23. kolo
22.02.2020 18:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Lipsko venku rozcupovalo Schalke, Nkunku si připsal čtyři asistence

Duel šestého celku tabulky s druhým dopadl daleko jednoznačněji, než kdekdo před jeho začátkem předpokládal. Lipsko po středeční výhře na půdě Tottenhamu v Lize mistrů zesměšnilo Schalke na jeho stadionu pěti góly a drží se těsně za vedoucím Bayernem.

Vše načal už v 1. minutě utkání Sabitzer, když se po Wernerově přihrávce opřel do míče z dálky a dostal jej přes nejistého Nübela do sítě - 0:1. Ve 31. minutě se opakovala kombinace na trase Werner - Sabitzer, druhý jmenovaný však tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve 35. minutě se od šance dostal Schick, branku ovšem netrefil. V poločase tak trval stav 0:1. Po přestávce se dlouho nic vážného nedělo, ale pak přišla 61. minuta a s ní další gólová radost na straně svěřenců pana Nagelsmanna. Nkunku vyzval průnikovou přihrávkou ke skórování Wernera a ten se své úlohy zhostil na jedničku - 0:2.

V 68. minutě si Nkunku připsal svou druhou dnešní asistenci, když poslal perfektní centr od rohového praporku přímo na hlavu nabíhajícího Halstenberga, jenž překonal brankáře domácích potřetí - 0:3.

V 80. minutě Nkunku posunul míč Angeliñovi, ten naznačil střelu, aby se následně protáhl mezi dvěma obránci do vápna a křížnou střelou po zemi navýšil skóre - 0:4. O tři minuty později mohl zkorigovat výsledek domácí Raman, ve vyložené příležitosti však trefil jen dobře stojícího Gulácsiho.

Definitivní tečku za dnešním zápasem udělal v 89. minutě Forsberg - a znovu u toho byl Nkunku, dnes už počtvrté, neboť právě on našel svou přihrávkou švédského reprezentanta, jenž zachoval chladnou hlavu a levou nohou poslal míč do dolního rohu Nübelovy svatyně - 0:5.

Schalke po debaklu setrvává na šesté pozici. Lipsko nadále nahání Bayern Mnichov, na nějž ztrácí jeden bod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Taková bída... až mi je Schalke líto...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele