14. kolo
07.12.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf 3:1

V předehrávce 14. kola Bundesligy potvrdil úlohu favorita domácí Werder, který po remízovém prvním poločase převrhl misky vah na svou stranu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a ve zbývajícím průběhu se prosadil ještě jednou. Na tříbodový zisk proto dosáhl po více než měsíci a půl, v tabulce se prozatím posunul na sedmé místo s jednadvaceti body. Naopak Fortuna zůstává poslední osmnáctá s devíti body.

V domácím dresu opět odehráli celý zápas čeští reprezentanti Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem. Páteční utkání začalo opatrně, Brémy přetavily první nebezpečnější akci ve vedoucí branku přesně po dvaceti odehraných minutách. Kevin Möhwald obdržel zpětnou přihrávku před hranici pokutového území od Kruseho a pak naprosto fantastickou ranou vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici, brankář Rensing se naprázdno proletěl vzduchem.

Domácí se v dalším průběhu hned dvakrát dožadovali pokutového kopu, ovšem ten byl nakonec odpískán na opačné straně zhruba pět minut před přestávkou po ruce Langkampa. Po krátkém přezkoumání videa si míč postavil Dodi Lukebakio a nabídnutou možností nepohrdl, balón totiž usměrnil k pravé konstrukci do protipohybu Pavlenky. Pak se až do konce úvodního dějství nic nepřihodilo, Düsseldorf zahrozil po necelé hodině hry z brejku.

Na hrotu zůstal osamocený Hennings, a proto zkusil překvapivou střelu ze střední distance, která prosvištěla jen o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. V 70. minutě se musel český strážce nadvakrát blýsknout proti jedovaté ráně Lukebakia, z protiútoku si vzal Werder zpět vedení. Podruhé v této ligové sezóně se prosadil rakouský útočník Martin Harnik, jenž o deset minut dříve nahradil peruánského matadora Claudia Pizarra.

Tentokráte po ráně jiného střídajícího hráče Eggesteina z dvaceti metrů stál ve správnou chvíli na správném místě a z hranice brankového území usměrnil balón k protější tyči. O osm minut později přidal definitivní pojistku Brém Joshua Sargent. Teprve osmnáctiletý americký útočník strávil na trávníku pouhé dvě minuty a hned vsítil premiérový zásah v Bundeslize, když po teči Harnika a reflexivním zákroku Rensinga hladce skóroval zblízka hlavou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět mě stačí 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele