základní skupiny - skupina H, 4. kolo
11.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

V Parku princů rozsoudily remízu penalty, PSG těsné vedení nad Benficou neudrželo

Ta zpráva nepřišla na řadu jako blesk z čistého nebe. Už nějaký ten pátek se prostě šušká, že je atmosféra v kabině PSG minimálně hodně divná, a před utkáním Ligy mistrů proti Benfice vypluly na povrch spekulace, že Kylian Mbappé má opustit hlavní francouzskou metropoli již v následujícím zimním přestupovém období. Tyto zprávy mu ovšem ve skórování nezamezily.

Právě on se postaral o jedinou trefu na straně domácího celku, a to v rámci prvního poločasu. Verratti svou přihrávkou uvolnil do šestnáctky Juana Bernata, bránící António Silva do něj nešetrně kopl a sudí Oliver nařídil pokutový kop. Francouzský forvard s jeho exekucí neměl větší problémy a zamířil do protipohybu gólmana Vlachodimose. V závěru půle se pak ještě Mbappé snažil o další změnu skóre, avšak z úhlu stěží mohl uspět proti hostujícímu brankáři.

Přímo na hrací ploše se ani ve druhé půli nijak nepotvrzovalo, že by měl být Mbappé v nějaké špatné náladě, že by působil nespokojeně. Ba naopak se snažil o navýšení náskoku PSG, a to krátce po obrátce, nicméně jeho technický pokus o kousek minul bránu Vlachodimose. Přitom Benfica stále vypadala v útoku bezmocně, do nějakých možností se vůbec nepropracovávala. Přesto se vyrovnání dočkala. Verratti si totiž počínal ve vlastním vápně nešikovně, podrazil, a to velmi nešťastně, Rafu, Oliver byl přizván k videu a po kraťoučkém shlédnutí opakovaných záběrů ukázal na bílý puntík. Penalty se chopil Joao Mário a cílil nekompromisně pod břevno.

Obecně tenhle duel v mnohém napodoboval ten před týdnem, i v Parku princů bylo k vidění vesměs rovnocenné měření sil. Akorát s tím rozdílem, že tentokráte bylo šancí opravdu daleko méně. Tu poslední si pro sebe schoval ostře sledovaný Mbappé, který mohl všem vzkázat, jak že se situace s jeho odchodem od Les Parisiens má, nebýt zásahu Olivera. Ten si totiž všimnul ve spolupráci se svými kolegy, že krátce předtím hrál rukou jeho spoluhráč Mukiele, navíc by asi ani tak jeho gól neplatil, neboť se dle dostupných záznamů Mbappé zjevil jasně v ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com, ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Benfica

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
guzman

4:1

Reagovat
Rothbard

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná šaškárna ty jména..

Reagovat
Mass

Beckenbach, Eusebius

Reagovat
smetos

A dneska mbappe na stridacce

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé udělal životní chybu, že nešel do Realu.

Reagovat
Manik...

100 milionů € je 100 milionů €.. To by mu v Realu nedali.

Reagovat
fabec1222

Však tam půjde v zimě

Reagovat
Seydou Doumbia

nepůjde, perez není piča

Reagovat
Ladas321

Životní chybu? Vyždímal z PSG co mohl a podepsal krátkodobý kontrakt. Teď v zimě mu bude 24, za 3 roky tedy 27. Ve 27 letech může přestoupit zadarmo do jakéhokoliv klubu na světě a věř, že Madrid se taky ozve a pořád bude mít na nejvyšší úrovní ještě minimálně 7 let. Když si vezmeme, že Benzema zažívá svůj vrchol teď ve 34 letech, tak Mbappe může být úplně v pohodě, nic mu neuteče.

Reagovat
smazaný uživatel

Podepsal aby se po 3 měsících začalo spekulovat, že chce odejít. Finančně nádhera, ale je vidět, že to prostředí je toxický a samotnýmu jemu se tam nelíbí.

Reagovat
Ladas321

Spekulace kolem takových hráčů budou vždy. Život je nahoru dolů, dnes je nespokojený a zítra už bude spokojený.

Reagovat
Benfica

tieto famy je zbytocne riesit. Tak ako Ronaldo v lete, tak aj teraz Mbappe.. ale tieto veci vzdy pritiahnu vela ludi, tak preto sa pustaju taketo veci nonstop..

Reagovat
Ladas321

A ještě díky tomu kontraktu získá ve 27 letech další podpisový bonus

Reagovat
eder

Tak bez skřeta je to jasná jednička!

Reagovat
Greny

Pokud Mbappe chce fakt jít tak doufám, že ne k nám. Ať si tam tenhle dement co si hraje na největšího frajera klidně zhnije

Reagovat
eder

No nevím, že by šel zrovna do Zbrojovky...

Reagovat
Greny

Tam by si nekopl přes Řeznicka

Reagovat
John Obi Mikel

Boehly je toho schopnej.

Reagovat
fabec1222

Dá si dnes Mbappe vlastňáka?

Reagovat
fabec1222

Twle slušný hrábě mu dal

Reagovat
Coutinho10

proc strida Baha ?

Reagovat
fabec1222

PSG strašná sračka, snad vypadnou už v 1/8

Reagovat
REPLIKATOR

Bez obav. Tenhle klub žoldáků přehraje trochu běhavější tým.

Reagovat
Nuno čomes

Tak ono prostě to je tým, který není vůči těm jménům moc lidem sympatický, ještě když tam každý bere raketu. Tam nějaká návaznost na historii klubu a odchovance vůbec není, všechno vykoupené za obrovské prachy. Vepředu máš téměř 3 neposaditelné hráče se sympatiemi skoro 0, to je pak těžko mě nějaké PSG nechává třeba úplně klidným.

Reagovat
Benfica

spokojne, po dvojzápase s PSG stále bez prehry.. vlastne ozaj môžem byť spokojný..

btw páči sa mi ako po inkasovanom góle nezačíname brániť prehru 0:1 to je, veľký rozdiel oproti minulej sezóne

Reagovat
Seydou Doumbia

snad zabojujete o první flek

Reagovat
Benfica

Bude trebalo davat goly

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt Ještě doma porazit Juventus, a hurá do vyřazovacích kol.

Reagovat
Benfica

tak myslim si, ze je to velmi pravdepodobne..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele