1. kolo
05.08.2011 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:1

Borussia Dortmund zcela jednoznačně přehrála HSV a připisuje si premiérové tři body v nové sezóně. Svěřenci Jürgena Kloppa tak všem pochybovačům ukázali, že ze své loňské pohody neztratili téměř nic a musí se s nimi opět počítat.

Oba celky se rozjížděli pomaleji, než se čekalo. Domácí se sice snažili hrát dopředu, jejich útoky ale povětšinou končily na dobře zformované obraně HSV. První zajímavější akci jsme tak viděli až ve čtrnácté minutě, kdy se ke střele odhodlal Kagawa, ale z dálky nedokázal zamířit mezi tři tyče. Vzápětí zahrozil na druhé straně Guerrero, ale Santana byl na místě a celou situaci s přehledem vyřešil.

V sedmnácté minutě předvedli žlutočerní parádní akci. Götze udělal ve středu pole s míčem pár rychlých kroků, následně našel přesným pasem na levé straně rozběhnutého Großkreutze, který se s ničím nepáral a z úhlu prostřelil Drobného - 1:0. Za dalších osm minut už to mohlo být o dvě branky. Na hranici ofsajdu si zpracoval Piszczekův nákop Kagawa, pohrál si s obránci a potom z ideální pozice vypálil, ale trefil pouze pravou tyč hostující svatyně.

Ani to však domácím vadit nemuselo. Ve dvacáté deváté minutě našel Gündogan přesnou přihrávkou Götzeho, ten s přispěním Lewandowskiho vyškolil celou obranu HSV a bezmocný Drobný neměl na umístěnou střelu nárok - 2:0. Borussia byla při chuti, své štěstí zkoušel znovu Götze, ale tentokrát nemířil přesně. V poslední minutě prvního dějství mohl po akci Lewandowskiho s Götzem navýšit vedení Gündogan, ale přízemní střelou pálil těsně vedle.

Po obrátce jsme byli svědky stejného průběhu hry jako v první polovině. Zmatek v hostující defenzivě pak nejlépe dokumentovala situace ze čtyřicáté osmé minuty. Rohový kop z pravé strany rozehrál Götze, míč se pak přes Kagawu s Piszczekem dostal ke Großkreutzovi, který zblízka nadvakrát zvýšil na 3:0. Hamburk se po třetí inkasované brance naprosto rozložil a mohl být rád, že se domácí s vědomím velkého náskoku už nikam zbytečně nehnali.

Jürgen Klopp pak ještě pošetřil síly některých klíčových hráčů a na trávníku se tak měl možnost objevit třeba Ivan Perišić, nová letní posila BVB, pro kterou to byla zároveň bundesligová premiéra. V sedmdesáté deváté minutě se nakonec hosté dočkali alespoň čestné trefy, po Jansenově centru se v pokutovém území nejlépe zorientoval Tesche a snížil na 3:1.

Nečekané snížení vlilo hostujícím hráčům krev do žil a následně měl možnost dotáhnout na rozdíl jedné branky Jansen, ale Weidenfeller se nenechal z úhlu zaskočit a udržel tak pro svůj tým pohodlné vedení. V závěru ještě rozehrával přímý volný kop Perišić, ale z dobré pozice nedokázal zatočit balón do branky. Dortmund tak započal cestu za obhajobou více než slibně a ukázal, že se s ním musí počítat.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

čo je so Schmelzerom?

Reagovat
Jarek252

Sledujete někdo tento zápas přes CS Liink nebo Sky Link? Jede vám to ? Mně to píše, že je signál kódován. Přes Digi TV to jede normálně. Tak nevím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele