23. kolo
23.02.2020 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen potvrdil formu a doma porazil Augsburg

Hráči Leverkusenu potvrdili vynikající formu z posledních týdnů. Utkání s Augsburgem na domácí půdě zvládli bravurně a po gólech Diabyho a Amiriho zvítězili 2:0.

Zejména druhý jmenovaný, záložník Nadiem Amiri, který v létě po sedmi letech přestoupil z Hoffenheimu, si o první gól v dresu nového zaměstnavatele říkal od samotného začátku. Poprvé o sobě dal vědět v 10. minutě, jeho ránu k tyči ale Koubek vyrazil. Šance ale měli i hosté. Jako třeba v 18. minutě, kdy Niederlechner po rohu hlavičkoval těsně mimo. Ve 22. minutě pak přímáku Philippa Maxe chybělo jen pár čísel.

Vzápětí však udeřili domácí. Kai Havertz opět ukázal proč je v hledáčku nejednoho elitního evropského klubu, když vymyslel skvělou přihrávku na Moussu Diabyho a ten prostřelil jak skluzujícího obránce, tak padajícího Koubka.

Ve 41. minutě to mohlo být už 2:0. Opět v tom měli prsty oba aktéři úvodní branky, Diabyho ránu srazil jeden z obránců a Havertzovi chybělo jen pár kroků k tomu, aby zakončoval do odkryté brány.

Začátek druhé půle se nesl ve stejném duchu jako konec té první. V 50. minutě si Koubek připsal výborný zákrok proti tvrdé ráně Wendella, o tři minuty později pak Wieser spálil obrovskou šanci, když z ideální pozice minul. Domácí to však příliš mrzet nemuselo, v 59. minutě totiž tak jako tak vedli o dvě branky. Svým prvním gólem v dresu Bayeru se o to zasloužil Nadiem Amiri, který od půlky s míčem proklusal až na hranici vápna, kde přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Tlak domácích ale neustával. A šance dál přibývaly. V 65. minutě nejprve Koubek vyrazil pokus Diabyho, následně mu pomohl obránce, který zablokoval střelu Palaciose, nakonec však přispěchal Kai Havertz, proti jehož zakončení už byli všichni hráči Augsburgu krátcí a mohli tak jen děkovat brankové konstrukci, od které se míč odrazil mimo.

V závěru si pak chvíle slávy užil také domácí brankář Hrádecký, který vychytal nejprve v 77. minutě Vargase a o jedenáct minut později i Niederlechnera. Jeho tým si tak připsal šesté vítězství z posledních sedmi zápasů a v tabulce se bodově dotáhl na čtvrtý Mönchengladbach. Augsburg naopak potvrdil, že se na jaře zatím trápí.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

2:0

Reagovat
DidusIneptus

23700 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele