutě si zažil krušnou chvilku Christian Günter. Naštěstí pro něj nebyl jeho vlastní gól uznán pro ofsajd Matthiase Zimmermanna, jenž se na celé předcházející akci aktivně podílel. Následující minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Pouze Erik Thommy se neúnavně snažil z levého křídla podporovat ofenzivu, což se mu později hned dvakrát vyplatilo. Ještě předtím však došlo na několik pozoruhodných šancí. Nejprve to zkusil Rouwen Hennings a Alexander Schwolow výtečně vyrážel špičkou kopačky. A pak přišla řada na Andrého Hoffmanna. Příští týden sedmadvacetiletý záložník si naběhl na Thommyho centr a hlavou z hranice velkého vápna překonal domácí jedničku - 0:1.

Po poločasové pauze přišel do hry Nils Petersen, jenže tentokrát mu nebylo střelecky přáno. Poté došlo na akci Güntera s Habererem, kterou zakončil druhý jmenovaný volejem, se kterým měl Florian Kastenmeier plné pěsti práce. Díky jeho zásahu mohl za necelých šedesát sekund přidat druhou branku jeho spoluhráč Erik Thommy. Jak? Jednoduše tak, že Jonathan Schmid obral o balon Kevina Sögera, aby jej posunul na svého ofenzivního kamaráda, který sám před gólmanem nezaváhal a pravačkou střílel do jeho protipohybu - 0:2.

V následujících minutách se o nějakých vyložených příležitostech mluvit nedalo. Výjimku tvořil snad jenom nešikovný Schmidův centr. V závěrečné desetiminutovce musel ještě vyrážet Waldschmidtův volej Adam Bodzek.

Fortuna díky zaváhání Werderu Brémy vyšplhala na barážovou příčku. Za týden se střetne s Herthou Berlín, která dostala ve třiadvacátém kole výprask od Kölnu. Ve středu tabulky pobývající Freiburg se pokusí uhrát nějaké body proti Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
DidusIneptus

24000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele