semifinále - 1. zápasy
10.05.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Edin Džeko střílí první branku utkání (© AFP)

Počáteční uragán Interu stačil na výhru. AC Milán má k finále Ligy mistrů dál

Milánské derby zatím vyznívá v semifinále Ligy mistrů lépe pro Inter. Tomu stačilo, aby na začátku první půle vlétl na svého rivala se vší vervou, vsítil dva rychlé góly a pak už pouze kontroloval dění na hrací ploše způsobem, že hlavně sám neinkasuje. AC Milán bude muset v odvetě dost zabrat, výkon totiž hodný postupu do finále milionářské soutěže jednoduše nebyl.

Tak špatný start do utkání si domácí rozhodně ani v nejhorším snu nepředstavovali, během jedenácti minut totiž inkasovali dvakrát. Nejprve se přitom trefil Džeko, který zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Calhanoglua, přetlačil v souboji kapitána Calabriu a zacílil z první nekompromisně do šibenice. Po jeho zakončení se gólman Maignan jen marně ohlédl.

A o pár chvil později zasadili I Nerazzurri svému protivníkovi další úder do tváře. Dimarco od levé lajny poslal přihrávku za pokutový oblouk a tam si do zcela volného prostoru naběhl Mchitarjan. Následně pronikl ještě do šestnáctky, kde se prakticky žádný z obránců AC Milán nenacházel, a z blízkosti pak velmi snadno propálil Maignana.

Opaření domácí hořeli jako papír v defenzivních činnostech i nadále, mohli být přitom rádi, že po šestnácti minutách dokonce neprohrávali hned o tři branky. Calhanoglu vyzkoušel svou pravačku, jen kousíček mu přitom chyběl k tomu, aby skóroval. Bohužel pro něj narazila dělovka do brankové konstrukce, přičemž chvilku nato si s dorážejícím Mchitarjanem poradil Maignan.

Ani pak se ovšem výběr kouče Stefana Pioliho neoklepal, ačkoli ten pod velením Simoneho Inzaghiho notně polevil v ofenzivním podnikání. Pod žádný větší tlak I Rossoneri svého městského konkurenta nedostali, ten naopak svoje vedení v pohodě hlídal. Sporný moment nastal po půlhodině hry, v soupeřově šestnáctce se skácel k zemi Lautaro Martínez poté, co se dostal do kleští Tomoriho a Kjaera, avšak penalta ve prospěch hostující družiny nařízena nebyla. Sudí Jesús Gil si totiž prohlédl situaci na videu a usoudil, že se o porušení pravidel nejednalo.

Až po přestávce domácí přece zabrali. A hned v 51. minutě se snažil snížit stav Junior Messias, jenže svoje mířidla levačkou neseřídil správně. V 63. minutě byl zřejmě nejblíže vstřelené brance Tonali, jenž napřáhl parádně z hranice vápna, avšak orazítkoval pouze tyč brány Onany. Inter zkrátka ve zbývajících pasážích nechyboval, takticky zvládal svou úlohu moc dobře, a dokráčel tak k zasloužené výhře.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (347)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele