předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
17.08.2022 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň si do odvety veze slibný výsledek, hlučné ochozy v Baku pomohl utišit skvělý Staněk

Plzeň v prvním utkání posledního předkola Ligy mistrů uhrála s Karabachem bezbrankovou remízu. Viktoriáni si na horké půdě v Baku zvlášť v první půli vypracovali několik slibných příležitostí, gól však vstřelit nedokázali. Poctivý výkon podpořil několika výbornými zákroky také Jindřich Staněk. Rozuzlení tak přinese až odvetný duel v Doosan Areně.

Fotbalisté Plzně nepřestávali v úvodu sezony překvapovat svými výkony, díky kterým si zajistili postup až do posledního kvalifikačního předkola. Aby toho nebylo pro plzeňské fanoušky málo, tak jim vedení udělalo další radost v podobě nové posily do zadních řad Václava Jemelky, který přišel ze Sigmy Olomouc a ihned zapadl do základní sestavy. Jak už ovšem před zápasem prohlásil asistent trenéra Pavel Horváth, nyní se Viktorce do cesty postavil dosud nejtěžší soupeř Karabach.

Téměř snový úvod mohl Plzni zařídit po rohovém kopu kapitán Lukáš Hejda, když se z bezprostřední blízkosti málem dostal k zakončení. Vzápětí však pohrozili domácí fotbalisté a nadvakrát prověřili Staňka, šanci ale nejspíše předcházel ofsajd. Viktoriáni tak znovu ve 21. minutě zkusili udeřit z rohu, po přízemním centru pálil Tomáš Chorý, na brankové čáře ovšem zasáhl obránce Karabachu. Ještě lepší zákrok předvedl po chvíli na druhé straně ve skvělé formě chytající Staněk, který nohou vyrazil pokus Ibrahimy Wadjiho. Poslední velkou šanci první půle měl na hlavě Jan Kopic, výzvu Chorého ale nevyslyšel, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se uklidnila hra a s ní i zaplněné domácí ochozy. Radost jim neudělal ani žádný ze střeleckých pokusů Jezdců, které většinou skončily v náručí dobře postaveného Staňka. Kletbu nevýrazných zakončení domácích prolomil až v 81. minutě Filip Ozobič tvrdou ranou k tyči, fantastický brankář Viktorie ale výborným zákrokem zabránil vítěznému gólu Karabachu

Úvodní duel v Baku tak nakonec vítěze nenabídl. Odveta se bude konat v úterý 23. srpna na stadionu Viktorie Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (451)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele