Bundesliga - souhrn 14. kola

07.12.2018, 22:28, aktualizováno 09.12.2018, 19:57
Komentáře a souhrny
Dortmund zvládl další zápas, tentokráte derby na půdě Schalke a drží si svůj náskok na čele tabulky. Gladbach opanoval zápas se Stuttgartem a vyhoupl se na průběžné druhé místo před Bayern, jenž naplnil roli favorita proti Norimberku. To se naopak nepovedlo RB Lipsko, které narazilo ve Freiburgu. Hertha si doma poradila s Frankfurtem. Mainz se v neděli rozešel smírně s Hannoverem...

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 3:0

09.12.2018 18:00

Góly: 69. Raffael, 77. Florian Neuhaus, 84. Benjamin Pavard (vl.)

Gladbach v domácím zápase proti trápícímu se Stuttgartu potvrdil roli favorita a udržel se na druhém místě tabulky. Premiérovými góly v sezóně se na vítězství 3:0 podíleli střídající Raffael a Neuhaus.

Aktivnější byli domácí už od samotného začátku. Hned po šesti minutách prověřil Zielera Plea, pro brankáře Stuttgartu však šlo jen o rozehřívací zákrok. Rozehřátí přišlo vhod, o osm minut později totiž musel čelit střele francouzského útočníka znovu. Tentokrát Plea vypálil z hranice pokutového území k pravé tyči, ani tentokrát však Zielera nepřekonal. No a když už Plea míč do sítě ve 27. minutě dostal, radost mu překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Hosté měli svou největší šanci po půlhodině hry. Záložník Castro poslal do úniku Maria Gomeze, který se řítil sám na bránu. Domácí brankář Sommer proti němu však skvěle vyběhl a střelu německého reprezentačního útočníka vyrazil.

Hráči Stuttgartu svoji ojedinělou šanci nevyužili, a tak se do útoku opět vrhli domácí. Pokus Zakarii zlikvidoval Zieler, následnou dorážku Langa srazil do zámezí jeden z obránců. Před koncem první půle měl gól na kopačce i záložník Strobl, ke kterému propadl míč po rohovém kopu. Svou povedenou ránu pod břevno ale namířil jen do míst, kde stál připravený Zieler.

Po hodině hry sáhl domácí trenér Hecking ve snaze prolomit bezbrankový stav po dvojím střídání. Pleu a Zakariu na hřišti nahradili Raffael a Neuhaus. Povedlo se to dokonale. Právě tito hráči se totiž stali hrdiny následujících okamžiků. Byl to právě Florian Neuhaus, kdo v 70. minutě poslal do vápna centr, jenž dokonale našel brazilského útočníka Raffaela, který hlavou umístil míč mimo Zielerův dosah. Uplynulo pouze šest minut a jednadvacetiletý záložník Neuhaus si k asistenci připsal i premiérovou branku v Bundeslize, když z ideální pozice zakončil po přihrávce Thorgana Hazarda.

Hosté se závěrečnou dvacetiminutovkou doslova protrápili. Po dvou rychlých inkasovaných gólech se nechal v 82. minutě vyloučit Thommy, jenž si za faul na Hazarda vysloužil druhou žlutou kartu.

O několik okamžiků později si svou chvíli obrovské smůly prožil francouzský reprezentační obránce Benjamin Pavard. Po Stindlově centru do vápna si totiž srazil míč do vlastní sítě, navíc se při té příležitosti zranil, a tak musel Stuttgart dohrávat utkání s devíti hráči v poli. Za takového stavu se tříbranková ztráta dohání jen těžko, zvlášť pokud se jedná o tým s nejhorším útokem v lize, a tak Borussia dovedla zápas do zdárného konce a vrátila se před Bayern na druhé místo v tabulce.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 1:1

09.12.2018 15:30

Góly: 89. Daniel Brosinski (pen.) - 12. Hendrik Weydandt

Hráči Hannoveru přijeli do Mohuče povstat z bídné formy z posledních týdnů a dlouho drželi naději na tříbodový zisk. Ten jim nakonec sebral až v závěru rozhodčí Hartmann, který odpískal pochybnou penaltu pro domácí a týmy se tak nakonec rozešly smírně 1:1. Hosté vstoupili do utkání aktivněji a byli za to odměněni už po dvanácti minutách. Haraguchiho tečovaný centr našel v ideální pozici stojícího Weydandta, který z bezprostřední blízkosti nedal gólmanu Zentnerovi šanci. Vstřelený gól jakoby domácí fotbalisty probudil a ti se tak začali dostávat do zajímavých příležitostí. Nejprve pálil po centru do vápna Mateta, jenže těsně minul. Přesnější mušku prokázal ve 23. minutě Boetius, toho však pro změnu vychytal brankář Esser. Uběhlo jen pár okamžiků a hráči Mohuče požadovali penaltu za ruku ve vápně Wimmera. Opakovaný záznam ale odhalil, že hannoverský obránce míč zasáhl nejprve hlavou a až posléze rukou a pokutový kop se tak nepískal. To domácí tým krátkodobě ochromilo, čehož málem využil Haraguchi, který ale po samostatném úniku pálil vedle. Poté už ale zase převzali otěže hráči Mohuče, kteří byli po celý zápas na hřišti tím jednoznačně aktivnějším celkem. Tížené vyrovnání se však dlouho nedostavovalo. Změna nepřišla ani po poločasové přestávce, kdy Latza ve velké šanci napálil levou tyč. Hannover ve druhé půli v mlhou zahalené Opel Areně nestíhal. Čestnou výjimkou byla další šance Haraguchiho, jehož zakončení však za mnoho nestálo a Zentner s ním neměl problém. To domácí dominovali, leč s rozplývající se mlhou jako by pomalu mizela i naděje na bodový zisk. Za celkový výkon si domácí minimálně remízu rozhodně zasloužili, způsob, jakým jí nakonec dosáhli však nijak chvályhodný nebyl. Francouzský útočník Mateta se ve snaze proniknout do vápna protáhl kolem bránícího Ostrzolka načež se skácel na trávník. Sudí Hartmann se tentokrát s kolegou u videa poradit nevydal a zcela chybně odpískal penaltu. Tu obránce Brosinski proměnil a bylo vyrovnáno. Utkání muselo být kvůli špatné viditelnosti několikrát přerušeno a z toho důvodu se nastavovalo dlouhých 10 minut. Během nich se na moment domácí dokonce radovali z vedení, Ujah však dostal míč do sítě z ofsajdového postavení a gól byl odvolán. V úplném závěru se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit obránce Hannoveru Sorg, na výsledku už to ale nic nezměnilo a hosté tak z Mohuče vezou bod.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:0

08.12.2018 18:30

Góly: 40. Marko Grujić

Eintracht Frankfurt trochu překvapivě nezvládl duel v Berlíně a s domácí Herthou prohrál. O jedinou branku utkání se postaral krátce před koncem první půle mladý záložník Marko Grujić. Eintracht tentokrát pálil naprázdno.

Eintracht působí v evropských pohárech jako zjevení a skvělými výkony se dostal do další fáze prestižní soutěže. Větší pravidelnost a lepší výkony by rád ukazoval také v Bundeslize, kde se mu to zatím daří tak napůl. V utkání s osmou Herthou Berlín byl přesto jasným favoritem a domácí si museli dát pozor zejména na jeho útok.

Začátek utkání se nesl v hodně opatrném duchu a jediným vzrušením za prvních deset minut byl snad jen komický faul na osobu Marka Grujiće. V desáté minutě už to ale vypadalo mnohem lépe a hostům nechybělo mnoho, aby se dostali do vedení. Vysoký útočník Sébastien Haller dostal míč pod kontrolu a vystřelil. Po krásné ráně se míč odrazil od levé tyčky do zámezí!

Další zajímavou střelou ze střední vzdálenosti se ukázal obránce Danny da Costa, který pořádně protáhl brankáře Runeho Jarsteina. Eintracht kontroloval hru a působil dojmem týmu, který si v poklidu dojde pro tři body. To mu ale zkomplikovala minuta čtyřicátá.

Hertha po kratší pasáži v tlaku vybojovala trochu náhodný rohový kop. Obránce Marvin Plattenhardt díky skvělé kopací technice odcentroval míč a posadil ho přesně na hlavu Marka Grujiće! Ten se zorientoval nejlépe ze všech hráčů v pokutovém území a jeho přesná hlavička zamířila přesně za záda brankáře Kevina Trappa - 1:0.

Pět minut po změně stran mohl přidat druhou branku útočník Davie Selke. Toho našel na úprku dlouhý pas z hloubi pole a Selke si s ním poradil nádherně. Dokonce obešel brankáře Kevina Trappa a zasouval míč do opuštěné brány, jenže radost mu záhy pokazil praporek pomezního arbitra - ofsajd. Stejná situace se opakovala o pouhé tři minuty později, ale tady už se žádný ofsajd nepískal. Pro změnu ale zasáhl bravurní Trapp, který vyběhnutím znepříjemnil mladému útočníkovi zakončení.

Následně se kanonýr Ante Rebić dostával do šance, ale v rozhodující chvíli zazmatkoval a navíc fauloval brankáře Jarsteina. Svou rychlost chtěl využít Filip Kostić, který přebíral krásnou nahrávku v běhu. Zezadu ho ale fauloval vracející se útočník Davie Selke, který za svůj nekompromisní zákrok viděl žlutou kartu.

Eintracht Frankfurt se ke konci utkání snažil ze všech sil alespoň vyrovnat, jenže berlínská Hertha si dávala velmi dobrý pozor a nepouštěla svého soupeře do zakončení. Tři minuty před koncem se do zajímavé šance dral kanonýr Eintrachtu Luka Jović, který dokonce po kontaktu se soupeřem upadl ve vápně, jenže sudí Schlager v tom penaltu neviděl.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 3:0

08.12.2018 15:30

Góly: 9. Robert Lewandowski, 27. Robert Lewandowski, 57. Franck Ribéry

Druhou výhru v řadě si připsali hráči mnichovského Bayernu a dostali se na průběžné druhé místo. Dvěma góly se na tom podílel polský kanonýr Robert Lewandowski.

Již od začátku vše nasvědčovalo jednoznačnému utkání. Mnichovští svého soupeře téměř nepustili za půlku a vše korunoval v desáté minutě gól Roberta Lewandowskiho. Ten si zcela nehlídaný naskočil na centr Kimmicha z rohového kopu a poslal míč za záda gólmana Bredlowa.

Druhý gól mohl přidat o čtvrt hodiny později. Gnabry a Müller zcela rozebrali obranu Norimberku a přeložili Lewandowskému míč na penaltu. Ten byl opět naprosto sám, rána mu ale vůbec nesedla a mířila vysoko nad bránu.

Reputaci si Polák napravil už po chvíli. Leon Goretzka vyslal nečekanou střelu z dálky, kterou hostující brankář stihl jen vyrazit. Na Lewandowského zírala odkrytá klec, kterou hráč jeho formátu nemůže pohrdnout. A také nepohrdl.

Po hodině hry předvedl norimberský gólman Fabian Bredlow hrůzostrašný odkop. Ke střele se z pravé strany dostal Serge Gnabry, jehož pokus Bredlow zneškodnil, proti dorážce Ribéryho už ale nic nezmohl. 3:0.

V nastaveném čase mohl přidat další zářez Joshua Kimmich. Kousek za vápnem se pořádně opřel do míče, jeho ránu ovšem zastavila spojnice branky. Bayern i tak po zásluze vyhrál, když pustil Norimberk jen k jedné střele mezi tři tyče (tu mimochodem vyprodukoval Ondřej Petrák).

Bayern se, vypadá to, probral z úvodní agonie a napevno se zařadil do první čtyřky. Jeho dnešní soupeř naopak čeká na vítězství již dlouhou dobu a spadl až na barážovou pozici.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 1:2

08.12.2018 15:30

Góly: 61. Daniel Caligiuri (pen.) - 7. Thomas Delaney, 74. Jadon Sancho

Lídr tabulky, Borussia Dortmund, zamířil k vestfálskému derby na půdu Schalke 04. V duelu dvou týmů v opačném rozpoložení potvrdil roli favorita a udržel svůj náskok na čele.

Žlutočerní se ujali vedení poměrně brzo a vše nasvědčovalo pohodovému utkání. V 7. minutě si na centr Marca Reuse naskočil Thomas Delaney a hlavou nasměroval míč nechytatelně za záda Ralfa Fährmanna.

O čtyři minuty později reklamovali hráči Schalke ruku Axela Witsela v pokutovém území. Hlavní rozhodčí si šel vše zkontrolovat na video, načež rozhodl, že k provinění proti pravidlům nedošlo.

Největší šanci Königsblauen v dosavadním průběhu měl po třiceti minutách na kopačce Burgstaller, z malého vápna bohužel pro domácí proti Bürkimu selhal.

Zhruba po hodině do hry opět promluvilo video a tentokrát už se Schalke penalty dočkalo. Důvodem k nařízení pokutového kopu byl faul na Rudyho. Zodpovědnost na sebe vzal Galigiuri a s přehledem srovnal na 1:1.

Radost ale domácím nevydržela dlouho. Do vedení se opět Dortmund dostal po 74 minutách. Zleva si do vápna seběhl Jadon Sancho a umístěnou střelou na vzdálenější tyč strhnul stav na stranu svého týmu.

Sám autor gólu po zápase řekl, že si této branky obzvláště váží: "Tohle je především pro moji rodinu, protože tento týden zemřela má babička. Takže to bylo pro ni. Určitě by na mě byla pyšná," řekl mladý křídelník.

A mohlo být hůř. Ve velké šanci se ocitl Marco Reus, jeho šanci ale zhatil reflexivním zákrokem Fährmann. O chvíli později byl i německý brankář krátký na pokus Guerreira, Schalke zachránila jen tyč.

Borussia se musela o tři body strachovat do posledního okamžiku, těžké utkání ale zvládla. Schalke se naopak i nadále nemůže dostat ze spodních pater tabulky, kam jej poslal prachbídný začátek ročníku.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:0

08.12.2018 15:30

Góly: 75. Lucas Alario

O páté výhře rozhodla jediná trefa, o kterou se patnáct minut před koncem postaral Lucas Alario. Fuggerstädter se tedy ani při patnáctém vzájemném zápase nedočkali tříbodového zisku.

Přitom šance měli. Ale v úvodu duelu byli v BayAreně aktivnější domácí. Obraně dvakrát zatopil jak Charles Aránguiz, tak Kai Havertz, jenž se zkoušel prosadit výhradně hlavou. Trvalo dvacet minut, než o sobě dal vědět Alfred Finnbogasson, jehož dvě po sobě jdoucí střely však na místě určení neskončily.

V pětadvacáté minutě se rozehrávky přímého kopu nějakých dvacet metrů od brány ujal Čilan Aránguiz. Ke škodě celého Leverkusenu však mířil o centimetry vedle tyče. Poté se připomenul Kevin Volland a zasahovat musel Andreas Luthe. Tečku za úvodním dějstvím udělal Lars Bender, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Heiko Herrlich zřejmě o pauze svým svěřencům domluvil, a tak se začali ještě více hnát do útoku. Volland opět našel jenom připraveného Lutheho, Havertz napálil Hintereggera a Bellarabiho pumelice z hranice šestnáctky nebyla z nejpřesnějších. FCA se zatáhli do defenzivy a těžko říct, na co čekali. Přeci jen taktika rychlých protiútoků jim na rozdíl od Dortmundu či Gladbachu není zcela vlastní.

Po třiasedmdesáti minutách se trenér Bayeru rozhodnul poslat na hřiště Lucase Alaria, zatímco opačným směrem putoval Aránguiz, jemuž první půle vyšla o něco lépe. Uběhly sotva tři minutky a argentinský útočník se mohl radovat ze svého úvodního gólu sezony. Dlouhý balon do vápna přinesl střet Bellarabiho a Maxe, po němž nechal rozhodčí Dankert pokračovat ve hře. Kulatý předmět propadnul až na pravou stranu, kde číhal Bender. Alario si našel prostor před penaltovým puntíkem, kam mu také starší z dvojčat Benderových adresoval přihrávku. A z takových situací obvykle padají góly, byť tady měl stále před sebou jednoho obránce. Nutno proto dodat, že střílejícímu hráči asi pomohlo, že optimálně netrefil - 1:0.

Skvadra Manuela Bauma nechtěla zůstat pozadu a Hinteregger s Caiubym si určitě mohli na hranici malého čtverce počínat lépe. V jednaosmdesáté minutě byl blizoučko Ji Dong-Won, jehož tečovaná střela se od břevna odrazila před brankovou čáru. Cordova také o kousíček přestřelil a protože Khedira mířil jen do boční sítě, musí FCA na další body počkat minimálně do zápasu proti Schalke, zatímco Leverkusenští zajíždějí do Frankfurtu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko 3:0

08.12.2018 15:30

Góly: 12. Nils Petersen, 45+1. Luca Waldschmidt (pen.), 52. Mike Frantz

Svěřenci Christiana Streicha v domácím prostředí znovu zabrali a favorizovanému soupeři nadělili na cestu do Saska třígólový příděl. Die Roten Bullen tak propásli možnost se alespoň dočasně posunout na druhou příčku tabulky.

Jako první se osmělil Timo Werner, ale na Schwolowa si nepřišel. SC se prezentovali bojovným dojmem, díky čemuž se jim dařilo vyhrávat souboje. Akce ze 12. minuty se však obešla i bez toho. Günter převzal balon a pelášil po levé straně až do vápna, kde vystřelil směr Péter Gulácsi, jenž pouze vyrážel k Nilsi Petersenovi, jenž to měl sice na dlouhou nohu, ale stejně to stačilo - 1:0.

Ralf Rangnick byl v dalším průběhu hodně nespokojený. Jeho hráči byli dost pasivní, což vyústilo mimo jiné v dalekonosnou ránu Luky Waldschmidta, kterou musel parádním způsobem lapit maďarský gólman. V závěru úvodního dějství ovšem povalil Upamecano utíkajícího Mikea Frantze. Rozhodčí Tobias Welz nejprve nechal pokračovat ve hře, ale pak se na celou situaci ještě jednou podíval a usoudil, že tohle je prostě penalta.

Luca Waldschmidt si na ni hodně věřil. Muž v rukavicích sice uhodnul směr, tj. správně skočil po své levé ruce, nicméně protože rána byla dostatečně razantní, neměl šanci balon lapit či vyrazit - 2:0. Tohle vypadalo pro domácí velice nadějně, zatímco hosté věděli, že musí pořádně zabrat a ve druhé pětačtyřicetiminutovce předvést docela jiný výkon.

Mike Frantz však už po sedmi minutách přichystal soupeři čáru přes rozpočet, jelikož zvýšil už na 3:0, když si vyčíhal Küblerův centr na zadní tyč. A ač tísněn protihráčem, dokázal bez výskoku hlavou procedit míč za Gulácsiho záda, načež se upaloval radovat s fanoušky. Lipsko bylo v hodně složité situaci, nicméně hráči to nezabalili.

Upamecano, Sabitzer, Poulsen ani střídající Konrad Halstenberg však úspěšní nebyli. Naopak příděl mohl navýšit Petersen a po něm Frantz, jemuž se dokonce podařilo rozvlnit síť, leč branka nemohla pro ofsajd platit. Freiburg tedy připisuje nečkanou výhru a těší se na Fortunu Düsseldorf. RB Lipsko doma příště přivítá Mohuč.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 2:2

08.12.2018 15:30

Góly: 28. Ermin Bičakčić (vl.), 31. Daniel Ginczek - 4. Ishak Belfodil, 71. Andrej Kramarić

Ve Volkswagen Areně byly k vidění celkem čtyři branky, přičemž vzhledem k průběhu budou asi s bodem více spokojení hosté, kteří sice vedli, ale později museli dotahovat jednobrankové manko.

Na první trefu duelu se přitom nečekalo ani čtyři minutky. Joelinton posunul na Kramariće, který zvednul hlavu a naservíroval přesně pro Ishaka Belfodila, jenž pravačkou z první zamířil naprosto přesně. Nutno dodat, že přes stínícího Roussillona toho Casteels zřejmě mnoho neviděl - 0:1. V 9. minutě se musel činit Oliver Baumann, když ho zaměstnal Maximilian Arnold.

Po dvaceti minutách se Vlci znovu dvakrát zapotili. Pavel Kadeřábek trefil svou střelou do paže Felixe Uduokhaie. Rozhodčí Zwayer se běžel podívat na video, aby usoudil, že v tomto případě bylo z hlediska pravidel všechno v pořádku. Hned poté selhal ve výborné pozici talentovaný Brazilec Joelinton.

Paní Štěstěna dále pracovala ve prospěch celku, který v uplynulých dvou letech musel dvakrát do ošidné baráže. Demirbay se srazil se spoluhráčem Belfodilem a musel být ošetřován za čarou. Mezitím z pravého křídla centroval Daniel Ginczek a bohužel pro TSG zamířil Ermin Bičakčić v krkolomné pozici hlavou do vlastní brány - 1:1.

Už za pouhé tři minutky šikovně prostrčil Admir Mehmedi na Ginczeka, který měl dost času zamířit. Nakonec střele hodně pomohla teč, o kterou se postarala záda nebohého Bičakčiće. Baumann tady neměl nárok - 2:1. A Kerem Demirbay? Ten musel být minutu před koncem řádného hrací doby prvního poločasu vystřídán. Pro úplnost, na jeho místo přišel Florian Grillitsch.

Nagelsmann poslal do hry také Szalaie, nicméně první šanci si po změně stran připsal Andrej Kramarić. Ve druhém poločase byla hra spíše rozkouskovaná, avšak hosté stejně dokázali vyrovnat. Psala se jednasedmdesátá minuta, když Joelinton centroval na zadní tyč, kde hlavou střílel Pavel Kadeřábek. Asi by to byl gól, ale před čárou ještě všechno pro sichr jistil výše zmíněný chorvatský reprezentant - 2:2.

Hoffenheim mohl nakonec i vyhrát, jenže Koen Casteels svůj tým při střele Belfodila významným způsobem podržel. Wolfsburg tedy zůstává s minimálním odstupem za pohárovými příčkami a příště se utká s Norimberkem. TGG mají na kontě dvaadvacet bodů a před sebou pestré domácí klání s Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf 3:1

07.12.2018 20:30

Góly: 20. Kevin Möhwald, 71. Martin Harnik, 78. Joshua Sargent - 43. Dodi Lukebakio (pen.)

V předehrávce 14. kola Bundesligy potvrdil úlohu favorita domácí Werder, který po remízovém prvním poločase převrhl misky vah na svou stranu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a ve zbývajícím průběhu se prosadil ještě jednou. Na tříbodový zisk proto dosáhl po více než měsíci a půl, v tabulce se prozatím posunul na sedmé místo s jednadvaceti body. Naopak Fortuna zůstává poslední osmnáctá s devíti body.

V domácím dresu opět odehráli celý zápas čeští reprezentanti Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem. Páteční utkání začalo opatrně, Brémy přetavily první nebezpečnější akci ve vedoucí branku přesně po dvaceti odehraných minutách. Kevin Möhwald obdržel zpětnou přihrávku před hranici pokutového území od Kruseho a pak naprosto fantastickou ranou vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici, brankář Rensing se naprázdno proletěl vzduchem.

Domácí se v dalším průběhu hned dvakrát dožadovali pokutového kopu, ovšem ten byl nakonec odpískán na opačné straně zhruba pět minut před přestávkou po ruce Langkampa. Po krátkém přezkoumání videa si míč postavil Dodi Lukebakio a nabídnutou možností nepohrdl, balón totiž usměrnil k pravé konstrukci do protipohybu Pavlenky. Pak se až do konce úvodního dějství nic nepřihodilo, Düsseldorf zahrozil po necelé hodině hry z brejku.

Na hrotu zůstal osamocený Hennings, a proto zkusil překvapivou střelu ze střední distance, která prosvištěla jen o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. V 70. minutě se musel český strážce nadvakrát blýsknout proti jedovaté ráně Lukebakia, z protiútoku si vzal Werder zpět vedení. Podruhé v této ligové sezóně se prosadil rakouský útočník Martin Harnik, jenž o deset minut dříve nahradil peruánského matadora Claudia Pizarra.

Tentokráte po ráně jiného střídajícího hráče Eggesteina z dvaceti metrů stál ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankového území usměrnil balón k protější tyči. O osm minut později přidal definitivní pojistku Brém Joshua Sargent. Teprve osmnáctiletý americký útočník strávil na trávníku pouhé dvě minuty a hned vsítil premiérový zásah v Bundeslize, když po teči Harnika a reflexivním zákroku Rensinga hladce skóroval zblízka hlavou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund14113039:1436
2.Borussia Mönchengladbach1492333:1629
3.Bayern Mnichov1483328:1827
4.RB Lipsko1474324:1325
5.Eintracht Frankfurt1472530:1723
6.Hertha BSC1465322:2023
7.TSG Hoffenheim1464430:2122
8.Werder Brémy1463524:2321
9.VfL Wolfsburg1454520:2019
10.1. FSV Mainz 051454513:1519
11.Bayer Leverkusen1453620:2518
12.SC Freiburg1445519:2217
13.Schalke 041442815:2014
14.FC Augsburg1434720:2313
15.1. FC Norimberk1425714:3311
16.VfB Stuttgart143299:2911
17.Hannover 961424816:2910
18.Fortuna Düsseldorf1423914:329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
stas87

Dolezita vyhra vzhladom k tomu, ze v decembri hrame s BVB, TSG a RB. S Bayernom prehra ale herne sme im nestacili a 1-2 neodrzkadluje priebeh zapasu. Bez Veljkovica a Moisandera to nakoniec Langkamp s Friedlom odohrali dobre. Sice ma Langkamp na Weseru zle zapasy ako proti Bayeru a aj dnes ta ruka vo vapne, ale nezlozilo ho to. Pravda ale je, ze Fortuna toho predviedla velmi malo smerom dopredu.

Dnes Kohfledt dobre trafil zostavu, zaloha bola skvele zlozena a Möhwald sa dockal prveho startu v zaklade a ozdobil ho aj golom. No a konecne Florian pochopil, ze Rashica je lepsi hrac ako Kainz a mal by hravat viacej. Bavil som sa dnes u toho zapasu, taky Werder chcem vidiet castejsie. Aj reakcia po gole na 2-1 bola dobra, pretoze v minulosti nebola az tak casto vidiet snaha pridat dalsi a rozhodujuci gol ale prislo zdrzovanie, hraci tahali loptu k praporku a tahali cas.

Dufam, ze Eggestein a Sargent budu nasa buducnost v utoku. Ten tah s angazovanim Claudia a Harnika moze byt v buducnu dobry tah, aby prave mladici toho pochytili do startu kariery co najviac. Keby sa presadil aspon jeden, bol by som rad. Ale moze to dopadnut aj presne opacne a o par rokov mozu hrat len v 2.BL. V tom je futbal pekny, ze clovek ma nejake svoje predstavy o time a o hracoch, ale realita moze byt odlisna. Johannes ukazuje, ze by sa v BL mohol chytit a byt pevnou sucastou acka.

Reagovat
eleven11

len taká otázočka,je v Bremenu ešte nejaký klub,čo by mal nejakích fans npr Bremer SV?

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Duda zase na lavičke ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhral a hned je tu malo komentov

Reagovat
smazaný uživatel

Normálka

Reagovat
smazaný uživatel

Heja BVB !!!!!

Reagovat
Rudnevs

Freiburg!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Na Lipsko to prostě umí!

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Porazilli Lipsko, Gladbach, Schalke, ve Wolfsburgu, remíza na Bayernu, s Bayerem...jen škoda, že proti stejně silným soupeřům jsou schopni zahrát tužku, viz Mainz.

Reagovat
andrew96

Mohl by někdo shrnout Revierderby? Viděl jsem jen sestřih, Delaney první gól, Sancho je poklad. A penalta celkem blbost ne?

Jinak jsem si při starých derby vzpomněl Wellenreuthera. Teď chytá Eredivisie, ale přece jen vzhledem k raketovému startu se asi čekalo víc, ne? Co se s ním stalo?

Reagovat
Rudnevs

Jj, chytá Eredivisie, túto sezónu si vybojoval post jednotky... Fährmann mal veľmi stabilnú

pozíciu a cez neho to nešlo, navyše čo si pamätám, tak zas tak dobrý nebol, mal tam nejake chyby alebo neistoty (neviem, či náhodou nie práve v Revierderby). Túto sezónu mimochodom pár zápasov odchytal celkom solídne Nübel (najma v CL), som zvedavý, či z neho na Schalke bude, ale tiež to bude mať cez Fährmanna ťažké a už sa vyjadril, že sa popozerá po ostatných ponukách...

Škoda, že sa v poslednej dobe takmer nikto z povestnej Knappenschmiede nedokázal presadiť. Ťažko povedať, že či na to tí hráči nemali alebo či je to vina vedenia a trénera, že na vlastných odchovancov nevsádzali (podľa mňa by sa to trebárs túto sezónu i vyložene ponúkalo). Aspoň je fajn, že na niektorých hráčov by mali mať výkupnú opciu - na tých dvoch, čo sú v Kieli, Tekpeteya, Czyborru a hovorí sa, že ešte i na Krügera, ktorý sa začína presadzovať v Aue.

Heidel vravel, že sa to má zlepšiť a investujú do mládeže, tak uvidíme, čo z toho bude... Ten káder by podľa mňa potreboval prestavbu, dúfam, že sa v lete pustia do očisty a zbavia sa pár hráčov.

Reagovat
andrew96

Jojo, bylo to na Westfalenstadionu, chtěl udělat kličku Reusovi, ale ten míč vypíchl přímo do brány na 3:0. To bylo zrovna během mohutného jarního finiše v poslední Kloppově sezóně, plus ve stejném zápase slavil Auba gól "na Batmana".

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval ste někdo zápas BSC s SGE včera? Co říkáte na nepisknutou penaltu ? O zápase nemluvím prohráli sme si ho samy každopádně video opět selhalo a to sem ho viděl jako přínos pro moderní fotbal...začínám být trochu skeptický vůči tomu.

Reagovat
JozkokozleJ

No, mala sa asi piskat. Na prvy pohlad i prvy replay mi prislo, ze s otaznikom, ale potom ten dalsi zaber ukazal, ze Grujic tahal Jovica. Bibi Steinhaus pri videu zaspala.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo jasně vidět jak byl jovic stažen a taktéž i v pádu bylo vidět že chtěl stále hrát míč...zrovna jovic není typ hráče co padá po každým strknuti.Nejspis nás to stalo bod

Reagovat
cologneFC

Video

Reagovat
Rudnevs

Dynamo - Kiel zaujímavý zápas, Kiel dnes mal veľké šťastie, prvý gól chyba Schuberta a pri tom druhom sa to tam dvakrát veľmi šťastne odrazilo... Inak ale výhra nie je nezaslúžená, hrajú s takou ľahkosťou, páčil sa mi Kinsombi v strede poľa, dobre sa na to pozeralo, Kiel je sympatický klub.

Nemenej sympatické je Dynamo, ktorého fanúšikovia opäť ponúkli skvelú atmosféru... Fandenie s tou trúbkou či čo to bolo za hudobný nástroj, to bolo niečo neskutočné, ako na koncerte.

Inak Jena má nového trénera Lukasa Kwasnioka, čo je vraj nejaky veľký talent, hovorí sa o ňom ako o potenciálnom ďalšom Nagelsmannovi alebo Kohfeldtovi... Špekulovalo sa o ňom i v súvislosti s Lauternom, keď FCK získalo Hildmanna, tak som si pomyslel, že Kwasniok asi odmietol, ale keď teraz vidím, že preberá Jenu, tak mi príde, že nebolo nemožné ho získať.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jde o to,jestli s ním někdo z FCK opravdu mluvil,nebo to byly jen všeobecné špekulace. Těžko uvěřit,že by dal Jeně přednost před FCK,ledaže by se bál tlaku,který bude na Betzenbergu větší než u Carl-Zeiss...

Atmosféra na Dynamu fakt dobrá,třeba ta trubka měla nějakou souvislost s adventem

Reagovat
Rudnevs

To s tým prostredím ma tiež napadlo, taký Rekdal vravel, že hneď po troch dňoch vedel, že to nebude fungovať...

Myslím, že oni tam tú trubku mávajú pravidelne., ale dnes mi prišlo, že ju používajú viac než obvykle, čiže možno máš i pravdu s tým adventom.

Reagovat
JozkokozleJ

Tazko sa hlada vztah k tomuto Mainzu s kopou (v Nemecku) neznamych hracov. Niektori z nich futbalovo nevyzeraju zle, ale uz mi to pride prilis. Straca to pribeh.

Reagovat
Rudnevs

To si vystihol presne, ja na to apelujem často... Bohužiaľ to asi čiastočne súvisí s tým, že kvalita mládeže v Nemecku šla dole a pre kluby typu Mainz je výhodnejšie nakúpiť mladíkov z Francúzska. Ten tím majú fakt ako z Ligue 1. Podobne je na tom i Frankfurt, ale tam sa to aspoň kompenzuje mimoriadne atraktívnym herným štýlom.

Ja som mal kedysi Mainz rád, bolo to niečo ako teraz Freiburg... Kvalitné a zaujímavé zápasy, fajn sa na to pozeralo, taký malý sympatický klub, pekná aréna postavená v anglickom štýle s tými presklennýmo rohmi. Každý rok prišli o kopu hráčov, ale macher Heidel ich nahradil a ešte na tom zarobil. V poslednej dobe si však uvedomujem, že k tomu klubu už nemám takmer žiadne sympatie a nie je to len tým, že som si obľúbil FCK.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne preto som to pisal, lebo Mainz bol vzdy sympatickou stalicou. Teraz je to dost inak.

Ohladom mladeze, tazko sudit, je to zlozitejsia tema. Je zrejme pravda, ze momentalne dostavaju menej sanci, resp, je asi menej vyraznych talentov, nez bolo zvykom00. Je to len akasi zla nalada, ci to slo dole ozaj? Po MS mi prislo, ze kazdy sa predhanal v tom, ako skritizovat nemecky futbal, pritom rok predtym, po vyhre U21 a na Konfederacnom pohari s "B" muzstvami naopak kazdy vynasal DE futbal do nebies.

Reagovat
Rudnevs

Tak ono to nekritizujú blázni typu Matthäus alebo Basler, tento problém si uvedomujú a hovoria o ňom ľudia ako samotní Jogi Löw, Stefan Kuntz alebo Horst Hrubesch, čiže ľudia z DFB. Oni si to tam uvedomujú a chystajú zmeny.

“Bundesligové kluby siahajú po 16-, 17- alebo 18-ročných hráčoch, ktorí nie su z Nemecka. A nerobia to preto, že by Nemcov nechceli, ale preto, že ostatní chlapci majú väčšiu kvalitu,” toto povedal Stefan Kuntz, to je presne to o čom hovorím s tým Mainzom. A rovnako je na tom trebárs Dortmund, tí majú teraz mnoho talentovaných mladíkov, Sancho, Pulisic a podobne, lenže žiadnych s nemeckým pasom.

O Nemecku sa vždy hovorilo, že je to Torwartland, lenže i tu prichádza po silnej generácii Neuer/ter Stegen zostupná tendencia... Nemci to x rokov robili výborne, lenže futbal sa posunul ďalej a krajiny ako Francúzsko, Anglicko alebo Španielsko sú momentálne pred DE a je čas na evolúciu v tomto smere. Je to však beh na dlhé trate a výsledky nebude vidno hneď.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Giovanni

Teraz každý kašle na to,aký Pas vlastní hráč,a to nie len v Nemecku,ale všade v Europe,Bundesliga bola,je a aj vždy bude špičkova liga,práveže v Španielsku,Anglicku a v Taliansku držia alebo dvíhaju kvalitu ligy cudzinci...A aj keď sa Dortmunt poserie,aj tak nebude majstrom,FCB je FCB,kvalita a skúsenosti nepustia...servus!!!

Reagovat
Rudnevs

Dokážeš pochopiť o čom tu je reč a na čo vlastne reaguješ? Najmä potom ty mne píš, že moje príspevky nemajú hlavu a pätu...

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Jedna vec je praca klubov a ich snaha o uspech, druha vec je praca, koncepcia a ciele zväzu.

Reagovat
vladino10

ale aspon si uz oproti minulemu prispevku plnemu blbosti vypustil to "a kludne mi nadavajte, potesi ma to" - lebo aj tam sa na teba vsetci vykaslali a nikto na teba nereagoval

Reagovat
JozkokozleJ

Len teda dost vnimam kontrast medzi tym, co sa hovorilo pred rokom a teraz po neuspesnych MS. Ten problem akoby pred rokom vobec neexistoval. Stacili nepodarene MS a zacali sa vyrazne ozyvat hlasy voci celkovej koncepcii nemeckeho futbalu. Pritom ta s vysledkom na MS nijak nesuvisela. Ale ak neuspech na MS popostrci nemecky futbal podobne ako trapenie z pociatku tisicrocia (napriek MS02), iba dobre.

Reagovat
Rudnevs

On tu ten problém je dlhodobejšie, akurát ten neúspech to zvýraznil... Tento fakt je Kuntzovi, Schönweitzovi a spol. taktiež známy, trebárs Horst Hrubesch sa hneval, že si to ľudia začali všímať až teraz po nepodarenom turnaji.

Reagovat
andrew96

Tak Mainz taky hraje poměrně líbivý fotbal, byť se mi taktéž nelíbí to složení kádru. I tak jsem si tam našel nové oblíbence, třeba Niakhateho nebo Matetu.

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Mateta sa dnes teda predviedol, ked nafilmoval penaltu. Co bolo este horsie, tak, ze (video) rozhodca nezasiahol.

Reagovat
andrew96

Už jsem viděl, škrtám ze seznamu oblíbenců. Ale souhlas, tady je snad na vině víc rozhodčí, že mohl penaltu odpískat.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Ale druhé místo po podzimu se neudrží, jede se ještě do Sinsheimu a na BVB.

Reagovat
andrew96

Gladbášek Čím déle se bude držet před Bayernem, tím lépe.

Reagovat
vladino10

tak nasi stoperi to slusne schytavaju- minule funkel o boatengovi, ze trener nemoze za remizu, ked boateng hra ofsajdovu pascu ktora neexistuje, lebo sa mu nechce utekat..

ked sa zas poulsena opytali, ktoremu stoperovi bayernu chce celit, tak odpovedal, ze urcite chce hrat proti hummelsovi - lebo je pomaly a to moze byt pre wernera s yussufom vyhoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho jsem neviděl tak ustrašený výkon, jako předvedl FCN na Bayernu. Domácí letos nejsou v pohodě, je to derby a oni přijeli s tim, hlavně dostat co nejmíň. Na takovej fotbal se moc hezký nekouká. Navíc recpet jak tam zahrát ukázala třeba Fortuna, jen to chce trochu dovahu. Bůra mohli dostat stejně, ale nepřevedli vůbec nic. Jinak Freiburg a škoda SGE, že se to trochu zadrhlo. Rád bych je viděl v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele