1. kolo
06.08.2011 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Kaiserslautern 2:0

Werder Brémy přehrál Kaiserslautern a vrátil mu tak porážky z loňské sezóny. Pro svěřence Thomase Schaafa to navíc znamená překonání letitého prokletí, neboť se jim podařilo zvítězit v úvodním utkání sezóny po dlouhých pěti letech.

Utkání se od počátku hrálo v rychlém tempu. Aktivní směrem dopředu byli zejména domácí, kteří si vypracovali první příležitost již v úvodní minutě hry. Fritz, jenž nastoupil neobvykle na místě pravého záložníka centroval do vápna, kde číhal připravený Rosenberg, ale na vysoký centr těsně nedosáhl. Švédský reprezentant měl prsty i v další akci, kdy přesně našel rozběhnutého Hunta, ten si poradil s obránci, ale pohotový Trapp už byl nad jeho síly.

Werder hrál i nadále přímočaře. Další taková akce přišla v osmé minutě, Marin si pohrál se stínujícími obránci a přesným pasem našel mladíčka Thyho, ten ale v tváří v tvář v souboji s Trappem neuspěl. O chvíli později vystrčil růžky i Lautern, ale před nabíhajícím Iličevičem stačil zasáhnout pozorný Wiese. Rudí ďáblové přežili prvotní nápor domácím a s přicházejícím časem se stále více tlačili dopředu, jejich akce ale povětšinou končili ještě před pokutovým územím.

Ve dvacáté páté minutě se k dalekonosné střele osmělil Hunt, ale přízemní ranou nemohl Trappa vystrašit. O šest minut později potom měl největší možnost první půle Kaiserslautern. Dick odcentroval do pokutového území, kde Iličević přeskočil Papastathopoulose, ale v tísni už nedokázal hlavičku umístit mezi tři tyče. V poslední šanci prvního dějství se ocitl Sahan, ale z těžké pozice nedokázal zamířit přesně.

Po obrátce jsme byli svědky podobného průběhu hry. Ve čtyřicáté osmé minutě napřáhl z nadějné pozice Marin, ale dobře postavený Abel zblokoval jeho pokus na roh. O čtyři minuty později našel Sahan v ideální pozici Tifferta, ten ale z hranice penaltového puntíku vypálil příliš slabě a Wiese míč v pohodě lapil. Další obrovskou příležitost si Lautern vypracoval vzápětí. Sahan skvěle nacentroval, ale Iličević ve vyložené šanci hlavičkoval pouze do břevna.

V šedesáté minutě pak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Fritz našel přes celou šířku hřiště rozběhnutého Schmitze, ten na nic nečekal a z hranice vápna vypálil, Trapp jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde stál připravený Rosenberg a domácí vedli 1:0. Šanci na vyrovnání měl o deset minut později Sahan, ale z voleje nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V době vrcholícího tlaku Kaiserslauternu pak Wesley přehrál Abela, následně našel přesným pasem dobře postaveného Rosenberga, pro kterého opět nebyl problém dostat balón do sítě - 2:0. Dokonat hattrick mohl navrátivší se střelec dvě minuty před koncem, ale z dobré pozice tentokrát branku netrefil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle!

Reagovat
smazaný uživatel

Německo má 3 místa do LM a jeden do předkole té samé soutěže,doufám,že Werder,můj nejoblíbenější německý klub bude týmem,co se dostane do LM,patří tam!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele