Aktuality

Zlínu má k návratu mezi českou elitu pomoci navrátilec Poznar

Zlín vstoupí do nové sezony ve druhé lize s navrátilcem Tomášem Poznarem. Pětatřicetiletý historicky nejlepší střelec klubu by měl pomoci "Ševcům" zpět mezi elitu, kde hráli předchozích devět let.

Češi si pohoršili o třináct míst, v žebříčku FIFA spadli na 47. pozici

Čeští fotbalisté si po nepovedeném vystoupení na mistrovství Evropy v Německu pohoršili v žebříčku reprezentací FIFA o 13 míst na 47. pozici a jsou nejníže od dubna 2019, kdy jim patřila 48. pozice.

Boj o Yora vyhraje Manchester United, talentovaného obránce čeká zdravotní prohlídka

Leny Yoro zazářil v dresu Lille, řekl si o pozornost nejbohatších evropských klubů a přetahovanou o něho nakonec vyhraje Manchester United. Anglický celek uspěl se svou nabídkou, osmnáctiletý obránce dnes dorazí na zdravotní prohlídku.

Olomouc chce v lize vylepšit desáté místo z minulé sezony

S novým trenérem a realizačním týmem vstoupí do sezony Sigma Olomouc. Mužstvo povede Tomáš Janotka, který povýšil z olomouckého béčka. Společně s vedením klubu na dnešní tiskové konferenci prezentovali cíl být lepší než v minulé ligové sezoně, kterou Sigma zakončila na desátém místě.

Nejsme rasisté, video je vytržené z kontextu, hájí Mascherano záložníka Fernándeze

Případem skandování rasistických pokřiků Enzem Fernándezem (23) a dalšími argentinskými reprezentanty po triumfu na turnaji Copa América se již ve středu začala zabývat FIFA, která zahájila vyšetřování. Trenér argentinského olympijského fotbalového týmu Javier Mascherano (40) se v této souvislosti svých krajanů zastal.

Záložník Cavan Sullivan debutoval ve 14 letech jako nejmladší hráč v MLS

Čtrnáctiletý záložník Philadelphie Union Cavan Sullivan se stal nejmladším fotbalistou, který kdy nastoupil v MLS. Do zápasu s New England Revolution zasáhl jako náhradník ve věku 14 let a 293 dní. Podle agentury AP překonal o dva týdny dosavadní rekord Freddyho Adua, který v zámořské lize debutoval v roce 2004.

Holeš si kvůli sázce obarvil vlasy. Titul chci každou sezonu, vyhlásil

Slávistický univerzál Tomáš Holeš si před startem sezony obarvil vlasy na bílo. Jeden z kapitánů pražského týmu tím za kabinu splnil prohranou sázku s šéfem klubu Jaroslavem Tvrdíkem z minulého ročníku o to, zda mužstvo získá ligový titul. Holeš doufá, že v nadcházející sezoně už slávisté čekání na mistrovský primát ukončí.

Lerch před novou sezonou: Chceme ještě posílit, aby tady byla větší konkurence

České Budějovice se v nadcházející sezoně v první lize chtějí vyhnout bojům o záchranu. Klub hodlá získat ještě minimálně čtyři nové hráče, z nichž jeden má být brankář.

Sparta ve 2. předkole Ligy mistrů narazí na Shamrock. Díváme se na sebe, chceme postoupit, uvedl Panák

Irský Shamrock je podle nového kapitána pražské Sparty Filipa Panáka příjemnějším soupeřem pro 2. předkolo Ligy mistrů ohledně cestování, než by byl Víkingur Reykjavík. Trenér Sparty Lars Friis na dnešní tiskové konferenci uvedl, že analytici již pečlivě studují oba zápasy 1. předkola.

Slavia znovu vyměnila trávník a pracuje na rozšíření Edenu. Ve hře jsou dvě varianty, upřesnil Tvrdík

Slavia bude mít po půlroce opět nový trávník. Pražský klub začal s výměnou plochy po všesokolském sletu, který se konal na stadionu v Edenu v prvním červencovém týdnu. Červenobílí vsadili na trávník z Itálie a věří, že od prvního domácího utkání ligové sezony o příštím víkendu bude hřiště v dobrém stavu.

Thiago Alcântara se vrací do Barcelony, připojil se k trenérskému týmu

Barcelona potvrdila návrat Thiaga Alcântary, jenž ve 33 letech ukončil hráčskou kariéru. Bývalý španělský reprezentant pro letní přípravu doplní realizační tým trenéra Hansiho Flicka, kterého poznal ze společného působení v Bayernu Mnichov.

Chceme titul a do Edenu vrátit Ligu mistrů, zaznělo na tiskové konferenci Slavie

Po třech druhých místech za sebou vstupuje Slavia do nadcházejícího ročníku s jasným cílem získat první ligový titul od sezony 2020/21. Tým z Edenu chce zároveň projít do hlavní fáze Ligy mistrů, do níž se tentokrát přímo kvalifikuje i vítěz nejvyšší soutěže.

Jsme s posilami spokojení, ale neznamená to, že je kádr uzavřený, vysvětlil Friis

Trenér Sparty Lars Friis je spokojený s kádrem, s nímž český mistr zahájí obhajobu ligového titulu. Na dnešní tiskové konferenci dánský kouč uvedl, že si hodně slibuje od dvou posil, které letenský klub představil až v úterý večer.

Konkurence pro Coufala? West Ham pracuje na příchodu Wan-Bissaky z Manchesteru United

Vladimíru Coufalovi by mohla do West Hamu United dorazit výrazná konkurence. Londýnský klub podle anglických médií jedná o příchodu Aarona Wan-Bissaky z Manchesteru United, který je ochotný 26letého obránce uvolnit za 15 milionů liber.

Slavia dotahuje návrat Olayinky. Ve hře zůstává příchod Chama z Clermontu, řekl Tvrdík

Peter Olayinka má blízko k návratu do Slavie. Pražský klub je rámcově dohodnutý na podmínkách přestupu nigerijského křídelníka s Crvenou zvezdou Bělehrad, kam zamířil z Edenu před rokem. Na předsezonní tiskové konferenci to uvedl předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík. Úřadující český vicemistr podle něj usiluje také o rakouského ofenzivního záložníka Muhammeda Chama z francouzského Clermontu, dohodu s klubem ale zatím neuzavřel.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele