1. kolo
06.08.2011 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:1

Dobrý start do nové sezóny zažil také Hannover, který doma především díky dobrému prvnímu poločasu a dvěma standardkám porazil Hoffenheim 2:1. Hosté tak odjíždějí z Dolních Sas s nepořízenou a na kýžený nový začátek si musí ještě počkat.

Oba týmy se v prvních minutách spíše hledaly, jakmile ale odbyla čtvrthodina, začali se fanoušci v AWD-Aréně bavit. Hosty nejprve vystrašil dalekonosnou ranou Pinto a přesně v patnácté minutě přišli domácí k lacinému vedení. Hoffenheimský brankář Starke si neustále rovnal zeď, když mezitím už byl přímý kop rozehrán a pohotový Schlaudraff poslal míč k levé tyči - 1:0. Domácí radost ovšem netrvala nijak závratně dlouho, již o tři minuty později totiž Pogatetz ve vlastní šestnáctce poslal nešikovně k zemi Johnsona a následnou penaltu bez potíží proměnil Salihović - 1:1.

Následovala vcelku zajímavá hra, jíž chybělo jediné - více střel mezi tři tyče, více šancí. Oba brankáři tak nemuseli řešit nic extrémně složitého, až přišla třicátá minuta a s ní druhý pokutový kop. Ten byl sudím Kinhöferem nařízen tentokrát na domácí straně za Braafheidův faul na Schlaudraffa, který bez problémů potrestal Abdellaoue - 2:1. Slomkovi svěřenci byli chvíli na koni, ke konci poločasu to ale zkoušel Johnson se Salihovićem a ochozy se čtyřicetitisícovou návštěvou hlasitě vydechly.

Po obrátce vyšly oba týmy na hrací plochu beze změn, jiný ale byl přístup hostů. TSG 1899 začalo vytvářet tlak a herně soupeře jasně předčilo, žádné velké příležitosti z toho ale prozatím neeskalovaly. Nebezpečí tak nadále panovalo pouze ze standardních situací a jednu takovou napálil těsně nad Rudy, zatímco jeho spoluhráč Obasi nedokázal překonal Zielera po rohovém kopu. Domácího brankáře pak hned dvakrát otestoval střídající Firmino, ani on ale neuspěl, a tak všechny body zůstaly v Hannoveru.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele