Bundesliga - souhrn 1. kola

05.08.2011, 22:33, aktualizováno 07.08.2011, 19:33
Komentáře a souhrny
Vstup do sezony vůbec nezvládl Bayern Mnichov, jehož stadion vyloupil Gladbach. Mohuč doma překvapila Leverkusen, když ho porazila 2:0. Hertha díky gólu Pekharta padla těsně 0:1. Včera zvítězily i celky Wolfsburgu, Stuttgartu, Brém i Hannoveru a remízou do nového ročníku vstoupily Augsburg s Freiburgem. V předehrávce uspěl Dortmund...

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 0:1

07.08.2011 17:30

Góly: 62. Igor De Camargo

Borussii Mönchengladbach se povedlo nemožné a po nedorozumění v domácí obraně, kterého využil de Camargo si odváží z Allianz Areny tři body. Pro Hříbata tak jde o druhou výhru v Mnichově během 43 let.

Od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu. První příležitost si vybojovali v sedmé minutě domácí, ale Gómez hlavičkoval po centru Müllera pouze do míst, kde stál připravený ter Stegen. Hosté se do nadějné situace dostávali v osmnácté minutě, ale před nabíhajícím Reusem stihl zareagovat pozorný Neuer. O chvíli později napřáhl z úctyhodné vzdálenosti Kroos, ale střela mu nesedla a ter Stegen tak zasahovat nemusel.

Po půlhodině hry se ke střele odhodlal pro změnu Robben, ani on ale domácí fanoušky nepotěšil, střílel totiž vysoko nad branku. Tři minuty před koncem prvního poločasu pak mohla z ničeho nic udeřit Hříbata, ale Neuer se proti zakončení Aranga vytáhl a uchránil tak svůj tým od pohromy. Vzápětí ještě posílal Kroos do šance Gómeze, ale i tentokrát byl u míče první ter Stegen a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Po obrátce pokračovalo dobývání hostující svatyně. V padesáté třetí minutě si Kroos pohrál s Brouwersem, ale potom nedokázal z ideální pozice zamířit mezi tři tyče. Za další dvě minuty rozehrával rohový kop Robben a dobře postavený Gómez hlavičkoval do tyče, tlak Bayernu vrcholil. O to větší překvapení pak nastalo v šedesáté druhé minutě. Brouwers nakopl dopředu zdánlivě ztracený balón, ale Boateng se nedohodl s Neuerem a z následného souboje tak vyšel vítězně de Camargo - 0:1.

O okamžitou odpověď se pokoušel Robben, ter Stegen si s jeho zakončením ale i protentokrát poradil. Domácí se neustále snažili o vyrovnání, srážela je ale nepřesnost ve finální fázi a nebo jim stál v cestě famózní ter Stegen. A když už Mnichované branky, tak jako v 77. minutě dosáhli, nebyla jim uznána pro ofsajd. Kýžené vyrovnání nepřinesl ani závěrečný tlak, a tak se musí Bayern smířit s potupnou porážkou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:0

07.08.2011 15:30

Góly: 32. Sami Allagui, 86. Ömer Toprak (vl.)

Mainz premiéru v Coface Areně zvládl na jedničku, svěřenci Thomase Tuchela přehráli ambiciózní Leverkusen a připisují si zasloužené tři body.

Domácí, pod dojmem premiérového utkání v nové Coface Areně, začali aktivněji. První náznak šance přišel ve třetí minutě, těsně za pokutovým územím napřáhl Ivanschitz a Giefer měl hodně starostí, aby míč konečky prstů vytěsnil mimo tři tyče. Leverkusen odpověděl o chvíli později, standardní situaci rozehrál Schwaab přesně na hlavu Reinartze, ale ani tady se nenechal Müller zahanbit a podržel svůj tým.

Mainz hrál hodně účelně, čemuž přesně odpovídala akce ze čtrnácté minuty. Stieber nacentroval do vápna, kde ale stojící Allagui hlavičkoval vysoko nad branku. Další vzrušení přišlo ve 22. minutě. Na Samův rohový kop si vyskočil opět Reinartz, ale tentokrát se mu pro změnu postavil do cesty Noveski a jako správný kapitán zachránil svůj tým od nejhoršího.

Jako klíčový se pak tento zákrok ukázal ve třicáté druhé minutě. Schwaab vracel míč zpátky Gieferovi, ten chtěl placírkou posunout do strany na Kadlece, balón ale špatně trefil a dobíhající Allagui už měl potom snadnou práci - 1:0. O rychlou odpověď se pokoušel Schürrle, ale z přímého volného kopu pálil vysoko nad branku. V závěru prvního dějství mohl ještě navýšit vedení Allagui, ale z těžké pozice nedokázal usměrnit balón do branky.

I po změně stran jsme byli svědky velké převahy Mainzu. Ve čtyřicáté šesté minutě se po akci Stiebera s Allaguim dostal ke střele z úhlu Pospěch, ale dobře postavený Rolfes ránu zablokoval. Vzápětí mohl ze standardní situace srovnat krok Derdiyok, ale z ideální pozice vysoko přestřelil. V padesáté čtvrté minutě o sobě dali znovu vědět domácí, Caligiuri udělal s míčem pár rychlých kroků do středu a následně parádní ranou jen těsně minul pravou tyč Gieferovy branky.

Svěřenci Thomase Tuchela byli i nadále při chuti, nejprve pálil ze standardky Risse, po něm zkoušel štěstí Ivanschitz, ale pozorný Giefer si tentokrát poradil. V šedesáté osmé minutě našel Reinartz parádním pasem Derdiyoka, ten si dobře zpracoval, v tísni už ale nedokázal zakončit. Vzápětí už se museli mít hosté znovu na pozoru, Allagui neváhal a další povedenou ranou zaměstnal Giefera.

V době vrcholící snahy Leverkusenu o vyrovnání utekl po levé straně Ivanschitz, zpětnou přihrávku na Allaguiho nešťastně srazil Toprak a Giefer byl bezmocný - 2:0. V nastaveném čase mohl přidat další branku sám Ivanschitz, ale z úhlu střílel těsně vedle. Domácí si tak po vyřazení z Evropské ligy spravili chuť a připisují si premiérové vítězství v nové sezóně.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Norimberk 0:1

06.08.2011 18:30

Góly: 80. Tomáš Pekhart

Hertha na úvod své fanoušky ohromně zklamala, proti Norimberku se předvedla v naprosto zoufalém světle a hosté se nemuseli nijak přetrhnout, aby zaslouženě vyhráli. Jedinou branku utkání dal jinak neviditelný český útočník Pekhart.

Natěšený Olympiastadion musel být prvním poločasem strašlivě zklamán, domácí totiž nebyli schopni prakticky ničeho. Nákopy na Lasoggu se minuly účinkem a přihrávky se železnou pravidelností odskakovaly, Norimberk tak nemusel předvést nikterak zářivý výkon a stejně byl herně jasně lepší. I hostující výprava ovšem byla v ofenzivě celkem bezzubá a soupeřovu svatyni ohrozila jen dvěma závary po standardních situacích, které ale Hertha přečkala bez pohromy.

Do druhé půle přišel Herthu spasit Raffael, ani on ale s většinou matných spoluhráčů nic nezmohl. Hosté naopak zvyšovali obrátky, jejich šance ovšem prozatím byly spíše bezzubé. Do náruče domácího brankáře Krafta hlavičkoval jak Simons, tak Pekhart a podobně skončila také standardka mladíka Mendlera. Kraft se musel vyznamenat jen po pěkném uvolnění a solidní střele Feulnera, u své levé tyče ovšem byl včas.

Poté už se začala dostávat do hry také domácí družina a trojice Raffael - Ebert - Ramos rozjela velenadějnou akci, jenže ani jeden z nich se neohodlal ke střele a hostující brankář Schäfer nakonec vůbec nemusel zasahovat. Hertha byla od půlky druhého poločasu Norimberku vyrovnaným soupeřem, paradoxně ale v této fázi zápasu hosté udeřili. Deset minut před koncem se na levé straně uvolnil střídající Hegeler a před brankou našel Pekharta, který se trefil k přední tyči a při svém bundesligovém debutu se hned také gólově prosadil. Domácí se již ve zbývajícím čase na nic nezmohli, a tak všechny body putují po zásluze do franského města.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Kaiserslautern 2:0

06.08.2011 15:30

Góly: 60. Markus Rosenberg, 81. Markus Rosenberg

Werder Brémy přehrál Kaiserslautern a vrátil mu tak porážky z loňské sezóny. Pro svěřence Thomase Schaafa to navíc znamená překonání letitého prokletí, neboť se jim podařilo zvítězit v úvodním utkání sezóny po dlouhých pěti letech.

Utkání se od počátku hrálo v rychlém tempu. Aktivní směrem dopředu byli zejména domácí, kteří si vypracovali první příležitost již v úvodní minutě hry. Fritz, jenž nastoupil neobvykle na místě pravého záložníka centroval do vápna, kde číhal připravený Rosenberg, ale na vysoký centr těsně nedosáhl. Švédský reprezentant měl prsty i v další akci, kdy přesně našel rozběhnutého Hunta, ten si poradil s obránci, ale pohotový Trapp už byl nad jeho síly.

Werder hrál i nadále přímočaře. Další taková akce přišla v osmé minutě, Marin si pohrál se stínujícími obránci a přesným pasem našel mladíčka Thyho, ten ale v tváří v tvář v souboji s Trappem neuspěl. O chvíli později vystrčil růžky i Lautern, ale před nabíhajícím Iličevičem stačil zasáhnout pozorný Wiese. Rudí ďáblové přežili prvotní nápor domácím a s přicházejícím časem se stále více tlačili dopředu, jejich akce ale povětšinou končili ještě před pokutovým územím.

Ve dvacáté páté minutě se k dalekonosné střele osmělil Hunt, ale přízemní ranou nemohl Trappa vystrašit. O šest minut později potom měl největší možnost první půle Kaiserslautern. Dick odcentroval do pokutového území, kde Iličević přeskočil Papastathopoulose, ale v tísni už nedokázal hlavičku umístit mezi tři tyče. V poslední šanci prvního dějství se ocitl Sahan, ale z těžké pozice nedokázal zamířit přesně.

Po obrátce jsme byli svědky podobného průběhu hry. Ve čtyřicáté osmé minutě napřáhl z nadějné pozice Marin, ale dobře postavený Abel zblokoval jeho pokus na roh. O čtyři minuty později našel Sahan v ideální pozici Tifferta, ten ale z hranice penaltového puntíku vypálil příliš slabě a Wiese míč v pohodě lapil. Další obrovskou příležitost si Lautern vypracoval vzápětí. Sahan skvěle nacentroval, ale Iličević ve vyložené šanci hlavičkoval pouze do břevna.

V šedesáté minutě pak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Fritz našel přes celou šířku hřiště rozběhnutého Schmitze, ten na nic nečekal a z hranice vápna vypálil, Trapp jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde stál připravený Rosenberg a domácí vedli 1:0. Šanci na vyrovnání měl o deset minut později Sahan, ale z voleje nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V době vrcholícího tlaku Kaiserslauternu pak Wesley přehrál Abela, následně našel přesným pasem dobře postaveného Rosenberga, pro kterého opět nebyl problém dostat balón do sítě - 2:0. Dokonat hattrick mohl navrátivší se střelec dvě minuty před koncem, ale z dobré pozice tentokrát branku netrefil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:1

06.08.2011 15:30

Góly: 15. Jan Schlaudraff, 30. Mohammed Abdellaoue (pen.) - 18. Sejad Salihović (pen.)

Dobrý start do nové sezóny zažil také Hannover, který doma především díky dobrému prvnímu poločasu a dvěma standardkám porazil Hoffenheim 2:1. Hosté tak odjíždějí z Dolních Sas s nepořízenou a na kýžený nový začátek si musí ještě počkat.

Oba týmy se v prvních minutách spíše hledaly, jakmile ale odbyla čtvrthodina, začali se fanoušci v AWD-Aréně bavit. Hosty nejprve vystrašil dalekonosnou ranou Pinto a přesně v patnácté minutě přišli domácí k lacinému vedení. Hoffenheimský brankář Starke si neustále rovnal zeď, když mezitím už byl přímý kop rozehrán a pohotový Schlaudraff poslal míč k levé tyči - 1:0. Domácí radost ovšem netrvala nijak závratně dlouho, již o tři minuty později totiž Pogatetz ve vlastní šestnáctce poslal nešikovně k zemi Johnsona a následnou penaltu bez potíží proměnil Salihović - 1:1.

Následovala vcelku zajímavá hra, jíž chybělo jediné - více střel mezi tři tyče, více šancí. Oba brankáři tak nemuseli řešit nic extrémně složitého, až přišla třicátá minuta a s ní druhý pokutový kop. Ten byl sudím Kinhöferem nařízen tentokrát na domácí straně za Braafheidův faul na Schlaudraffa, který bez problémů potrestal Abdellaoue - 2:1. Slomkovi svěřenci byli chvíli na koni, ke konci poločasu to ale zkoušel Johnson se Salihovićem a ochozy se čtyřicetitisícovou návštěvou hlasitě vydechly.

Po obrátce vyšly oba týmy na hrací plochu beze změn, jiný ale byl přístup hostů. TSG 1899 začalo vytvářet tlak a herně soupeře jasně předčilo, žádné velké příležitosti z toho ale prozatím neeskalovaly. Nebezpečí tak nadále panovalo pouze ze standardních situací a jednu takovou napálil těsně nad Rudy, zatímco jeho spoluhráč Obasi nedokázal překonal Zielera po rohovém kopu. Domácího brankáře pak hned dvakrát otestoval střídající Firmino, ani on ale neuspěl, a tak všechny body zůstaly v Hannoveru.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 3:0

06.08.2011 15:30

Góly: 37. Cacau, 56. Martin Harnik, 89. Shinji Okazaki

Stuttgart otevřel zrekonstruovanou arénu ve velkém stylu, oblíbeného soupeře Schalke přejel tříbrankovým rozdílem a porazil ho v bundeslize již po osmadvacáté. Königsblauen tak mají na zpáteční cestě do Gelsenkirchenu o čem přemýšlet.

Domácí kouč Labbadia před zápasem žádal agresivitu a jeho svěřenci ho v tomto ohledu rozhodně nezklamali, byť v úvodu chyběla jejich hře struktura a především šance. Schalke prozatím vyčkávalo, obrana mu ale fungovala vcelku dobře a po necelé půlhodině hry hned dvakrát zahrozilo ze vzduchu, hlavičkám Papadopoulose a Raúla mnoho nechybělo. Stejnou mincí ovšem ve 37. minutě odpověděl Stuttgart a hned z toho bylo vedení, když Hajnalův roh prodloužil Maza na zadní tyč, kde zcela zapomenutý Cacau bez problémů zavěsil - 1:0.

Ještě v poslední minutě první půle předvedl Höwedes kapitální hrubici a Harnik mohl domácí vedení navýšit, neuspěl ale proti Fährmannovi. Stejný duel se odehrál také šest minut po změně stran, když VfB předvedlo solidní kontr, hostující brankář ale měl opět navrch. Jeho spoluhráči v poli mezitím začali více a více riskovat, vysunuli presink, jenže v 56. minutě byli znovu ztrestáni ze standardní situace. Tu Hajnal rozehrál nakrátko k Molinarovi, k jehož centru se dostal Harnik dříve než Fuchs a ráznou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Dvougólové manko už bylo pro Rangnickovy svěřence očividně příliš velkým soustem a ani příchody Morávka či Edua na hrací plochu hostující družinu příliš neoživily. Český záložník sice mohl z ničeho nic snížit, jeho střelu ale reflexivně vyrazil Ulreich a místo toho na druhé straně přišel třetí gól. Gentner sice nejprve neuspěl s chytrým lobem, v 89. minutě ale střídající Okazaki vyučil Fuchse a perfektní ranou uzavřel na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0:3

06.08.2011 15:30

Góly: 17. Patrick Helmes, 86. Marcel Schäfer, 90. Patrick Helmes

Stale Solbakkenovi se domácí premiéra na lavičce Kölnu hrubě nevydařila, jeho svěřenci předvedli především v první půli tragický výkon, za který je Vlci zaslouženě potrestali a odváží si tak premiérové tři body.

Ještě než se Kozli stačili vzpamatovat z nástupu na trávník, tak se k první střele dostal Mandžukić, ale z velkého úhlu Rensinga nepřekonal. To však byla na dlouhou dobu jediná zajímavá akce, jinak oba týmy spíše váhaly a vyčkávaly na chybu toho druhého. Velkého nezájmu domácího celku o dění na hřišti postupem času začali Vlci využívat a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení.

V desáté minutě se to Mandžukičovi ještě nepovedlo, ale za dalších sedm minut už se mohli svěřenci Felixe Magatha po zásluze radovat. Pezzoni prodloužil Benagliův výkop pouze k Mandžukičovi, ten následně prostrčil míč na Helmese, který se sám před Rensingem nemýlil - 0:1. Köln i po inkasované brance pokračoval v pasivitě, za což ho mohl po půlhodině hry potrestat Salihamidžić, ale po rohovém kopu na míč těsně nedosáhl. Domácí nakonec přecejen mohli ještě do poločasu srovnat krok, ale Geromel hlavičkoval po rohovém kopu nepřesně.

Po změně stran se hosté stáhli do obrany, nechali hrát matný Köln a sami čekali na příležitosti k rychlým protiútokům. Navýšit vedení pak mohl v padesáté čtvrté minutě Träsch, jenž vystihl další chybu Pezzoniho, ale na poslední chvíli se mu do rány postavil Geromel a zachránil tak svůj tým od nejhoršího. Vzápětí odpověděl pohotovou střelou z úhlu Podolski, ale branku trefit nedokázal. Po hodině hry pak našel Ochs aktivního Mandžukiče, ten ale z těžké pozice pálil pouze do boční sítě.

Vzápětí opět chyboval Pezzoni, který tak nabídl Helmesovi další stoprocentní možnost ke skórování, ten ji ale tentokrát využít nedokázal a udržel tím Köln v naději. Tu nedokázal využít o chvíli později Chihi, který na míč po rohovém kopu jen těsně nedosáhl. V závěru, když už hráli domácí bez vyloučeného Novakoviče, ještě Wolfsburg navýšil své vedení. Pět minut před koncem skóroval po chybě Rensinga přímo od rohového praporku Schäfer a v nastaveném čase upravil na konečných 0:3 pohotovou dorážkou Helmes.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 2:2

06.08.2011 15:30

Góly: 54. Sascha Mölders, 81. Sascha Mölders - 48. Papiss Cissé, 55. Cédric Makiadi

Augsburgu se domácí bundesligový debut vydařil na jedničku. Svěřenci Jose Luhukaye sice s Freiburgem dvakrát prohrávali, ale zásluhou Mölderse dokázali vždy srovnat krok a zaslouženě si tak připisují premiérový bod v letošní sezóně.

První vzrušení přinesl ve druhé minutě po standardní situaci Baiera de Roeck, ale Baumann neměl s jeho zakončením problémy. Domácí důsledně bránili a nepouštěli tak SCF k dohledu Jentzschovy svatyně. Augsburg se i přes časté problémy v přechodové fázi tlačil do útoku, což se mu mohlo vyplatit ve dvacáté osmé minutě. Při odkopu chyboval Butscher, Mölders ač se nacházel zády k bráně, tak vypálil, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal.

Freiburg se dlouhou dobu soustředil výhradně na obranu a do žádných větších akcí se nepouštěl. Jedinou šanci v prvním dějství si tak schoval až na čtyřicátou čtvrtou minutu a byl to domácí kapitán Möhrle, jenž oplatil hostům stejnou mincí, ale ani Makiadi nedokázal nabídnuté šance využít, a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevily dva zcela odlišné celky, takové rozdíly byly na hře obou týmů patrné. Ve čtyřicáté osmé minutě opět zachyboval Möhrle, ke smůle se k míči tentokrát dostal kanonýr Cissé a umístěnou střelou z hranice šestnáctky překonal Jentzsche - 0:1. Domácí ale na odpověď nepotřebovali ani pět minut, Bellinghausen nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Mölders a srovnal krok - 1:1.

Neuvěřitelná desetiminutovka pokračovala, v padesáté páté minutě centroval pro změnu Mujdža, v pokutovém území se nejlépe zorientoval Makiadi a hlavičkou poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. Vyrovnat mohl v sedmdesáté třetí minutě po standardní situaci Mölders, ale Baumann si s jeho pohotovou hlavičkou bravurně poradil. To už ale neplatilo devět minut před koncem, Gogia nacentroval do vápna, Barth neuhlídal Mölderse a bylo srovnáno na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:1

05.08.2011 20:30

Góly: 17. Kevin Großkreutz, 29. Mario Götze, 48. Kevin Großkreutz - 79. Robert Tesche

Borussia Dortmund zcela jednoznačně přehrála HSV a připisuje si premiérové tři body v nové sezóně. Svěřenci Jürgena Kloppa tak všem pochybovačům ukázali, že ze své loňské pohody neztratili téměř nic a musí se s nimi opět počítat.

Oba celky se rozjížděli pomaleji, než se čekalo. Domácí se sice snažili hrát dopředu, jejich útoky ale povětšinou končily na dobře zformované obraně HSV. První zajímavější akci jsme tak viděli až ve čtrnácté minutě, kdy se ke střele odhodlal Kagawa, ale z dálky nedokázal zamířit mezi tři tyče. Vzápětí zahrozil na druhé straně Guerrero, ale Santana byl na místě a celou situaci s přehledem vyřešil.

V sedmnácté minutě předvedli žlutočerní parádní akci. Götze udělal ve středu pole s míčem pár rychlých kroků, následně našel přesným pasem na levé straně rozběhnutého Großkreutze, který se s ničím nepáral a z úhlu prostřelil Drobného - 1:0. Za dalších osm minut už to mohlo být o dvě branky. Na hranici ofsajdu si zpracoval Piszczekův nákop Kagawa, pohrál si s obránci a potom z ideální pozice vypálil, ale trefil pouze pravou tyč hostující svatyně.

Ani to však domácím vadit nemuselo. Ve dvacáté deváté minutě našel Gündogan přesnou přihrávkou Götzeho, ten s přispěním Lewandowskiho vyškolil celou obranu HSV a bezmocný Drobný neměl na umístěnou střelu nárok - 2:0. Borussia byla při chuti, své štěstí zkoušel znovu Götze, ale tentokrát nemířil přesně. V poslední minutě prvního dějství mohl po akci Lewandowskiho s Götzem navýšit vedení Gündogan, ale přízemní střelou pálil těsně vedle.

Po obrátce jsme byli svědky stejného průběhu hry jako v první polovině. Zmatek v hostující defenzivě pak nejlépe dokumentovala situace ze čtyřicáté osmé minuty. Rohový kop z pravé strany rozehrál Götze, míč se pak přes Kagawu s Piszczekem dostal ke Großkreutzovi, který zblízka nadvakrát zvýšil na 3:0. Hamburk se po třetí inkasované brance naprosto rozložil a mohl být rád, že se domácí s vědomím velkého náskoku už nikam zbytečně nehnali.

Jürgen Klopp pak ještě pošetřil síly některých klíčových hráčů a na trávníku se tak měl možnost objevit třeba Ivan Perišić, nová letní posila BVB, pro kterou to byla zároveň bundesligová premiéra. V sedmdesáté deváté minutě se nakonec hosté dočkali alespoň čestné trefy, po Jansenově centru se v pokutovém území nejlépe zorientoval Tesche a snížil na 3:1.

Nečekané snížení vlilo hostujícím hráčům krev do žil a následně měl možnost dotáhnout na rozdíl jedné branky Jansen, ale Weidenfeller se nenechal z úhlu zaskočit a udržel tak pro svůj tým pohodlné vedení. V závěru ještě rozehrával přímý volný kop Perišić, ale z dobré pozice nedokázal zatočit balón do branky. Dortmund tak započal cestu za obhajobou více než slibně a ukázal, že se s ním musí počítat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg11003:03
 VfB Stuttgart11003:03
3.Borussia Dortmund11003:13
4.1. FSV Mainz 0511002:03
 Werder Brémy11002:03
6.Hannover 9611002:13
7.Borussia Mönchengladbach11001:03
 1. FC Norimberk11001:03
9.SC Freiburg10102:21
 FC Augsburg10102:21
11.TSG Hoffenheim10011:20
12.Hertha BSC10010:10
 Bayern Mnichov10010:10
14.Hamburger SV10011:30
15.Bayer Leverkusen10010:20
 1. FC Kaiserslautern10010:20
17.1. FC Köln10010:30
 Schalke 0410010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele