osmifinále - odvety
15.03.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Zase ten Osimhen. Neapol i díky jeho dvěma gólům přetlačila Frankfurt také v odvetě

Otočit ještě situaci ve svůj prospěch bylo pro Frankfurt na italské půdě už předem nesmírně náročné. A Neapol žádné zaváhání prostě nepřipustila. Především se hostům opět nepodařilo uhlídat hlavní ofenzivní prvek celku z Kampánie, tedy Victora Osimhena. Už v prvním utkání si připsal na své konto rozhodující branku, ani v nynějším případě přitom výjimku neudělal.

Die Adler prakticky nenašli žádný originální recept, kterým by svého soupeře zásadním způsobem zaskočili. Přitom překvapivý plán opravdu nutně potřebovali, už první vzájemné měření sil z února ukázalo, že pokud neodvedou daleko lepší výkon, s postupem se mohou rovnou rozloučit. Domácí na každý pád působili organizovaně a disciplinovaně, zkrátka přesně tak, aby Eintrachtu nedali jakoukoli záminku k možnému obratu.

Neapol ve finále působila stejně nebezpečně, i když hlavní prioritou bylo neudělat výraznější chybu v defenzívě. Rozhodně navíc nerezignovala na možnou výhru. V 19. minutě se ocitl v moc dobré šanci Kvaracchelia, který podnikl středem pole výpad dopředu. Posléze se ale dostal do složitějšího střeleckého úhlu, takže brankáře Trappa překonat nedokázal.

Ve 43. minutě se přitom gruzínský útočník objevil v další dobré možnosti. Tentokráte si naběhl k opačné tyčce, než u které byl předtím, do běhu ho uvolňoval Zieliňski, jenže dopadl stejně jako při předchozí možnosti. Tedy že ho vychytal Trapp.

Přece se však I Partenopei dočkali v rámci prvního dějství vstřeleného gólu. Ve druhé minutě nastavení Politano nacentroval zprava na hlavu Osimhena, který měl dostatek času na výskok a své zakončení usměrnil efektivním obloukem na vzdálenější tyčku. Krátce po obrátce se pak Osimhen trefil podruhé, z brankového území opravdu neměl jediný problém trefit prázdnou bránu po přihrávce z pravé strany od Di Lorenza.

Německý soubor věděl, že s jeho nadějemi na proklouznutí do čtvrtfinále už je prakticky amen, ještě hůře mu přitom bylo v 64. minutě, kdy Neapol své vítězství stvrdila třetím přesným zásahem. Sow nakopl ve vlastním vápně Zieliňského, rozhodčí Taylor bez váhání nařídil pokutový kop, a ten pak hravě zužitkoval sám faulovaný.

Frankfurt obecně za celý zápas zahrozil vlastně jednou jedinkrát. V 58. minutě podnikl slušnou kombinaci u pokuťáku, konkrétně po spolupráci Knauffa se Sowem a rezultující přihrávce před bránu od Borrého mohl skórovat Kamada, to by ovšem ve skluzu nesměl zacílit tak slabě, jak si nakonec počínal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Müllered

0:3 easy postup

Reagovat
raduinho

3 Italské týmy budou ve čtvrtfinále - is it 2003 again?

Reagovat
Furia Ceca

Tu paralelu tam moc nevidím... Jednak tenkrát tam byl Juventus místo Neapole, a navíc všechny tři italský kluby reálně hrály o celkový vítězství (což se AC ve finále i podařilo). Letos vidím v semifinále jeden italský tým, maximálně dva v případě, že jedna čtvrfinálová dvojice bude italská. To je úplný opak oproti Německu nebo Španělsku, který mají ve ČF jenom po týmu, ale oba ty jejich týmy jsou adepty na trofej.

Ale to ještě předbíhám... Neapol ten postup musí ještě dneska potvrdit.

Reagovat
Furia Ceca

Jinak ty zprávy ohledně italských klubů v LM poslední dva týdny je taky docela ostuda... AC ve ČF poprvé po 11 letech, Inter po 12 A my tam už taky 5 let nebyli... A s Allegrim u kormidla pár následujících let ani nebudeme

Reagovat
Seydou Doumbia

Kvantita na úkor kvality no...Neapol má největší šanci dojít v LM nejdál mi příjde, AC a Inter končí v případě že chytí City, Bayern, Real a dokonce i Benficu bych proti ním favorizoval

Reagovat
Furia Ceca

Kvantita na úkor kvality To mi přijde dost idiotsky řečeno... každej klub jde do sezóny s tím, že se pokusil poskládat to nejlepší čeho je reálně schopen. Navíc všechny italský týmy měly těžký skupiny, ta skupina Interu byla vyloženě smrtící. A i v OF byla jediným italským favoritem na postup Neapol, AC s Interem měly rovnocenný soupeře, tam ty šance byly 50:50 – což se reálně i potvrdilo. Takže nějakou kvalitu ty týmy mít musí, jinak by do ČF nedokráčely.

A že v porovnaní s nejužší špičkou tu nejvyšší kvalitu nemaj? No... nemaj, no. Fotbal je dneska víc než kdy dřív hlavně o prachách a každej, kdo má dneska prachy a chce investovat do fotbalu, jde do PL. Všechny ostatní ligy začínají být už tak trochu vybrakovaný a drží krok víceméně jen díky svým oázám v poušti (Real, Barcelona, Bayern, PSG, v Itálii to ještě donedávna byl Juventus).

Taky myslím, že by Inter a AC měly problémy se současnou Benficou, ale zase věřím, že třeba s Realem by to bylo rovnocenný. Protože Real vs. Juve nebo Milány už je de facto evropský derby a jak je známo, v derby se rozdíly stírají Naopak bych třeba vůbec nevěřil Neapoli proti Realu. Proti City jo, proti Bayernu ne. A Benfica by jim podle mě taky zatopila, protože to je podle mě dost podobnej tým a to by jim nemuselo sedět.

Reagovat
Seydou Doumbia

Idiotsky řečeno, jsou to jen blbé slova, nevadí. Takhle jsem to cítil. Ještě si do toho výčtu top týmu mimo PL zapoměl zařadit Atlético, pořád s těmi roky co dělali finále a potom alespon semifinále je do této skupiny týmu beru. Ale třeba ty ne, kdoví.

Inter smrtíci skupinu? Jeden top tým, jeden outsider, bylo jasný že se rozhodne o druhém místě mezi nimi a Barcou, ale ano zvládli to dobře. AC mě upřímně překvapilo, pád dolu v této sezoně jsem očekával, ale že si takhle dobře povedou v LM jsem nečekal.

Inter-Porto 50:50? Osobně určitě 60:40, Porto není letošní Benfica a nemá v kádru žádné 60-120 milionové hráče, kteří za rok půjdou dobývat PL. Inter ve svém týmu má alespon pár špičkových hráčů, Porto tyto hráče aktuálně nemá.

Jj o prachách to je, naštěstí ta umělotina PSG nikdy nemá šanci tu LM vyhrát. Úpřímně jsem je nikdy neřadil mezi největší favority LM, protože je sleduju i v Ligue 1 a celkově vnímám ten jejich projekt jako jeden velký cirkus. A vždy proti ním když nastoupil top tým jsem věřil soupeři (Bayern, City, Real, United, Chelsea...). Naštěstí ten tým má nulovou koncepci skládaní kádru, takže je bych úplně vyškrtl.

AC a Interu bych osobně s Realem nevěřil, myslím že tam by se už ten rozdíl mezi nimi a top klubem potvrdil a bylo by to rozdílem třídy, naopak bych jím věřil třeba s Chelsea. Neapol je taková velká neznámá letos, úpřímně bych jím nevěřil vůbec s Bayernem, naopak bych reálnou šanci na postup viděl kdyby chytli City nebo i Real. Úpřímně doufám že se dostanou co nejdál, radost je sledovat. Benfica je odskočená od Porta letos nejméně o 1 level, proti Realu asi by neměli šanci, ale s italskými týmy bych to osobně viděl 50:50.

V něčem se shodneme, v něčem ne.

Reagovat
Truffaldino

Taky mi to přijdě divně řečený, Real, City, Bayern, Chelsea a Liverpool jsou delší dobu odskočeny od zbytku fotbalové Evropy, letos z toho vypadl Liverpool, takže podle této metriky jsou zde jen čtyři kvalitní celky.

Letos se Itálie měřila s Barcou, Liverpoolem nebo Spurs a ve skrze z toho italské týmy vyšly vítězně, je samozřejmě dost možné, řekl bych i pravděpodobné, že teď všechny celky vyletí, ale mít tři zástupce mezi osmi nejlepšími není úplně k zahození a jistá kvalita tam být musí, kór s bilancí v osmifinále 4-2-0 bez jediné obdržené branky v šesti utkáních.

Reagovat
jack_donaghy

Chelsea je momentalne odskocena na 10. miste v lige...

Reagovat
Seydou Doumbia

pořád je to ale top tým a větší favorit na zisk titulu v lm než ac, inter nebo benfica...já je nemám rád, ale modráky nesmím už podcenit, když si vzpomenu na di mattea a tyšla co udělali naposledy v lm s chelsea

Reagovat
ZB 07
Reagovat
andrew96

Očekávatelné no. Opravdu brilantní nařízení.

Reagovat
Salfovic

To je jak z Policejní akademie.

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Jan Horáček

Tak to jsou všude furt ňáký nařízení proti diskriminaci, ale neprodat vstupenku někomu kvůli tomu, kde bydlí, je v pořádku?

Reagovat
Seydou Doumbia

to neřeš kámo, oni si to fans frankufrtu, neapole a policie vyříkají ještě dnes v noci ve městě a bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Osimheeeen

Reagovat
mithro

co to tam lobotka dal za prihravku

Reagovat
Seydou Doumbia

Victoooooooooooooooooooooooooor

Reagovat
Rothbard

Kam půjde Victor v létě a za kolik? Mám jeho rookie kartu. :)

Reagovat
monkej

Kam by chodil?

Reagovat
mastakillah

Osimhen

Reagovat
Furia Ceca

Kvaradona dá Panenku

Reagovat
Furia Ceca

Tak ne

Reagovat
mastakillah

Piotr

Reagovat
Furia Ceca

To byl Bobby Cannavale v tom hledišti?

Reagovat
Busby babes

kolik za nej bude Neapol chtit?

Reagovat
Rothbard

Počítám, že pod 90 nepůjde.

Reagovat
romeo351

Tak 150

Reagovat
Ferda Kokeš

Neapol tu LM vyhraje. Po tom co zvedl Messi titul Mistrů světa, to bylo jasný.

Reagovat
Zark

Na počest Diega jo?

Reagovat
DidusIneptus

Eintracht Frankfurt, další německá ostuda!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele