1. kolo
06.08.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0:3

Stale Solbakkenovi se domácí premiéra na lavičce Kölnu hrubě nevydařila, jeho svěřenci předvedli především v první půli tragický výkon, za který je Vlci zaslouženě potrestali a odváží si tak premiérové tři body.

Ještě než se Kozli stačili vzpamatovat z nástupu na trávník, tak se k první střele dostal Mandžukić, ale z velkého úhlu Rensinga nepřekonal. To však byla na dlouhou dobu jediná zajímavá akce, jinak oba týmy spíše váhaly a vyčkávaly na chybu toho druhého. Velkého nezájmu domácího celku o dění na hřišti postupem času začali Vlci využívat a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení.

V desáté minutě se to Mandžukičovi ještě nepovedlo, ale za dalších sedm minut už se mohli svěřenci Felixe Magatha po zásluze radovat. Pezzoni prodloužil Benagliův výkop pouze k Mandžukičovi, ten následně prostrčil míč na Helmese, který se sám před Rensingem nemýlil - 0:1. Köln i po inkasované brance pokračoval v pasivitě, za což ho mohl po půlhodině hry potrestat Salihamidžić, ale po rohovém kopu na míč těsně nedosáhl. Domácí nakonec přecejen mohli ještě do poločasu srovnat krok, ale Geromel hlavičkoval po rohovém kopu nepřesně.

Po změně stran se hosté stáhli do obrany, nechali hrát matný Köln a sami čekali na příležitosti k rychlým protiútokům. Navýšit vedení pak mohl v padesáté čtvrté minutě Träsch, jenž vystihl další chybu Pezzoniho, ale na poslední chvíli se mu do rány postavil Geromel a zachránil tak svůj tým od nejhoršího. Vzápětí odpověděl pohotovou střelou z úhlu Podolski, ale branku trefit nedokázal. Po hodině hry pak našel Ochs aktivního Mandžukiče, ten ale z těžké pozice pálil pouze do boční sítě.

Vzápětí opět chyboval Pezzoni, který tak nabídl Helmesovi další stoprocentní možnost ke skórování, ten ji ale tentokrát využít nedokázal a udržel tím Köln v naději. Tu nedokázal využít o chvíli později Chihi, který na míč po rohovém kopu jen těsně nedosáhl. V závěru, když už hráli domácí bez vyloučeného Novakoviče, ještě Wolfsburg navýšil své vedení. Pět minut před koncem skóroval po chybě Rensinga přímo od rohového praporku Schäfer a v nastaveném čase upravil na konečných 0:3 pohotovou dorážkou Helmes.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele