14. kolo
08.12.2018 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Freiburg dokonale zaskočil rozjeté Lipsko

Svěřenci Christiana Streicha v domácím prostředí znovu zabrali a favorizovanému soupeři nadělili na cestu do Saska třígólový příděl. Die Roten Bullen tak propásli možnost se alespoň dočasně posunout na druhou příčku tabulky.

Jako první se osmělil Timo Werner, ale na Schwolowa si nepřišel. SC se prezentovali bojovným dojmem, díky čemuž se jim dařilo vyhrávat souboje. Akce ze 12. minuty se však obešla i bez toho. Günter převzal balon a pelášil po levé straně až do vápna, kde vystřelil směr Péter Gulácsi, jenž pouze vyrážel k Nilsi Petersenovi, jenž to měl sice na dlouhou nohu, ale stejně to stačilo - 1:0.

Ralf Rangnick byl v dalším průběhu hodně nespokojený. Jeho hráči byli dost pasivní, což vyústilo mimo jiné v dalekonosnou ránu Luky Waldschmidta, kterou musel parádním způsobem lapit maďarský gólman. V závěru úvodního dějství ovšem povalil Upamecano utíkajícího Mikea Frantze. Rozhodčí Tobias Welz nejprve nechal pokračovat ve hře, ale pak se na celou situaci ještě jednou podíval a usoudil, že tohle je prostě penalta.

Luca Waldschmidt si na ni hodně věřil. Muž v rukavicích sice uhodnul směr, tj. správně skočil po své levé ruce, nicméně protože rána byla dostatečně razantní, neměl šanci balon lapit či vyrazit - 2:0. Tohle vypadalo pro domácí velice nadějně, zatímco hosté věděli, že musí pořádně zabrat a ve druhé pětačtyřicetiminutovce předvést docela jiný výkon.

Mike Frantz však už po sedmi minutách přichystal soupeři čáru přes rozpočet, jelikož zvýšil už na 3:0, když si vyčíhal Küblerův centr na zadní tyč. A ač tísněn protihráčem, dokázal bez výskoku hlavou procedit míč za Gulácsiho záda, načež se upaloval radovat s fanoušky. Lipsko bylo v hodně složité situaci, nicméně hráči to nezabalili.

Upamecano, Sabitzer, Poulsen ani střídající Konrad Halstenberg však úspěšní nebyli. Naopak příděl mohl navýšit Petersen a po něm Frantz, jemuž se dokonce podařilo rozvlnit síť, leč branka nemohla pro ofsajd platit. Freiburg tedy připisuje nečkanou výhru a těší se na Fortunu Düsseldorf. RB Lipsko doma příště přivítá Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele