14. kolo
08.12.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha překvapivě porazila favorita z Frankfurtu

Eintracht Frankfurt trochu překvapivě nezvládl duel v Berlíně a s domácí Herthou prohrál. O jedinou branku utkání se postaral krátce před koncem první půle mladý záložník Marko Grujić. Eintracht tentokrát pálil naprázdno.

Eintracht působí v evropských pohárech jako zjevení a skvělými výkony se dostal do další fáze prestižní soutěže. Větší pravidelnost a lepší výkony by rád ukazoval také v Bundeslize, kde se mu to zatím daří tak napůl. V utkání s osmou Herthou Berlín byl přesto jasným favoritem a domácí si museli dát pozor zejména na jeho útok.

Začátek utkání se nesl v hodně opatrném duchu a jediným vzrušením za prvních deset minut byl snad jen komický faul na osobu Marka Grujiće. V desáté minutě už to ale vypadalo mnohem lépe a hostům nechybělo mnoho, aby se dostali do vedení. Vysoký útočník Sébastien Haller dostal míč pod kontrolu a vystřelil. Po krásné ráně se míč odrazil od levé tyčky do zámezí!

Další zajímavou střelou ze střední vzdálenosti se ukázal obránce Danny da Costa, který pořádně protáhl brankáře Runeho Jarsteina. Eintracht kontroloval hru a působil dojmem týmu, který si v poklidu dojde pro tři body. To mu ale zkomplikovala minuta čtyřicátá.

Hertha po kratší pasáži v tlaku vybojovala trochu náhodný rohový kop. Obránce Marvin Plattenhardt díky skvělé kopací technice odcentroval míč a posadil ho přesně na hlavu Marka Grujiće! Ten se zorientoval nejlépe ze všech hráčů v pokutovém území a jeho přesná hlavička zamířila přesně za záda brankáře Kevina Trappa - 1:0.

Pět minut po změně stran mohl přidat druhou branku útočník Davie Selke. Toho našel na úprku dlouhý pas z hloubi pole a Selke si s ním poradil nádherně. Dokonce obešel brankáře Kevina Trappa a zasouval míč do opuštěné brány, jenže radost mu záhy pokazil praporek pomezního arbitra - ofsajd. Stejná situace se opakovala o pouhé tři minuty později, ale tady už se žádný ofsajd nepískal. Pro změnu ale zasáhl bravurní Trapp, který vyběhnutím znepříjemnil mladému útočníkovi zakončení.

Následně se kanonýr Ante Rebić dostával do šance, ale v rozhodující chvíli zazmatkoval a navíc fauloval brankáře Jarsteina. Svou rychlost chtěl využít Filip Kostić, který přebíral krásnou nahrávku v běhu. Zezadu ho ale fauloval vracející se útočník Davie Selke, který za svůj nekompromisní zákrok viděl žlutou kartu.

Eintracht Frankfurt se ke konci utkání snažil ze všech sil alespoň vyrovnat, jenže berlínská Hertha si dávala velmi dobrý pozor a nepouštěla svého soupeře do zakončení. Tři minuty před koncem se do zajímavé šance dral kanonýr Eintrachtu Luka Jović, který dokonce po kontaktu se soupeřem upadl ve vápně, jenže sudí Schlager v tom penaltu neviděl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výzva pro pány bookmakery.

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele