Bundesliga - preview 1. kola

05.08.2011, 08:29, aktualizováno 07.08.2011, 09:43
Previews
Bayern dnes začíná velkou ofenzivu, jejímž cílem je znovuzískání titulu, který loni ukořistil Dortmund. Mnichovský velkoklub na úvod sezony přivítá Mönchengladbach. Bez šancí na titul není ani Leverkusen, který začíná v Mainzu.
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Leverkusen s novým trenérem Robinem Duttem začíná sezónu utkáním v Mainzu, kde se v nové Coface Areně střetne s domácím FSV. Oba celky se chtějí prezentovat rychlou kombinační hrou a máme se tak určitě na co těšit.

Mainz obsadil v minulém ročníku výbornou pátou příčku, čímž si tak zajistil účast v předkole Evropské ligy. Prvotní nadšení ale rázem vystřídalo hodně kruté vystřízlivění, kdy se svěřenci Thomase Tuchela s evropskou soutěží loučí již ve třetím předkole. Nad síly Mainzu byl rumunský Gaz Metan Medias, který sice v obou zápasech bundesligový celek přehrál, ale po shodných výsledcích 1:1 vypadl na penalty a pro letošek se tak s evropskými poháry loučí.

"Vyřazení z Evropské ligy je pro nás zklamáním. Nezbývá nám, než pogratulovat soupeři, kterého jsme sice v obou utkáních přehráli, ale o spravedlnosti nebo nespravedlnosti jeho postupu nemá cenu diskutovat, když jsme nedokázali svou převahu zužitkovat," zhodnotil brzký konec v pohárové Evropě Tuchel. "Nepotřebujeme soucit, protože se nemáme vůbec za co stydět," doplnil sportovní ředitel Christian Heidel.

Mainz se tak nyní bude muset rychle přeorientovat z Evropské ligy opět na Bundesligu, kde ho čeká těžký duel s ambiciózním Leverkusenem. "Musíme jít přes naše hranice, stojí proti nám totiž jeden ze tří nejsilnějších týmů v lize. Ale pokud se budeme držet stylu, jakým jsme se v domácím prostředí prezentovali v minulé sezóně, tak žádný z klubů nebude jezdit do Mainzu rád," řekl domácí stratég. "Za tým mohu slíbit, že budeme chtít vyhrát," dodal Tuchel, kterému chybí trojice Heller, Gopko a Szalai.

Leverkusen má za sebou mimořádně úspěšnou sezónu, ambiciózní celek dokázal jako jediný až do konce sezóny pronásledovat vedoucí Borussii Dortmund a konečným druhým místem si zároveň vybojoval přímý postup do Ligy mistrů, kam se Werkself vracejí po dlouhých šesti letech. V té už ale nepovede farmaceutický celek zkušený Jupp Heynckes, který kývl na nabídku konkurenčního Bayernu a nahradí ho Robin Dutt, jenž má za sebou úspěšné angažmá ve Freiburgu.

Bayer jde do letošní sezóny rovněž s novým hlavním sponzorem, kterým se stala americká společnost zabývající se solárními systémy SunPower Corp., která s tradičním celkem podepsala smlouvu na tři roky. "Německý trh pro nás má obrovský význam. V Německu vidíme velký růstový potenciál SunPower a v Bayeru Leverkusen jsme našli toho správného partnera, což je pro nás velmi důležité," uvedl generální ředitel společnosti SunPower Reinhard Lamke.

"Očekávám, že v Mainzu vkročíme do letošní sezóny tou správnou nohou," vyřkl své předsevzetí Dutt. "Mainz je vždy velmi nepříjemný soupeř, věřím však že uspějeme a diváky pobavíme pohledným fotbalem. Máme jednoduchý cíl a tím je získat tři body," dodal hostující lodivod, který se zároveň rozhodl po ostudném vypadnutí z DFB-Pokalu s Dynamem Dráždany udělat změnu na brankářském postu. "Fabian Giefer bude v neděli chytat. Rozhodli jsme se tak ještě před utkáním DFB-Pokalu," zakončil Dutt. Bayer postrádá trojici zraněných - Adlera, Oczipku a Barnettu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Svensson, Noveski, Pospěch - Polanski, Soto - Risse, Ivanschitz, Stieber - Ujah
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Giefer - Balitsch, Toprak, Reinartz, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Schürrle - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Pro Bayern začíná sezóna, ve které se má nejslavnější bundesligový klub vrátit na vrchol, ze kterého bude chtít po jednoletém kralování sesadit Borussii Dortmund. Jak ale napověděla páteční předehrávka, půjde opět o souboj na ostří nože, takže se můžeme těšit na zajímavé souboje.

Bavorský velkoklub vstupující do minulé sezóny jako obhájce titulu svou úlohu nezvládl, celou dobu se díval na záda celkům před sebou a nakonec měl ještě velké starosti, aby si vůbec zajistil alespoň kvalifikaci do milionářské Ligy mistrů, která je pro klub takového formátu, jakým je Bayern Mnichov nutností. V Mnichově tak nyní všichni doufají, že se po roce vrátí mistrovská trofej zpátky do Allianz Areny.

"Jsem přesvědčen, že jsme postavili kvalitní tým a vrátíme mistrovský titul zpátky do Mnichova," řekl předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge, kterého ve svém přesvědčení doplnil rovněž čestný prezident Franz Beckenbauer. "Tým je mnohem silnější, než v minulé sezóně. Dají se tak očekávat velké věci," prohlásil.

Bayern už má soutěžní premiéru v této sezóně za sebou. Svěřenci staronového kouče Juppa Heynckese nasázeli Eintrachtu Braunschweig na jeho trávníku tři branky a slaví tak povinný postup do dalšího kola DFB-Pokalu. "Postup je pro nás důležitý, ale stále vidím na našem výkonu plno věcí, které jsme mohli udělat lépe. Tým má stále velký potenciál," uvedl velezkušený stratég.

"Gladbach ukázal v poslední třetině minulé sezóny, že je mnohem lepší, než umístění, na kterém se nacházel. Takový tým patří do úplně jiných pater tabulky," pokračoval Heynckes. "Utkání s Mönchengladbachem pro mě není jen jedním z mnoha, je to pro mě srdeční záležitost. Strávil jsem tam velkou část aktivní kariéry a začínal jsem tam i s trénováním, chtělo by se tak říct "stará láska nerezaví. Ale sentimentalita není na místě, od začátku půjdeme za naším cílem, a tím je získat tři body," zakončil.

Co se Mönchengladbachu týká, tak ten cestuje do Mnichova v roli jasného outsidera, ale i tak nechtějí Hříbata odevzdat svou kůži lacino. "V Bayernu je před letošní sezónou hodně očekávání. Nicméně, my jsme měli dobrou přípravu a do Allianz Areny pocestujeme s úctou, ale zároveň s odvahou. Víme, že to bude těžké, hrajeme totiž s jedním z největších aspirantů na titul," je si vědom sportovní ředitel Max Eberl.

"Bude to pro nás těžké utkání. Bayern má skvělý tým, spolu s Dortmundem je to největší favorit na titul. V minulé sezóně jsme s nimi sice těsně prohráli, ale vzali jsme si z toho zápasu poučení a zjistili jsme, že musíme hrát více dopředu," vysvětlil Favre, kterému bude chybět zkušený Stranzl, trojice Levels, Bradley a Idrissou pak nebyla k utkání nominována. Na druhé straně nebude k dispozici zraněný Breno, velký otazník visí rovněž nad startem Neuera, kterého trápí střevní potíže.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, Kroos, T. Müller - Gómez
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Reus, Arango - Hanke, de Camargo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.50 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Na Weserstadionu se střetnou celky, jejichž loňské výsledky byly pro leckoho obrovským překvapením. Zatímco nováček z Kaiserslauternu bojoval v první polovině tabulky, tak slavný celek z hanzovního města se potýkal s obrovskými problémy a nakonec byl rád za záchranu v soutěži.

Z pohledu Brém byl minulý ročník jedním zlým snem. Přístavní celek sice postoupil přes Sampdorii Janov do Ligy mistrů, tam ale zanechal hodně nedůstojnou stopu, když se loučil už po základních skupinách. Ještě větší trápení pak svěřenci Thomase Schaafa předváděli v lize, kde byl kdysi slavný celek rád za záchranu. Aby se podobná situace letos neopakovala, tak i přes nepříliš konfortní finanční situaci dorazila do Brém celá řada posil v čele s exmnichovským Mehmetem Ekicim nebo Andreasem Wolfem, jenž přišel po skončení smlouvy v Norimberku.

Loňské vzájemné zápasy vyzněly jednoznačně ve prospěch rudých ďáblů, před kterými se tak mají na severu obzvlášť na pozoru. "Musíme si prosadit svou vlastní hru. Kaiserslautern nás v minulé sezóně dvakrát přehrál a po zásluze si tak ze vzájemných duelů odnesl plný počet bodů. Potřebujeme navázat na úspěšný výkon z generálky s Evertonem," prohlásil Schaaf, který stále postrádá zraněné Silvestreho, Boenische a Borowskiho. Připravený nastoupit nebude ani Naldo, který ještě nedohnal tréninkové manko.

Rudí ďáblové přes léto kádr příliš neobměnili, z důležitých hráčů odešel pouze Lakić, za kterého na Betzenberg dorazilo hned několik hráčů, kteří by se měli pokusit ho nahradit. Do týmu pak přišlo rovněž několik mladých talentovaných hráčů, kteří by měli být hlavně příslibem do budoucnosti. Soutěžní premiéru v letošní sezóně Lautern zvládl na jedničku a po výhře 3:0 prošel přes berlínské BFC Dynamo do dalšího kola DFB-Pokalu.

"V Berlíně jsme splnili svojí úlohu a zajistili si bezproblémový postup do dalšího pohárového kola. Nyní se tak již můžeme plně soustředit na utkání v Brémách, kam pojedeme s dobrým pocitem a zdravým sebevědomím," uvedl Mathias Abel. Trenér Kurz pak před utkáním mírní optimizmus. "Jsem trochu překvapen, jak veřejnost vnímá současný Werder, který má kvalitní tým a pořád patří k top klubům v Bundeslize. Abychom v Brémách uspěli budeme muset podat maximální výkon," vyjádřil se hostující kormidelník. Tomu chybí zranění Bugera, Lucas a Vermouth, tréninkové dávky pak polyká pomalu se vracející Šimůnek.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Papastathopoulos, Schmitz - Bargfrede - Hunt, Marin - Ekici - Wagner, Arnautović
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos, De Wit - Sahan, Shechter, Iličević
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.60 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Jedno z největších překvapení loňského ročníku Hannover přivítá v AWD-Areně přeskupený Hoffenheim, který povede nový kouč Holger Stanislawski, jenž nedokázal v Bundeslize udržet St. Pauli a očekává se tak, jak si povede v novém působišti.

Mirko Slomka udělal po svém příchodu do Dolního Saska spoustu práce a během relativně krátké doby vytáhl 96ky ze suterénu až do evropských pohárů, konkrétně do Evropské ligy. Svěřenci Mirka Slomky už znají soupeře, se kterým se střetnou o účast v základní skupině a nejde zrovna o ledajakého protivníka, do cesty se hannoverským postaví silná španělská Sevilla. "Rádi přijmeme tuto výzvu a pokusíme se předvést co nejlepší výkon," řekl Slomka.

Ještě před zápasem se Sevillou ale Hannover čekají bundesligové zápasy, jako první přijde na řadu utkání s Hoffenheimem. "Všichni hráči pracovali v tréninku s obrovskou chutí a radostí, uděláme všechno proto, abychom vyhráli v prvním utkání na domácí půdě, čímž chceme udělat našim věrným fanouškům radost. Proti TSG 1899 chceme pokračovat ve stejném trendu z posledních vzájemných zápasů a získat tak tři body," dodal ambiciózní kouč. Domácí nemohou počítat se zraněnými Andreasenem, Carlitosem, Sobiechem a Ya Konanem.

Co se týče soupeře z Hoffenheimu, tak ten zažívá v poslední době značný ústup ze slávy. Stejně rychle jako se TSG 1899 dostalo ve své první bundesligové sezóně nahoru, tak teď pokud bude pokračovat v matných výkonech z konce jarní části i nadále, tak může nakonec bojovat o holý život. A aby k tomu nedošlo, tak vedení angažovalo Holgera Stanislawskiho, který by měl dát mladému kolektivu impuls a odrazit se s ním do vyšších pater v tabulce.

"Radost je obrovská. Je na čase opět vstoupit do hry a v pravidelném režimu se opět potkávat s ostatními týmy. Nicméně je před námi 34 kol, a tak nemá cenu hodnotit něco po prvních zápasech, to ukáže až čas. Jedním z důležitých bodů, jenž je i nad získanými body by měla být především v úvodu sezóny předváděná hra," prohlásil hostující vládce lavičky, kterého trápí v úvodu sezóny velmi rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou Gulde, Ibertsberger, Jaissle, Sigurdsson, Vukčević, Weis a také kanonýr Ibišević.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Roberto Firmino, Rudy - Obasi, Salihović, Babel - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Schalke 04  (sobota 15:30)
Úvodní bundesligové kolo nabídne mimo jiné také střetnutí dvou ambiciózních celků, které se v loňské sezóně pohybovaly převážně v dolní polovině tabulky. Na uplynulé měsíce ale chce jak Stuttgart, tak Schalke zapomenout a nejlepším způsobem by byl tříbodový zisk hned na začátek.

Ve švábské metropoli přes léto probíhala spíše stabilizace kádru a na spočítání výrazných posil bohatě stačí prsty jedné ruky. Wolfsburského uprchlíka Träsche ve středu zálohy nahradil Kvist, z hostování v Norimberku se vrátil loni fantastický Schieber a do defenzivy přišel mexický stoper Maza. Posledně jmenovaného ale vedení klubu angažovalo až v reakci na nedostatek středních obránců - Delpierre, Niedermeier i Bičakčić jsou totiž zranění.

Trenér Bruno Labbadia navíc nemůže počítat ani s již zmiňovaným Schieberem, Gebhartem a Audelem, zato ale může vyhlížet dokončenou tribunu Mercedes-Benz Areny. "Při pohledu na ní se na sobotní zápas nelze netěšit. Konečně už se na stadionu nestaví a atletická dráha je pryč,” prohlásil Labbadia. ”Chceme svým dílem přispět k tomu, aby tento den zůstal dlouho v naší paměti. Utkání proti Schalke je jedním ze šlágrů, ale také pro nás představuje velkou výzvu,” dodal stuttgartský kouč.

Na druhé straně se dá říci, že v Schalke přes léto nezůstal kamen na kameni a manažer Horst Heldt dlouho "uklízel" nepotřebný hráčský materiál po bývalém kouči Magathovi. Kromě toho, že odešla největší hvězda Manuel Neuer, ale zůstaly hlavní opory pohromadě a navíc se vrátili z hostování nadějní mladíci, což hraje do karet staronovému trenéru Ralfu Rangnickovi.

Ten již s Königsblauen slavil jak DFB-Pokal, tak nedávné vítězství v Superpoháru proti rivalovi z Dortmundu, za pořádný start ale pokládá teprve dnešní zápas. ”Stoprocentní adrenalin u hráčů přijde teprve se začátkem ligy. Jsme rádi, že je to tady, teprve nyní totiž definitivně zjistíme, jak na tom jsme,” dodal Rangnick. Třiapadesátiletému kouči bude chybět hlavně Farfán, dále pak Hoogland, Escudero, Kenia, Moritz a zřejmě také Marica, jenž byl na jaře vyřazen právě ze stuttgartského kádru Brunem Labbadiou.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Gentner - Cacau
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höger, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs - Matip, Holtby - Baumjohann, Raúl, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
První bundesligové kolo nabídne i duel z RheinEnergieStadionu. Ambiciózní domácí celek zde přivítá obrozené Vlky z Wolfsburgu, kteří mají díky neúspěšné loňské sezóně rozhodně co napravovat.

V Kölnu mají po nepovedeném ročníku rozhodně co napravovat. Kozlové se sice dokázali v nejvyšší soutěži nakonec udržet, ale všichni přítomní si jsou vědomi, že tento tradiční celek má jednoznačně na víc. Zárukou, aby se neopakovaly trable z minulého ročníku má být nový trenér Stale Solbakken, jenž slavil velké úspěchy na lavičce FC Kodaň a rovněž v Porýní se od něj čekají velké věci.

"Na sezónu jsme velmi dobře připraveni. Dobrý pocit nám dodává vítězství z Wiedenbrücku, čímž jsme si zároveň zajistili postup do dalšího pohárového kola," uvedl domácí lodivod. "Wolfsburg je hodně kvalitní soupeř. Všichni jeho hráči disponují velkou individuální kvalitou, nečeká nás nic jednoduchého. Nicméně jsme optimisty a věříme, že jsme schopni s ním odehrát vyrovnanou partii," doplnil Solbakken, který nemůže počítat se čtveřicí Mohamad, Petit, Frei a Ionita.

Návrat na výsluní, i tak by se daly charakterizovat letošní cíle Vlků. Koncernový celek disponující dostatečným kapitálem se chce po roční odmlce opět vrátit do bojů o evropské poháry, a proto došlo během letní přestávky u VfL k mnoha změnám. Tou nejviditelnější, ale zároveň nejpřínosnější je očekávaný odchod Diega, který měl velké spory s koučem Magathem a vše tak vyvrcholilo v jediné možné řešení. "Po několika vzájemných rozhovorech jsme usoudili, že tohle bude nejlepší řešení," vysvětlil Magath.

Velké zklamání ve Wolfsburgu nastalo po prvním kole DFB-Pokalu, ve kterém Vlci nestačili na RB Lipsko, jenž hraje až čtvrtou nejvyšší soutěž a postarali se tak o velkou senzaci. "Po pohárovém zápase jsem si s hráči musel promluvit, protože takové selhání se nesmí opakovat. V Kölnu se chceme ukázat v úplně jiném světle, potřebujeme být aktivní, flexibilní a především musíme více přemýšlet. Sice nás nečeká jednoduchá úloha, ale věřím, že vstoupíme do sezóny vítězně," prohlásil zkušený kouč. VfL cestuje do Kölnu bez zraněného dua Friedrich - Kahlenberg, do nominace se potom nevešel Tuncay.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Pezzoni, Eichner - Chihi, Lanig, Riether, Jajalo - Novaković, Podolski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Kjaer, Russ, M. Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Salihamidžić - Lakić, Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.40 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Augsburg čeká v sobotu odpoledne velký den. Svěřenci Jose Luhukaye se po neúspěchu v minulé sezóně konečně prokousali do Bundesligy, kde je v sobotu odpoledne čeká domácí premiéra s Freiburgem.

FCA je výrazně ojedinělý případ, klub jenž ještě před deseti lety hrál pouze Oberligu, čtvrtou nejvyšší soutěž se dokázal navzdory skromným finančním podmínkám prokousat až do druhé Bundesligy. Ve druhé nejvyšší soutěži dlouhé roky pobýval ve středu tabulky, ale postupnými kroky se dostal až tam, kde je teď. "Cesta do Bundesligy byla dlouhá a obtížná, o to více jsme rádi, že můžeme v sobotu vyběhnout proti Freiburgu," řekl Luhukay.

"Je důležité, abychom si na bundesligu co nejrychleji zvykli, v tomto ohledu jsem optimista. Pro spoustu hráčů je to obrovská příležitost, která se už třeba nemusí opakovat," je si vědom domácí kormidelník. "Freiburg je velike kvalitní soupeř, v loňském ročníku hrál fantasticky. Nebude to jednoduché, ale chceme slavit s našimi fanoušky úspěšný start do sezóny," doplnil Luhukay, kterému bude chybět zraněná dvojice Rafael - Oehrl. Disciplinární trest nepustí na trávník Sankoha, z kádru byl navíc na poslední chvíli vyřazen velezkušený Thurk.

Freiburg má po úspěšné minulé sezóně rozhodně na co navazovat, ale nebude to mít vůbec jednoduché, tým totiž opustilo hned několik základních stavebních kamenů. Tou zásadní změnou je to, že z bádenského celku odešel po čtyřech letech nesmírně kvalitních služeb Robin Dutt, který kývl na nabídku ambiciózního Leverkusenu. Pro náhradu nešlo vedení SCF daleko, rozhodlo se znovu vsadit na koncepční práci a podepsalo smlouvu s koučem rezervy Marcusem Sorgem.

"Protože všichni ví, že nebudeme vyhrávat kvalitou, zkušeností a individuálními vlastnostmi, tak o to potřebujeme větší týmový duch," uvedl hostující stratég. "V sobotu se hlavně musíme soustředit sami na sebe, potřebujeme zvýraznit naše silné stránky, potom můžeme uspět," dodal Sorg. Ten by měl být k dispozici téměř kompletní kádr, nemůže počítat pouze se zraněným Yanem a nehabilitujícím Rosenthalem.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Möhrle, de Roeck, de Jong - Callsen-Bracker, Davids - M. Ndjeng, Baier, Werner - Mölders
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Ferati, Butscher - Schuster - Caligiuri, Flum, Makiadi, Abdessadki - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - 1. FC Norimberk  (sobota 18:30)
Po roční odmlce se německá nejvyšší soutěž vrací na Olympiastadion a hned v ostře sledovaném podvečerním zápase. Hertha doma přivítá Norimberk a bude mít soupeři co vracet, vzpomínky na vzájemné střetnutí z loňského jara totiž v Berlíně stále přetrvávají.

V polovině března 2010 se Hertha upínala k jedné z posledních šancí, jak udržet bundesligu, a potřebovala bezpodmínečně porazit hosty z Franků. To se však nepovedlo, norimberský brankář Schäfer domácí střelce s jedinou výjimkou vychytal a v závěru, když už na světelných tabulích svítil konečný stav 1:2, vyprovokoval domácí fanoušky; ti pak vtrhli na hrací plochu a srovnali se zemí střídačky s dalším zařízením.

"V tom zápase šlo opravdu o hodně, byla tam spousta emocí. Ale nyní už je vše minulost," prohlásil Andreas Ottl, který tehdy hostoval v Norimberku a v baráži mu pomohl zachránit bundesligu, zatímco Hertha sestoupila. Po roční zastávce ve druhé lize je ale Stará dáma zpět a právě Ottl společně s Kraftem, Franzem a Torunem posílili kádr Markuse Babbela, který z přípravy a postupu v DFB-Pokalu přes Meuselwitz nedělá velké závěry. "Nyní jde o body a přichází tlak," upozorňuje berlínský kouč.

Babbel se před startem ligy může spoléhat na výraznou podporu fanoušků, na druhé straně ale musí počítat zraněné. Nejcitelnější ztrátou je Roman Hubník, jehož nárt ale prozatím vyřešil rébus ve středu obrany. Dále už jsou mimo hru jen mladíci Schulz, Djuricin, Brooks a Kargbo společně s náhradním brankářem Aertesem. Týmová jednička Kraft naopak bude moct chytat. "Je zpátky a bude hrát, pokud ho náhodou v tréninku zase někdo nepřejede," uvedl Babbel.

Příliš prázdnou marodku nemá ani jeho protějšek Dieter Hecking, jehož jistě bolí ztráta stopera Nilssona a slovenského mladíka Maka, naopak další zranění Okotie, Frantz a Zeitz by bývali začali přinejlepším na lavičce. Po zvládnutém zápase v Bielefeldu, kde "der Club" zvítězil především díky Feulnerově hattricku 5:1, měli problémy také Wollscheid s Chandlerem, oba by ale měli být připraveni.

"Bundesliga není příprava a taktéž to není pohárový zápas proti třetiligovému týmu," varuje Hecking před náznaky uspokojení. "Jsme rádi, že to zase začíná. Když jde o body, všechno je jiné - důraz, tempo, osobní souboje i tlak,” dodává trenér FCN, které v dosavadních čtrnácti zápasech nikdy nedokázalo na hřišti Herthy udržet čisté konto. Nepovedlo se mu to ani v historicky prvním bundesligovém střetnutí v roce 1963, kdy se oba týmy rozešly smírně 1:1.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Franz, Mijatović, Kobiašvili - Niemeyer, Ottl - Ebert, Ramos, Torun - Lasogga
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Klose, Wollscheid, Pinola - Simons - Eigler, Feulner, Hegeler, Esswein - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Po téměř třech měsících je tu opět bundesliga a jako je již tradicí, tak i devětačtyřicátý ročník si pro nás na úvod nachystal šlágr kola. Mistrovský Dortmund přivítá na Westfalenstadionu obrozený Hamburk, který si bude chtít napravit pošramocenou pověst z předchozích ročníků.

Domácí celek čeká hodně náročná sezóna. Žlutočerní budou totiž bojovat hned na několika frontách, což nebude pro stále mladý a nepříliš zkušený tým vůbec jednoduché. Vedení BVB to však moc dobře ví, a tak si nestaví vzdušné zámky, za cíl si vyhlásilo opětovný postup do evropských pohárů s tím, že se pokusí probojovat co nejdále v Lize mistrů, kam se Borussia vrátila po sedmiletém čekání.

Svěřenci Jürgena Kloppa již mají za sebou i dva soutěžní zápasy. A nutno podotknout, že si v nich nevedli i přes velké oslabení vůbec špatně. V Superpoháru sice po penaltovém rozstřelu podlehli úhlavnímu rivalovi z Gelsenkirchenu, ale to především vlastní vinou, kdy nedokázali proměnit ani ty největší šance. První kolo DFB-Pokalu potom zavedlo BVB na trávník třetiligového Sandhausenu, odkud si po hladkém průběhu odváží postup do dalšího kola.

Oba celky se už v přípravě střetly, před dvěma týdny ve finále Liga-Total-Cupu, kde se po brankách Santany a Zidana po zásluze radovalo z celkové trofeji BVB. "Ten zápas nebude mít s tím pátečním vůbec nic společného. Jednalo se o přátelské utkání, ve kterém oba týmy nastoupily v rozdílných sestavách, takže nemá cenu nic přeceňovat," je si vědom Klopp, který bude postrádat hned několik důležitých hráčů.

Velkou nepříjemností je pak především zranění kanonýra Lucase Barriose, jenž se zranil ve finále Copa América po pár minutách pobytu na hřišti a podle nejnovějších prognóz by mohl být s natrženým stehenním svalem mimo hru až šest týdnů. "Zranění je mnohem vážnější, než nám sdělil týmový lékař Paraguaye. Magnetická rezonance odhalila ve svalu mnohem větší trhlinu, což je pro nás velmi znepokojující," prohlásil domácí lodivod. "Celá situace tak začíná vrhat stín na náš vztah s paraguayským svazem," dodal Klopp, jenž nemůže počítat rovněž se Schmelzerem, Owomoyelou, Kochem a Bakalorzem.

Co se týká Hamburku, tak ten vstupuje do letošní sezóny v úplně jiném kabátu a nikdo tak neví, co má od tohoto ambiciózního celku očekávat. Změny započaly již během minulého ročníku, kdy se stal novým prezidentem protřelý Carl-Edgar Jarchow. Reorganizace pokračovala příchodem velezkušeného sportovního ředitele Franka Arnesena, který čerpal zkušenosti v Chelsea, Tottenhamu nebo PSV Eindhoven a od kterého si v přístavním celku hodně slibují.

Velký pohyb pak nastal v hráčském kádru. Michaelu Oenningovi odešlo mnoho zkušených hráčů, za které dorazili do Imtech Areny především talentovaní mladíci. A tak se dá od HSV očekávat hodně běhavý, agresivní a útočný fotbal. "Změny byly ku prospěchu. To, co jsme si řekli, jsme splnili a fanoušci to přijali. Chceme, aby každý bral náš mladý tým vážně," uvedl hostující kouč.

"Karty jsou rozdány jasně. Borussia Dortmund je obhájcem titulu a jasným favoritem, nebudeme to mít vůbec lehké. Nicméně chceme se soustředit sami na sebe a pokusíme se z utkání vytěžit maximum," složil soupeři poklonu Oenning. Toho trápí velmi rozsáhlá marodka, mimo hru jsou Bruma, Demel, Štěpánek, Arslan, Sala a v týdnu příchozí Skjelbred. Tréninkové manko pak dohání Berg.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Löwe - Gündogan, Kehl - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo - Rincón, Jarolím - Töre, Son, Elia - Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.20 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hertha BSC00000:00
 SC Freiburg00000:00
 FC Augsburg00000:00
 1. FC Norimberk00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 1. FC Köln00000:00
 1. FC Kaiserslautern00000:00
 Werder Brémy00000:00
 Hamburger SV00000:00
 Hannover 9600000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Schalke 0400000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
5.8. 20:30Borrussia Dortmund - Hamburger SV
6.8. 15:30VfB Stuttgart - Schalke 04
6.8. 18:30Hertha BSC - 1. FC Norimberk
7.8. 15:30FSV Mainz - Bayer Leverkusen
7.8. 17:30Bayern Mnichov - Bor. Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (278)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vosy další titul !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Ranoth

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to byl rekl, ze zrovna v patek se bude hrat patecni predehravka

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepším střelcem bude pekhart ale schalke nebo bayern musí vyhrát titul

Reagovat
Stiksxx

Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hurá, po delší době normální a kvalitní zápas v pátečním termínu

Reagovat
smazaný uživatel

nuda

Reagovat
Kepy_FCB

Dortmund-Hamburg 1

Köln-Wolfsburg 0

Augsburg-Freiburg 1

Stuttgart-Schalke 0

Hannover-Hoffenheim 1

Bremen-K'lautern 1

Hertha-Nürnberg 0

Mainz-Leverkusen 2

Bayern-M'gladbach 1

Reagovat
Stiksxx

řekl bych že Hannover 0

a Mainz možná taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, dneska Union doma s Paderbornem, jsem zvědav, jestli se UB chytí a zítra SGD hraje ve Furthu, tam moc body neočekávám.

Reagovat
stas87

tam som chcel ist skoda ze uz hraju v 3 kole

Reagovat
smazaný uživatel

já bych klidně jel, kdybych nebyl na nemocenský...

Reagovat
smazaný uživatel

bnemocný? To jo... v létě.

Reagovat
stas87

co sa ti stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

mácháč, déšť, běhání, chatky, kde byly holky...

Reagovat
stas87

chapem

P.S. konecne som si po 11 mesiacoch siel vybavit OP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokutu jsi dostal?

Reagovat
stas87

nn nedostal ani korunu,dnes som tam bol ale pride mi az za mesiac konecne som sa k tomu dokopal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je nefér...

Reagovat
stas87

to vies,keby si bol dedincan ako ja

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to radši tu stovku dám

Reagovat
stas87

nejak neverim dnes borussi,zaciatok ligy...vidim to na x

Reagovat
Bayern +

3:3

Reagovat
HSV1887

Bude to těžkej zápas, ale minimálně bodík si HSV domů poveze

Reagovat
jv

Není to vůbec nereálný, i když veřím, že se tak nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní otevírací zápas 49. ročníku německé Bundesligy se bude vysílat prakticky v celém světě, přenos utkání Dortmund - Hamburk půjde do 199 zemí. Pouze do devíti členských zemí FIFA nebude utkání vysíláno. Jedná se o bundesligový rekord.

bundesliga ide neskutocne hore

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme mezi těma devíti? Nebo o dávaj na Sportu?

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport 2 Bundesliga

Reagovat
Pospovič

a to se chytne jen přes satelit ne ? Nechápu proč češi tu Bundesligu tak podcenují Jinak doufám dnes v remízu

Reagovat
smazaný uživatel

jo to nevim, asi to bude na kartu (btw. to je i s českým komentářem a právě kvůli jejich licenci už na čt4 nemůže být BL)

jinak já osobně to dneska tipuju na 1:1 (? - Son)

Reagovat
JozkokozleJ

Neplatena (legalna) moznost neexistuje.

Bud ten satelit/kablovka (prakticky kazdy poskytovatel ma ESP2 v ponuke) alebo eurosportplayer cez PC za 3,90 € mesacne, coz je za to, ze tam davaju uplne kazdy zapas 1. a 2. BL i zo zaznamu, celkom mala ciastka (co by dali za tak malu ciastku Nemci).

Reagovat
Pospovič

no já právě Eurosport 2 mám ale BL tam není, nevím jestli se mi ten Eurosport na net vyplatí když najdu už tak všechny zápasy na myp2p.eu a podobných...

Reagovat
JozkokozleJ

No to je pravda, myslim, ze operator UPC ma v ponuke nejaku nemecku mutaciu ESP 2 a tam ozaj nie je BL. Nemecka verzia ESP 2 vysiela myslim L1.

Nemecka liga je najlepsia s nemeckym kometarom. Len kvalita tych linkov/streamov na myp2p je casto akurat, ze sa clovek nasere... Ak by boli kvalitne streamy, nebol by dovod na pre ten ESP 2.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se to prosimtě platí? Ty 4 eura měsíčně...

Reagovat
Pospovič

řekl bych že přes paypal nebo něco podobnýho

Reagovat
JozkokozleJ

Platit mozno iba platobnou kartou (ta nemusi byt vedena na €).

Vid. http://www.eurosportplayer.cz/faq-iframe.shtml

Reagovat
JozkokozleJ

Kazdopadne, ak clovek prestane sluzbu vyuzivat, je potrebne ju odhlasit,aby sa neobnovovalo predplatne (tak ako to vlastne byva v obdobnych zalezitostiach v zivote).

Reagovat
smazaný uživatel

Ok ok díky všem

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by podobná možnost existoval u Serie A / B, za tuto cenu...Na truhou stranu satelitní nabídky Skylinku nebo CS Linku nevyjdou taky nijak extrémně draze, jen mi hodně vadí, že na Sportu 1 (a 2) už druhý rok nebudou dávat Italskou ligu, podělaný Digisport...

Reagovat
jv

ESPlayer má hlavní výhodu právě v těch záznamech, když to třeba nestíháš, tak se můžeš kouknout zpětně a to i na 2.BL, jenže častokrát se to seká... Jinak další možností je klasicky bwin, ale tam je zase hodně malý okno s obrazem a anglickej komentář...

Reagovat
JozkokozleJ

Arne to tu spominal tiez, ze mu to sekava/lo... Nemam ziadnu nadupanu masinu, ani nejaky ten hyperinternet z televiznej reklamy, ale mne to ide plynule. Skutocne iba ozaj vynimocne sekne...

Reagovat
jv

No mě to šlo do jara taky v pohodě, ale potom se to nějak začalo sekat, a tak jsem to odhlásil... Možná to bude tím, že tam zase něco předělali (vzhled už měnili asi tak 3x), chtělo by to opět zkusit.

Reagovat
mike.84

pro zájemce fantasy na prem.league.com

953706-230491

Reagovat
smazaný uživatel

sem tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jdi s tím někam.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Dneska to dávaj i na UPC síti, lépe řečeno na ARD od 20.15

Reagovat
smazaný uživatel

což by mj. měl chytit také každý, kdo má satelit nastavený na Astru (19,3°?)

Reagovat
jv

Každý bohužel ne.

Reagovat
smazaný uživatel

jakto? (špatný signál?)

Reagovat
smazaný uživatel

u mě to jistí knajpa, už si nedokážu představit páteční zápas bez plzně a hospody

Reagovat
jv

Vůbec nevím, už tak rok a půl tuhle Astru nechytáme, zkoušeli jsme to opravit, ale nic se nezměnilo, takže to bude nejspíš právě ten signál, nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to zkus přes My2P

Reagovat
jv

Tak já to nemyslím, tak, že to neuvidím. Koukat můžu přes ES2 v TV, bwin a nebo nějakej stream na internetu, takže na výběr mám z vícero možností.

Reagovat
Kenneth

Nechápu proč němci nedávají bundesligu na veřejný TV. Všechno jenom na placený SKY.

Reagovat
JozkokozleJ

Ked to fakt nechapes, tak to nie je prilis dobra vizitka tvojho mozgu

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 2BL dneska dopadla přesně podle představ

Reagovat
smazaný uživatel

Ked Lewa nezacne premienat tutovky ,mozu mat problem . Dufam ze dnes vyhraju .

Tip 2:1

Reagovat
Pospovič

ty úvodní intra na začátcích sezon jsou vždy velmi dobře promakaný

Reagovat
smazaný uživatel

Fandové BVB opět neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná akce a chladnokrevný Velký kříž

Reagovat
Pospovič

čekal jsem vyrovnanější zápas

Reagovat
Ranoth

kagawa ja uz ho tam vydel

Reagovat
smazaný uživatel

co jsi dělil?

Reagovat
smazaný uživatel

Olé BVB to je válec zase titul

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa zatím palič jak sviňa, ale jinak hraje po zranění jako z partesu, borec

Reagovat
smazaný uživatel

to vypadá jako další typický zápas, ve kterém chytá Drobas...

...3-5 gólů, ikdyž za ně gólman nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na Bayernu v Mainzu tam to budete mít dost těžké i když Mainz v EL

Reagovat
Pospovič

myslíš Bayer ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo sorry I tak doma proti Monchengladbachu ? Měli by ste je porazit,ale nebude to lehké.

Reagovat
smazaný uživatel

dle všeho by měli nasotupit Ribéry s Robbenem, tak je to povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pak hotová věc já myslel,že Bayern nastoupí bez nich.

Reagovat
Pospovič

jojo doma proti Monchenu, no lehký to určitě nebude ale pro Bayern je to sezona plná očekávání navíc po zpackané sezoně, takže doufám že, to nepodcení a zvládnou to

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je vyloženě k pláči

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Lewa asi četl Eurofotbal a rozhodl ze mně udělat vola, tak teď to udělal geniálně a Gotze zkušeně

Reagovat
smazaný uživatel

klobúk dole Borusia , už sa teším na Ligu majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak Bvb nemusim, tak musim uznat, že atmosféra tam je skvělá. A hra pohledná. kouká se na to 100x líp než na Barcelonu..

Reagovat
smazaný uživatel

poslední věta

Reagovat
jv

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

BVB > Barca . Loni hráli nejlepší fotbal v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já je právě nějak nesledoval, protože jakmile to neni nějak líbivej fotbal nebo nehraje Bayern, tak mě to nebaví. Teď za první poločas se mi ale nepodařilo ani jendou zývnout. Classico se mi ani jedno nepodařilo dokoukat..

Reagovat
smazaný uživatel

U Classica sem usnul

Reagovat
smazaný uživatel

Já nikdy nevydržel dýl než 60 minut . Jednou dokonce ani první poločas (počítam tam i dvojzápas LM)..

Reagovat
smazaný uživatel

Já usnul u toho jak bylo na penalty 1:1 to byla hrůza takovej zápas Bayern - BVB to byla pecka z obou stran nahoru dolů fantastický Sahin viděl si ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano viděl, ale na zápasy, který Bayern prohraje, velice rád zapomínam . Sahin byl výbornej celou sezonu a proti Bayernu hrál vždycky ještě 2x líp . To je ale klasika, že na Bayern se každej dokáže hecnout..

Reagovat
smazaný uživatel

On až si Ikay sedne a nebude tak posranej vystřelit tak se mu minimálně vyrovná a to bude hukot navíc,když se uzdraví Schmelzer tak to bdue hukot po levé straně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufal, že jen tak nenahradí Sahina, ale jim se to už bohužel nejspíš z větší části povedlo . Aspoň ve finále totalu mi Gündogan připadal, jako by tam hrál už pár let . Když už, tak aspoň BL bude mít vedle Bayernu druhýho slušnýho zástupce v LM. Bayeru tam moc nevěřim. BVB má blbý, že je až ve třetim, takže může vytvořit skupinu smrti.

Reagovat
jv

Ilkay byl posranej jo? Vždyť hrál výborně.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak.

Ja az mam chut byt kacirsky odvazny a napisat, po tych par zapasoch co som ho tam videl, ze mi tam pasuje este viac, nez Nuri.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Inter Eterno Amore

SuperMario zatiaľ vynikajúci .. chce to ešte gól Hummelsa

Reagovat
smazaný uživatel

Kočka - myš zatim koho pochválit z HSV? Asi nikoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Eliu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Töreho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Elia pokazil snad každou akci, která přes něj šla (a že jich nebylo málo)

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinej se snaží tam něco dělat. Petrič je tam dost utopenej bohužel a Mancienne je prostě strašný jako v CFC

Reagovat
smazaný uživatel

"Snaží". Hraje moc na sebe jako obvykle. Přitom když se snažili, tak se k bráně dostali, ale nikdo tam snad neumí dát finální přihrávku.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale kdyby prodali toho Eliu a koupili Shaqiriho tak by to bylo setsakra zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by byla ideální obměna

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně potřebují někoho lepšího do obrany na druhého stoper vedle Haika tohle Frank podělal takhle vykrádat lamy z Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Mancienne fakt špatný. I na Euru U21 nehrál nic moc

Reagovat
jv

Hm, z bláta do louže...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? Shaqiri je týmovější, i když to na U21 nemuselo moc vypadat, tam to bral taky dost na sebe, ale normálně co jsem koukal v klubu, tak takový sobec nebyl

Reagovat
jv

Nn, o tomhle to nebude, ale kvalitama jsou na podobný úrovni a jeden hráč je prostě stejně nevytrhne, tam je chyba jinde a touhle změnou se to prostě nevyřeší...

Reagovat
Inter Eterno Amore

minulosezónne dresy BvB sa mi páčili oveľa viac, ale to vôbec nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

na LM mají podobné dresy, jen je tam více žluté a černé jsou pouze jakési diagonální vlny

Reagovat
smazaný uživatel

Guererro se zranil? (chvilku jsem to nesledoval a ten komentátor zní, jako kdyby u toho měl každou chvílí usnout )

Reagovat
smazaný uživatel

jo, asi stehno, střídal ho Ben-Hatira

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co je se Subotičem a Schmelzerem? Zranění nebo jen zkouší Klopp novinky? Santana hrál už v přípravě, ale to jsem si jen myslel, že dostává prostor i rezerva.

Reagovat
smazaný uživatel

oba jsou zranění - Subotić měl myslim otřes mozku a Schmelzer nevím

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič má něco se svalem a Schmelzer koleno oba budou příští týden fit.

Reagovat
Inter Eterno Amore

čo sa stalo Guerrerovi ? nestihol som to

Reagovat
smazaný uživatel

Měl obvázaný stehno.

Reagovat
Inter Eterno Amore

škoda mohlo byť 3

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo to bejt už o dost víc

Reagovat
Inter Eterno Amore

to hej .. ja som len reagoval na tú poslednú strelu vedľa tyče

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Schmelzera

Reagovat
herbage

Kagawa - smolař první půle Jinak utkání jedna báseň Škoda, že HSV tak brzy odpadlo, ten začátek nebyl z jejich strany vůbec špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvýmluvnější byl pohlde na Haika jak nemohl po 25 minutách

Reagovat
herbage

jj, ale já si zprvu myslel, že je to Jarolím. Ne že by si byli podobní postavou, ale v obličeji ta podoba je

Reagovat
smazaný uživatel

To jo,ale i tak BVB hrozně těží z fyzičky a týmy jako HSV na ně v tomhle ohledu prsotě nemají,a když je Borussia donutí hrát svoji hru vidíš jak to dopadá.

Reagovat
smazaný uživatel

No mně moc podobní teda nepřipadají...snad jen barvou kůže

Reagovat
herbage

začínající kouty a udivený výraz - celý Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím měl kouty snad už když "hrával" za Bayern Ale udiveně David vypadá vždy, pravda, hlavně když sebou flákne o zem

Reagovat
Counter

Výborný fotbal ze strany Dortmundu, začínám hořce litovat, že jsem jim nevěnoval více pozornosti už loni...

Reagovat
Counter

P.S. Mancienne pořád stejný tragik, chudák Drobný

Reagovat
herbage

už má taky žlutou, když zkoušel jeslti funguje ruční brzda

Reagovat
smazaný uživatel

To mi zrovna přišlo docela přísné

Reagovat
smazaný uživatel

Za stavu 2:0 zbytečný zákrok

Reagovat
Counter

Mi se hlavně strašně moc líbilo, že Lewandowski pokračoval ve hře, přestože se po něm Mancienne sápal zuby nehty.

Reagovat
herbage

přitom Poláci v Bundeslize mají pověst simulantů. Třeba takový Kuba či Peszko

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba je spalovač

Reagovat
jv

Jj, ale zvlášt na toho druhýho jmenovanýho to sedí.

Reagovat
herbage

po Arsenalu letos second tým na sledování. Je to takové svižnější než statická Barca a přímočařejší než Arsenal. Kloppa bych chtěl jako náhradu za Wengera

Reagovat
Inter Eterno Amore

myslíš že by tam šiel ?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to klub jeho střihu BVB,Mainz proč ne.

Reagovat
Inter Eterno Amore

možno si myslí načo by som šiel do Premier Leaguge keď ma v bundeslige zbožňujú a sú tu väčšie návštevy niet sa kam už posunúť

Reagovat
herbage

momentálně není ta ootázka aktuální a pochybuji, že i budoucnu. Spíš mé zbožné přání

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo!

Reagovat
Counter

Rozhodně se na ně letos budu dívat častěji. Klopp se jeví sympaticky, ačkoli o něm nic moc nevím. Ale mohl by aspoň přivést některé z těch supertalentů, které v Borussii září :))

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa BVB ich doslova ničí

Reagovat
Inter Eterno Amore

ten Klopp je strašný sympoš

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co ten Diekmeir?Já ho na té pravé straně za celý poločas neviděl hraje hůř než Mancienne a to je co říct

Reagovat
smazaný uživatel

A Jarda sem tam z toho může zbláznit...

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Drobný. Gotze 2. asistence

Reagovat
Pospovič

to bude debakl

Reagovat
slovaňáák

Co k tomu dodat.

Reagovat
Counter

Úchvatné. Hráči Hamburku tam sice stáli jako solné sloupy, ale stejně parádní akce

Reagovat
Counter

A nejvíc mi imponuje, že v momentu zakončení bylo v malém vápně asi 5 hráčů Dortmundu. Takový tah do brány je přesný opak Arsenalu, kde je většinou pusto prázdno v celém vápně.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle BVB akt neskutečný...

Jinak bych už klidně vystřídal Kagawu za Perišiče, na Shinjiho toho teď bude celkem dost, a to ještě není ani 100% ne?

Reagovat
slovaňáák

Proč by nebyl? Ze zranění se dostal už na konci loňský sezony a teď ukázal, že je ve stejné formě jako minulý podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

aha - tak Butt má chřipku a Neuer má střevní problémy, to je výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl Octoberfest tak to chápu,ale teď tak si hold Manuel bude muset vzít živočíšný uhlí a doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak souvisí pivo se střevníma problémama?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

další střevní problémy? Co jim tam přidávaj do jídla?

Reagovat
Pospovič

hold když tak bude chytat Sattelmeier a na lávce bude Riedmüller

Reagovat
Pospovič

HSV ještě vyrovná

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to děje proboha

Reagovat
Fernando_Torres

Tore

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, koho to bude zajímat, tak od 13:00 hraje Furth-Dynamo Dresden.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom víme pane ..... Dynamo Dresden potřebuje bodovat!!!

Reagovat
stas87

mam dilema,fandim aj furthu a aj SGD prajem si x ale myslim si ze greuther vyhra,ma kvalitnejsich utocnikov

Reagovat
smazaný uživatel

jebač Furth

Reagovat
smazaný uživatel

ti už oba 2x skórovali, teˇbudou mít pauzu

Reagovat
smazaný uživatel

Nový ročník Bundesligy začíná, určitě se zase bude na co koukat ...

Obhájí Borussia Dortmund titul (né že bych jim to nepřál)? Co na to ambiciózní Bayern Mnichov? Zvednou se výkonnostně a zajistí si v konečném účtování lepší místo v tabulce - Schalke 04 či VfB Stuttgart nebo Hamburger SV? Jak si povede staronový účastník Hertha BSC? Zajímavé bude sledovat FC Augsburg, který senzačně postoupil? A kdo o sestup?

Osobně nemám po vypadnutí FC St. Pauli v Bundeslize žádného favorita, ale opět bude přát 1.FCN.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi opravdu erudovaný odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa Ti nepáčí ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty tvoje rádoby odbornosti u každého článku, nejdřív koeficient a teď tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

No a ?

Reagovat
smazaný uživatel

nic, raději nic černokněžníku s křišťálovou koulí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš ale pořádný komplex.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě řekni, že z tebe..

Reagovat
smazaný uživatel

Komplex z koeficientu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom jsi mi ještě ani nesdělil, co se Ti v tom příspěvku nelíbí? Místo toho zbytečně plkáš .... Holt každý tomu rozumí, jak umí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty skoro všude píšeš, jak kdo co dopadne apod., jako bys měl nějakou křišťálovou kouli a hraješ si na hrozného odborníka, co tomu šíleně rozumí, jak nějaká mutace Pavla Karocha a nějakého šéf bosse z Fortuny, co vypisuje kursy...

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně , tak jak to barvitě popisuješ, to v žádném případě necítím a není v tom ani záměr. Pouze je fotbal a s ním spojené věci mojí celoživotní vášní (i když jsem musel s aktivní kariérou skončit) a na rozdíl od dob minulých je dnes možnost se k věcem okolo čutané vyjadřovat. Tak tak činím a nechápu, co by na to mělo být špatného, když nikoho a nic neurážím, nikomu neubližuji, atd.!!!

A stále jsi se konkrétně nevyjádřil, co bylo v mém příspěvku špatně? Od mistra pera se to rád dozvím a sebekriticky si nasypu popel na hlavu ....

Reagovat
smazaný uživatel

tys to asi furt nepochopil, na co narážím a nejenom já... Nic, nech to být.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to víš že pochopil. Co je sakra špatného na tom, že se snažím vidět fotbal komplexně, nebýt izolován pouze na jednu zemi či dokonce soutěž, .....

Reagovat
stas87

zneuzivas slobodu slova! proste,to co ty pises to sa skor hodi niekam do nejakeho casopisu typu hattrick pred zaciatkom sezony,tu to nie je moc vhodne tipy su samozrejme v poriadku,stacilo by napisat-bayern 1,bvb2 a schalke 3 a nikto by to neriesil

Reagovat
smazaný uživatel

Budu souzen za zneužívání svobody slova? Soudce trevor20 ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale v tom ti nikdo nebrání, sám sleduju Německo, Polsko, Rusko ale ty vole, nikdo nepíše takové rádoby věci jako ty, ani sami redaktoři, kteří mají na starosti ty různé ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Máme být všichni stejní .... to už tady jednou bylo!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe vždyť to napsal pěkně...je na tu Bundesligu prostě nažhavenej a já se nedivím...jsem naladěn stejně...takovej příspěvek je naopak skvělým oživením. Nechápu, proč se do něj se*eš kvůli takové hlouposti...úplně jako včera, kdy ses dokázal hádat kvůli nějakemu Klapkovi odněkud z Kazachstánu.

Reagovat
smazaný uživatel

kámo, on ten postup Augsburgu zas tak překvapivej nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Když to vezmu v delším časovém horizontru, jak se klub postupně prokousal o čtyři patra výše, navíc to není žádný finanční obr mezi kluby. Tak to pro mne menší senzace je. Tož tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to Felix něják uhraje... letos doufám v návrat do 6. místa. Vlci musej!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ten stadion Furthu se mi zdá být nějaký jinačí, než kdy sem viděl fotky ze zápasu z minulé sezony, kdy hráli proti Hertha Berlín. Ten se mi zdál v angl. stylu, ten dnešní mi příjde takovej retro

Reagovat
stas87

ved je to stale ten isty stadion ja som tam bol na jar a uplne ho poznavam

Reagovat
smazaný uživatel

no právě, když ho porovnám s tvýma fotkama, tak mi příjde úplně jinej. Tam mi přišlo, že jsou tribuny blíže k hřišti a hostující sektor nebyl tak velkej.

Reagovat
stas87

asi je to tym ze ja to fotil z hostujuceho kotle

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.211578965523701.66017.100000147980401#!/photo.php?fbid=211579262190338&set=a.211578965523701.66017.100000147980401&type=1&theater

podla tejto fotky mi to ale pride rovnake zalezi kde je tiez kamera

Reagovat
smazaný uživatel

jop, nejspíš jen optický klan z TV, máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

*klam :)

Reagovat
smazaný uživatel

Koch Škoda, že tam pak nenahrál

Reagovat
stas87

zatial si ich furth v prvej 20 minutovke daval,3 sance a dynamo neprelezlo polovicu,teraz je to zasa naopak,rozohralo sa dynamo tie dlhe pasy budu robit obrane furthu problem

Reagovat
smazaný uživatel

no, obrana SGD je šílená, tam furt padaj jak hrušky. Zatím mají víc štěstí než rozumu. A Fořt nenápadnej a zabíjí protihráče

Reagovat
stas87

ty vole,ja toho occeana zerem fantasticky utocnik!! lenze ho dlho neudrzime taky uz je osud furthu,zatial perfektny futbal,fans dynama skvely ako vzdy,tiahnu sa 300 kilakov a stejne ten sektor vypredaju

Reagovat
smazaný uživatel

"dlouho neudržíme" ? Už začínáš bejt jak SuperFrankie :) Ale jinak souhlas, je opravdu dobrej. No, táhnou, oni mohou mít fanoušky všude, klidně i v okolí Norimberka. Ale tak 80% fanoušků asi dorazilo z Drážďan, no.

Reagovat
stas87

dobre,nabuduce si dam pozor to si prave nemyslim,ako vychodniari asi nebudu mat tolko priaznivcov na zapade nemecka,mozno to niekto vyvrati ci potvrdi.

Reagovat
smazaný uživatel

SGD je populární klub. Mohou mít příznivce na západě, třeba za socialismu utekli z NDR na západ ale mohou furt fandit SGD např.

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo odešli po pádu NDR do tehdejší NSR za prací a dlouhodobě tam žijí. Jinak si to nelze vysvětlit, protože v záp. části SRN nejsou "Ost" vůbec oblíbeni.

Reagovat
stas87

ten fort je vazne magor pri tej prvej redke rozodca dynamo potopil,to bolo max na zltu,teraz je ta redka opravnena,asi v tej hlave toho moc nema

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ta první byla přísná ale tady jsem to nepochopil, by mě zajímalo, co mu ten idiot řekl, když mu dal hned červenou

Reagovat
stas87

on ho hlavne asi 3x upozornoval aby bol ticho teraz bol faul od domaceho hraca nav zltu a nic...ten rozhodca tie karty dnes nezvlada

Reagovat
smazaný uživatel

no, zdá se mi, že trochu víc tlačí domácí. Ale když už dává takhle karty, tak si to měl ten vůl uvědomit a nic neříkat... Opravdu posila... A teď ten komik vyhodil trenéra ze střídačky.

Reagovat
stas87

pozeram zostrih prve polcasu,energie-mnichov 1860,za co dostal domaci hrac cervenu kartu?mne to zo zaznamu neprislo ako faul

Reagovat
smazaný uživatel

wtf? co to bylo za červenou pro Fořta?

Reagovat
smazaný uživatel

Nespletl si ten rozhodčí barvy? Fořtovu jsem sice neviděl, ale u Fiela to bylo jasně na žlutou a jak tady říkáte, že to bylo za kecy, tak to by taky nejdřív měla být žlutá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

mala lenze ked ho 3 x upozorni a fort aj tak nezavre hubu,ten rozhodca bol dost nasrany ked za nim potom vybehol,hrozna nedisciplinovanost od forta

Reagovat
smazaný uživatel

ale to furt není na červenou. To snad jen, kdyby ho poslal do prdele, dále mu řek, že jebe jeho starou, ať mu ho vykouří a já nevím co, to potom ano. Ale pokud mu třeba řekl "proč?" a on mu dá červenou, tak i když Fořta nemusím, tak je to nezasloužený

Reagovat
stas87

tak,odo mna to bola blbost,sudim ho ale ani neviem co mu povedal po zapase snad bude vyjadrenie forta ci rozhodcu,potom budem vedet viacej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle byl hodně divnej zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si za půl hodiny spravím náladu, protože tohle mě docela dožralo...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Ralf preferuje Högera na místě Uchidy? Já bych ho raději viděl místo Jonese.

Reagovat
smazaný uživatel

ta Magathova záloha, to je teda óda na kreativitu

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim dobrý Brémy, už tři poměrně velký šance, chce to jen gól. A Thy v útoku se zatim docela osvědčuje

Reagovat
stas87

kde to pozeras?mne sa to v kuse seka fandis werderu?

Reagovat
jv

Koukal jsem nakonec přes bwin, kde se to ale taky občas seklo... Jinak Werder hrál o hodně líp než loni, hlavně teda co se ofenzivy týká, v obraně už to bylo slabší, ale pořád je to změna oproti minulý sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.stopstream.tv/ch3.html zatim bez chyby. Přeju jim, ale zas nějakej skalní nejsem

Reagovat
stas87

mne sa to strasne seka ale diky za odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

toooor

Reagovat
smazaný uživatel

Schluss, aus, Mickey Mouse. To teda komentátor vystihl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak z toho půlhodinového tlaku nemohli dát aspoň jednu branku. Vypadalo to jako bychom hráli proti deseti. Líbily se mi v druhé půli kombinace Draxlera, Morávka a Högera jinak to stálo za nic. A samozřejmě nejlepší za celý zápas byl Fährmann, zase vytasil pár výborných zákroků. Raúl mi kromě té jedné šance přišel, že spíš překážel. Radši bych na té pozici příště viděl Morávka nebo Draxlera

Reagovat
Josifek

Koukal jsem na alespoň na sestřih BVB a musím uznat, že předváděli moc pěkné akce. V LM by mohli být příjemným oživením, myslím ale, že proti špičkovým španělským či italským klubům se jim příliš dařit nebude, hrát do organizovanějších zatažených obran, proti takticky vyspělejším manchaftům... to budou mít se svým stylem těžší. Hamburk docela zklamal, hlavně nechápu, jak tam může hrát ten tragéd Mancienne.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayern +

Ofenzivni cast sestavy dobra (i bez Francka v zakladu), defenzivni: snad bude misto Badstubera hrat Van Buyten a take Gustavo vzhledem na to, ze v priprave byl lepsi nez Timo, snad zahraje kvalitnej zapas i v lize. Hrozne me mrzi, ze to dnes neuvidim. Mia San Mia

Reagovat
Pospovič

Dnes to musí Bayern urvat jsem zvědavý jak dopadne post brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně.. ještě že BL začíná tak brzo.. doufam v 7:0 ale spokojil bych se s 5:0

Reagovat
Arne

A co tohle, jak se líbí?

Reagovat
smazaný uživatel

Já s něčim podobnym počítal.. pod zápasem jsem tipoval 1:2.. nečekal jsem, že ten gól nedáme

Reagovat
Arne

Ajo, tak to beru zpět..

Reagovat
stas87

los pokalu:

Bundesliga vs. Bundesliga

1899 Hoffenheim - 1. FC Köln

Hannover 96 - FSV Mainz 05

Bundesliga vs. 2. Bundesliga

Borussia Dortmund - Dynamo Dresden

Erzgebirge Aue - 1. FC Nürnberg

Bayern München - FC Ingolstadt

VfB Stuttgart - FSV Frankfurt

Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern

Karlsruher SC - Schalke 04

Bundesliga vs. 3. Liga

1. FC Heidenheim - Borussia Mönchengladbach

Bundesliga vs. Regionalliga

RB Leipzig - FC Augsburg

Eintracht Trier - Hamburger SV

Rot-Weiss Essen - Hertha BSC Berlin

2. Bundesliga vs. 2.Bundesliga

SpVgg Greuther Fürth - SC Paderborn

Fortuna Düsseldorf - 1860 München

2. Bundesliga vs. 3. Liga

SpVgg Unterhaching - VfL Bochum

2. Bundesliga vs. Regionalliga

Holstein Kiel - MSV Duisburg

tak na dynamo nie je sanca sa dostat

Reagovat
smazaný uživatel

a proč ne? Sektor hostů to jistí

Reagovat
stas87

hele,to asi budu listky rozobrane hned nie?divacky je to fantasticky zapas

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, pokud to dají na net, dá se to pohlídat tam. Jiná možnost není.

Reagovat
stas87

btw. siel by si ak by boly listky?

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak zatím je termín vypsanej na 25.10. To vychází na úterek

Reagovat
smazaný uživatel

by si šel k BVB do kotle?

Reagovat
smazaný uživatel

hraje se to v Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

ono už neplatí to, že doma hraje ten z nižší ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

no, ještě se to může změnit ale zatím je branej jako domácí BvB

Reagovat
Arne

Nemůže, od druhého kola se nerozlišuje, z jaký ligy ta mužstva jsou... Mám dojem, že Dynamo dostane solidní ranec.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom žádná, nedělám si moc naději, že by mohlo uspět. Ale atmosféra by mohla bejt pekelná. Jinak, tady asi není moc možnost, že to dají na víkend, že?

Reagovat
Arne

Nn, buď úterek nebo středa... Být víkend, jel bych rád, ale takhle je to vyloučený.

Reagovat
jv

To je škoda. Jinak lístky se nejspíš asi seženou jen do sektoru DD a to ještě jestli...

Reagovat
Arne

Tak nevím, jestli takhle v tejdnu ten výjezd bude něco extra... Ale zase na Westfalenstadion se chce každej podívat, tak asi spíš jo.

Reagovat
jv

Právě.

Reagovat
smazaný uživatel

u mě bohužel jakbysmet.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak já myslel, že se to rozlišuje po celou dobu poháru

Reagovat
Arne

Si nepamatuješ, jak vás tak před dvěma lety vodil Fürth v první půli a ve druhý půli jste vodili vy je a vyhráli snad 6:2? Jena hrála semifinále v Dortmundu, Augsburg i FCK v Brémách a Duisburg na jaře vyhrál v Kölnu třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

ten zápas s Fürthem jsem neviděl - pamatuju si, že jsem to sledoval jenom na mobilu (akorát už nevim co jsem dělal místo toho)

...no a v minulé sezoně při losování komentátor řekl, že pokud by Bayern dostal Duisburg, tak by se hrálo na stadioně Duisburgu, tak mne zmátl

Reagovat
Arne

Já si na nějaký losování vzpomínám a to probíhalo tak, že se z osudí vytáhly prvně domácí týmy a pak se k nim přihazovaly ty hostující... Akorát smysl to stejně moc nedává, protože Bayern hrál vlastně doma a v tu chvíli už musel být nasazen.

Reagovat
jv

Za Jenu hrál tehdy snad ještě Šimák co? A právě DFB-Pokal mu pomohl k tomu angažmá u VfB...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, dostal myslim červenou

Reagovat
Arne

Jj, hrál... Akorát tehdy sestoupili z druhý ligy, no. A za vás tehdy váleli Petrić a Frei, v brance toho na jaře dost odchytal Ziegler... Škoda těch dvou ušmudlanců, který tam Toni ve finále dal.

Reagovat
jv

Jj, na ty dva byla radost koukat... Kouknul jsem na TM a za Bayern tehdy nastoupil ještě Sagnol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele