základní skupiny - skupina F, 1. kolo
14.09.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Robin Gosens (© AFP)

Villarreal se s Atalantou rozešel smírně, rozhodli střídající hráči

Duel dvou ofenzivně laděných týmů skončil remízou, na níž měli hlavní podíl střídající hráči. Villarreal sice zprvu prohrával, ale dokázal utkání otočit na 2:1. Jen krátce poté ale zasáhl střídající Mirančuk a svou asistencí přispěl k dělbě bodů.

Villarreal chtěl zopakovat úspěch posledního španělského týmu, který na svém stadionu Atalantu přivítal. Celek z Bergama totiž při minulé cestě do Španělska nestačil na Real Madrid a současný vítěz Evropské ligy hodlal slavnějšího předchůdce napodobit. Na Estadio de la Cerámica se potkaly dva týmy, kterým se vstup do nového ročníku moc nepovedl a ze začátku se to dalo říct především o domácí ekipě.

Atalanta totiž vyrazila na svého soka jednoznačně aktivněji a snažila se dostat Žlutou ponorkou pod tlak. Po nahrávce Zappacosty se snažil zakončit Duván Zapata, jenže brankář Gerónimo Rulli si věděl rady. V 6. minutě už ale ani Rulli nestačil. Do vápna domácích totiž přilétl centr ze strany, který si efektivně zpracoval opět Zapata. Kolumbijský kanonýr nezakončil, nýbrž v obležení poslal míč do druhé vlny na Rema Freulera. A ten už si věděl rady - s přispěním tyče vstřelil první branku utkání.

Postupně se hra začala uklidňovat a mohlo za to především časté přerušování v podobě faulů- Zvlášť dvojice obránců Zappacosta - Pedraza si dneska hodně ležela v žaludku a průběžně se okopávala. Po třiceti minutách se musel blýsknout brankář Juan Musso, který od nové sezony stráží bránu Atalanty. Po nahrávce od Triguerose totiž zakončoval Gerard Moreno a Musso měl co dělat, aby jeho pokus zastavil.

O pouhých pět minut později už ale bylo vyrovnáno. Villarreal si za zvýšenou aktivitu gól zasloužil a docílil ho poměrně jednoduše. Atalanta nedokázala odvrátit míč moc daleko od vlastního vápna, přes Pedrazu šel míč do vápna na zcela volného Manuela Triguerose a ten prakticky sám před Mussem snad ani nemohl netrefit - 1:1.

Nechybělo mnoho a Villarreal mohl ještě v rámci prvních 45 minut otočit výsledek ve svůj prospěch. Na dlouhý pas ze standardní situace od Pareja si naběhl Gerard Moreno a z bezprostřední blízkosti zakončoval, jenže Musso předvedl naprosto fantastický zákrok a Morena vychytal!

Do druhé půle naskočila lépe opět Atalanta, která chtěla zopakovat úvod té první. Málem se to povedlo Duvánu Zapatovi, kterého efektivně našel Ruslan Malinovskyj. Jenže kolumbijský snajpr napálil míč hlavou jen do břevna!

Jinak druhá půle zůstávala za očekáváním, byť oba týmy prostřídaly a na trávníku se objevila nová krev. Jedním ze střídajících hráčů byl i Arnaut Danjuma a trenér Emery měl v tomto případě skvělý čich. Po třinácti minutách na hřišti totiž Danjuma poslal Villarreal do vedení! První akce sice domácím nevyšla, ale Parejo vybojoval míč na Freulerovi, Moreno prodloužil balon na Danjumu a ten už se před Mussem nemýlil - 2:1.

Villarreal začal cítit chuť výhry, jenže ani Atalanta se nehodlala vzdát. A taky v jejím případě rozhodlo střídání. Trenér Gasperini si mohl pochvalovat ještě rychlejší efekt, neboť Josip Iličić našel osamoceného Alexeje Mirančuka. Ten se na trávníku pohyboval sotva dvě minuty. Se štěstím ale dokázal připravit pozici pro lépe postaveného Robina Gosense a zkušený německý obránce ze středu vápna srovnal!

Villarreal ještě možná pomýšlel na další zvrat, jenže utrpěl střelbu do vlastních řad. Veškeré jeho šance zmrazil Francis Coquelin, který po zcela hloupém zákroku dostal druhou žlutou kartu a svůj tým oslabil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Atalanta Tip 2:3

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Coutinho10

btw. nevi nekdo, jak to bude se zapasy, ktere nejsou na Premier Sport 2 a Novasport 3, 4, jako je napr. tento ?...zkousel jsem hledat, ale nikde nevidim zadnou zminku a vypada to, ze ani Voyo je nema

Reagovat
Largo

https://footybite.cc/

Tady najdeš všechno.

Reagovat
Coutinho10

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod

Reagovat
Largo

Reagovat
Messiáš

Tohle si mela ponorka pohlidat, krome prvnich 20 minut byli celkem znatelne lepsi.Snad dokazou uhrat nejake body na Atalante, jinak to na postup moc nevidim...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele