základní skupiny - skupina A, 6. kolo
07.12.2021 18:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Lionel Messi a Kylian Mbappé (© AFP)

PSG splnilo roli favorita s Bruggami. Dvakrát se trefili Mbappé i Messi

Bruggy pro letošní sezónu v pohárové Evropě skončily. I kdyby však na půdě PSG zazářily a urvaly případný senzační výsledek, v tabulce by se ze čtvrté příčky výše stejně neposunuly, Lipsko totiž v souběžně hraném klání skolilo Manchester City. Francouzský gigant mohl mít radost z výkonů Kyliana Mbappého a Lionela Messiho, kteří spolu režírovali finální vítězství.

Hosté vstoupili do klání opravdu hodně špatně, nepohlídali si hned ve dvou případech velkou hrozbu PSG z útoku v podobě Mbappého, inkasovali během krátké chvíle od francouzského forvarda hned dvakrát a dostali se vlastně okamžitě do pořádné nepohody. Celkově Bruggám první poločas hrubě nevyšel, po obrátce následně vážně hodně stěží mohly jakkoli reagovat.

Sotva uběhlo několik desítek vteřin od úvodního hvizdu rozhodčího Jesúse Gila, už se favorit tohoto střetnutí dostal do vedení. Nuno Mendes u levé lajny uvolnil Mbappého, ten mu balón navrátil zpátky, portugalský obránce se rozhodl i z ostrého úhlu vypálit, gólman Mignolet míč vyrážel jen do volného prostoru před sebe a této skutečnosti ke svému zdaru využil Mbappé.

Ve 4. minutě mohl náskok Pařížanů navýšit Wijnaldum po parádní přihrávce Di Maríy, jenže nizozemský záložník, který minulou sobotu zachraňoval v ligovém duelu s Lens svou trefou aspoň remízu, z blízkosti na Mignoleta nevyzrál. V 7. minutě již podruhé přece zacílil přesně Mbappé, jehož svým jemným obloučkem na hranici brankového území vyhledal Di María.

Domácí pokračovali ve své aktivitě i nadále, ve 12. minutě Messi uvolnil stále hladového Di Maríu, Mignolet nicméně tentokráte včas vyběhl ze své brány a šanci soupeře zabránil. Hosté z Belgie zpočátku nevěděli, kam dřív skočit, jejich protivník byl jasně lepší. Až ve 24. minutě hrozili též oni prostřednictvím Sandry, brankáře Donnarummu ale z tutové pozice nepřelstil.

Zhruba po půlhodině hry se začal zásadněji osmělovat také Messi. Ve 31. minutě jeho střelu na poslední chvíli zastavil vracející se bek Clinton Mata, ve 35. minutě jeho přízemní pokus zastavil pozorný Mignolet. O pár chvil později se na druhé straně pokoušely Bruggy snížit stav, na bližší tyčku mířil Rits po nahrávce Clintona Maty, Donnarumma každopádně zasáhl.

Ve 38. minutě se zdařilo pařížskému výběru skórovat potřetí. Znovu byl u všeho podstatného Mbappé, který si efektivně píchl merunu a nasprintoval nalevo do odkrytého prostranství, pak vybídl ve středu pole Messiho, jenž byl zcela nehlídaný, Argentinec tedy naběhl až za vápno a odtud levačkou umístil zakončení ke vzdálenější tyči podél marně se natahujícího Mignoleta.

Druhé dějství toliko zajímavých příležitostí nenabídlo. Les Parisiens se snažili především o hlídání si pohotového odstupu od svého rivala, v ofenzívě přitom výrazně polevili, zatímco Blauw-Zwart klíčové zlepšení ve své hře nezaznamenali. Přece si na své konto zapsali čestný úspěch v podobě snižujícího gólu, to když Rits v 68. minutě rozvlnil síť po Langově průniku.

Sumárně si domácí nepočínali po obrátce dle vlastních představ a ani tahle obdržená branka je nevyburcovala k aktivnějšímu podnikání. Avšak takové produkovat v podstatě nepotřebovali. Negativní okamžik je nepoznamenal, definitivně poté zlomili odpor svého soka v 76. minutě díky penaltě, nařízené za drcnutí Van der Brempta do Messiho, již sám faulovaný proměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Pharrell

3-1

Reagovat
LAM

Konečně ofenzivní fotbal, kterej by se dal o P$G čekat. Di maría daleko platně jí než Neymar.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar je nejprecenovanejsi fotbalista v historii fotbalistu.

Reagovat
jsemdement

To je Jack Gralish.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je precenovanej 2 roky. Neymar 12.

Reagovat
Y.N.W.A

akorát třeba táhl Brazílii na MS a v Barce spolutvořil jeden z nejlepších útoků historie

Reagovat
smazaný uživatel

Kam ji táhl?

Reagovat
Y.N.W.A

na domácím mundialu, kde byl pod totálním tlakem a ve 22 letech (představ si sebe ve 22 letech) ten tlak ustál, ve skupině dal 4 góly, v osmifinále dal rozhodující penaltu a po zranění a jeho odstoupení se Brazílie sesypala....

Reagovat
smazaný uživatel

Já ale nebyl tak přeceňovanej . Jo vole chápu, ale hraje to jak čurák už poslední roky, od Messiho a CR je světelnej rok pozadu, protože nedokáže odehrát tři zápasy po sobě stejně a je to náladová mrdka. Fotbal hrát umí, jenom ho vychovali do kokota.

Reagovat
Y.N.W.A

jo, je to namistrovanej machýrek a poslední roky nezáří, taky proto, že je v 29 už dost dokopanej, holt má už velkou kariéru.... já ho rád nemám, ale psát, že je nejpřeceňovanější je hovadina, on je prostě magnet už jen jménem, stejně jako Beckham, vlastně už nemusí ani čutat a stejně pořád bude plnit stadiony

Reagovat
smazaný uživatel

Ok ok... souhlasím, že nejpřeceňovanější není, přemluvil jsem tě.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som to skôr dal že nedosiahol na to na čo mal a to byť po Messim a CR ten top hráč. To isté aj Hazard.

Ale zase čo čakať od chalana čo si po podpise 6megovej zmluvy so Santosom kúpil 8 megovú ľod.

Reagovat
technecium

Frank Lampard

Reagovat
mistr129

Reagovat
REPLIKATOR

Pessi

Reagovat
Manik...

Mbapéé jde na hattrick, ale penaltu musí kopat skrček.. Já se mu divím.

Reagovat
Banikovec7

Asi tak jako ji “musel” kopat, kdyz sel proti Lipsku na hattrick on. A Mbappe prekopl stadion…

Reagovat
ttopi

Reagovat
tunkic

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
jsemdement

Nekdy je proste lepsi prcat brunetu nez blondynu a jindy naopak. Nebo si dat jenom pivo a bramburky a jebat (ne doslava) na obe.

Reagovat
Y.N.W.A

krátká paměť

Reagovat
ttopi

Factos.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
oli9

Reagovat
Salfovic

Messi si povodil hatery.

Reagovat
Kily8

Messi dal gól Brugám a premenil penaltu, tak to je na 8 cenu, to nedokázal ešte nikto!!! Po tomto geniálnom počine sú zabudnuté všetky biedne výkony. Bravo! Dokázal to! Prosím zbožňovačov o slušnosť, myslím to vážne, ON to dokázal!

Reagovat
Zizou

Reagovat
Y.N.W.A

Messi se rozjíždí...ten klub pro něj není dobře stavěný, ale v tom systému na bleskový brejky má taky svý místo.... gólově to nebudou takový hody, ale připraví toho ještě hodně

Reagovat
technecium

Jaký brejky? Vždyť tři stojí vepředu a doufají, že to sedmička vzadu ubrani a dostane míč k nim. Totální chaos a budou rádi, že nedostanou bura až narazí na silnějšího protivníka jako Bayern nebo Liverpool. Pochetino je těžce mimo.

Reagovat
Y.N.W.A

Hraje s tim, co má. PSG nemá v LM na tvorbu hry a kombinaci, jako Barca, Bayern nebo City. Spoléhá právě na ty 3 vpředu, kteří jsou od zbytku odrizly, ale jak se k nim dostane míč, jsou nebezpeční. Vždyť porazili doma City, přestože byli horší. A tak budou hrát i playoff. Za mě taky nemají kvalitou hry dostat se daleki, ale to nebezpeci vpředu plus standardky stále dělají z PSG tezkyho soupeře pro kohokoliv. Poche právě ví, co dělá. Protože moc vic toho s tímto týmem delat nemůže

Reagovat
oli9

Král

Reagovat
Petr20

Messí pěkný výkon , opět vytvořil několik velkých šancí, a navíc dal parádní gol ze své oblíbené pozice , teď nemyslím tu penaltu

Reagovat
Lemond Laws

Zlatý míč je ve správných rukou!

Král

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele