základní skupiny - skupina A, 4. kolo
03.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Georginio Wijnaldum (© AFP)

Wijnaldumovy dvě trefy PSG k výhře nepomohly, Lipsko srovnalo v závěru z penalty

Lipsko urvalo svůj první bod v Lize mistrů. Po třech porážkách v řadě se mu zadařilo doma remizovat s PSG, které ztratilo svou výhru v samotném závěru, to když konečný stav určil jeho sok z úspěšné penalty. Pařížané tak přišli o průběžné vedení v tabulce skupiny A na úkor Manchesteru City, jenž se před ně procpal o jeden bod po výsledkově hladkém skalpu Brugg.

Domácí vstoupili do utkání o dost aktivněji a svého soupeře dostali v podstatě pod neustálý tlak. Už v 1. minutě zahrozil André Silva, nacházel se ovšem v ofsajdu, a tak z celé možnosti nezbylo nic. V 8. minutě již přece nakonec došlo na změnu skóre. Di María špatně rozehrál na Hakimího, toho zužitkoval André Silva, který našel svým pasem přesně skórujícího Nkunkua.

Die Roten Bullen nepolevovali ve svém útočném počínání ani nadále a o čtyři minuty později si mohli vytvořit již dvougólový náskok. Pařížská obrana si znovu nepočínala nejlépe, požár hasil na poslední chvíli Danilo Pereira, jenž ve vlastní šestnáctce srazil Andrého Silvu, a sudí Ekberg nařídil penaltu. Jenže tu sám faulovaný neproměnil, brankáře Donnarummu nepřelstil.

Tenhle moment jako by přece probral spícího obra z Francie, který postupně začal srovnávat krok se svým sokem. Ve 13. minutě mohl ještě Laimer potěšit Lipsko, každopádně svůj pokus namířil těsně vedle brány, a v 17. minutě pálil nad ní Nkunku, následně ovšem PSG vyučilo německý celek z produktivity a proměnilo vlastně svou první větší příležitost tohoto střetnutí.

Di María ve 21. minutě prostrčil míč ve středu pole na Neymara, který uvolnil do pokutového území na hranici ofsajdu pohybujícího se Mbappého, jenž se tak ocitl za defenzívou Lipska, následně předložil balón dozadu na Wijnalduma, a ten ho poté z blízkosti pohotově doklepl za brankovou čáru. I závěr první půle vyšel lépe PSG, které jednu ze šancí přetavilo ve vedení.

Už ve 38. minutě se v dobré pozici zjevil Di María, na nějž načechral jemný oblouček stále hladový Wijnaldum, a velké štěstí pro svěřence trenéra Jesseho Marsche, že dělovku blokoval do zámezí bránící Orbán. Z rezultujícího rohového kopu nicméně hosté přece úspěšně udeřili. Ačkoli původně byla jejich radost po rozvlnění sítě zbytečná, nakonec si ji užít přece mohli.

Di María rozehrál rohový kop centrem do vápna, Marquinhos míč prodloužil na Wijnalduma do brankového území, přičemž Nizozemec hlavičkou překonal snadno gólmana Gulácsiho. A VAR pár chvil na to ujistil hráče Les Parisiens, že se o porušení pravidla o ofsajdu ve finále nejednalo. Do pauzy ještě mohl cílit Mbappé po rychlém brejku, na Gulácsiho však nevyzrál.

Krátce po obrátce zahrozil Di María, jenže i kdyby jeho střela skončila za Gulácsim, neplatila by jeho branka tentokráte již kvůli vážně jednoznačnému ofsajdu. V 52. minutě mohlo PSG soupeře definitivně uzemnit, Neymar ze středu pole uvolnil Hakimího, ten přenechal merunu na Wijnalduma a ten na Mbappého, jenže poslední jmenovaný trestuhodně selhal v koncovce.

V 64. minutě se ocitl Mbappé před Gulácsim opětovně, z blízkosti ho ale ani v tomto případě nepřekonal. A mužstvo kouče Mauricia Pochettina nakonec na své nepoměňování příležitostí tvrdě doplatilo. Ve druhé minutě nastavení druhého dějství domácí srovnali, to když se kopal po faulu Kimpembeho na Nkunkua ve vápně další pokutový kop, jenž proměnil Szoboszlai.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1 (Icardi)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

2:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Čenda

Hele kam se poděl PsgFanatic nebo jak to bylo? Dostal banána nebo se přemasopustil zas na někoho jinýho?

Reagovat
protiproudu

přemasopustil

Reagovat
Ranoth

coskoro sa objavi pod novym menom NewcastleFanatic

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava PSG presne dle predpokladane rekl bych, ze to bude kolotoc, pokud to “frantici” nevypusti

Reagovat
smazaný uživatel

Silva klasický jednosezonní hype

Reagovat
smazaný uživatel

Gini ❤️

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko lepsi teda, ta penalta nejspise bude mrzet. Jinak bych se nedivil, kdyby tam byla redka, solidne se zajizdeji

Reagovat
John Obi Mikel

PSG

Reagovat
manuelo neuero

PSG

Reagovat
Kily8

Strata bodov PSG ide jednoznačne na Mbappého. 3x zoči-voči brankárovi a 3x katastrofálne zakončenie. Z dnešných Mbappého šancí by dal Vinicius 4 góly Škoda, že mu Wijnaldum nahrával ešte do lepšej pozície. Gini mohol mať hattrick a PSG 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Ztrata jde za dementem Kimpembe ktery musi osedlat frajera ve vapne jak nekde na country estrade, retard vyjebany

Reagovat
Kily8

Ok, bola to chyba, ale takéto zákroky sa stávajú, nešťastná náhoda. nechýbalo vela a mohlo to byť posúdené opačne. Di Mariova chyba bola vačšia. Len v závere už to mohlo byť 1:5, ak by Mbappé premenil iba 100% šance. Kimpembe spravil 1 chybu, Mbappé 3 a budeme to pripisovať Kimpembemu? Ak by dal Mbappé góly, čo mal dať s tých šancí, bol by za hrdinu a chyby sa útočníkov netíkajú? Iba sláva?

Reagovat
Pharrell

Jj prostě Kylian jim to projebal. Mohl dávno pojistit výhru ale místo zahazoval tutové šance takže na konci RB L. vyrovnalo za trest. Nevím no prostě podle mě je Mbappé už myšlenkami v Realu Madrid.

Reagovat
Pharrell

za "trest" no karma to byla sice domácí Red Bull Lipsko mělo v zápase 2 penalty ale celkově na střely rozstříleli PSG a celý zápas byli více aktivnější takže možná spíše zasloužená remízu se urodila

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale na kdyby se nehraje. Tj jasne ze mel Mbappe dat min 2 goly z tech brejku, to ze to zakonci jak retard, je vec druha. Hrozny byl vcera. Ale tu remizu pripisuju proste Kimpembemu, protoze on udelal faul v 89’ na penaltu proste. Neudelat ho, Pariz vyhraje, bez debat

Reagovat
Petr20

Nějak ti nevyšla tvá statistika, že je PSG bez Messiho lepší

Reagovat
John Obi Mikel

S ním by ještě prohráli.

Reagovat
Petr20

No Messi, no party. I Messi s poranenym kolenem a nahovno formou by ty góly dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele