14. kolo
08.12.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen nakonec Augsburg přetlačil

O páté výhře rozhodla jediná trefa, o kterou se patnáct minut před koncem postaral Lucas Alario. Fuggerstädter se tedy ani při patnáctém vzájemném zápase nedočkali tříbodového zisku.

Přitom šance měli. Ale v úvodu duelu byli v BayAreně aktivnější domácí. Obraně dvakrát zatopil jak Charles Aránguiz, tak Kai Havertz, jenž se zkoušel prosadit výhradně hlavou. Trvalo dvacet minut, než o sobě dal vědět Alfred Finnbogasson, jehož dvě po sobě jdoucí střely však na místě určení neskončily.

V pětadvacáté minutě se rozehrávky přímého kopu nějakých dvacet metrů od brány ujal Čilan Aránguiz. Ke škodě celého Leverkusenu však mířil o centimetry vedle tyče. Poté se připomenul Kevin Volland a zasahovat musel Andreas Luthe. Tečku za úvodním dějstvím udělal Lars Bender, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Heiko Herrlich zřejmě o pauze svým svěřencům domluvil, a tak se začali ještě více hnát do útoku. Volland opět našel jenom připraveného Lutheho, Havertz napálil Hintereggera a Bellarabiho pumelice z hranice šestnáctky nebyla z nejpřesnějších. FCA se zatáhli do defenzivy a těžko říct, na co čekali. Přeci jen taktika rychlých protiútoků jim na rozdíl od Dortmundu či Gladbachu není zcela vlastní.

Po třiasedmdesáti minutách se trenér Bayeru rozhodnul poslat na hřiště Lucase Alaria, zatímco opačným směrem putoval Aránguiz, jemuž první půle vyšla o něco lépe. Uběhly sotva tři minutky a argentinský útočník se mohl radovat ze svého úvodního gólu sezony. Dlouhý balon do vápna přinesl střet Bellarabiho a Maxe, po němž nechal rozhodčí Dankert pokračovat ve hře. Kulatý předmět propadnul až na pravou stranu, kde číhal Bender. Alario si našel prostor před penaltovým puntíkem, kam mu také starší z dvojčat Benderových adresoval přihrávku. A z takových situací obvykle padají góly, byť tady měl stále před sebou jednoho obránce. Nutno proto dodat, že střílejícímu hráči asi pomohlo, že optimálně netrefil - 1:0.

Skvadra Manuela Bauma nechtěla zůstat pozadu a Hinteregger s Caiubym si určitě mohli na hranici malého čtverce počínat lépe. V jednaosmdesáté minutě byl blizoučko Ji Dong-Won, jehož tečovaná střela se od břevna odrazila před brankovou čáru. Cordova také o kousíček přestřelil a protože Khedira mířil jen do boční sítě, musí FCA na další body počkat minimálně do zápasu proti Schalke, zatímco Leverkusenští zajíždějí do Frankfurtu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele