Bundesliga - souhrn 1. kola

05.08.2011, 22:33, aktualizováno 07.08.2011, 19:33
Komentáře a souhrny
Vstup do sezony vůbec nezvládl Bayern Mnichov, jehož stadion vyloupil Gladbach. Mohuč doma překvapila Leverkusen, když ho porazila 2:0. Hertha díky gólu Pekharta padla těsně 0:1. Včera zvítězily i celky Wolfsburgu, Stuttgartu, Brém i Hannoveru a remízou do nového ročníku vstoupily Augsburg s Freiburgem. V předehrávce uspěl Dortmund...

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 0:1

07.08.2011 17:30

Góly: 62. Igor De Camargo

Borussii Mönchengladbach se povedlo nemožné a po nedorozumění v domácí obraně, kterého využil de Camargo si odváží z Allianz Areny tři body. Pro Hříbata tak jde o druhou výhru v Mnichově během 43 let.

Od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu. První příležitost si vybojovali v sedmé minutě domácí, ale Gómez hlavičkoval po centru Müllera pouze do míst, kde stál připravený ter Stegen. Hosté se do nadějné situace dostávali v osmnácté minutě, ale před nabíhajícím Reusem stihl zareagovat pozorný Neuer. O chvíli později napřáhl z úctyhodné vzdálenosti Kroos, ale střela mu nesedla a ter Stegen tak zasahovat nemusel.

Po půlhodině hry se ke střele odhodlal pro změnu Robben, ani on ale domácí fanoušky nepotěšil, střílel totiž vysoko nad branku. Tři minuty před koncem prvního poločasu pak mohla z ničeho nic udeřit Hříbata, ale Neuer se proti zakončení Aranga vytáhl a uchránil tak svůj tým od pohromy. Vzápětí ještě posílal Kroos do šance Gómeze, ale i tentokrát byl u míče první ter Stegen a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Po obrátce pokračovalo dobývání hostující svatyně. V padesáté třetí minutě si Kroos pohrál s Brouwersem, ale potom nedokázal z ideální pozice zamířit mezi tři tyče. Za další dvě minuty rozehrával rohový kop Robben a dobře postavený Gómez hlavičkoval do tyče, tlak Bayernu vrcholil. O to větší překvapení pak nastalo v šedesáté druhé minutě. Brouwers nakopl dopředu zdánlivě ztracený balón, ale Boateng se nedohodl s Neuerem a z následného souboje tak vyšel vítězně de Camargo - 0:1.

O okamžitou odpověď se pokoušel Robben, ter Stegen si s jeho zakončením ale i protentokrát poradil. Domácí se neustále snažili o vyrovnání, srážela je ale nepřesnost ve finální fázi a nebo jim stál v cestě famózní ter Stegen. A když už Mnichované branky, tak jako v 77. minutě dosáhli, nebyla jim uznána pro ofsajd. Kýžené vyrovnání nepřinesl ani závěrečný tlak, a tak se musí Bayern smířit s potupnou porážkou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:0

07.08.2011 15:30

Góly: 32. Sami Allagui, 86. Ömer Toprak (vl.)

Mainz premiéru v Coface Areně zvládl na jedničku, svěřenci Thomase Tuchela přehráli ambiciózní Leverkusen a připisují si zasloužené tři body.

Domácí, pod dojmem premiérového utkání v nové Coface Areně, začali aktivněji. První náznak šance přišel ve třetí minutě, těsně za pokutovým územím napřáhl Ivanschitz a Giefer měl hodně starostí, aby míč konečky prstů vytěsnil mimo tři tyče. Leverkusen odpověděl o chvíli později, standardní situaci rozehrál Schwaab přesně na hlavu Reinartze, ale ani tady se nenechal Müller zahanbit a podržel svůj tým.

Mainz hrál hodně účelně, čemuž přesně odpovídala akce ze čtrnácté minuty. Stieber nacentroval do vápna, kde ale stojící Allagui hlavičkoval vysoko nad branku. Další vzrušení přišlo ve 22. minutě. Na Samův rohový kop si vyskočil opět Reinartz, ale tentokrát se mu pro změnu postavil do cesty Noveski a jako správný kapitán zachránil svůj tým od nejhoršího.

Jako klíčový se pak tento zákrok ukázal ve třicáté druhé minutě. Schwaab vracel míč zpátky Gieferovi, ten chtěl placírkou posunout do strany na Kadlece, balón ale špatně trefil a dobíhající Allagui už měl potom snadnou práci - 1:0. O rychlou odpověď se pokoušel Schürrle, ale z přímého volného kopu pálil vysoko nad branku. V závěru prvního dějství mohl ještě navýšit vedení Allagui, ale z těžké pozice nedokázal usměrnit balón do branky.

I po změně stran jsme byli svědky velké převahy Mainzu. Ve čtyřicáté šesté minutě se po akci Stiebera s Allaguim dostal ke střele z úhlu Pospěch, ale dobře postavený Rolfes ránu zablokoval. Vzápětí mohl ze standardní situace srovnat krok Derdiyok, ale z ideální pozice vysoko přestřelil. V padesáté čtvrté minutě o sobě dali znovu vědět domácí, Caligiuri udělal s míčem pár rychlých kroků do středu a následně parádní ranou jen těsně minul pravou tyč Gieferovy branky.

Svěřenci Thomase Tuchela byli i nadále při chuti, nejprve pálil ze standardky Risse, po něm zkoušel štěstí Ivanschitz, ale pozorný Giefer si tentokrát poradil. V šedesáté osmé minutě našel Reinartz parádním pasem Derdiyoka, ten si dobře zpracoval, v tísni už ale nedokázal zakončit. Vzápětí už se museli mít hosté znovu na pozoru, Allagui neváhal a další povedenou ranou zaměstnal Giefera.

V době vrcholící snahy Leverkusenu o vyrovnání utekl po levé straně Ivanschitz, zpětnou přihrávku na Allaguiho nešťastně srazil Toprak a Giefer byl bezmocný - 2:0. V nastaveném čase mohl přidat další branku sám Ivanschitz, ale z úhlu střílel těsně vedle. Domácí si tak po vyřazení z Evropské ligy spravili chuť a připisují si premiérové vítězství v nové sezóně.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Norimberk 0:1

06.08.2011 18:30

Góly: 80. Tomáš Pekhart

Hertha na úvod své fanoušky ohromně zklamala, proti Norimberku se předvedla v naprosto zoufalém světle a hosté se nemuseli nijak přetrhnout, aby zaslouženě vyhráli. Jedinou branku utkání dal jinak neviditelný český útočník Pekhart.

Natěšený Olympiastadion musel být prvním poločasem strašlivě zklamán, domácí totiž nebyli schopni prakticky ničeho. Nákopy na Lasoggu se minuly účinkem a přihrávky se železnou pravidelností odskakovaly, Norimberk tak nemusel předvést nikterak zářivý výkon a stejně byl herně jasně lepší. I hostující výprava ovšem byla v ofenzivě celkem bezzubá a soupeřovu svatyni ohrozila jen dvěma závary po standardních situacích, které ale Hertha přečkala bez pohromy.

Do druhé půle přišel Herthu spasit Raffael, ani on ale s většinou matných spoluhráčů nic nezmohl. Hosté naopak zvyšovali obrátky, jejich šance ovšem prozatím byly spíše bezzubé. Do náruče domácího brankáře Krafta hlavičkoval jak Simons, tak Pekhart a podobně skončila také standardka mladíka Mendlera. Kraft se musel vyznamenat jen po pěkném uvolnění a solidní střele Feulnera, u své levé tyče ovšem byl včas.

Poté už se začala dostávat do hry také domácí družina a trojice Raffael - Ebert - Ramos rozjela velenadějnou akci, jenže ani jeden z nich se neohodlal ke střele a hostující brankář Schäfer nakonec vůbec nemusel zasahovat. Hertha byla od půlky druhého poločasu Norimberku vyrovnaným soupeřem, paradoxně ale v této fázi zápasu hosté udeřili. Deset minut před koncem se na levé straně uvolnil střídající Hegeler a před brankou našel Pekharta, který se trefil k přední tyči a při svém bundesligovém debutu se hned také gólově prosadil. Domácí se již ve zbývajícím čase na nic nezmohli, a tak všechny body putují po zásluze do franského města.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Kaiserslautern 2:0

06.08.2011 15:30

Góly: 60. Markus Rosenberg, 81. Markus Rosenberg

Werder Brémy přehrál Kaiserslautern a vrátil mu tak porážky z loňské sezóny. Pro svěřence Thomase Schaafa to navíc znamená překonání letitého prokletí, neboť se jim podařilo zvítězit v úvodním utkání sezóny po dlouhých pěti letech.

Utkání se od počátku hrálo v rychlém tempu. Aktivní směrem dopředu byli zejména domácí, kteří si vypracovali první příležitost již v úvodní minutě hry. Fritz, jenž nastoupil neobvykle na místě pravého záložníka centroval do vápna, kde číhal připravený Rosenberg, ale na vysoký centr těsně nedosáhl. Švédský reprezentant měl prsty i v další akci, kdy přesně našel rozběhnutého Hunta, ten si poradil s obránci, ale pohotový Trapp už byl nad jeho síly.

Werder hrál i nadále přímočaře. Další taková akce přišla v osmé minutě, Marin si pohrál se stínujícími obránci a přesným pasem našel mladíčka Thyho, ten ale v tváří v tvář v souboji s Trappem neuspěl. O chvíli později vystrčil růžky i Lautern, ale před nabíhajícím Iličevičem stačil zasáhnout pozorný Wiese. Rudí ďáblové přežili prvotní nápor domácím a s přicházejícím časem se stále více tlačili dopředu, jejich akce ale povětšinou končili ještě před pokutovým územím.

Ve dvacáté páté minutě se k dalekonosné střele osmělil Hunt, ale přízemní ranou nemohl Trappa vystrašit. O šest minut později potom měl největší možnost první půle Kaiserslautern. Dick odcentroval do pokutového území, kde Iličević přeskočil Papastathopoulose, ale v tísni už nedokázal hlavičku umístit mezi tři tyče. V poslední šanci prvního dějství se ocitl Sahan, ale z těžké pozice nedokázal zamířit přesně.

Po obrátce jsme byli svědky podobného průběhu hry. Ve čtyřicáté osmé minutě napřáhl z nadějné pozice Marin, ale dobře postavený Abel zblokoval jeho pokus na roh. O čtyři minuty později našel Sahan v ideální pozici Tifferta, ten ale z hranice penaltového puntíku vypálil příliš slabě a Wiese míč v pohodě lapil. Další obrovskou příležitost si Lautern vypracoval vzápětí. Sahan skvěle nacentroval, ale Iličević ve vyložené šanci hlavičkoval pouze do břevna.

V šedesáté minutě pak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Fritz našel přes celou šířku hřiště rozběhnutého Schmitze, ten na nic nečekal a z hranice vápna vypálil, Trapp jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde stál připravený Rosenberg a domácí vedli 1:0. Šanci na vyrovnání měl o deset minut později Sahan, ale z voleje nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V době vrcholícího tlaku Kaiserslauternu pak Wesley přehrál Abela, následně našel přesným pasem dobře postaveného Rosenberga, pro kterého opět nebyl problém dostat balón do sítě - 2:0. Dokonat hattrick mohl navrátivší se střelec dvě minuty před koncem, ale z dobré pozice tentokrát branku netrefil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 2:1

06.08.2011 15:30

Góly: 15. Jan Schlaudraff, 30. Mohammed Abdellaoue (pen.) - 18. Sejad Salihović (pen.)

Dobrý start do nové sezóny zažil také Hannover, který doma především díky dobrému prvnímu poločasu a dvěma standardkám porazil Hoffenheim 2:1. Hosté tak odjíždějí z Dolních Sas s nepořízenou a na kýžený nový začátek si musí ještě počkat.

Oba týmy se v prvních minutách spíše hledaly, jakmile ale odbyla čtvrthodina, začali se fanoušci v AWD-Aréně bavit. Hosty nejprve vystrašil dalekonosnou ranou Pinto a přesně v patnácté minutě přišli domácí k lacinému vedení. Hoffenheimský brankář Starke si neustále rovnal zeď, když mezitím už byl přímý kop rozehrán a pohotový Schlaudraff poslal míč k levé tyči - 1:0. Domácí radost ovšem netrvala nijak závratně dlouho, již o tři minuty později totiž Pogatetz ve vlastní šestnáctce poslal nešikovně k zemi Johnsona a následnou penaltu bez potíží proměnil Salihović - 1:1.

Následovala vcelku zajímavá hra, jíž chybělo jediné - více střel mezi tři tyče, více šancí. Oba brankáři tak nemuseli řešit nic extrémně složitého, až přišla třicátá minuta a s ní druhý pokutový kop. Ten byl sudím Kinhöferem nařízen tentokrát na domácí straně za Braafheidův faul na Schlaudraffa, který bez problémů potrestal Abdellaoue - 2:1. Slomkovi svěřenci byli chvíli na koni, ke konci poločasu to ale zkoušel Johnson se Salihovićem a ochozy se čtyřicetitisícovou návštěvou hlasitě vydechly.

Po obrátce vyšly oba týmy na hrací plochu beze změn, jiný ale byl přístup hostů. TSG 1899 začalo vytvářet tlak a herně soupeře jasně předčilo, žádné velké příležitosti z toho ale prozatím neeskalovaly. Nebezpečí tak nadále panovalo pouze ze standardních situací a jednu takovou napálil těsně nad Rudy, zatímco jeho spoluhráč Obasi nedokázal překonal Zielera po rohovém kopu. Domácího brankáře pak hned dvakrát otestoval střídající Firmino, ani on ale neuspěl, a tak všechny body zůstaly v Hannoveru.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 3:0

06.08.2011 15:30

Góly: 37. Cacau, 56. Martin Harnik, 89. Shinji Okazaki

Stuttgart otevřel zrekonstruovanou arénu ve velkém stylu, oblíbeného soupeře Schalke přejel tříbrankovým rozdílem a porazil ho v bundeslize již po osmadvacáté. Königsblauen tak mají na zpáteční cestě do Gelsenkirchenu o čem přemýšlet.

Domácí kouč Labbadia před zápasem žádal agresivitu a jeho svěřenci ho v tomto ohledu rozhodně nezklamali, byť v úvodu chyběla jejich hře struktura a především šance. Schalke prozatím vyčkávalo, obrana mu ale fungovala vcelku dobře a po necelé půlhodině hry hned dvakrát zahrozilo ze vzduchu, hlavičkám Papadopoulose a Raúla mnoho nechybělo. Stejnou mincí ovšem ve 37. minutě odpověděl Stuttgart a hned z toho bylo vedení, když Hajnalův roh prodloužil Maza na zadní tyč, kde zcela zapomenutý Cacau bez problémů zavěsil - 1:0.

Ještě v poslední minutě první půle předvedl Höwedes kapitální hrubici a Harnik mohl domácí vedení navýšit, neuspěl ale proti Fährmannovi. Stejný duel se odehrál také šest minut po změně stran, když VfB předvedlo solidní kontr, hostující brankář ale měl opět navrch. Jeho spoluhráči v poli mezitím začali více a více riskovat, vysunuli presink, jenže v 56. minutě byli znovu ztrestáni ze standardní situace. Tu Hajnal rozehrál nakrátko k Molinarovi, k jehož centru se dostal Harnik dříve než Fuchs a ráznou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Dvougólové manko už bylo pro Rangnickovy svěřence očividně příliš velkým soustem a ani příchody Morávka či Edua na hrací plochu hostující družinu příliš neoživily. Český záložník sice mohl z ničeho nic snížit, jeho střelu ale reflexivně vyrazil Ulreich a místo toho na druhé straně přišel třetí gól. Gentner sice nejprve neuspěl s chytrým lobem, v 89. minutě ale střídající Okazaki vyučil Fuchse a perfektní ranou uzavřel na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0:3

06.08.2011 15:30

Góly: 17. Patrick Helmes, 86. Marcel Schäfer, 90. Patrick Helmes

Stale Solbakkenovi se domácí premiéra na lavičce Kölnu hrubě nevydařila, jeho svěřenci předvedli především v první půli tragický výkon, za který je Vlci zaslouženě potrestali a odváží si tak premiérové tři body.

Ještě než se Kozli stačili vzpamatovat z nástupu na trávník, tak se k první střele dostal Mandžukić, ale z velkého úhlu Rensinga nepřekonal. To však byla na dlouhou dobu jediná zajímavá akce, jinak oba týmy spíše váhaly a vyčkávaly na chybu toho druhého. Velkého nezájmu domácího celku o dění na hřišti postupem času začali Vlci využívat a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení.

V desáté minutě se to Mandžukičovi ještě nepovedlo, ale za dalších sedm minut už se mohli svěřenci Felixe Magatha po zásluze radovat. Pezzoni prodloužil Benagliův výkop pouze k Mandžukičovi, ten následně prostrčil míč na Helmese, který se sám před Rensingem nemýlil - 0:1. Köln i po inkasované brance pokračoval v pasivitě, za což ho mohl po půlhodině hry potrestat Salihamidžić, ale po rohovém kopu na míč těsně nedosáhl. Domácí nakonec přecejen mohli ještě do poločasu srovnat krok, ale Geromel hlavičkoval po rohovém kopu nepřesně.

Po změně stran se hosté stáhli do obrany, nechali hrát matný Köln a sami čekali na příležitosti k rychlým protiútokům. Navýšit vedení pak mohl v padesáté čtvrté minutě Träsch, jenž vystihl další chybu Pezzoniho, ale na poslední chvíli se mu do rány postavil Geromel a zachránil tak svůj tým od nejhoršího. Vzápětí odpověděl pohotovou střelou z úhlu Podolski, ale branku trefit nedokázal. Po hodině hry pak našel Ochs aktivního Mandžukiče, ten ale z těžké pozice pálil pouze do boční sítě.

Vzápětí opět chyboval Pezzoni, který tak nabídl Helmesovi další stoprocentní možnost ke skórování, ten ji ale tentokrát využít nedokázal a udržel tím Köln v naději. Tu nedokázal využít o chvíli později Chihi, který na míč po rohovém kopu jen těsně nedosáhl. V závěru, když už hráli domácí bez vyloučeného Novakoviče, ještě Wolfsburg navýšil své vedení. Pět minut před koncem skóroval po chybě Rensinga přímo od rohového praporku Schäfer a v nastaveném čase upravil na konečných 0:3 pohotovou dorážkou Helmes.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 2:2

06.08.2011 15:30

Góly: 54. Sascha Mölders, 81. Sascha Mölders - 48. Papiss Cissé, 55. Cédric Makiadi

Augsburgu se domácí bundesligový debut vydařil na jedničku. Svěřenci Jose Luhukaye sice s Freiburgem dvakrát prohrávali, ale zásluhou Mölderse dokázali vždy srovnat krok a zaslouženě si tak připisují premiérový bod v letošní sezóně.

První vzrušení přinesl ve druhé minutě po standardní situaci Baiera de Roeck, ale Baumann neměl s jeho zakončením problémy. Domácí důsledně bránili a nepouštěli tak SCF k dohledu Jentzschovy svatyně. Augsburg se i přes časté problémy v přechodové fázi tlačil do útoku, což se mu mohlo vyplatit ve dvacáté osmé minutě. Při odkopu chyboval Butscher, Mölders ač se nacházel zády k bráně, tak vypálil, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal.

Freiburg se dlouhou dobu soustředil výhradně na obranu a do žádných větších akcí se nepouštěl. Jedinou šanci v prvním dějství si tak schoval až na čtyřicátou čtvrtou minutu a byl to domácí kapitán Möhrle, jenž oplatil hostům stejnou mincí, ale ani Makiadi nedokázal nabídnuté šance využít, a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevily dva zcela odlišné celky, takové rozdíly byly na hře obou týmů patrné. Ve čtyřicáté osmé minutě opět zachyboval Möhrle, ke smůle se k míči tentokrát dostal kanonýr Cissé a umístěnou střelou z hranice šestnáctky překonal Jentzsche - 0:1. Domácí ale na odpověď nepotřebovali ani pět minut, Bellinghausen nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Mölders a srovnal krok - 1:1.

Neuvěřitelná desetiminutovka pokračovala, v padesáté páté minutě centroval pro změnu Mujdža, v pokutovém území se nejlépe zorientoval Makiadi a hlavičkou poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. Vyrovnat mohl v sedmdesáté třetí minutě po standardní situaci Mölders, ale Baumann si s jeho pohotovou hlavičkou bravurně poradil. To už ale neplatilo devět minut před koncem, Gogia nacentroval do vápna, Barth neuhlídal Mölderse a bylo srovnáno na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hamburger SV 3:1

05.08.2011 20:30

Góly: 17. Kevin Großkreutz, 29. Mario Götze, 48. Kevin Großkreutz - 79. Robert Tesche

Borussia Dortmund zcela jednoznačně přehrála HSV a připisuje si premiérové tři body v nové sezóně. Svěřenci Jürgena Kloppa tak všem pochybovačům ukázali, že ze své loňské pohody neztratili téměř nic a musí se s nimi opět počítat.

Oba celky se rozjížděli pomaleji, než se čekalo. Domácí se sice snažili hrát dopředu, jejich útoky ale povětšinou končily na dobře zformované obraně HSV. První zajímavější akci jsme tak viděli až ve čtrnácté minutě, kdy se ke střele odhodlal Kagawa, ale z dálky nedokázal zamířit mezi tři tyče. Vzápětí zahrozil na druhé straně Guerrero, ale Santana byl na místě a celou situaci s přehledem vyřešil.

V sedmnácté minutě předvedli žlutočerní parádní akci. Götze udělal ve středu pole s míčem pár rychlých kroků, následně našel přesným pasem na levé straně rozběhnutého Großkreutze, který se s ničím nepáral a z úhlu prostřelil Drobného - 1:0. Za dalších osm minut už to mohlo být o dvě branky. Na hranici ofsajdu si zpracoval Piszczekův nákop Kagawa, pohrál si s obránci a potom z ideální pozice vypálil, ale trefil pouze pravou tyč hostující svatyně.

Ani to však domácím vadit nemuselo. Ve dvacáté deváté minutě našel Gündogan přesnou přihrávkou Götzeho, ten s přispěním Lewandowskiho vyškolil celou obranu HSV a bezmocný Drobný neměl na umístěnou střelu nárok - 2:0. Borussia byla při chuti, své štěstí zkoušel znovu Götze, ale tentokrát nemířil přesně. V poslední minutě prvního dějství mohl po akci Lewandowskiho s Götzem navýšit vedení Gündogan, ale přízemní střelou pálil těsně vedle.

Po obrátce jsme byli svědky stejného průběhu hry jako v první polovině. Zmatek v hostující defenzivě pak nejlépe dokumentovala situace ze čtyřicáté osmé minuty. Rohový kop z pravé strany rozehrál Götze, míč se pak přes Kagawu s Piszczekem dostal ke Großkreutzovi, který zblízka nadvakrát zvýšil na 3:0. Hamburk se po třetí inkasované brance naprosto rozložil a mohl být rád, že se domácí s vědomím velkého náskoku už nikam zbytečně nehnali.

Jürgen Klopp pak ještě pošetřil síly některých klíčových hráčů a na trávníku se tak měl možnost objevit třeba Ivan Perišić, nová letní posila BVB, pro kterou to byla zároveň bundesligová premiéra. V sedmdesáté deváté minutě se nakonec hosté dočkali alespoň čestné trefy, po Jansenově centru se v pokutovém území nejlépe zorientoval Tesche a snížil na 3:1.

Nečekané snížení vlilo hostujícím hráčům krev do žil a následně měl možnost dotáhnout na rozdíl jedné branky Jansen, ale Weidenfeller se nenechal z úhlu zaskočit a udržel tak pro svůj tým pohodlné vedení. V závěru ještě rozehrával přímý volný kop Perišić, ale z dobré pozice nedokázal zatočit balón do branky. Dortmund tak započal cestu za obhajobou více než slibně a ukázal, že se s ním musí počítat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg11003:03
 VfB Stuttgart11003:03
3.Borussia Dortmund11003:13
4.1. FSV Mainz 0511002:03
 Werder Brémy11002:03
6.Hannover 9611002:13
7.Borussia Mönchengladbach11001:03
 1. FC Norimberk11001:03
9.SC Freiburg10102:21
 FC Augsburg10102:21
11.TSG Hoffenheim10011:20
12.Hertha BSC10010:10
 Bayern Mnichov10010:10
14.Hamburger SV10011:30
15.Bayer Leverkusen10010:20
 1. FC Kaiserslautern10010:20
17.1. FC Köln10010:30
 Schalke 0410010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (314)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda, že Son dostal chřipku

Reagovat
Kenneth

Stejně by nic nezmohl, ale ten Tore je válec solidní.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu. Jevil se fakt celkem slibně

Reagovat
Losinho

Pěkný

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál.

Reagovat
zelda

hrál Kagawa?

Reagovat
smazaný uživatel

jo hral a dobře

Reagovat
zelda

dik

Reagovat
smazaný uživatel

grosskreutz... a vy ste ho tam nedali do sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

Obhajoba ?

Reagovat
smazaný uživatel

brzo

Reagovat
smazaný uživatel

po prvním zápase, ikdyž se prý ještě nikdy nestalo, aby mistr v oficiálním zahajovacím zápase prohrál?

Reagovat
Lemond Laws

První půle paráda... Druhá stála za prd. Ale podařenej vstup do sezony!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám , že Borussia jak skončila tak i začala. Já se fakt musím na některý zápas podívat , musí to být pastva pro oči hlavně mě láká vidět v akci Gotzeho

Reagovat
smazaný uživatel

dej si, hrajou to fakt ne od podlahy ale od sklepa

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi start do nove sezony :) a uz sem konecne rad ze to zaclo

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburgu nevěštim dobrou sezonu, s timhletim kádrem si snad nemyslí, že můžou postoupit do poháru

Reagovat
smazaný uživatel

No tak po prvních dvaceti minutách jsem se ptal sám sebe: Dokáže tento tým vůbec někdo v Německu zastavit? Nezbývá než doufat. Z Dortmundu jde docela strach...naštěstí alespoň závěr ukázal, že ani Dortmund není bezchybný...mohli inkasovat dva slepené góly a třeba by ještě přišlo drama...každopádně v neděli musí Bayern zase po dlouhé době vkročit do sezóny vítězstvím, aby mu zase neujel vlak. Tahle sezóna bude asi hodně zajímavá. Jinak komentátoři byli opět skvělí...ti dva vědí přesně o čem mluví a nejsou to žádní amatéři...zkrátka Eurosport 2 mi opět přinesl příjemně strávený večer. Bundesligo těším se na tebe!

Reagovat
Lemond Laws

Byli dobrý, jenom chvílema v první půli se mi zdálo, že to až přeháněli s kritizováním HSV..

Reagovat
smazaný uživatel

No já s nimi spíše souhlasil...podle mě zkrátka není krokem kupředu zbavit se Nistelrooye, Zé Roberta a podobných hráčů, aby byl pak tým doplněn béčkem Chelsea. Od Hamburgu toho letos opět mnoho neočekávám.

Reagovat
Lemond Laws

Určitě, ale občas jim vyčítali uplně všechno snad

Reagovat
jv

Jenže to bylo hlavně tím, že BVB už v závěru hodně polevilo a šetřilo síly...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud na závěry zápasů budou kašlat pravidelně, tak se nebudu zlobit, protože se jim to určitě vymstí...to není omluva.

Reagovat
jv

Tak to se neboj, ona to stejně byla taková shoda náhod, opakovat se to nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg dost otřesný, naopak Dortmund skvěle pokračují Prosím o odpověď, co se stalo s tím skvělým Eliou z Twente a první sezóny v HSV?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba má v hlavě už Juventus, kam podle všeho směřuje

Reagovat
smazaný uživatel

konecne se rozjela opravdu spickova liga (nic proti ostatnim)a bylo to hned v 1. zapase znat

Reagovat
smazaný uživatel

lidi oni zitra vysilaj v tv druhou ligu? sparta-znojmo? http://www.livesport.cz/ tady pisou ze jo :)

Reagovat
Xavi8

slubnz zaciatok Dortmundu, len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dubov

Dortmund

Reagovat
jv

Tak po dnešku nemá cenu nějak významně hodnotit, každej to viděl, stačí... Jinak tohle jsem opravdu nečekal, ale na druhou stranu HSV hodně zklamalo, takže bych to nepřeceňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Cez to vsetko, ak by clovek hladal, skritizoval by Santanu. Slaba rozohravka, neisty... Na tom turnaji Liga total sa mi celkom pacil. Dnes vobec.

Inak okrem klasikov dnes paradny vykon Piszczek. Do 55. minuty hral famozne... potom zrejme i pochopitelne trochu polavil.

No a HSV fakt slabota. Ten Mancienne, ten bude adresatom asi mnohych vulgarizmov od toho HSV fanusika, ktory tu sem-tam prispeje nemeckymi rymovackami. Jediny prislub bol ten Töre. Vyborny tah na branu, som na neho zvedavy.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Santana je ještě poměrně nezkušený - v minulé sezoně téměř nehrál (to chtěl Klopp letos změnit, akorát nevěděl, že ho postaví už tak brzo)

Reagovat
jv

Santana je jako třetí stoper hodně spolehlivá volba, navíc je gólovej, takže tomu bych nic nevyčítal. Navíc jak píše willi moc toho loni (na rozdíl od tý předloňský sezóny) nenahrál, takže to může být způsobeno i tím...

Reagovat
JozkokozleJ

Urcite mu vycitat nejde (zvlast po takom zapase) nic. Pravda je tiez, ze musi dostat tu hernu prax, ale ja si nejak nim nie som isty ako spravnou volbou proti tazkym superom.

Inak ten Hornschuh je na tom ako? Je schopny naskocit v pripade potreby? Zvladol by to?

Reagovat
stas87

som strasne zvedavy na los skupinovej faze ligy majstrov,prajem borusii ac alebo inter,priamu konfrontaciu s talianskym futbalom,aby aj posledny zastancovia serie A videli ten valec

P.S. snad len ja a trevor sme lewovi verili pocas celej sezony

Reagovat
herbage

já ne, ale dnes mu dlužím omluvu, hrál parádně. Ostatně, jako celá Borussia

Reagovat
jv

Jj, to jsme dva, ale pořád je trochu někde jinde, než Lucas, i když se zlepšuje...

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nedopadlo jako púosledně s Udine

Reagovat
herbage

ti nebudou bránit tak směšně jak HSV a dozadu tolik nehoří. I když vloni zápas Inter - Schalke také lecco ukázal

Reagovat
jv

Právě, v tomhle ohledu to může být zajímavý, i když S04 nehrálo v lize nic moc a LM válcovalo, jen aby to u nás nebylo naopak, ale věřím že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

takisto sa musim ospravedlnit Lewovi. Po tom co sa zranil Barrios som myslel problem a ono nakoniec pozrime ze Lewa vyborne, co vyborne vynikajuce.

Reagovat
Kenneth

Ano, AC a Inter má takovou tragickou obranu jako HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter možná jo

Reagovat
herbage

přitom nebýt té tyčky Müllera, tak jste v semifinále byli vy

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby pes nesral, tak se roztrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady žádne kdyby nemá cenu. Byli jsme mnohem lepší ale podělali sme si to. S tim výkonem bysme neměli dál co dělat.. To ale i Inter, pak se to potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

nejde mi o obranu,ide mi o zalozenie utoku,tempo hry,diktovanie tempa hry, obrannu aj utocnu cinnst,preco si vsetko zjednodusujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě k Bundeslize, AC nebo Inter jsou pořád úplně někde jinde než Dortmund, který podle mě v lize mistrů vyhoří, chybí jim pohárové zkušenosti z posledních let, což se ostatně projevilo už minule v Evropské lize, kádrem se ani zdaleka nemohou rovnat nejlepším Italským klubům, z Německa ostatně může jen Bayern. Bundesliga půjde opět brzy v koeficientu za Serii A, letos už vypadl Mainz a brzy zkončí Hannover, v LM krom Bayernu nikdo neuspěje

Reagovat
smazaný uživatel

BVB v minulé sezoně hrálo nejlépe z celé skupiny EL, ale doplatili na koncovku a zkušenosti - ale teď jsou zase o rok zkušenější (hlavně Götze) a mají širší kádr...

...Hannover může projít přes skupinu, pokud se dostane do své herní pohody (u něj se spíše bojím pozice v lize, viz Nürnberg) - Leverkusen je neznámá a Bayern jde do LM s cílem finále na domácí půdě...

Reagovat
jv

Souhlasím s tím, co napsal willi. Jinak aby tě tvá víra nezklamala, viděli jsme to loni u Interu a troufnu si tvrdit, že to samý se může klidně letos opakovat... Jinak pokud jde o momentální pojetí hry a další věci s tím související, tak AC s Interem jsou opravdu někde jinde, ale to bude zřejmě tím, že kluby ze SA zaspaly dobu, pořád si hrajou to svoje a Bundesliga je v tomhle o hodně vpředu, takže bych si tohle konstatování nechal. Ostatně uvidíme pozdějc, jo a rozhodně tím zase tady nechci rozpoutat další nesmyslnou diskuzi Bundesliga vs. SA. On ostatně koeficient hovoří jasnou řečí...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Bože

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych BVB tak uplne nepodcenoval, klidne muzou uspet. Vzpomenme si jaky vitr v Lm udelali Spurs a to byli v podobne pozici. Ale jo, jinak mam stejny nazor, taky jsou podle me milanske kluby vys.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ať je ten válec sebevětší, věrný fanda Calcio neopustí, ani v těch největších sračkách, takže obrat " posledny zastancovia serie A " není opravdu na místě.

Reagovat
jv

Jj, to je dobře, ale potom se nesmí hádat o tom, co je prostě jasně daný.

Reagovat
10

Sám jsem na ně hodně zvědav, jestli dokážou tenhle fotbal přenést i do Evropy. Osobně tomu moc nevěřím. Kvalitnější týmy se na jejich hru připraví a nenechají se strhnout v 9ti lidech do útoku, jako tomu bylo včera u HSV. V LM narazí na úplně jinej fotbal.

Reagovat
Pospovič

tak a ted musí Bayern odpovědět stejným způsobem

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesligu moc nesleduju,ale po tomhle zápase si k ní(hlavně k Dortmundu) sednu častějš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nový ročník Bundesligy

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Amos

Kagawa je naprosto skvělý , stejně tak Götze a celej Dortmund !

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý zápas .... skvelý Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia asi jede ve svím stylu jak minulej rok

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia asi jede ve svím stylu jak minulej rok

Reagovat
cookies

Diváci: 80.720

Reagovat
smazaný uživatel

FANOUŠCI VFB? TO JE NĚCO NESTKUEČNÝHO

Reagovat
smazaný uživatel

já je teda zažil osobně a fandili jen na začátku a pak, když tehdy Stuttgart vyrovnal proti Zenitu. To jo, to pak byl slušnej randál ale jinak byli během zápasu ticho..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi taky vyplesknutý ze všech fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

No jo prosimtě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Nějaký choreo? V Berlíně prý bylo, ale já začátek nestihl.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký bílomodrý pruhy

Reagovat
smazaný uživatel

1.Fc Koln - Vfl Wolfsburg 0:3 že by kouzlo Magathovy osobnosti u Vlků znovu zafungovalo?!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam

Reagovat
smazaný uživatel

schalke

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou schalke stojí za nic minulej rok skončili okolo 10.místa a tenhle jstly nezačnou hrat tak budou hrát zase uprostřed tabulky a tam tenhle tým s takhle kvalitníma hračema nepatří

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek měl tutovku.

Reagovat
stas87

tak,prave som dopozeral highlit zo zapasu werder-klautern,dobra hra od werderu,najma po prichode ekiciho az na to brvno nemali hostia vyraznejsie sance.som spokojny.

Reagovat
juveforever

VfB trochu prekvapil. bude silný

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že bude konečně liga mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Perfekt začátek pro Dortmund myslim že znovu získají titul mají skvělé hráče škoda že odešel Sahin

Reagovat
Arne

Ještě že je přestávka, to je totiž hrůza, co předvádíme. Nejprve nákopy na Lasoggu, který neměl šanci něco udržet, pak raději už vůbec nic. Každá druhá přihrávka odskočí, nevím, co se děje... O přestávce musí bezpodmínečně přijít Raffael a radši na ofenzivní šestku než na desítku.

Jinak ke včerejšku - BVB mě jen utvrdilo v tom, co bylo poznat už z Liga Total Cupu a Superpoháru, totiž že je asi ještě silnější než loni... O HSV zatím strach moc nemám, jak řekl Oenning, tak Dortmund momentálně není měřítkem, proti němu si neštrejchne víc týmů.

Už se těším na sestřihy odpoledních zápasů, akorát může mi někdo z trojice Dynamofans říct, co se dělo ve Fürthu?

Reagovat
smazaný uživatel

je to příšerný, příšerný

Reagovat
smazaný uživatel

Začátek patřil Furthu, obrana nevěděla, která bije. Pak se SGD trochu zvedlo. Po poločase na ně znova domácí vlítlo a asi nejlepší hráč domácích Occean dal gól. Pak byl normální hlavičkovej souboj uprostřed hřiště, žádnej brutal faul ale i tak dal rozhodčí červenou Fielovi, údajně za loket. A pak dostal pro mě zcela neuvěřitelnou červenou Fořt. Žádnej faul, nic se nedělo, Furth měl rozehrávat po nějakým faulíku míč, Fořt tam tak stál, něco brumblal a najednou k němu naběhl rozhodčí a dal mu červenou. A vzápětí vykázal na tribunu i trenéra Dynama.

Reagovat
stas87

tak,za 20 minut mal greuther tri vyborne sance,nedal ziadnu,potom zacalo dynamo nakopavat lopty na trojana,krajny obrancovia domacich sa casto zabudali vpredu a dynamo malo prieniky,na hranici 16ky urobil zidanovsku klucku koch a nebezpecne strielal,potom malo dynamo este jednu sancu,skoncil polcas.

do druheho polcasu furth vletel a za dve minuty sa presadil occean po prihravke cez stred obrany.furth mal este 2-3 sance ale aj proti deviatim hracom dynama sa nevedeli presadit a alibisticky si prihravali.za to ich domaci fans vypiskali.prislo mi ze druhy polcas domaci trosku odchodili a spoliehali sa na presilovku.

Ad. cervene karty-prva bola uplne zbytocna,normalny hlavickovy suboj,pravda,fiel bol vo vyskoku a mal zdvihnute ruky,zasiahol ho niekam do krku,ziadny umysel.zlta karta bola na mieste,nuz,rozhodca vytiahol nepochopitelne cervenu zarez na dynamo.

druha-faul hraca dynama kdesi na polovici,fort cuval k svojej branke a nieco rozpraval smerom k rozhodcovi,ten ho asi 2 ci 3x upozornoval na jeho reci,potom mu jednoducho ukazal cervenu kartu.neviem co mu fort povedal,ci bol vulgarny atd.asi za dve minuty hlavny vykazal trenera dynama na tribunu.rozhodca dnes absolutne nezvladol karty.chvilu po fortovi tusim fauloval hrac domacich jednoznacne na zltu a on len odpiskal trestny kop

Reagovat
Arne

Díky oběma.

Reagovat
niflheim

Tak Schalke koukám zase krásný začátek sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

schalke letos zase bude v lize špatný určitě ale maj budoucnost

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart!!!! gooool!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší hráč na hřišti

Reagovat
Arne

To zase ne... Hrál mizerně, ale z našeho týmu by se našlo pár adeptů, oproti nimž byl král. Nasral mě ale tím poleháváním, neměl jsem ho za simulanta.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas se rozkoukával. Ale ve druhé půli už si to tam vodil.

Reagovat
JozkokozleJ

Vodil? Ved to furt hral z prvej...

Reagovat
smazaný uživatel

slovák

Reagovat
JozkokozleJ

Na to snad ani nema cenu reagovat!

Tak vodil, ci nevodil?

Reagovat
smazaný uživatel

říkám ti že ve slovenštině to slovo znamená něco úplně jinýho

Reagovat
JozkokozleJ

Podla mna neznamena.

Mozno sa ale mylim a zijem roky v blude.

Reagovat
miky10

On to ale chápe

Reagovat
JozkokozleJ

K jadru, vykon Pekharta nic extra, miestami bol strateny (na druhu stranu, kto v tom zapase nie?), druhy polcas ale makal, prikladne bojoval (stval tam Franza) a vzhladom na to, ze dal jediny gol zapasu, moze byt so svojou premierou spokojny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vodil nevodil, vodit by si to měli jiní, útočník je od toho aby dával góly.

Reagovat
JozkokozleJ

A kde tvrdim opak?

Reagovat
smazaný uživatel

jako slovák nechápeš slovo "vodil"....

Reagovat
JozkokozleJ

Vysvetli, prosim.

To slovo vnimam tak, ze mal loptu na nohe a protihraci sa mu ju bezuspesne snazili vziat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vodí si třeba Messi

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, taky vyznam tomu slovu prikladam ja a tak som si myslel, ze si to slovo vykladaju aj Cesi.

Reagovat
miky10

Však máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

však jo, af je starej známej provokáter, dřív sem chodil pod přezdívkou Týpek.

Reagovat
miky10

Ne, to ty, tak zas vypadni

Reagovat
JozkokozleJ

Tak som ho zrejme uspokojil.

Reagovat
Arne

Na toho debila kašli, nemá to smysl...

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

lepší mít tam jednoho co bude hrát krásně a remizovat 0:0?

Reagovat
miky10

Reagovat
exot12

Nehral len prre to ze Mak je zraneny?

Reagovat
jv

Nn, Mak by hrál na křídle a nebýt zranění, tak byl v základu, přípravu měl dobrou...

Reagovat
smazaný uživatel

100 pre BVB

Reagovat
smazaný uživatel

PEKHART

Reagovat
Kiwi-21

Je dobře že i český mladý utočník se střelecky prosadil to mu jen pomuže a vykony se budou zlepšovat,náš fotbal to potřebuje.

A pokud bude hrát hrozně jak někteří pišou (zápas jsem neviděl) tak si myslím že je to uplně fuk pokud dá 10-15 golu za sezonu,což je hlavní věc od které tam je

Reagovat
miky10

Hezky Pegas, jen tak dál (gólově)

Reagovat
smazaný uživatel

souhrn druheli ligy ceske bude taky ? nebo to nebyva?

Reagovat
miky10

nebude

Reagovat
JozkokozleJ

Ani nechcem vidiet, co s tou obranou Herthy spravi kvalitnejsi mansaft... no obrane som prilis neveril ani pred sezonou. Viac preto sklamala utocna faza, tym, ze bola uplne bezzuba. Nedavno som cital, ze Ebert chce vykonmi presvedcit Lowa k nominacii... pritom nedal dnes snad jedinu dobru prihravku...

Nechcem tu prilis kritizovat, to vie kazdy, ale... sklamanie.

Buduce kolo HSV - Hertha. To som zvedavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba se to s Hubníkem zvedne

Reagovat
JozkokozleJ

Snad. A Franz napravo, lebo toho Lella nemozem uz ani vidiet.

Reagovat
Arne

Lell katastrofální, ten byl dneska na pár facek... Hubník po dnešku asi má základ jistej, protože on je tím, kdo trochu umí rozehrát míč, což Mijatović ani náhodou a Franz v tom taky moc nevyniká. Jinak ofenziva až trapná, ale nám bude vyhovovat víc, když můžeme bejt zatažený a brejkovat - čiže za tejden očekávám rapidní zlepšení a aspoň bod, jinak to bude dost smrdět.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart výkon sice nic moc, ale gól je gól

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé je, že se tu radují za Pekhartův gól příznivci Sparty, kde byl sotva půl roku. Bych spíš čekal jablonečáky anebo slávisty.

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo se tady radují fanoušci Českého fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

radoval ses například za góly Klapky, když hrál v Kazachstánu? Když už jsi ten fanoušek Českého fotbalu..

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli by byl Klapka velký příšlib do budoucna velkého fotbalu a kazachstánská liga by byla jedna z nejlepších v Evropě, tak bych se z nich taky radoval

Reagovat
smazaný uživatel

když fanoušek Českého fotbalu, tak se vším všudy a nerozdělovat na ty lepší a horší ligy, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak kdybych o nich věděl, tak by mě to určitě zahřálo u srdce, stejně jako Melichárek s Malmö, ale to bych musel vědět o všech těchto hráčích mimo ČR a že jich není málo

Reagovat
smazaný uživatel

kdybys jen nekecal či nesnažil se toto okecat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi teda vyjmenuj všechny České hráče mimo GL? O většině z nich se dozvím jen když o nich napíšou noviny a jestli jsou někde úspěšní, tak mi to dělá radost, ale je jasný že když dá Pekhart gól v Bundeslize je něco jiného, něž když dá Klapka gól v Kazachstánu, a že mi to udělá větší radost nepopírám

Reagovat
smazaný uživatel

effff...., gól jako gól anebo je v tom nějaký rozdíl? Třeba že za gól v BL dostaneš 5 bludišťáků a za gól v Kazachstánu 2 bludišťáky... Nebuď trapnej, po dnešku opravdu nemám náladu se s tebou hádat. Howgh.

Reagovat
Kiwi-21

To myslíš vážně že gol jako gol ?

Fajn tak mi chceš říct že jak dal Baroš 4.Goly San Marinu tak by si z něch mněl uplně tu samou radost jako kdyby je dal Španělsku ?

Z toho co píšeš tak asi ano,ale to je teda pěkně na hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak gól do sítě Španělska je za dva a gól do sítě SM je za jeden dle vaši logiky. Ok, fajn. Víc netřeba dodávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, když vezmu příklad třeba z hokeje, tak jak Jágr, tak Chlubna dali za sezonu 140 bodů, co na tom že Chlubna hraje nějakou krajskou ligu Tyrolska podle tvojí logiky jsou to oba stejně dobří hokejisté... tohle mi připomíná jednu věc z Jistě pane premiére: Moje kočka má čtyři nohy, můj pes má také čtyři nohy, to znamená že moje kočka je pes

Reagovat
smazaný uživatel

teď už sme došli do totálního absurdistánů. Zakončil bych to slovy, čím to vše vzniklo, že když už "slavíš" gól Pekharta a obhajuješ to slovy, že fandíš Českému fotbalu, tak přej i ostatním anebo tohle vůbec nepiš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já někde napsal že nepřeju góly i ostatním? Pro Českou repre je určitě důležitější když se budou trefovat mladíci v nejlepších ligách Evropy, než když se Klapka trefí v Kazachstánu, což mu sice přeju, ale pro Českou repre to moc znemenat nebude... nikde jsem nenapsal, že bych našim hráčům v zahraničí nepřál úspěch...

Reagovat
Kiwi-21

přesně

Asi takhle takový v nějaké řiti mně nezajimá ale když už slyším že se tam někdo trefil řeknu si že je to fajn,ale radost mám z golu z prestižních soutěží a ještě větší do sití třeba,Bayernu,AC,Inter,MU,Real,Barcelona a tomu by se nevyrovnal ani Hatrick někde v Albanské,Andorské a nebo Kazachšské lize které by dal i hráč z Divize

Reagovat
Kiwi-21

Tak ty jsi opravdu divnej kde však nechceš říct že je setjně těžké dát gol SM/Kazach. jako ŠPAN/BL ? Pokud by Pekhart,Kozák a jiní naši hráči hrávaly v Kazachstánu a makaly stejně jak tam kde jsou ted,tak tam dají 30-40 bez problému.

A dávat na stejnou uroven gol v Poloamaterské Kazachstánské lize jako v TOP 5 soutěží mi přijde opravdu na hlavu

Víc netřeba komentovat věřím že z tímhle nazorem tu bude se mnou souhlasit drtivá většina

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, tys to nepochopil. Ale jak už jsem psal, dnes opravdu nemám náladu se hádat a řešit "velikost" vstřelené branky. Takže adios muchachos.

Reagovat
Kiwi-21

taky se hádat a máš pravdu ta tvá logika se pochpit nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když se prosadí někde v Kazachstánu, tak to českej fotbal neposune určitě dál. Naše reprezentace potřbeuje naděje a ty hledat v Kazachstánský lize určitě nebude

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
miky10

Ale fanoušek českého fotbalu by se měl radovat z úspěchu všech hráčů, kteří tu hráli

Reagovat
smazaný uživatel

Já furt doufám, že v tý přestupový částce jsou ještě nějaký bonus za další prodej/zápasy nebo góly, protože mi příjde, že jsme ho prodali zbytečně pod cenou... Už i na bwinu byl na něj nejmenší kurz jako na střelce a prodat takovýho hráče za 50 milionů je hrozně málo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře začal vcelku nováček FC Augsburg. Remízka na úvod není zase tak špatná. VfB Stuttgart pro změnu smetou Schalke 04 jako by se nechumelilo, stejně tak perfektně zabodoval Wolfsburg. Werder taky dobrý, ale Hertha BSC bohužel nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Smetou?

Reagovat
miky10

Světe div se, ono 3:0 odpovídá slovu "smetou"

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak. Anebo ještě "rozdíl třídy".

Reagovat
miky10

Však já to vím, vysvětluju to frankiemu

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš estli viděl ten zápas oni Vfb Schalke ani tak nesmetli,ale prostě proměnili šance,které měli cože Schalke nezvládno,proto vyhráli,ale že by je úplně smetli to vážně ne. To je jedno zbytečně slovíčkařím..

Reagovat
smazaný uživatel

ale historie se nebude ptát, kdo by lepší a jakým způsobem kdo prohrál či vyhrál. Až se někdo podívá na výsledky tohoto kola za 8 let třeba, tak uvidí výsledek 3:0 a řekne si "dali jim dardu" či "je smetli" atd...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. To máš pravdu.

Reagovat
miky10

Já ho neviděl, ale neviděl ho třeba ani bary, pak je podle výsledku slovo "smetou" naprosto odpovídající

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by mohl třeba napsat sice sem zápas neviděl,ale podle výsledku nebo tak.

Reagovat
miky10

A proč by to psal?

Reagovat
smazaný uživatel

téma o ničem, ale pokud se mám teda vyjádřit, tak VfB Schalke smetlo :)) Jo a viděl sem to

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl a nějaký mega šance Schalke nemělo... Hru oživil až Morávek, kterej měl pár nebezpečných hlav. Snad bude hrát příště základ, byl podle mě nejlepší hráč Schalke s Drexlerem

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, Morávek hru fakt oživil, věřím mu do základu..

Reagovat
smazaný uživatel

a byls někdy ve Stuttgartu?

Reagovat
smazaný uživatel

v poslednim domacim kole proti Hannoveru napr..

Reagovat
smazaný uživatel

a byls i v okolí? Je tam furt ta řecká restaurace, co tam obsluhujou turci? A jak se ti líbí město?

Reagovat
smazaný uživatel

o tehle recke restauraci nevim.. Jinak na mestu je hodne videt, ze bylo zniceny valkou a moc se neobnovovalo.. takze ma vlastne i jakysi svoje kouzlo.. je docela fajn, ze je tam spousta zelene a to mesto hodne roztahany..a vyjet si na Fernsehturm nad Stuttgart je super zazitek :) do toho zrovna tenhle vikend byl celej super, byl jakysi film festival na zameckym namesti, 125let automobilismu v Nemecku, takze jizdy veteranu, spousta lidi a parba v centru.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

no, já zažil toto město na pár hodin, co si pamatuju, tak jsme jeli furt vedle řeky, která byla špinavá, všude okolo fabriky. Centrum bylo celkem fajn, hlavně dominanta toho historického nádru. v centru města. A pak je super spojení jejich metrem přímo ke stadionu. Na druhou stranu pak ty jejich wursty, co prodávají, to je hnus a jejich točené pivo taky. Ale to už není nic neobvyklého, ani v Drážďanech nemají nějak extra dobré pivo. Jo a ještě za zmínku stojí ta jejich extra dlouhá pěší třída v centru Stuttgartu, kde mají samé obchody a pak dojdeš k nějakému divadlu či muzeu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ta dlouha trida je fajn.. hlavne o vikendu vecer ty bocni ulicky, ktery sou plny restauraci a kavaren narvany lidma :) wursty byly luxusni ve meste, v ramci vsech tech akci, ktery ten vikend byly.. a mesto spinavy, to sem nevnimal, holt za cas, po postupu Drážďan budes muset zajet na vikend, aby sis zpravil oko

Reagovat
smazaný uživatel

tam bydlíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne, to ne

Reagovat
smazaný uživatel

a co stadion, už je v richtiku?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, konecne se po dvou letech nehralo na stavenisti :)

Reagovat
Arne

Jedeš 26. do toho Berlína?

Reagovat
smazaný uživatel

protoze to dali na patek, tak to nejspis nezvladnu..

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund super

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se bude Pekhartovy darit i nadale

Reagovat
božský John

Pekáč

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Peky Škoda že jsi ztratil půl rok ve Spartě. Každopádně jsi zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on se ani v tý Spartě neztratil, akorát na něm Chovanec nestavěl. Vždycky když hrál, tak to bylo dobrý. Dal na jaře snad o gól míň než ten Pospěch ze Slávie, ze kterého tu Slávisti před začátkem ligy dělali nejlepšího útočníka světa

Reagovat
miky10

Přesně tak, dostával minimum šancí, ale když hrál, tak dával góly

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sám toho "litoval", že mohl zůstat v Jablonci a vyhrát krále střelců. Každopádně o jeho výkonech vím, 9/7 za jaro je pěkný výkon, ačkoliv měl na víc. Do Sparty šel kvůli tomu, aby hrál proti Liverpoolu a blýskl se v pohárové Evropě. Nakonec ale nenastoupil, proč? Protože Chovanec. Ten člověk je neskutečný vřed. Bez něho by Spartě bylo lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

*Pardon, koukám teď, že má 11/7 a ne 9/7. Aspoň podle statistik tady na EF.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo ten nejlepší střelec mu utekl o jedinou branku a před posledním kolem měli s Lafatou stejně myslím. Chovanec je strašnej no, ale co naděláš... Možná nehrál proto, že se dohodl ten jeho přestup a tak se Sparta cítila uraženě nebo něco takovýho, já fakt nevim, co za tim bylo a proti Lpoolu myslim hrál, ale jen pár minut

Reagovat
Kiwi-21

Zdá se mi že jich bylo 7

Reagovat
smazaný uživatel

Těch minut? Možný to je... Já vím, že naskočil na konec, ani nevím jestli to bylo v Praze nebo na Anfield Road

Reagovat
Kiwi-21

jj minut a zdá se mi že to bylo v odvetě ale jistý si tím nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Možný to je, tak zase zahrát si na Anfieldu není špatný zážitek, ale on si klidně v budoucnu může zahrát na všech velkých stadionech, když na sobě bude dál makat,hrát hnusně a jenom dávat góly

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Lukaku definitivně Chelsea...Výborně,teď se musíme zbavit Anelky..

Reagovat
smazaný uživatel

OFICIÁLNĚ: Romelu Lukaku hráčem Chelsea !! anelka do pice a bude to OK

Reagovat
smazaný uživatel

Vyfič s tím pryč

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápeš souvislost BL a tohoto příspěvku?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná Lukaku někomu s velkou fantazií může vzdáleně připomínat Cacau, jinak mě nic nenapadá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
miky10

OT: Česká basketbalová šestnáctka je pár minut od finále ME, vedeme nad Francií 61:42

Reagovat
Error

Sice se nedívám, ale z předzápasového studia jsem zaslechl, že Francouzi už jsou o level výš, takže asi mega úspěch, co?

Reagovat
miky10

Byli favoriti, ale my máme Martina Peterku (už asi 35 bodů) a hrajem životní basket

Reagovat
Error

Paráda Teď jenom, aby na sobě makali dál a za pár roků udělali na velkém turnaji úspěch třeba i s dospělou repre. Ujme se jich Veselý a skvělý tým je na světě

Reagovat
miky10

Vyhráli jsme Jojo, mladáky máme konečně dobrý, k Veselýmu bych přiřadil ještě Satoranskýho, ten bude v draftu NBA příští rok a měl by být taky vysoko

Reagovat
Error

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem to zapl a to je vtipný, oni běžej sami na koš a jak jsou malý, tak tam nedoskočej a stejně musej házet

Reagovat
miky10

Někteří frajeři maj přes dva metry, ty "malej"

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty kameramani asi 2,5...

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Na Dynamo jsem chtěl někdy vyrazit... Nechystáš se na nějakej atraktivní zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

no, nejspíš až v říjnu, v září kvůli práci na to nebudu mít moc čas

Reagovat
Arne

Zrovna dneska jsem koukal na ten pátek a v půl devátý jede zpátky bus, ti Maďaři, se kterýma už jsem párkrát jel... Auto jsem ani neřešil, to se mi nechce jet takhle pozdě tři hodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

a od kolika hrajou? Končím v práci ve 14:30, dřív mě určitě nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

hm, rychlík ve 14:19. Kdybych si napracoval tu půlhodinu. Ale zas to bude dražší. A bus jede v devět a tady budem tak kolem půlnoci, ne?

Reagovat
stas87

zaujimavy prispevok k tomu

Reagovat
smazaný uživatel

koukni na FB, něco sem ti tam nechal na "zdi"

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart nejlepší útočník BL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiwi-21

Kéž by český Fotbal by to potřeboval,

Ale mezi českýma vidím několik lepších

Reagovat
JozkokozleJ

To Fenin mal lepsi vstup do BL

Reagovat
Kiwi-21

tak ten jeho start byl naprosto vyjimečný za něj by se nemuseli stydět ani nej hráči na světě

3.goly na schalke (možná se pletu a byly 4) a další zápas opět gol na domacím hřišti už ani nevím z kým

Reagovat
ACSMan

jojo bylo to proti herthě

Reagovat
Radar

z kým ?

Reagovat
smazaný uživatel

ono i š.góly stojí za to. Blbec no :)

Reagovat
smazaný uživatel

"ono i 3.goly"

Reagovat
smazaný uživatel

nebyly ty tři goly proti Hertě?

Reagovat
smazaný uživatel

konečně správné pořadí, vloni byla celá naruby a vzhůru nohama

Reagovat
smazaný uživatel

Zapnul jsem Mainz na druhou půli a to byla výborná podívaná. Nahoru dolů, spousta šancí. Mainz mě teda dost překvapil. Čekal jsem, že to nebude takové jako loni.

Reagovat
JozkokozleJ

Mainz - Leverkusen, dalsi vyborny zapas. Hlavne teda nadseny vykon domacich. Allagui odohral paradny zapas a tiez ma prekvapil na lavom bekovi Caligiuri.

Jak bolo predpovedane, obrana Bayeru slabota - velmi priepustna. Najlepsie to dokumentoval uplne na konci Reinartz, ked zo sameho zufalstva chcel zo zadu skopnut unikajuceho Ivanschitza, no ani to sa mu nepodarilo.

Reagovat
Virtuos

Bayer môže v tejto sezónne zažiť pre padák

Reagovat
smazaný uživatel

Toprak si ještě nezvykl

Reagovat
jv

Tak to, co se předpokládalo se potvrdilo... Leverkusen pokud nepřivede ještě jednoho stopera a na pravý straně nepřestane stavět Schwaaba, tak nemůže myslet na boj o titul a i v LM bude mít obrovský problémy, dneska to od nich bylo obrovský zklamání, který Giefer jenom korunoval. Po vyřazení z poháru je to pro Bayer další varování, Dutt má o čem přemýšlet...

Reagovat
smazaný uživatel

tak - teď by si měl Neuer sednout a trenér letět ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to byl Kraft, tak už by si nezahrál (i když mi přišlo, že to byla chyba hlavně Boatenga)

Reagovat
smazaný uživatel

ale podle toho jak rychle byl Neuer u de Camarga bych řekl, že si zařval (ikdyž to mohlo být blbě střižený ta opakovačka)

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné, každopádně ho měl aspoň zablokovat tělem

Reagovat
smazaný uživatel

To byla si myslim chyba jinak bezvadfně hrajícího Boatenga. Neměl vůbec nechat ten míč doskočit a hrát ho z první klidně do autu...

Reagovat
JozkokozleJ

Pravdou, je ze podobnymi az prilis riskantnymi vybehmi si ide Neuer chybam naproti.

To ter Stegen operoval v sestnastke dnes neuveritelne skvele. Jak stary mazak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Neuer v tom taky neni nevinně, ale primárně to podělal Boateng, kterej běžel vklidu vedle míče nechal ho dopadnout překvapil ho odskok pak se do toho nejspíš vrhnul ještě Neuer..

Reagovat
jv

Jj, ter Stegen byl dneska parádní.

Reagovat
JozkokozleJ

Mna dnesny zapas Bayern - Gladbach len utvrdil v tom, aky uzasny mansaft je FC Barcelona!

Reagovat
smazaný uživatel

A v čem?

Reagovat
JozkokozleJ

Bayern bol dnes cely zapas nuteny hrat do plnych, do sformovaneho obranneho valu, tak ako kazdy zapas Barcelona. Je to strasne tazke, no Barcelona si svojim genialnym futbalom s tym dokaze poradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si taky druhej poločas poradil.. A jinak když hrála Barca v přípravě proti Bayernu tak jsem se v životě u fotbalu snad víc nenudil.. Max. Bayern tam vymyslel pár hezkých akcí a Barcelona snad jednu nebo dvě.. U Classic jsem usnul

Reagovat
JozkokozleJ

Ale neporadil. Ziadna prekvapiva kolmica, vzdy to hodia na lajnu a nasleduje center do vapna... ziaden prekvapivy prvok som tam dnes v hre Bayernu nevidel.

Nechcem tu ospevovat Barcu (sem to nepatri), ale lepsi a pohladnejsi futbal som este nevidel hrat nikoho... na classicach som nezaspal, ale fandil Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi co člověk to názor, mě jejich fotbal vyloženě uspává.. a soupeře taky (to je jejich největší síla)..

Reagovat
Woods

to je pohladny futbal? ved to je otras za sekundu 30 prihravok, sem tam niekto padne zadok a zacne rozhadzovat rukami.... a po hodine prihravania pride kolmica, pohladny futbal vyzera inak ako tato nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem jednoznačnou odpověď na úspěch BVB, místo toho je tu trapas. Co naplat, že měl Bayern neustále míč pod kontrolou? Co naplat, že Bayern za první poločas čtrnáctkrát nacentroval do vápna, když ve vápně stojí pouze jeden hráč v červeném? Co naplat, že má Bayern zálohu, které by se měl každý bát, když ta záloha neprojevuje zájem vytvořit nějakou gólovou situaci? První poločas byl neskutečný trapas. Gladbach sice absolutně na naší půli nenapadal, ale naši hráči pořád jen stáli...občas jsem si těchto věcí všímal...přestal jsem sledovat hráče, který drží balon a místo toho jsem se díval, kdo se nabízí...nenabízel se nikdo...absolutně jsem neviděl zájem seběhnout si, narazit si do trojúhelníku, nikdo neměl koule na souboj jeden na jednoho. Absolutní nezájem. Ribéry měl být na place mnohem mnohem dříve. Opět jsem zoufale volal po tom, aby dostal svou šanci Usami, který souboje jeden na jednoho umí, dovolí si a dokáže zrychlit hru. Byl to zkrátka zápas, kterému by slušela bezgólová remíza, ale nebyl by to Bayern, aby se nedopustil alespoň té jedné osudové chyby. Ale nakonec jsem za ten gól rád...ti frackové si msleli, že budou od začátku do konce režírovat, místo toho dostali zaslouženou facku a ti hráči se opět dostanou pod tlak. Říkal jsem to tu i před rokem...Bayern prostě musí být pod tlakem, jinak se na to ti hráči vy*erou. Přál jsem si, aby Bayern po dlouhé době zvládl začátek sezóny, místo toho budeme opět jenom dotahovat. Jestli měl být Bayern favoritem na titul, pak vězte, že favorit je na úplně druhé straně Německa. S takovým přístupem se mohou s titulem rozloučit rovnou. Lepšího soupeře na začátek si totiž ztěží mohli přát.

Reagovat
Arne

Nedělal bych z toho přehnaný závěry a nesouhlasím s tím, že Gladbach je ideální na rozjezd... V příštích dvou tejdench hrajete tuším ve Wolfsburgu a doma s HSV, to je šest bodů.

Reagovat
jv

Přesně. Ale u Vlků to taky jednoduchý nebude, Felix to tam dává dohromady, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsbur bude letos hodně těžkej oříšek... HSV by měli dát)

Reagovat
smazaný uživatel

S tim, že musíme bejt pod tlakem nebo se na to yvsertem jsi to maximálně vystihnul. První poločas, hromada času a tim pádem absolutní nezájem tvořit. Druhej poločas čas se krátí a tak se stupňoval tlak, vytvořili jsme si už pár hezkých šancí, ale pak přijde ta facka opět pokračujem v útoku, ale na konci už to byla taková agónie díky nedostatku času.. Přijde mi, že to neuvěřitelně flákáme a nejvíc mě štve, jak všechno řešíme zdánlivě jednoduše. Trochu pod tlakem a hned míč na stopery a nebo míč dopředu a pak se zastavit a čumět co vepředu udělat.. až ve druhym poločase sme začali kombinovat a necpali sjme všechno centrama do vápna..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych rád dodal, že nemá smysl řešit tady gólovou situaci Boatenga s Neuerem...problém je úplně jinde...problém spočíva v tom, že v tu chvíli už měl Bayern vest o tři branky. Gladbach holt začíná být prokletý...úplně jsem si vybavil zápas z minulého roku, u kterého jsem šílel úplně stejně...nic se nezlepšilo...pořád dolácíme na nezájem o hru...dokud totiž nedostaneme facku, tak nehrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

hezký je jaskmile přijde LM a hraje se o něco, tak to vypadá úplně jinak ty zápasy. Tam prohraješ a můžeš leťet. Tady má ale liga 34 zápasů a my na to až moc spolíháme si myslim.. Třeba posledních pět zápasů minulý sezony, nevim ejstli to bylo jonkerem nebo že nám teklo do bot nebo obojí, ale lepší fotbal jsme za tu sezonu nezahráli.. i u tý remizý s frankfurtem sem se nenudil..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, Bavoři.

Nicméně se pořád nemůžu zbavit dojmu, že Bayern dává soupeřům náskok před tím, než je stejně předžene.

Reagovat
Pipo123

Gladbach má nato aby bojoval o pohárovú európu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá. Zahráli ješět tragištějš nebo Bayern.. nebo spíš nic nepředvedli..

Reagovat
jv

To by se muselo sejít několik okolností najednou, ale spíš to vidím na klidnej střed...

Reagovat
Tomanatura

Tak Gladbach mi to rozjel výborně, jdou správnou cestou, což jsem psal už předtím. Moc jim fandím, mohla by z toho být první 8-10.

Dortmund nikoho nemohl překvapit. Tým zažil ještě těžší přípravu než loni a v dnešním fotbale je ten, kdo má natrénováno, králem. Neuvěřitelné, jak ti hráči jdou za Kloppem. Dal všem plán, co mají dělat o dovolené a každý fotbalista mu měl po absolvovaném cvičení naspat zprávu. Někteří dělali i víc, než měli! O dovolené!

překvapil mě Rosenberg. Snad bude i nadále ukazovat, jak obrovskou chybu udělal Allofs loni s Arnautovicem.

A neodpustím si jedno - a sice Boatenga Dle mého nejpřeceňovanější fotbalista Německa.

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng hrál skvěle zatim oba dva zápasy co nastoupil ;).. tady někdo asi koukal jen na výsledky, výkonem Gladbach neměl ani na BL..

Reagovat
Arne

To jste asi hráli opravdu špatně, když Gladbach nemusel předvést bundesligový výkon a stejně v AA vyhrál... Já to neviděl, ale nebylo to spíš tak, že hráli prostě to, co potřebovali a na remízu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli jsme opravdu špatně i když jsem to trochu přehnal. A nebylo to výbornou defensivou Gladbachu, protože jsme si jí v druhym poločasu poměrěn rozebrali, ale nedokázali zakončit a pak tam byly někde dva vymyšlený offsajdy..

Reagovat
JozkokozleJ

No ja by som nesuhlasil.

Nemyslim, ze Bayern v druhom polcase rozobral obranu Gladbachu. Oproti prvemu polcasu to bolo o dost lepsie, ale rozobrana obrana vyzera inak. Ako som pisal vyssie, hodit to do strany, nasledne center, to je dost malo. Ocakaval som ovela viac.

Ale zasluhu na tom ako vyzeral zapas ma Gladbach a jeho obrana. Branili vyborne v dvojbloku pred sestnaskou, Bayern tam vobec nemal ziaden priestor, i z toho dovodu to davali stale do lajny, kde vsak Gladbach zdvojoval... ako tak to tam rozprudil az Ribeiry.

Co sa utocnej fazy - tak to chce od stredu lepsie vykony hlavne od Schweinstigra a Kroosa.

Reagovat
smazaný uživatel

No Gladbach dost bránil...a to tak, že Robbena zkušeně ztrojovali, což není nějak výjimečný úkaz a jinak taky měli před vápnem hradbu no. Zkrátka to nešlo prorazit. Přesto by si s tím měli poradit...říkám škoda, že tam nebyl dříve Ribéry...trochu by to oživil. Nebyl tam nikdo s trochou potřebné drzosti. Ale kromě vynikající obrany je třeba řicí, že to vypadalo tak, že snad ani Gladbach nesnil o tom, že by si snad dovolili pokusit se o gól. Bayern zkrátka vždycky potrestá sám sebe za svou impotenci a tak si gol dali prakticky sami.

Reagovat
smazaný uživatel

No bylo to hlavně vidět, když ten gól dali, tak se prakticky lavičak vrhnula na trávník jako by slavili titul . paradox, že když sme imptotentní tak nic a pak když to konečně nějak vypadá a hrajem slušně, tak si to poděláme.. Mario měl smůlu chudák.. u něj jakmile je smůla + jeho dřevěnost, tak nemá šanci dát gól..

Reagovat
jv

Favreho taktika se zase jednou vyplatila, nic víc k tomu nelze dodat... Jinak Gladbach měl i štěstí, ale pod Favrem můžou jít jenom nahoru, hlavně obrana v čele s ter Stegenem je na BL špička, uvidíme jak si povedou dál, ale klidnej střed by je neměl minout...

Reagovat
Arne

Jj, asi tak... Ta obrana mi přijde taková kompaktní, je až neuvěřitelný, co s ní Favre udělal. Sice defenziva Gladbachu šla nahoru už pod Frontzeckem zpočátku jara (hlavně díky Stranzlovi), ale stejně, ta zásluha je tam obrovská. Jen mě trochu zarazilo, že Wendt sedí, toho jsem očekával jasně v základu, akorát je teda problém s tím, že je Daems kapitán.

Reagovat
JozkokozleJ

... navyse dnes ubranil (s pomocou spoluhracov) Robbena. Tiez mi ale pride skoda nechat sediet Wendta.

Reagovat
Arne

Přesně... No uvidíme, ne že by Favre nevěděl, co dělá, ale takovou kvalitu je škoda nechat na lavičce... A na druhý straně má kromě Jantschkeho ještě Zimmermanna z Karlsruhe, to ohromná dvojice talentů.

Reagovat
jv

Jj a to je tam ještě Rupp, Otsu a Leckie, kteří by taky měli časem dostávat šanci, takže talentu tam je dostatek a ve spojení s Dantem, Stranzlem, Reusem, Arangem, de Camargem a Hankem to dává dohromady zajímavej mix, Hříbata by mohla mít před sebou zajímavou budoucnost...

Reagovat
jv

Jj, na tohle je Favre specialista. Jinak Wendt určitě šanci časem dostane, přecejen Daems už taky není nejmladší... Ale nechat ho sedět po tom úspěšným konci loňský sezóny by zase nešlo, takže se Favre rozhodl šalamounsky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Gladbach jsi zřejmě neviděl. Boatenga bych se ješte nedovoloval soudit. Jinak souhlas.

Reagovat
jv

Gladbach hrál hodně chytře, prostě to, co potřeboval... Favre vás zase jednou vyškolil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, taky si dobře postavili tyče a trochu tam podmáznuli rozhodčího, ale stačilo to..

Reagovat
jv

Tak to k tomu patří... Jinak tomu rozhodčímu bych nic nevyčítal, koukal jsem na sestřih a před Müllerem tam stáli v ofsajdu tři hráči, takže to bylo hodně nepřehledný.

Reagovat
smazaný uživatel

Stál tam jeden, Gómez a ten nepřekážel určitě ve výhledu.. za ty prachy co vydělávaj by se v nepřehledencjh situacích orientovat měli . Já si rozhodně nestěžuju, měli sjem v tu dobu už dávno bejt ve vedení, ale myslim si, že než aby Gladbach zahrál skvěle, tak jsme my hráli hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

Gómez ale šel po míči, takže se to pískat dalo

Reagovat
Arne

Ten byl správně odpískanej. Nepochopil jsem ale toho floutka z Hannoveru a jeho argumentaci, že se Schlaudraffa zeptal, jestli potřebuje zeď.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

vážně zbytečná otázka

Reagovat
Arne

No jo, jenže až se uzdraví Pizzaro, tak asi půjde Rosi zpátky na lavičku a Marin jako second striker... Ta jejich sestava se mu ale dost zamlouvala, jen Wesley místo Hunta a zdravýho Ekiciho by to chtělo.

S chválou na obě Borussie nejde nesouhlasit, akorát s tím Boatengem bych vyčkal... Já bych místo něj taky přivedl někoho zkušenějšího a kvalitnějšího, ale co jsem ho viděl v poháru a nějaký přípravě, tak mě docela ohromil. Přišel mi jako takovej Lúcio, i s tím vyvážením balonů a občasným chováním jako pomatenec.

Reagovat
jv

Jj, ale Rosenberg ukázal, že je to přinejmenším spolehlivá náhrada za Pizzara, případně můžou hrát spolu...

Reagovat
JozkokozleJ

Z par akcii vyzeralo, ze hru Werderu Wesley ozivil. A tiez jeho akcia a center pri druhom gole - prvotriedne.

Reagovat
Arne

Spíš asi "jen" ta náhrada za Pizu, kterej by měl bejt brzo fit a navíc Brémy hrají už jen jednu soutěž, takže bych to neviděl tak, že si i Rosi dost zahraje... Podle mě spolu toho moc neodehrají, staženější útočník bude Marin stejně jako v předminulý sezóně.

K Wesleymu - já jsem si ho právě taky ze sestřihu všiml, že tam měl dobrý akce... Pevný střed ve složení Fritz - Bargfrede - Wesley nemá chybu, ten Hunt mi tam vůbec nesedí, ale včera jsem z odpoledních zápasů neviděl ani tenhle.

Reagovat
stas87

tak,povedzme mi si na rovinu ze marin nie je ten marin z gladbachu,ja uz moc neverim ze znovu nastartuje karieru,trosku mi pripomina fenina,ten mal zaciatok tiez skvely...wesley zahral az necakane dobre,ekici to po vystriedani tiez velmi ozivil

Reagovat
Arne

Tak měl horší sezónu stejně jako Werder, ale určitě bych ho nezatracoval... On přes léto dost makal s fitness trenérem a víc trénoval střelbu, tahle sezóna mu vyjde líp. Je fakt, že se bude muset hodně snažit, aby se vrátil zpět do reprezentace, ale docela mu věřím. Kvality furt má hodně nadstandardní a fotbal hrát nezapomněl.

Jinak když jsem nakousl tu repre, tak nechápu, co tam dělá Badstuber... Ten by si tu nominaci měl zasloužit, místo něj mohl jít třeba Wollscheid.

Reagovat
jv

To je fakt, navíc mu v létě končí smlouva, takže to asi taky sehraje svou roli... Ale to bych tam potom asi dával spíš Wagnera, kterej má potenciál, což loni potvrdil... Jinak vůbec špatně se nejevil ten mladej Thy, to by mohl být velkej příslib, spolu s Marinem jim to šlo.

Jinak Wesley byl dobrej, plus ten centr na gól, ale zase i Hunt nezklamal, konečně má zase Schaaf po delší době na výběr...

Reagovat
stas87

to s tym kloppom..nepridaval si nahodou viac lewa?

Reagovat
jv

Začal dobře, ale stejně bude po uzdravení Lucase sedět, jinak to nejde... Na šanci bude muset poctivě čekat, ale i tak si pořád zahraje dost.

Reagovat
Tomanatura

pro všechny:

Ne, neviděl jsem ten zápas Gladbachu s Bayernem. A nesoudím podle výkonu, soudím podle toho, jakou měl Gladbach předsezónní přípravu a s jakýma cílema vstupuje do ligy. Fakt, že na Bayernu vyhráli, jen ukazuje, že ví, co dělají. Mimochodem, Udo Lattek říkal, že Borussia na Bayernu může vyrhát, v tomto názoru jsem se utvrdil hlavně díky němu.

S Boatengem se teda přihlásím za 10 zápasů, pokud je zvládne odehrát.

Rosenberg si zahraje hodně, Claudio v sezoně zvládne tak 20 matců.

A nevím, jestli si i Lewa přidával víc. Jmenovitě vím jen o Velkém Kříži, dál už ne. Ale je to naprosto chválihodné a v Německu unikátní, že nějaký tým takto pracuje. Klopp by mohl být další Ferguson, mají stejný styl trénování.

Reagovat
jv

Nezbývá, než souhlasit. Jinak Kevin si přidával cíleně, protože tušil možnou hrozbu po příchodu Perišiče, kterýmu jsem i já osobně věřil o trochu víc, ale uvidíme jak se ukáže, až dostane pořádnou šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

milujem bundesligu, najzaujimavejšia liga ,dnes obydva zapasy neuveriteľne vysledky

Reagovat
Godwinson

Ter Stegen skvostný výkon.

Co jsem koukal, Leverkusen, obrovští smolaři :(

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

měli jste šály?

Reagovat
smazaný uživatel

btw, ten nick UnionCheb, to je tvá záležitost?

Reagovat
Kepy_FCB

Neměli, nikdo neměl zájem se tam s někým družit takže jsme to zavrhli. Nick je kámoše.

Jinak mírné zklamání, fandil jenom kotel, po druhém gólu se houfně odcházelo, repertoár chorálů slabý. A celkově mi ty lidi tam připadali takový ošuntělí, přiožralí , nezdraví, prostě jak někde v bývalém SSSR asi jak tam těžili ten Wismut... Děsná díra. Vracet se tam nebudem.

Hosté tam byli posilněni o fans Herthy (o družbě jsem nevěděl) a působili mnohem lepším dojmem i když dosti mladá sestava.

Reagovat
Arne

Kolik tam tak bylo našich?

Reagovat
Kepy_FCB

Z blízka jsme viděli jen bus kde mohla být asi necelá 50ka, vezli je na nádr a většina dresy a šály Herthy.

Reagovat
Arne

Tak to není nějak moc na to, že je to celkem blízko... Díky za info.

Reagovat
Arne

300. für Hertha BSC!

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
JozkokozleJ

... und für besser Hertha

... a nech Lella unesu mimozemstania

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal s Bayernem já to říkal,že to bude těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný rozjezd Bundesligy, výhra Borussie a prohra Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

snad potiahne bayern snuru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele