Aktuality

Nezmar dobrovolně obnovil členství ve FAČR, dočká se vyšetřování od Etické komise

Ve funkci je pár hodin a už nový generální ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar přitahuje pozornost médií. Třeba kvůli tomu, že obnovil své členství ve Fotbalové asociaci České republiky. Kvůli tomuto kroku jej znovu bude řešit Etická komise. A to kvůli policejním odposlechům v kauze kolem stíhaného Romana Berbra. "Etické komisi jsem připraven nabídnout maximální součinnost. Pevně věřím, že šetření bude férové, nezávislé a nebude se tendenčně snažit o exemplární potrestání," uvádí Nezmar na webu Slovanu.

Na oslavy bude čas, teď nás čeká zápas v Berlíně, byl opatrný Alonso

Lídr Bundesligy Bayer Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že závod ještě není u konce, přestože sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern Mnichov náskok 13 bodů.

Howe v létě nechce prodávat klíčové hráče, Newcastle ale mohou brzdit finanční pravidla

Manažer Newcastlu United Eddie Howe chce v létě v klubu udržet klíčové hráče Bruna Guimarãese a Alexandera Isaka, a to i přes možná omezení způsobená pravidly Premier League o ziskovosti a udržitelnosti (PSR). Na tiskové konferenci před sobotním zápasem s Fulhamem manažer Strak uvedl, že Newcastle čelí nejistotě, pokud jde o posilování, a nadcházející léto označil za obtížné.

Hráčem března se stal slávista Jurečka, mezi trenéry kraloval Holoubek

Vítězi anket o nejlepšího hráče a trenéra měsíce v první lize se za březen stali slávistický útočník Václav Jurečka a mladoboleslavský kouč David Holoubek. Devětadvacetiletý český reprezentant Jurečka je s 15 brankami nejlepším střelcem v sezoně nejvyšší soutěže. Výsledky druhého letošního vydání zveřejnila v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Jihoameričtí fanoušci nezvládli emoce. Při zápase Copa Libertadores trefili hráče kamenem

Zápas mezi argentinským klubem Rosario Central a uruguayským CA Peñarol v úvodním kole skupiny G jihoamerické Copa Libertadores poznamenaly výtržnosti fanoušků. Ke střetům došlo před zápasem i během něj a vzduchem létaly nejen dělbuchy a petardy, ale také kameny. Jeden z nich dokonce zasáhl do hlavy hráče uruguayského celku Maximiliana Oliveru.

Prioritou Liverpoolu má být Amorim, Reds prý zahájili jednání

Liverpool je jedním z předních evropských klubů, které výhledově shánějí nového kouče a nejvýše na seznamu anglického celku je Rúben Amorim. Stále teprve 39letý trenér odvádí vynikající práci v lisabonském Sportingu, Reds pak podle posledních zpráv měli vytáhnout do boje a zahájit jednání.

Müller odehraje 700. zápas za Bayern, v květnu může pokořit rekord Maiera

Bayernu Mnichov se letošní sezona nedaří podle plánu, o víkendu přesto dostane prostor jedna menší oslava. V centru dění by se měl ocitnout Thomas Müller, pokud zítra nastoupí proti Heidenheimu, připíše si na své konto jubilejní 700. start v dresu bavorského klubu.

Rekordy a první hattrick, Palmer režíroval šílený večer na Stamford Bridge

Byla to jeho další one man show. Cole Palmer (21) ve čtvrtek na Stamford Bridge dostál své přezdívky "Cold", udržel ledový klid, proměnil dvě penalty a ve 101. minutě zkompletoval nejen famózní obrat Chelsea, ale také svůj premiérový hattrick v Premier League.

Strahov ano, nebo ne? Nový stadion Sparty může být v Ruzyni nebo na Kačerově, řekl Boháč

Není tajemství, že stadion na Letné je Spartě malý. Vedení pražského klubu několikrát potvrdilo, že by v dohledné době rádo přesunulo klub do nového, většího stánku. V souvislosti s novou lokalitou je nejčastěji zmiňován Strahov, kde by Sparta ve spolupráci s FAČR ráda postavila národní stadion pro 35 tisíc lidí. Poloha uprostřed města ovšem může být problematická.

Příbram změnila trenéra, Krejčího nahradil dosavadní asistent Bednář

Trenér Karel Krejčí skončil po vzájemné dohodě na lavičce Příbrami. Aktuálně šesté mužstvo druhé ligy povede Roman Bednář. Středočeši o tom informovali na svém webu.

Kania chce vrátit Liberec do evropských pohárů. Musíme se srovnávat s českou elitou, vyhlásil

Nový majitel Slovanu Liberec Ondřej Kania se chce porovnávat s třemi nejúspěšnějšími kluby v Česku, tedy se Spartou, Slavií a Plzní, a pravidelně hrát evropské poháry. Přál by si, aby pod Ještědem jednou zazněla hymna Ligy mistrů. Na stadion touží přilákat více fanoušků, současné návštěvy považuje za neakceptovatelné. Řekl to v rozhovoru pro klubovou televizi, kde odpovídal na dotazy fanoušků.

Plzeň a Teplice bez trenéra. Hradec, Ostrava a Slavia zaplatí pokutu

Miroslav Koubek, trenér Plzně, a jeho teplický kolega Zdenko Frťala nesmějí jedno ligové utkání na lavičku. Oba dostali od disciplinární komise trest za čtyři žluté karty v sezoně nejvyšší soutěže. Viktoria hraje v sobotu v Karviné, Severočeši v neděli hostí Hradec Králové. Ligová fotbalová asociace, která řídí v Česku profesionální soutěže, o trestech informovala v tiskové zprávě.

Hráč měsíce očima analytiků: Pau Cubarsí. Stoper, jenž v 17 letech stabilizoval obranu Barcelony

Byl to téměř jistě ten nejlepší narozeninový dárek, jaký kdy dostal. Španělský talentovaný stoper Pau Cubarsí (17) se letos v lednu, pouhý den před svými sedmnáctinami, dočkal prvního ligového startu v dresu Barcelony. Od té doby chyběl v její sestavě jen v jediném utkání ve všech soutěžích. Vytáhlý 184 centimetrů vysoký obránce okamžitě upoutal svými výkony, a to natolik, že dokonce zasáhl i do obou dvou nedávných přípravných duelů reprezentace.

LFA projde reformou: Nebude se volit předseda, ligový výbor obsadí zástupci klubů

Ligové grémium schválilo změnu stanov Ligové fotbalové asociace (LFA). Od nové sezony se zruší post předsedy i obou místopředsedů a všech sedm členů ligového výboru bude mít stejné postavení. Zasednou v něm zástupci prvních čtyř klubů nejvyšší soutěže a nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy. Obě soutěže si navíc budou volit po jednom členovi.

Tendr na titulárního partnera nejvyšší soutěže pokračuje, ve druhém kole jsou tři subjekty

Do druhého kola tendru na titulárního partnera první ligy postoupily tři subjekty, nejde pouze o sázkové kanceláře. Oznámilo to vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) po skončení dnešního ligového grémia. Jediným kritériem pro určení vítěze je nabízená cena, výběrové řízení je vyhlášeno pro sezony 2024/25 až 2028/29. Aktuálně je generálním partnerem obou profesionálních soutěží sázková kancelář Fortuna.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele