14. kolo
08.12.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund udržel v derby neporazitelnost

Lídr tabulky, Borussia Dortmund, zamířil k vestfálskému derby na půdu Schalke 04. V duelu dvou týmů v opačném rozpoložení potvrdil roli favorita a udržel svůj náskok na čele.

Žlutočerní se ujali vedení poměrně brzo a vše nasvědčovalo pohodovému utkání. V 7. minutě si na centr Marca Reuse naskočil Thomas Delaney a hlavou nasměroval míč nechytatelně za záda Ralfa Fährmanna.

O čtyři minuty později reklamovali hráči Schalke ruku Axela Witsela v pokutovém území. Hlavní rozhodčí si šel vše zkontrolovat na video, načež rozhodl, že k provinění proti pravidlům nedošlo.

Největší šanci Königsblauen v dosavadním průběhu měl po třiceti minutách na kopačce Burgstaller, z malého vápna bohužel pro domácí proti Bürkimu selhal.

Zhruba po hodině do hry opět promluvilo video a tentokrát už se Schalke penalty dočkalo. Důvodem k nařízení pokutového kopu byl faul na Rudyho. Zodpovědnost na sebe vzal Galigiuri a s přehledem srovnal na 1:1.

Radost ale domácím nevydržela dlouho. Do vedení se opět Dortmund dostal po 74 minutách. Zleva si do vápna seběhl Jadon Sancho a umístěnou střelou na vzdálenější tyč strhnul stav na stranu svého týmu.

Sám autor gólu po zápase řekl, že si této branky obzvláště váží: "Tohle je především pro moji rodinu, protože tento týden zemřela má babička. Takže to bylo pro ni. Určitě by na mě byla pyšná," řekl mladý křídelník.

A mohlo být hůř. Ve velké šanci se ocitl Marco Reus, jeho šanci ale zhatil reflexivním zákrokem Fährmann. O chvíli později byl i německý brankář krátký na pokus Guerreira, Schalke zachránila jen tyč.

Borussia se musela o tři body strachovat do posledního okamžiku, těžké utkání ale zvládla. Schalke se naopak i nadále nemůže dostat ze spodních pater tabulky, kam jej poslal prachbídný začátek ročníku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele