1. kolo
07.08.2011 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 0:1

Borussii Mönchengladbach se povedlo nemožné a po nedorozumění v domácí obraně, kterého využil de Camargo si odváží z Allianz Areny tři body. Pro Hříbata tak jde o druhou výhru v Mnichově během 43 let.

Od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu. První příležitost si vybojovali v sedmé minutě domácí, ale Gómez hlavičkoval po centru Müllera pouze do míst, kde stál připravený ter Stegen. Hosté se do nadějné situace dostávali v osmnácté minutě, ale před nabíhajícím Reusem stihl zareagovat pozorný Neuer. O chvíli později napřáhl z úctyhodné vzdálenosti Kroos, ale střela mu nesedla a ter Stegen tak zasahovat nemusel.

Po půlhodině hry se ke střele odhodlal pro změnu Robben, ani on ale domácí fanoušky nepotěšil, střílel totiž vysoko nad branku. Tři minuty před koncem prvního poločasu pak mohla z ničeho nic udeřit Hříbata, ale Neuer se proti zakončení Aranga vytáhl a uchránil tak svůj tým od pohromy. Vzápětí ještě posílal Kroos do šance Gómeze, ale i tentokrát byl u míče první ter Stegen a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Po obrátce pokračovalo dobývání hostující svatyně. V padesáté třetí minutě si Kroos pohrál s Brouwersem, ale potom nedokázal z ideální pozice zamířit mezi tři tyče. Za další dvě minuty rozehrával rohový kop Robben a dobře postavený Gómez hlavičkoval do tyče, tlak Bayernu vrcholil. O to větší překvapení pak nastalo v šedesáté druhé minutě. Brouwers nakopl dopředu zdánlivě ztracený balón, ale Boateng se nedohodl s Neuerem a z následného souboje tak vyšel vítězně de Camargo - 0:1.

O okamžitou odpověď se pokoušel Robben, ter Stegen si s jeho zakončením ale i protentokrát poradil. Domácí se neustále snažili o vyrovnání, srážela je ale nepřesnost ve finální fázi a nebo jim stál v cestě famózní ter Stegen. A když už Mnichované branky, tak jako v 77. minutě dosáhli, nebyla jim uznána pro ofsajd. Kýžené vyrovnání nepřinesl ani závěrečný tlak, a tak se musí Bayern smířit s potupnou porážkou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tady-FC BAYERN vstupuje do nový sezony jako lídr a nejen v bundeslize 3:0 FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
pepi.nho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbách navazali na zavěr minulé sezony a Bayern tento rok asi zase nic

Reagovat
smazaný uživatel

po 1. kole těžko soudit, možná zrovna tahle facka Bayern nakopne

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je nečekaný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach to na bayern umí

Reagovat
smazaný uživatel

jj umí už podruhý za 43 let tam vyhráli :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, clovek se tesi na novy zacatek tri mesice a pak tohle :/ Snad to je pouze prvni a posledni klopytnuti... FC Bayern Podme!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to šok,ale zatím budu mírnej v komentářích-už v minulý sezoně jsem psal o tom,že angažování Heynckese bude blamáž nejvíc se o angažování viz.kouče zasadil Nerlinger! snad se budu mýlit

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej favorit na titul Bayern

Reagovat
caspic

po prvnim zapas? ty si mega vygumovanec co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele