14. kolo
09.12.2018 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Gladbach na gól proti Stuttgartu čekal 70. minut, vítězství 3:0 vystříleli náhradníci

Gladbach v domácím zápase proti trápícímu se Stuttgartu potvrdil roli favorita a udržel se na druhém místě tabulky. Premiérovými góly v sezóně se na vítězství 3:0 podíleli střídající Raffael a Neuhaus.

Aktivnější byli domácí už od samotného začátku. Hned po šesti minutách prověřil Zielera Plea, pro brankáře Stuttgartu však šlo jen o rozehřívací zákrok. Rozehřátí přišlo vhod, o osm minut později totiž musel čelit střele francouzského útočníka znovu. Tentokrát Plea vypálil z hranice pokutového území k pravé tyči, ani tentokrát však Zielera nepřekonal. No a když už Plea míč do sítě ve 27. minutě dostal, radost mu překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Hosté měli svou největší šanci po půlhodině hry. Záložník Castro poslal do úniku Maria Gomeze, který se řítil sám na bránu. Domácí brankář Sommer proti němu však skvěle vyběhl a střelu německého reprezentačního útočníka vyrazil.

Hráči Stuttgartu svoji ojedinělou šanci nevyužili, a tak se do útoku opět vrhli domácí. Pokus Zakarii zlikvidoval Zieler, následnou dorážku Langa srazil do zámezí jeden z obránců. Před koncem první půle měl gól na kopačce i záložník Strobl, ke kterému propadl míč po rohovém kopu. Svou povedenou ránu pod břevno ale namířil jen do míst, kde stál připravený Zieler.

Po hodině hry sáhl domácí trenér Hecking ve snaze prolomit bezbrankový stav po dvojím střídání. Pleu a Zakariu na hřišti nahradili Raffael a Neuhaus. Povedlo se to dokonale. Právě tito hráči se totiž stali hrdiny následujících okamžiků. Byl to právě Florian Neuhaus, kdo v 70. minutě poslal do vápna centr, jenž dokonale našel brazilského útočníka Raffaela, který hlavou umístil míč mimo Zielerův dosah. Uplynulo pouze šest minut a jednadvacetiletý záložník Neuhaus si k asistenci připsal i premiérovou branku v Bundeslize, když z ideální pozice zakončil po přihrávce Thorgana Hazarda.

Hosté se závěrečnou dvacetiminutovkou doslova protrápili. Po dvou rychlých inkasovaných gólech se nechal v 82. minutě vyloučit Thommy, jenž si za faul na Hazarda vysloužil druhou žlutou kartu.

O několik okamžiků později si svou chvíli obrovské smůly prožil francouzský reprezentační obránce Benjamin Pavard. Po Stindlově centru do vápna si totiž srazil míč do vlastní sítě, navíc se při té příležitosti zranil, a tak musel Stuttgart dohrávat utkání s devíti hráči v poli. Za takového stavu se tříbranková ztráta dohání jen těžko, zvlášť pokud se jedná o tým s nejhorším útokem v lize, a tak Borussia dovedla zápas do zdárného konce a vrátila se před Bayern na druhé místo v tabulce.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele