osmifinále - 1. zápasy
21.02.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Victor Osimhen (© AFP)

Neapol neměla ve Frankfurtu potíže, k výhře hosty nasměroval Osimhen s Di Lorenzem

Černý kůň jarní fáze Ligy mistrů v prvním osmifinálovém střetnutí na půdě Frankfurtu jasně ukázal, proč je mu obecně přisuzována právě tahle role. Celý duel měla Neapol prakticky pod vlastní kontrolou, vsítila dvě branky v obou poločasech a zapsala zaslouženou výhru. Přitom dovolit si mohla i takový luxus v podobě zahozené penalty či dalších neproměněných šancí.

Neapol se dostala do první větší příležitosti v 19. minutě. Kvaracchelia vyzkoušel pozornost gólmana Trappa ze střední vzdálenosti, jeho neposedný pokus přitom nebyl úplně nejsnadnější na polapení, ale německý muž v rukavicích přesto zvládl vyrážet nad své břevno. Ve 34. minutě byl ještě blíže vstřelené brance Lozano, jeho zakončení ovšem narazilo do bližší tyče.

Od ní se přitom míč odrazil do strany, k němu si sbíhal Osimhen. Nešikovně ho následně nakopl bránící Aurélio Buta, a protože k tomuto přestupku došlo v pokutovém území, musel sudí Artur Soares Dias nařizovat penaltu. Té se chopil Kvaracchelia, jenže jakožto exekutor si nepočínal úspěšně. Zamířil sice k tyčce, avšak Trapp jeho záměr přečetl a balón polapil.

Nakonec se však italský soubor ještě do přestávky přece dočkal vedení. Ve 40. minutě podnikl rychlý brejk, Lozano unikl po pravé straně, předložil ve sprintu dlouhou přihrávku na zadní tyč, Osimhen si přitom pohlídal postavení, aby se nevystavil do ofsajdu, a z blízkosti pohotově zacílil.

Nigerijskému útočníkovi se podařilo rozvlnit síť ještě o minutu později, vlastně se jednalo o totožnou akci jako předtím, přízemním pasem ho totiž zprava vybídl Lozano, avšak tentokráte se již o ofsajd opravdu jednalo, a tak jeho trefa nebyla uznána.

I ve druhém poločase Neapol jasně prokazovala, proč je aktuálním suverénním lídrem Serie A, a nebýt včasného vyběhnutí Trappa, neustále hladový Kvaracchelia by se v 56. minutě přece zapsal na listinu střelců. Notně však s šancemi Eintrachtu na úspěšný výsledek především zamávala 58. minuta. Kolo Muani totiž ve snaze získat míč zpět šlápl podrážkou kopačky na nohu ležícího Zamba Anguissy a vyfasoval červenou kartu.

Přesilovku se pak podařilo hostům zužitkovat v ještě jeden pojišťující gól, který zřejmě nadobro zlomil odpor protivníka. V 65. minutě Zambo Anguissa zaslal kolmici na hranici šestnáctky, kam se vydal Kvaracchelia, ten patičkou oslovil Di Lorenza, jenž zamířil po zemi do spodního rohu branky.

Ve zbývajících pasážích zápasu si Gli Azzurri hlídali pohotový náskok, a nutno znovu připomenout, že vítězství si za své vystoupení jistě zasloužili. Německý konkurent zkrátka směrem dopředu dost tápal, nic na tomto faktu nezměnil ani moment z 82. minuty, po němž Kamada z dobré pozice zamířil jenom do rukavic gólmana Mereta. Mimochodem pro domácí se jednalo o jedinou přímou střelu na bránu v celém měření sil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, livesport.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Furia Ceca

To bude divokej dvojzápas

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Fikus19

1x2

Reagovat
Naseroslosos23

1:2

Reagovat
andrew96

Europacup in diesem Jahr!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska němci překvapí

Reagovat
Shevchenko

Stačí přenést pohodu z ligy nebo ze skupiny a myslím si že jasný postup Neapole.

Reagovat
KubaM

Tipnu si, že Frankfurt se dokáže dnes velmi speciálně na Neapol připravit a překvapit. 1-0 Je pak ale otázka, zda zvládne i odvetu.

Reagovat
RadekVonCZE

Eintracht!!!

Reagovat
mario23

Němci už ve skupině nezářili, navíc těžce bojují i v lize. Neapol letos předvádí pohledný fotbal. Možná pomůže i detail, že měli o zápas více na přípravu.

1:3

Reagovat
GEGE

Docela lákavé tam pustit něco na Neapol. Čekal sem, že půjdou na jaře klasicky dolů ale zatím to tak nevypadá, mají k dispozici plný kádr ,forma jim drží a vše nasvědčuje tomu, že by to měli " v pohodě" vyhrát. Takže jediné mínus, které mi vychází je " klasičtí Italové"...

Reagovat
Arnar Resmusonn

Moc se na tento zápas (možná i odvetu) těším. Snad mě týmy nezklamou. Frankfurt hraje v lize stále o přední příčky a velmi pěkný fotbal, jenže Neapol letos je prostě válec! Ti se vyhybají nějakým taktickým šachům a jedou plnou parou vpřed doufám že si toho půjdou oba naplno.

Reagovat
Seydou Doumbia

rozhodně čekám u tohoto zápasu ten atraktivnější duel a hodně zábavy

Reagovat
andrew96

Nejlepší osmifinále.

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Neapol, Kvaradona a Osimhen.

Reagovat
GEGE

FORZA NAPOLI!

Reagovat
mastakillah

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Pizza se na párky zatím nechytá A šašlik byl zatím taky jen u míče dvakrát.

Reagovat
Zemun

Romanko Kolomanko nejaký gól da

Reagovat
Wazza228

Máte nějaký nesekající se stream? Totalsportek se mi poslední dobou hrozně seká.

Reagovat
Furia Ceca

http://livetv.sx/it/eventinfo/112595764_eintracht_napoli/

Já čučim na Ace 5000 Kbps a zatím ani jeden zásek

Reagovat
Wazza228

Reagovat
mastakillah

Osimheeeen

Reagovat
mastakillah

Ale Lozano parádně

Reagovat
JackDaniels.

i Lobotka

Reagovat
mastakillah

Tohle si musí Osimhen pohlídat. To je strašná škoda

Reagovat
Furia Ceca

Trochu smůla, že ten obránce Frankfurtu uklouzl a spadl, protože jinak by to ofsajd asi nebyl... ale tak hlavně, že po tom úvodním tlaku domácích už to zase vedete správným směrem

Reagovat
mastakillah

Je to velká škoda. Dát takto rychle po sobě dva góly by mohlo být K.O.

Dneska to není náš zápas a řekl bych, že vedeme jen díky chybám Frankfurtu

Druhá půlka musí být od nás lepší. Za mě je potřeba to hrát víc přes Lozana, tam je ta strana volnější …

Reagovat
didosh

Reagovat
JackDaniels.

Franto se rozjel

Reagovat
DidusIneptus

Je nanejvýš jasné, že všichni Němci z LM vypadnou. Nemůžou se rovnat se soupeři kteří jsou kvalitativně lepší. V EL to samé, tam také nezůstane žádný německý manšaft. Německý fotbal zkrátka letos na evropský fotbal nemá. Je to mrzuté, ale je to tak

Reagovat
mastakillah

Kvara dneska nemá den

Reagovat
Furia Ceca

No ty vole... to je neskutečný, co dneska Neapol spálí

Reagovat
GEGE

Kvara ty vole

Reagovat
mastakillah

Jasná červená

Reagovat
Jan Horáček

Jestli byla tato červená podle pravidel, pak jsou pravidla nesmyslná. Hráč Frankfurtu odehraje balón, protihráč mu skluzem vletí pod nohy a faulovaný jde ven.

Reagovat
Furia Ceca

Vždyť mu plnou váhou šlápl na kotník, podle všeho to ještě udělal schválně... Proč tam asi sehrál ten tyjátr. Protože mu okamžitě došlo, že to posral.

Reagovat
Jan Horáček

Šlápl mu na kotník, protože odehrál balón a protihráč mu vletěl pod nohy. Nevím, jak jsi přišel na to, že to udělat schválně, já to ze záběrů nevidím.

Reagovat
ttopi

Rozdíl je, že hráč do balónu šel normálně nártem, Muani tam šel podrážkou. Už to naznačuje, kdo koho fauloval. Taky mi to přišlo jako klasickej klinč 50:50, ale nakonec s tou ČK problém nemám.

Reagovat
ttopi

Oba tam šli stejně blbě.

Reagovat
mistr129

Myslíte že má Neapol šanci vyhrát? Když koukne člověk na ostatní velké kluby, tak Barca už v LM není, Real, City, Bayern, PSG nic moc sezona...

Reagovat
mastakillah

Stačí se podívat na dnešní zápas Realu. 5 střel na branku a 4 góly. Tam ta zkušenost s ligou mistrů je neskutečná

A k té otázce. Stát se může všechno, ale máme nulové zkušenosti ze zápasu ve vyřazovací fázi LM a ani dnes to není příliš přesvědčivý výkon

Reagovat
mistr129

Jasný, ale současný Liverpool zas není měřítko, ta obrana je na ručník

Ale ty vaše zkušenosti určitě budou problém jak píšeš

Reagovat
mastakillah

No to jo. Ale jinej klub prohrávat 2:0, tak se sesype. Kolikrát to dokázali neskutečně otočit, ikdyž to nevypadalo. Real, Bayern jsou v tomhle úplně jinde jak my.

Pro Neapol je momentálně nejdůležitější liga

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jestli tu ligu nezvládnou...tak to už by museli klub rozpustit teď by to chtělo tak 5 let dominance. Ty výkony jsou boží

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jakmile zapli svůj mód, Frankfurt jen běhal a nic...jsou skvělý ale otázkou bude podle mě i to jak to půjde v lize. Když bude klid, proč ne

Reagovat
Furia Ceca

Jako úplně? To si nemyslím... Vidím to maximálně na finále – a to ještě jen případě, že cestou tam nenarazí na Bayern nebo Real.

Reagovat
mistr129

Jj, myslel jsem úplně... Bayern má dost problémy v Bundeslize a Real v LL rovněž, přičemž mi španělská liga přijde nejslabší za nějakých 10-15 let.

V Itálii vůbec nevím, jak na tom ty týmy jsou, ale ta forma Neapole vypadá zajímavě.

Reagovat
LeonardoUžoa

Systém bez venkovních golů dává větší šanci outsiderům než dříve. Letos si ale myslím, že to stejně ještě zůstane ve spárách favoritů. Real, Bayern klasici a City, PSG šejkové, co už víc jak dekádu jedou na titul a pořád nic.

Reagovat
mistr129

Jasný, je to pravděpodobný, na druhou stranu těch favoritů není tolik jako dříve - velké týmy jsou obecně z formy a ti co ne (Arsenal, United, Barcelona) už tam ani nejsou.

Takže ti zbývají ti čtyři jak píšeš (s tím že Bayern a PSG se teď vymlátí), přičemž navíc nikdo z nich není ani zdaleka v ideální formě. Když to srovnáš s loňskem například, tak jsou letos všichni 4 horší a do toho Liverpool a Chelsea jsou úplně mimo.

Reagovat
LeonardoUžoa

Jako MU, Arsenal se už ani nepočítají, ti

do LM spís nepatří jak patří v posledních letech. Bayern samozřejmě může rupnout kdykoliv, nemá moc dobrou sezonu a loni je byl schopen vyřadit i Villarreal. Uvidíme, mám rád příběhy, byl bych za to, aby vyhrál někdo nečekaný, ale můj názor je, že to letos nebude.

Reagovat
mistr129

No já nemyslel že tam chybí oproti předchozím letům.

Jen že se to zejména v Anglii přelilo a týmy, kterým se dařilo loni a dostaly se do LM, jsou úplně v prdeli a jejich pozice zaujaly jiné, které tam nejsou

Reagovat
Shevchenko

Systém bez venkovních golů dává větší šanci outsiderům než dříve? Naopak si myslím, že to jde ruku v ruce s favoritama.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já chápu že ho Muani trefil přímo na nohu ale to nebyl úmysl ani náhodou! Tady červenou já osobně nechápu...

Reagovat
mastakillah

A červená se dává jen za úmysl nebo i za neohrabanost? Byla smolná, ale úplně jasná

Reagovat
Jan Horáček

Vždyť Muani jasně odehrál balón a protihráč mu vletěl pod nohy. Co měl Muani dělat?

Reagovat
guzman

Odehrál míč jo? Ano smolná situace, ale určitě jasně neodehrál míč

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ok fandite Neapoli ale toto červená prostě není za mě. Každý na to má svůj názor. Za mě šli oba po míči, jenže Zambo ho trefil o sekundu dřív a Muani ho hrál prostě z vrchu... nešťastné ale vzhledem k tomu že předtím nehrál nijak agresivně, žlutá a ostrá domluva

Reagovat
mastakillah

Vždyť mu dojel úplně holeň. To jsou škaredý zákroky, kdy mu tu holení kost při špatném zásahu může i zlomit. Chápu, źe úplně nechtěl, bohužel pro něj byl v souboji pozdě. V tomhle musí ten sudí hráče chránit.

Reagovat
Jan Horáček

Teď jsem si to dál zpátky a já tam vidím, že míč hrál jako první Muani.

Reagovat
Jan Horáček

Tak já se na to ještě podívám, ale původně jsem myslel, že Muani hrál míč před hráčem Neapole.

Reagovat
Jan Horáček

Už jsem myslel, že jsem blázen, když si myslím, že červená nebyla a že Muani hrál balón jako první, ale teď to v TV říkali i pánové Straka, Fukal a Jiránek

Reagovat
LeonardoUžoa

Nikdo mezpochybňuje, že to nebylo smolné. Ale prostě se mohly lámat nohy.. Už vidím Straku na lavičce, když takhle sjedou jeho hráče, jak bojuje za to, aby soupeř nebyl vyloučen. Neposlouchej je..

Reagovat
mastakillah

Straka je akorát žvanil a gestikulátor

Reagovat
LeonardoUžoa

Jasná červená. Nahrává tomu i fakt, že ten dement tam 5 minut ležel a snažil se to uhrát na to, že on při tom ještě utrpěl zranění. Věděl, že do toho vletěl blbě, ale nechtěně.

Reagovat
Furia Ceca

Podle mě to úmysl byl... ale ještě se pak podívám na sestřih na ČT.

Reagovat
mastakillah

Capitano

Reagovat
Furia Ceca

Prej nemá svůj den

Reagovat
mastakillah

Reagovat
mastakillah

Chucky dneska parádní

Reagovat
LeonardoUžoa

To má být kdo?

Reagovat
mastakillah

Lozano

Reagovat
LeonardoUžoa

jo, souhlas. Šikovný a pracovitý hráč.

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, že Neapol ještě nějaký ten gól přidá, protože jestli to bude 0:2, tak po takovým průběhu to bude kurevsky málo.

Reagovat
Shevchenko

Stačí

Reagovat
GEGE

Frankfurt ukázal, že je doma silný soupeř ale Neapol skvěle. Měli vyhrát i větším rozdílem.

Grazie ragazzi

Reagovat
mastakillah

Na začátku to od nás nebylo příliš kvalitní, což se naštěstí v průběhu zápasu změnilo. Frankfurt nám vlastníma chybama daroval vedení. Nebýt naší střelecké neschopnosti a nepohlídá í offside, tak mohlo být po půlce hotovo. Druhý poločas už byl v naší režii a hlídali jame výsledek. Snad to doma potvrdíme.

AVANTI NAPOLI

Reagovat
DidusIneptus

Němci, vy to vedete... Dortmund, Bayern, Frankfurt, Lipsko, Union, Leverkusen, všichni se budete parkovat z Evropy po odvetách. Musíte se sebou něco udělat, a to honem rychle!

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund i Bayern vyhráli (Bayern dokonce venku), Union remizoval na Ajaxu a doma může jít v pohodě dál, Lipsko ještě nehrálo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Union půjde dál

Reagovat
PISTOLERO

Jen tak dále. Zatím v podání italských klubů, super výsledky v LM. Snad na to dneska navážeme...

Reagovat
FuckT

Nikdy by som nepovedal, ze aj na Anglickom fore fans SSC Napoli budem este niekedy citat tolko chvaly na Slovaka. Bolo ale zaujimave sledovat, ako nasa hra nemala chut kym Lobotka robil chyby, t.j. ked na zaciatku 2 alebo 3 krat nepresne prihral, a ako nasledne cely tim zacal makat ako stroj ked Lobotka pridal na obratkach a zlepsil svoju hru. Najlepsie to asi vyjadril jeden fanusik tam, ked povedal, ze Lobotka je momentalne nasim lepidlom.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Stanko je perfektní

Reagovat
mastakillah

Reagovat
vilp

Máš odkaz? Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Spaletti si v něm našel svého Pizzara

On prostě umí využít silné stránky a eliminovat slabiny záložníků.

Reagovat
Mönchengladbach

Snad to Neapol celé vyhraje. Je skvělá, v lize bude moct pomalu šetřit síly, hlavně, aby se nezranily opory.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bol asi veľký zázrak, ale za tu hru, ktorou sa Neapol prezentuje v domácej lige a v lige majstrov, by si ušatú trofej určite zaslúžil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele