1. kolo
06.08.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Norimberk 0:1

Hertha na úvod své fanoušky ohromně zklamala, proti Norimberku se předvedla v naprosto zoufalém světle a hosté se nemuseli nijak přetrhnout, aby zaslouženě vyhráli. Jedinou branku utkání dal jinak neviditelný český útočník Pekhart.

Natěšený Olympiastadion musel být prvním poločasem strašlivě zklamán, domácí totiž nebyli schopni prakticky ničeho. Nákopy na Lasoggu se minuly účinkem a přihrávky se železnou pravidelností odskakovaly, Norimberk tak nemusel předvést nikterak zářivý výkon a stejně byl herně jasně lepší. I hostující výprava ovšem byla v ofenzivě celkem bezzubá a soupeřovu svatyni ohrozila jen dvěma závary po standardních situacích, které ale Hertha přečkala bez pohromy.

Do druhé půle přišel Herthu spasit Raffael, ani on ale s většinou matných spoluhráčů nic nezmohl. Hosté naopak zvyšovali obrátky, jejich šance ovšem prozatím byly spíše bezzubé. Do náruče domácího brankáře Krafta hlavičkoval jak Simons, tak Pekhart a podobně skončila také standardka mladíka Mendlera. Kraft se musel vyznamenat jen po pěkném uvolnění a solidní střele Feulnera, u své levé tyče ovšem byl včas.

Poté už se začala dostávat do hry také domácí družina a trojice Raffael - Ebert - Ramos rozjela velenadějnou akci, jenže ani jeden z nich se neohodlal ke střele a hostující brankář Schäfer nakonec vůbec nemusel zasahovat. Hertha byla od půlky druhého poločasu Norimberku vyrovnaným soupeřem, paradoxně ale v této fázi zápasu hosté udeřili. Deset minut před koncem se na levé straně uvolnil střídající Hegeler a před brankou našel Pekharta, který se trefil k přední tyči a při svém bundesligovém debutu se hned také gólově prosadil. Domácí se již ve zbývajícím čase na nic nezmohli, a tak všechny body putují po zásluze do franského města.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

viděl bych to na těžký boj, ale Hertha bude nakonec šťastnější a zvítězí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam vo výhru Herthy........2:1.......HERTHA!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Pekharta

Reagovat
smazaný uživatel

Herthy je mi líto, ale jsem rád že všechny body berou 1.FCN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart v základu jen tak dál, nový Koller? :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele